19. kolo
26.12.2019 21:00 CET
0 : 4
(0:1)

Reportáž

Liverpool převálcoval Leicester

Fotbalisté Liverpoolu v souboji prvního s druhým jasně ukázali, kdo je vládce současného anglického fotbalu, když porazaili Leicester City na jeho stadionu 4:0. Branky zařídili dvěma trefami Roberto Firmino a jednou James Milner s Trentem Alexanderem-Arnoldem.

Liverpoolští se s tím nepárali a už ve druhé minutě měli gólovou šanci. Na Salahův centr nedoskočil Roberto Firmino, před Schmeichelem se ale zjevil Sadio Mané a Senegalec zblízka nedokázal usměrnit míč na branku.

V 11. minutě hosté znovu ukázali svou ofenzivní sílu. Naby Keita perfektně načasovaným pasem vysunul do sóla Mohameda Salaha, který obešel brankáře Schmeichela, z ostrého úhlu ale zakončil jen do boční sítě.

O čtyři minuty později měli hosté další šanci, když po Ndidiho ztrátě míče u rohu vlastního pokutového území zapadla tečovaná střela Jordana Hendersona těsně za vzdálenější tyč domácí branky!

Ve 31. minutě už hosté svou šanci dokázali proměnit. Třetímu rohu Liverpoolu se domácí ještě ubránili, o pár sekund později ale centroval Trent Alexander-Arnold ke vzdálenější tyči, kde se do zakončení prosadil Roberto Firmino a přesnou hlavičkou pokořil Schmeichela!

Leicester vůbec nestíhal a za dvě minuty už mohl prohrávat o dva góly. Sadio Mané se probil přes tři obránce až před Kaspera Schmeichela, který výborným zákrokem podržel svůj tým.

V 55. minutě Robertson našel v pokutovém území naprosto osamoceného Roberta Firmina, jehož jemná teč končí mimo branku!

Dvacet minut před koncem sudí odpískal penaltu pro hosty, když viděl ruku Caglara Söyünca po rohovém kopu Alexandera-Arnolda. Míče se ujal James Milner, který si počínal nesmírně zkušeně a poslal míč do protipohybu doleva padajícího Kaspera Schmeichela.

O tři minuty později byla zkáza Leicesteru dokonána. Hosté podruhé slavili po gólové souhře přihrávajícího Trenta Alexandera-Arnolda a zakončujícího Roberta Firmina. Brazilský hrot si zpracoval přesnou přízemní přihrávku svého spoluhráče a nekompromisně zakončil do horního rohu Schmeichelovy branky!

Desetiminutovka hrůzy pro domácí pokračovala. Liverpoolu vyšel rychlý přechod do útoku, Sadio Mané průnikovou přihrávkou našel rozběhnutého Trenta Alexandera-Arnolda, který ke dvěma asistencím a centru na penaltovou ruku Söyünca sám skóruje přesnou přízemní střelou ke vzdálenější tyči.

Zbytek utkání už si hostující fotbalisté užívali stejně jako jejich příznivci, kteří hlasitě zpívali oslavné chorály. Leicester zůstává nadále druhý, avšak s hrozivou ztrátou třinácti bodů na první Liverpool, který má navíc zápas k dobru.

Autor: Petr Procházka / onlajny.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
LokoLFC

0:2

Reagovat
MCFC_8

2:1...penalta v 95.minute

Reagovat
MCFC_8

Preto som to pisal

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
Grande Paolo 11

2:2

Reagovat
9augi9

1:2 nie je o čom.

Reagovat
Bandita_Harry

Chalani chcel by som ist na jar na domaci zapas LFC viete m niekto i poradit kde najlepsie zohnat listky ? Vdaka :

Reagovat
smazaný uživatel

Co jsem si tak zjišťoval, tak jediná šance je přes nějaké cestovky..

Reagovat
syraLFC

taky bych celkem rád,i při té ceně....ale minimálně zvažji cestu do Liverpoolu na koci sezony,ty oslavy budou montrozni (jestli se teda nestane něco neočekávaného...)

Reagovat
YNWA__MSN

Opravdu mluvíš o oslavách v prosinci?!

Reagovat
syraLFC

1:2

ale i remiza by nebyla špatná

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele