Premier League - souhrn 16. kola

07.12.2019, 15:24, aktualizováno 09.12.2019, 22:58
Komentáře a souhrny
Nicolas Pépé (© AFP)
Liverpool pokračuje ve spanilé jízdě, tentokráte vyhrál v Bournemouthu a zůstává na čele o šest bodů za Leicesterem, jenž vyhrál na půdě Aston Villy. Opět zaváhal Manchester City, jenž nezvládl městské derby s United. Tottenham odstřelil Burnley, Everton vyměnil manažera a hned našel recept na Chelsea. Arsenal otočil pondělní dohrávku na hřišti West Hamu United...

West Ham United - Arsenal FC 1:3

09.12.2019 21:00

Góly: 38. Angelo Ogbonna - 60. Gabriel Martinelli, 66. Nicolas Pépé, 69. Pierre-Emerick Aubameyang

Ještě na přelomu hodiny hry se zdálo, že se trápení londýnského Arsenalu prodlouží o další, jubilejní desátý zápas bez vítězství v řadě, neboť na půdě West Hamu United "Kanonýři" prohrávali v poločase a působili opět bezradným dojmem. Pak ovšem přišla bláznivá desetiminutovka, v níž hosté ze tří střel na bránu třikrát skórovali a díky této nečekané efektivitě vystřelili Freddiemu Ljungbergovi premiérové vítězství v roli manažera.

O klíčový zásah na 1:1 se postaral debutant v základní sestavě Gabriel Martinelli, jenž tak svou výtečnou střeleckou potenci přenesl i do Premier League, a zaskočené domácí následně rozebralo duo Pépé - Aubameyang, které si po vzájemné spolupráci shodně připsalo po gólu a asistenci. Úvodní trefa Angela Ogbonny tak z pohledu Hammers přišla vniveč a pozice manažera Manuela Pellegriniho se zdá být neudržitelná, neboť West Ham ze šestnáctého místa zůstává pouhý bod nad sestupem. Arsenal naopak poskočil na deváté místo.

První půle se vším všudy dávala na odiv, v jakém rozpoložení se oba celky nacházejí. K nulovému sebevědomí hráčů Arsenalu se navíc přidaly i zdravotní potíže obou krajních obránců, neboť Héctor Bellerín se zranil během předzápasové rozcvičky a Kieran Tierney si přivodil nepříjemné zranění ramene a musel střídat již v průběhu první půle. Průlom skóre tak logicky nepřišel z lahůdkové kombinační akce nýbrž chaotického závaru po rohovém kopu, na jehož konci hlavičku Ogbonny nešťastně tečoval Ainsley Maitland-Niles do protipohybu brankáře Lena.

Ani bezprostředně po změně stran se hra Arsenalu nijak nezlepšila, ba naopak. Utkání se mohlo odvíjet zcela jiným směrem, kdyby domácí svůj aktivní nástup do hry podpořili druhým gólem, jenže místo toho zničehonic udeřili hráči ve žlutém. Jako první se v 60. minutě prosadil svým prvním zásahem v Premier League Gabriel Martinelli, jenž stanul na konci rychlé akce po levé straně a chladnokrevně uklidil do sítě zpětnou přihrávku Kolašinace.

Pouhých pět minut nato byl obrat skóre dokonán. Nicolas Pépé v plné kráse ukázal, proč za něj v létě Arsenal poslal do Lille rekordní přestupovou částku přes 70 milionů liber, když převzal na hranici pokutového území přihrávku Aubameyanga, zasekl si míč do středu pole na svou silnější levačku a perfektní ranou na zadní tyč zakroutil míč do horního růžku.

Z "Kanonýrů" rázem viditelně spadla deka a najednou jich bylo plné hřiště. Herní dominanci vzápětí potvrdil nejlepší klubový střelec Aubameyang, jehož v pokutovém území našel povedeným pasem Pépé, a gabonský reprezentant pohotovou ránou z voleje propálil brankáře Martina potřetí. Arsenal si tak výhrou 3:1 spravil chuť po dlouhé sérii bez vítězství, ovšem hned v příštím kole jej čeká soupeř z kategorie těch nejtěžších v podobě Manchesteru City.

Více informací k zápasu

Brighton & Hove Albion - Wolverhampton Wanderers 2:2

08.12.2019 17:30

Góly: 34. Neal Maupay, 36. Davy Pröpper - 28. Diogo Jota, 44. Diogo Jota

Hned čtyři góly v rozmezí zhruba čtvrt hodiny byly k vidění v Brightonu, kde domácí přivítali Wolves. Ti se do vedení dostali zásluhou Joty, slepenými góly dokázali otočit Maupay s Pröpperem. Poslední slovo však měl znovu Jota, který zařídil remízu.

Seagulls se mohli do vedení dostat už ve druhé minutě, po Trossardově centru a následném závaru na malém vápně ale nedokázal Maupay prostřelit obrannou hráz. Ještě blíže měl ke gólu na opačném konci hřiště Neves, jemuž náskakaný volej neuvěřitelným způsobem sedl a skončil jen pár centimetrů vedle tyče.

V další situaci Racky zase podržel Ryan, jenž se vyšvihl proti Saissově hlavičce. Po další patnáctiminutovce už se Vlci ze vstřelené branky mohli radovat. Diogo Jota přistrčil míč na pravou stranu Jiménezovi, jenž mu balón vrátil do nebezpečného prostoru, odkud si portugalský útočník již věděl rady.

Zanedlouho ovšem vstoupilo v platnost rčení "nedáš, dostaneš". Jota selhal v další tutové šanci, ihned potom si na dlouhý Stephensův pas za obranu naběhl Neal Maupay, jenž ranou z vápna prostřelil Patrícia. A dvě minuty nato už domácí vedli. Zleva odcentroval Trossard přímo na hlavu nabíhajícího Davyho Pröpper a ten hlavičkou z deseti metrů rozvlnil síť.

Příležitostí pojistit vedení pohrdl Mooy, a tak bylo zase srovnáno. Chybnou rozehrávku vystihl Castro, jenž přihrál na penaltu Diogovi Jotovi, kterému se povedlo se s míčem otočit a nechytatelně k tyči skórovat. Druhá půle už se nesla ve značně klidnějším duchu, jedinou větší příležitost měl po Castrově chybě Stephens, jehož projektilu moc nechybělo.

Wolves natáhli svou šňůru bez porážky a potvrdili pozici remízového krále, díky čemuž se drží na šesté místě. Brighton zůstává ve druhé polovině tabulky, ode dna tabulky je však zdánlivě bezpečně vzdálen.

Více informací k zápasu

Aston Villa - Leicester City 1:4

08.12.2019 15:00

Góly: 45+2. Jack Grealish - 20. Jamie Vardy, 41. Kelechi Iheanacho, 49. Jonny Evans, 75. Jamie Vardy

Anglická Premier League se pomalu blíží do své poloviny a v boji na čele tabulky kupodivu nedoléhá na vedoucí Liverpool obhájce titulu z Manchesteru City, nýbrž Leicester. Tým Brendana Rodgerse potvrdil fantastickou formu i proti Aston Ville, kterou i díky dvěma zásahům Jamieho Vardyho rozstřílel 4:1 a navýšil svůj náskok na druhém místě již na šest bodů.

Ztráta Foxes na první místo je sice stále osmibodová, ovšem to nemusí Rodgersovu družinu nijak trápit, obzvláště za stávající situace, kdy drží nebývalou šňůru osmi vítězných ligových zápasů v řadě za sebou. To Aston Villa zůstává na samé hraně sestupu, neboť od osmnáctého místa dělí letošního nováčka pouze lepší skóre.

Villans jsou již známí svým pozitivním přístupem bez ohledu na kvalitu soupeře a stejně jako s ostatními předními kluby hodlali sehrát zábavnou a rovnocennou partii i s Leicesterem. Celé utkání se možná mohlo odvíjet jiným směrem, kdyby Anwar El Ghazi místo trefené brankové konstrukce prolomil skóre. Nedlouho poté totiž Wesleyho ztrátu míče na vlastní polovině hosté beze zbytku potrestali, když Iheanacho šikovně našel volného Vardyho a nejlepší střelec ligy nadvakrát překonal Toma Heatona.

Vardy, jenž tak skóroval již v osmi zápasech po sobě, měl vzápětí šanci na další trefu, ovšem jeho ránu stihla soupeřova defenziva zablokovat. Přesto Villans inkasovali do přestávky ještě jednou, neboť centr Jamese Maddisona procpal do sítě oživený Iheanacho a domácí tým i v kombinaci se zraněním stopera Mingse vypadal beznadějně ztracený. V nastavení první půle však ztichlé tribuny Villa Parku oživil kapitán Jack Grealish, jehož tečovaná rána zapadla mimo dosah Kaspera Schmeichela k zadní tyči a do kabin se tak odcházelo za stavu 1:2.

Naděje na zvrat však domácím příznivcům vydržela po změně stran jen pár minut. Maddisonův rohový kop totiž zabořil do sítě Jonny Evans a po zbytek utkání již Foxes žádné další drama nepřipustili. Maddison se střídajícím Barnesem sice další slibné šance neproměnili, ovšem stále hladový Jamie Vardy čtvrthodinu před koncem využil Praetův lob za obranu a proměněným samostatným únikem skóroval již pošestnácté v sezoně.

Více informací k zápasu

Newcastle United - Southampton FC 2:1

08.12.2019 15:00

Góly: 68. Jonjo Shelvey, 87. Federico Fernández - 52. Danny Ings

Excelentní výsledková forma z posledních týdnů vydržela Newcastlu i pro zápas se Southamptonem, který domácí v St. James‘ Parku ovládli v poměru 2:1, přestože zprvu prohrávali. Na trefu Ingse však dokázal odpovědět Jonjo Shelvey a tři minuty před koncem strhl vedení na stranu Magpies Federico Fernández.

Newcastle tak poskočil tabulky přinejmenším dočasně na výtečné desáté místo, zatímco Southampton zůstává na první sestupové osmnácté příčce, byť jen o skóre za Aston Villou. Přestože se sám na listinu střelců nezapsal, velký podíl na nedělním obratu měl Andy Carroll, jenž svým nástupem do hry v druhé půli za nepříznivého stavu strhl herní iniciativu na stranu domácích, připravil vyrovnávací gól a vypomáhal svými nespornými schopnostmi ve vzduchu i v defenzivě.

Lepší nástup do zápasu měli hosté a Nathan Redmond mohl snadno prolomit skóre již v 18. minutě, kdyby Martin Dúbravka kvalitním zákrokem neuhasil Willemsovu chybu v rozehrávce. Z následného rohového kopu pak Redmond svedl s Dúbravkou i souboj číslo dvě a znovu z něj vzešel vítězně slovenský gólman Newcastlu. Kromě toho ale první půle příliš fotbalové krásy nenabídla a do kabin se odcházelo za bezbrankového stavu.

Pouhých sedm minut po změně stran se už ale Saints za svou aktivitu přece jen gólu dočkali. Náběh Ingse sladil Jack Stephens s povedenou kolmicí a nejlepší střelec Southamptonu překonal Dúbravku již svým devátým zásahem sezony. Hosté v tu chvíli byli na koni, jenže Soares i Djenepo v nadějných příležitostech neuspěli a domácí kouč Steve Bruce sáhl ke stažení nevýrazného Joelintona za Carrolla.

Anglický forvard o sobě dal okamžitě vědět přípravou šance pro Saint-Maximina a nedlouho poté si připsal asistenci, když parádním pasem z pravé strany našel volného Shelveyho, jenž tvrdou hlavičkou skóroval již ve třetím zápase po sobě a srovnal na 1:1.

Saints vzápětí měli jedinečnou možnost vzít si vedení zpět, jenže Ryan Betrand nepochopitelně netrefil odkrytou branku z bezprostřední blízkosti a hosté náležitě pykali. V 87. minutě totiž brankář McCarthy vyrazil ránu Seana Longstaffa nešikovně jen před sebe k Federicu Fernándezovi, jenž pohotově doklepl míč do sítě a zařídil svému týmu velecenné vítězství.

Více informací k zápasu

Norwich City - Sheffield United 1:2

08.12.2019 15:00

Góly: 27. Alexander Tettey - 49. Enda Stevens, 52. George Baldock

Dlouho to vypadalo, že fotbalisté Sheffieldu v Norwichi nedokáží potvrdit roly favorita, v poločase totiž po gólu Tetteye prohrávali. Nedlouho po pauze však dvěma slepenými góly zvrátili v jeho prospěch výsledek Stevens s Baldockem.

Canaries se po necelé půlhodině překvapivě dostali do vedení. Vrančićův roh se ve vápně několikrát poodrážel, až ze zhruba dvanácti metrů napřáhl Alexander Tettey a přízemní ranou na zadní tyč otevřel skóre utkání. Trefu ještě kontroloval systém VAR, k radosti domácích žádné pochybení k vidění nebylo a branka mohla být uznána.

Exekutor tohoto rohu Vrančić mohl ještě před pauzou navýšit vedení, jeho ránu však bravurním zákrokem vyrazil Henderson. Toho po návratu ze šaten Blades využili. Baldock si narazil o Lundstrama a odcentroval na malé vápno, kde nejvýše vyskočil Enda Stevens a hlavou rozvlnil síť.

Asistující George Baldock se záhy sám dočkal zasloužené odměny v podobě branky. Získal míč na hranici vápna, několika ladnými pohyby umotal bránícího hráče a i přes nepříliš vyvedenou střelu skončil míč za gólmanovými zády. Hráči Sheffieldu se při další akci dožadovali penalty, jenže tentokráte video na jejich straně nebylo.

Poté bylo příznivcům hostujícího celku pořádně úzko. Po Bashamově zákroku na McLeana ukázal sudí provinilcovi červenou kartu, po zhlédnutí videa však uznal svou chybu a barvu změnil na žlutou. Deset minut před koncem mohl srovnat Cantwell, jeho ránu po brilantním Buendíově pasu ale vytáhl Henderson.

Po dlouhé době si tak Sheffield odváží z utkání plný počet bodů a toto kolo pravděpodobně zakončí na osmém místě, Norwich je nadále předposlední.

Více informací k zápasu

Manchester City - Manchester United 1:2

07.12.2019 18:30

Góly: 85. Nicolás Otamendi - 23. Marcus Rashford (pen.), 29. Anthony Martial

Obhajoba ligového titulu se Manchesteru City rozpadá před očima již na začátku prosince. Citizens již před tímto kolem ztráceli na vedoucí Liverpool propastných jedenáct bodů a po městském derby s Manchesterem United jsou na tom ještě hůře, neboť v prestižním klání prohráli na Etihad Stadium 2:1. Klíčem k úspěchu Rudých ďáblů byla úvodní půlhodina, v níž svou agresivitou a rychlostí v útočné fázi favorita zcela přemohli a vybudovali si dvoubrankový náskok, který již domácí nezvládli stáhnout.

Tým Oleho Gunnara Solskjaera tak znovu potvrdil, že právě zápase s týmy ze špice tabulky mu svědčí nejvíce, o čemž se již přesvědčila Chelsea, Leicester, Tottenham a koneckonců i suverénní lídr z Liverpoolu doposud jediné dva body za šestnáct kol ztratil právě na Old Trafford. United tak poskočili na páté místo a norský manažer si v rozmezí pouhých tří dní připsal velecenné skalpy slavnějších a zkušenějších protějšků Josého Mourinha i Pepa Guardioly, čímž zdárně utišil jakékoli možné spekulace o předčasném konci ve funkci a nástupu Mauricia Pochettina.

Hosté se poněkud překvapivě od prvních minut uchýlili k vysunuté obranné linii a aktivnímu napadání, což však slavilo okamžitý úspěch. Daniel James, Jesse Lingard i uzdravený Anthony Martial přinutili brankáře Edersona k pohotovým zákrokům, a když už se zdálo, že Citizens přežili nejhorší a jejich soupeře budou možná neproměněné šance mrzet, srazil Bernardo Silva Marcuse Rashforda ve vlastním pokutovém území. Přestože sudí Anthony Taylor zprvu pokutový kop nenařídil, na radu videorozhodčího jej přece jen odpískal a sám faulovaný penaltu bezpečně proměnil. Pro Rashforda šlo již o třináctý zásah za posledních čtrnáct zápasů v klubovém či reprezentačním dresu.

Než se domácí stihli z otřesného nástupu do utkání vzpamatovat, byl již náskok United dvojnásobný. Nezastavitelný Rashford sice v další dobré pozici minul a poté jen orazítkoval brankovou konstrukci, ovšem v 29. minutě blesková narážečka Jamese s Martialem vyústila v gólovou ránu druhého jmenovaného, jenž poslal míč přesně k přední tyči mimo Edersonův dosah.

Citizens měli jedinečnou možnost snížit ještě do přestávky, když se na konci špičkového centru Kevina de Bruyneho zjevil Gabriel Jesús, jenže z výtečné pozice poslal svou hlavičku mimo. Když pak Fredovu nastřelenou ruku po Walkerově centru rozhodčí neposoudili jako penaltovou, šlo se do kabin za překvapivého dvoubrankového vedení hostí.

Po změně stran již sice tým Pepa Guardioly měl utkání pod větší kontrolou, jenže konsolidovaná obrana soupeře držela hráče v bledě modrých dresech na uzdě David de Gea se musel vytáhnout pouze proti ostrému pokusu Rodriho. Až pět minut před koncem se domácím přece jen povedlo utkání zdramatizovat, když se podařila spolupráce střídajících Mahreze s hlavičkujícím Otamendim z rohového kopu, ovšem na vyrovnání již Manchesteru City nezbylo dost času. Zatímco United mohou slavit prestižní triumf a vrací se zpět do boje o umístění do čtvrtého místa, Citizens jsou až třetí s obrovským čtrnáctibodovým mankem na první Liverpool.

Více informací k zápasu

AFC Bournemouth - Liverpool FC 0:3

07.12.2019 16:00

Góly: 35. Alex Oxlade-Chamberlain, 44. Naby Keïta, 54. Mohamed Salah

Ani šestnácté kolo nebylo pro suverénní Liverpool žádnou překážkou. Reds na půdě tápajícího Bournemouthu s přehledem zvítězili 3:0, stále v letošní sezoně zůstávají neporaženi a na čele ligové tabulky přinejmenším dočasně zvýšili svůj náskok na propastných jedenáct bodů. K dalšímu dominantnímu triumfu přitom Jürgen Klopp ani nepotřeboval služby hlavní ofenzivní zbraně Sadia Maného, jenž pouze z lavičky přihlížel trefám Oxladea-Chamberlaina, Keity a Salaha.

To v Bournemouthu musí Eddie Howe zahánět černočerné chmury, neboť kromě tragické série pěti porážek v řadě a propadu tabulky na samou hranu sestupového pásma utrpěli Cherries v sobotním zápase i dvě zranění klíčových hráčů Nathana Akého a Calluma Wilsona. Právě po vynuceném střídání Akého se liverpoolští sotva minutu nato ujali vedení, přestože do té doby brankáře Ramsdalea výrazněji neohrozili a více ze hry měla Howeova družina.

Defenzivní stálice Bournemouthu si přivodila nejspíše svalové zranění při zákroku na Salaha a sotva Akého na hřišti nahradil Jack Simpson, přišel průlom skóre. Perfektní dlouhý pas Jordana Hendersona našel Alexe Oxladea-Chamberlaina, jenž si v rychlostním souboji poradil s Mephamem a propálil i vyběhnuvšího Ramsdalea.

Veškerá dobrá práce domácích do té doby tak rázem přišla vniveč a Liverpool již žádné další drama nepřipustil. Ještě do přestávky navýšil náskok Reds Naby Keita po povedené kombinaci se Salahem, a pouhých devět minut po změně stran přidal třetí zásah odpoledne sám Mohamed Salah, jenž těžil z velké chyby Simpsona a po Keitově pobídce jej už čekala snadná práce v podobě uklizení míče do odkryté sítě.

Domácí se už tak potýkali s početnou marodkou, ovšem po hodině hry jim přesto přibyla další krutá absence, neboť nejlepší klubový střelec Callum Wilson si ve sprintu pravděpodobně natáhl sval a musel přepustit své místo na hřišti Danu Goslingovi. Cherries se sice vzápětí podařilo alespoň zkorigovat jednoznačné skóre, jenže trefu Groenevelda po Ricově centru zneplatnil zdvižený praporek čárového rozhodčího, což vzápětí potvrdil i videorozhodčí.

Závěr zápasu se již spíše jen dohrával, byť hosté měli stále několik dalších gólových šancí. Tu vůbec největší v samém závěru po další dobré práci Salaha neproměnil kapitán Henderson, jehož akrobaticky vychytal Ramsdale.

Více informací k zápasu

Tottenham Hotspur - Burnley FC 5:0

07.12.2019 16:00

Góly: 4. Harry Kane, 9. Lucas Moura, 32. Heung-min Son, 54. Harry Kane, 74. Moussa Sissoko

Lepší odpověď na čerstvý nezdar z Old Trafford si snad José Mourinho a spolu s ním všichni v Tottenhamu ani nemohli přát. Spurs ve velkém stylu rozprášili na domácí půdě Burnley 5:0, poskočili opět o něco blíže ke čtvrtému místu a mají v kapse takřka zaručené ocenění za gól sezony, který po stěží uvěřitelném sólu přes celé hřiště vstřelil Heung-Min Son.

Když se jihokorejský reprezentant dostal v 32. minutě k míči na pokraji vlastního pokutového území, nic nenasvědčovalo tomu, že by obrana Burnley měla být v bezprostředním ohrožení. Son však po vzoru slavných tref Diega Maradony, Lionela Messiho či Thierryho Henryho právě proti Tottenhamu zamířil v plném sprintu přes celé hřiště přímočaře až před branku Nicka Popea, jenž stejně jako všichni ostatní zkoprnělí hráči Clarets nedokázal této brilantní sólové akci vzdorovat.

Sonovo veledílo bylo ideální třešničkou na výtečném vstupu Spurs do zápasu, neboť šlo až o třetí gól odpoledne. Už ve čtvrté a deváté minutě se stihli prosadit Harry Kane s Lucasem Mourou, a přestože Burnley stihlo v hektické první půli trefit břevno prostřednictvím Robbieho Bradyho, o vítězi již nebylo sebemenších pochyb. Když hned na úvod druhého poločasu přidal další zásah tvrdou ranou hladový Kane, utkání se již spíše z povinnosti dohrávalo a na kulatých 5:0 upravil skóre čtvrthodinu před koncem méně obvyklý střelec Moussa Sissoko, který už předtím trefil brankovou konstrukci.

José Mourinho tak může být navíc kromě špičkové ofenzivní podívané spokojen i s prací směrem dozadu, neboť Spurs poprvé pod jeho vedením neinkasovali obligátní dva góly a místo toho udrželi premiérové čisté konto. Zato Burnley po domácím čtyřgólovém výprasku od Manchesteru City schytalo další debakl a tým Seana Dyche se začíná opět nebezpečně přibližovat sestupovému pásmu, od nějž je nyní dělí pouhé tři body, a to má řada konkurentů stále zápas šestnáctého kola teprve před sebou. Nadcházející zápas s Newcastlem na Turf Moor tak bude pro Clarets mimořádně důležitý.

Více informací k zápasu

Watford FC - Crystal Palace 0:0

07.12.2019 16:00

Góly: -

Nigel Pearson má před sebou spoustu práce. Nově jmenovaný manažer Watfordu sledoval zápas svého týmu s Crystal Palace ještě pouze z tribuny a gólu se na Vicarage Road nedočkal. Bezbranková remíza sice pro Hornets znamená alespoň zastavení třízápasové série porážek, ovšem ani bodový zisk nestačil k tomu, aby londýnský klub opustil dno ligové tabulky.

Domácí pod vedením dočasného kouče Haydena Mullinse nastoupili aktivně a podrobili soupeře ustavičnému tlaku, ten však neměl dlouhého trvání a hra se brzy proměnila v nezáživný boj ve středu hřiště, který měl za následek celý první poločas bez jediné přesné střely mezi tři tyče. Daleko víc pozornosti poutaly souboje Wilfrieda Zahy, jenž jen těžce snášel nevybíravé zákroky soupeře a sám si za svou frustraci vysloužil žlutou kartu. Vyjma individuálních akcí své největší hvězdy toho hosté směrem dopředu nepředvedli takřka nic, a to samé se opakovalo i v druhém poločase.

I po změně stran měli opět lepší nástup hráči Watfordu a tentokráte jim již převaha vydržela takřka po celý zbytek zápasu, avšak ani nadějné kombinace Gérarda Deulofeua s Ismailou Sarrem kýžený průlom skóre nepřinášely. V samém závěru měl možnost přece jen strhnout výhru na stranu domácích Sarr, když se k němu odrazil míč po zablokované ráně Troye Deeneyho, jenže Vicente Guaita v brance Palace zvládl míč vytěsnit do bezpečí a udržet čisté konto až do konečného hvizdu.

Více informací k zápasu

Everton FC - Chelsea FC 3:1

07.12.2019 13:30

Góly: 5. Richarlison, 49. Dominic Calvert-Lewin, 84. Dominic Calvert-Lewin - 52. Mateo Kovačić

Že nové koště dobře mete, o tom se tentokráte přesvědčili v Evertonu. Duncan Ferguson zvládl svůj první zápas ve funkci trenéra Evertonu na výbornou, když jeho svěřenci překvapivě porazili čtvrtou Chelsea 3:1.

Everton do utkání vstoupil tím nejlepším možný způsobem - už po pěti minutách si totiž na centr Sidibeho na malém vápně naskočil Richarlison a potrestal bohorovné bránění stoperů Chelsea. Druhou branku mohl přidat Calvert-Lewin, ten ale v solidní pozici střílel pouze do Kepy. Postupem času ale přebrali otěže zápasu hostující fotbalisté - na centr Williana si naběhl Abraham, který ale na bližší tyči míč do sítě usměrnit nedokázal. Po velké chybě Keana se do velké šance dostala dvojice Willian - Pulišič, která ale trestuhodně nedokázala zakončit. Brazilský fotbalista se v dobré pozici ocitl po přihrávce Abrahama i těsně před poločasou, ani tentokrát však nedokázal zakončit. A když na střílený centr Mounta opět nedosáhl aktivní Abraham, odcházelo se do kabin za stavu 1:0.

Fanoušci Chelsea jistě doufali, že jejich svěřenci budou pokračovat ve velkém tlaku, opak byl ale pravdou. Nepochopitelnou minelu totiž předvedl Zouma, který na hranici vápna podcenil vysoký míč a do samostatného úniku poslal Calverta-Lewina, který se tentokráte nemýlil. Na krizovou situaci odpověděl jen o pár minut později Kovačič, který z pětadvaceti metrů krásně napřáhl a trefil se přesně k tyči.

Vyrovnat mohl po více než hodině hry Mount, kterému míč sklepl Abraham, jenže jeho obstřel skončil daleko vedle. Patnáct minut před koncem zahrozil povedenou střelou Christensen, ale i jeho rána nebyla přesná. Deset minut před koncem se ve velké šanci ocitl opět Mount, jeho gólovou střelu však obránce domácího celku zblokoval a dorážku Azpilicuety vytáhl Pickford nad břevno.

Když se Chelsea nedechovala k závěrečnému náporu, "vyznamenal" se brankář Kepa. Ten naprosto nesmyslnou přihrávku v kombinaci s nepozorným Zoumou poslal Everton do velké příležitosti, Davies se sice ještě k zakončení neproháčkoval, jenže míč se odrazil na penaltu pouze ke Calvertu-Lewinovi, který mezi nohama prostřelil Kepu. Chelsea tak zaznamenala třetí porážku z posledních čtyř ligových duelů, Everton se naproti tomu vyšvihl ze sestupových příček.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Liverpool FC16151040:1446
2.Leicester City16122239:1038
3.Manchester City16102444:1932
4.Chelsea FC1692531:2429
5.Manchester United1666425:1924
6.Wolverhampton Wanderers1659223:1924
7.Tottenham Hotspur1665530:2323
8.Sheffield United1657419:1622
9.Arsenal FC1657424:2422
10.Crystal Palace1664614:1822
11.Newcastle United1664617:2322
12.Brighton & Hove Albion1654720:2419
13.Burnley FC1653821:2918
14.Everton FC1652919:2817
15.AFC Bournemouth1644818:2416
16.West Ham United1644818:2816
17.Aston Villa1643923:2815
18.Southampton FC1643918:3515
19.Norwich City16321117:3411
20.Watford FC161699:309

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1013)

Přidat komentář
vrabejka

I na ten Everton ma pozitivní vliv změna trenéra.

Jen ten Arsenal porad nic

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
Frank Lampard 8

Reagovat
REPLIKATOR

Ferguson > Ferguson

Reagovat
cristiano.K.

myšlenka a vtípek

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Je tady vyhlášení výsledků 3.ročníku soutěže o největšího dementa EF.

Oproti minulém roku bylo méně hlasujících a i to možná způsobilo, že letos byl vítěz brzy jasný. Z hlediska statistiky, celkem přišlo 153 hlasů, vítěz získal celkem 103 bodů. Z loňské TOP 10 zůstalo 6 stejných jmén. Vybranou smetánku opustili Replikator, kiwwi, Liquid a moje maličkost. Nováčky naopak je Rolf, Sheldon, trevorFCB a Cukroušek.

Skokanem roku směrem dolů rozhodně Liquid - ze 4.místa na 20. Naopak nováčky v anketě a hned místo v TOP 10 získali Rolf a Sheldon. gratuluju.

A teď už k celkovým výsledkům. 10. místo s 23 body CHONG, 9.místo a 8.místo mají stejně bodů, ovšem díky více umístěním na prvním místě přeskočil Nr.nobody Sheldona. 7.místo? To je předlonsky vítěz Owny a 28 bodů. Mezi 6. a 4. mistem byl velký boj. Někteří se snažili do poslední chvíle získat každý bod a tady se to vyplatilo.

6.místo - 43 bodů Zenthuras, 5.místo - 44 bodů Rolf, 4.místo - 45 bodů trevorFCB

A jdeme slavnostně na bednu. Loni se zastřeloval ale letos to již vyšlo. Na 3.místě se umístil CukroušekFCB s 51 body. Druhé místo pak obsadil fantom diskusí la ligy technecium a 57 bodů.

No a vítězem se s obrovským náskokem a celkově 103 získanými body stává loňský vítěz valloire!!

Děkuji všem za zúčastnění a budu se těšit zase příští rok. Uvidíme, jestli přivítáme znovu nováčky a jestli valloire dosáhne na zlatý hattrick a čestný titul vrchního dementa EF.

https://files3.uloziste.com/df98f76f4d5084df/ - Celkové výsledky

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Greny

Owny bez formy jak Tottenham

Reagovat
smazaný uživatel

První dva bych teda v top 3 čekal asi s Dolarem. Zbytek až na výjimky neznám.

Reagovat
smazaný uživatel

BRIT94 where

Reagovat
mojmira

Všechny 3 volby v první desítce škoda Ownyho, věřil jsem mu víc

Reagovat
smazaný uživatel

Ve finále to vlastně dopadlo stejně, jako v reálné světě. Barcelona drží převahu mezi deseti nejlepšími, ale ten nejlepší vždycky bude Real.

Reagovat
smazaný uživatel

Kyslík? lol

Reagovat
Pinturicchio

Ani v první desítce?

Reagovat
off-olda

Dovedete si představit, že fakt budeme řešit příchod golmana nebo je to nereálné?

Reagovat
pobody's nerfect

já si myslím, že to není reálné, pokud Kepa sám od sebe nezdrhne, tak zůstane jedničkou, přece jenom stál šilené prachy a ten tým potřebuje akutněji řešit jiné posty, každopádně Kepa není vůbec jistota a má na svědomí poměrně dost bodů

Reagovat
spider_8

V létě je to reálné, teď asi těžko.

Reagovat
icemike

Nebudeme, Kepa potřebuje jen čas, je hodně mladý, de gea byl taky kiksař

Reagovat
Zaschrona

Nejhezčí výhra za strašně dlouhou dobu. Nezapomenutelný zápas.

https://pbs.twimg.com/media/ELMMsQgWoAUrxcX?format=jpg

Reagovat
Zaschrona

Did Duncan Ferguson make a difference? Everton made 37 tackles against Chelsea. That’s the most by any team in the Premier League this season and the most that Everton have made in a Premier League game all decade.

Reagovat
masina_LFC

som zvedavý či si ho necháte... on môže byť ten typ čo dá tímu iskru a na chvíľu ho postaví na nohy, ale dlhodobo by som mu extra neveril

Reagovat
cristiano.K.

hlavně nespadněte, chybělo mi vyhrávat proti vám

Reagovat
masina_LFC

Kepa je lepší tréner ako brankár

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Mönchengladbach

Reagovat
spider_8

Asi tu budu s tímhle názorem ojedinělý, ale loňská stoperská dvojice Rudiger-Luiz fungovala o level líp než jakákoliv letošní. A ano, i díky Luizovi.

Reagovat
cristiano.K.

tak ono s Rudigerem to bude uplně jiné.

Reagovat
spider_8

To uvidíme. Určitě je to náš nejlepší stoper a před zraněním patřil jednoznačně do top 3 v PL, ale otázka je, jak na tom teď bude. Přitom o jeho zranění jsme věděli, když jsme Luize prodávali.

Reagovat
smazaný uživatel

Frank nechtěl Luize prodávat, ale mít ho jako stopera na lavici. Luiz chtěl pravidelně hrát. Tak se dohodli a Luiz odešel. Jen si vybral špatnej klub. Měl jít někam do zahraničí.

Reagovat
spider_8

To je právě podle mě ta chyba, že ho chtěl mít na lavici. Loni jsme měli stabilní, velmi dobře fungující stoperskou dvojici a díky tomu i 3. nejlepší obranu v lize. Teď máme podle obdržených gólů 13. nejhorší obranu To je úplně WTF. Je mi jedno, jak Luiz hraje v Arsenalu, ale u nás hrál od návratu z PSG dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To měl

Reagovat
Big Virgil

Top3? sleduješ i ostatní kluby?

Reagovat
smazaný uživatel

Nebudeš. Luiz měl loni výbornou formu. Míň chyboval a oproti stoperům dnes měl i lepší rozehrávku. Po jeho letošním odchodu nás obrana trápí + ještě on to kazí v Arsenalu. Ale kdo ví, jak by hrál u nás. Třeba by mu to šlo.

Reagovat
spider_8

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
kvasha16

a třeba ne

Reagovat
Salfovic

Tomu říkám nové koště

Reagovat
lajka30

Leeds jede 6 výhra v řadě.

Reagovat
smazaný uživatel

neviete kedy bude cracknuté FM 20 ? resp. dáky link na crack?

Reagovat
lajka30

To jseš takovej žebrák že si to nemůžeš koupit?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

žebrak ťa žebrakom robil ... buď odpovedaj na otázku alebo si choď kozy po lese ponaháňať

Reagovat
fenixLFC

Nemas byt zlodej, zebrak

Reagovat
smazaný uživatel

určite je mladý

Reagovat
r.mrazik

v mekaci berou i mlady na brigadu

Reagovat
smazaný uživatel

Popravdě, já si už nové FMka taky moc nechci kupovat, protože ta cena za nové soupisky + 3-4 nové funkce je zmrdská. A to říkám jako člověk, co má koupených 500 her na steamu.

Reagovat
lajka30

Soupisky si můžeš dát i do starší verze.

Reagovat
kvasha16

Reagovat
cr7sux

vždy to trvá strašně dlouho, dá se koupit o pod 1000 s akcí..

Reagovat
Rarášek

Za 900 z heureky

Reagovat
Beči

Až si ho koupíš.

Reagovat
smazaný uživatel

Mama ti kúpi pod stromček, netreba ti crack

Reagovat
smazaný uživatel

Řekni fotroj, až se vrátí z fabriky, ať ti ho koupí k Vánocům, koště.

Reagovat
smazaný uživatel

aki su tu vsetci borci a pritom v 15 tiez vsetko stahovali

Reagovat
smazaný uživatel

Dělali to úplně vsichni

Reagovat
Salfovic

Kdyby jen v patnácti.

Reagovat
smazaný uživatel

týpek se registroval před jedenácti lety, to bude spíš nějakej věčnej panic jako monty

Reagovat
kvasha16

Reagovat
FUnk

Reagovat
vitasrp

Tohle se stávat prostě bude, taková je realita. Když Klopp budoval Liverpool, taky měli spoustu takovýhle zápasů, to se prostě nedá svítit. Kdyby to utkání komentoval Mourinho, tak řekne, že nám Everton dal zápas, který jsme nechtěli, který nám nevonil - fyzický, bojovný, spousta vysokých míčů, centrů a soubojů. A náš tým se s tím prostě nebyl schopen popasovat. Na skvělý týmy naházíte jakýkoliv výzvy a oni si s tím poradí, k tomu zatím máme samozřejmě na míle daleko.

Věc první - stopeři. Tohle byl pro ně bezesporu těžký zápas, který nemůžete odehrát pozičně a tím, že jste rychlí a ve správné pozici, ale musíte být dostatečně fyzičtí, soupeře uskákat a vyhrávat první souboje. Christensen tohle absolutně nezvládal - chtěl bych vidět čísla, kolik procent výkopů Pickforda chodilo do jeho prostoru. A zároveň kolik těch soubojů nevyhrál, já bych tipoval drtivou většinu. Ať jde ten míč do autu nebo se vrátí na střední záložníky soupeře, ale není možný, aby to propadalo za jeho záda - pak musí všichni naši hráči do sprintu čelem k vlastní brance a to jakoukoliv defenzivní stabilitu totálně rozbíjí.

Zouma - kolik mu už je? 26 let? Přitom je to tikající bomba. On má výborný zápasy, rychlost, síle, hlavičky, jenže ve vlastním pokutovém území je prostě hrozně neohrabaný a je to jeho obrovský mínus, ze kterýho prší chyby. Co předvedl u druhý branky, to je naprosto neomluvitelný, je to vysoký míč do jeho prostoru, tady musí dominovat a odhlavičkovat to kamkoliv!!, nemůže si dovolit to takhle zajebat.

Věc druhá - gólman. Já jsem na Kepu tvrdej a vyčítám mu toho dost, ale pravda je taková, že on tomu týmu vůbec nic nedává. Nemá tam žádný výborný zákroky, naopak občas nechytí to, co má a ještě dělá trapný chyby. Gól jsme mohli dostat už z toho jeho debilního výhozu v první půli, ta věc v druhý půli už byla taková třešnička na dortu, kterou pak samozřejmě už nedokáže zastavit. Nemůže být náhoda, že s ním v kase inkasujeme víc, než bychom prostě měli.

Věc třetí - moc nechápu, proč tam Lamps dneska neposlal Emersona. Jako ten zápas nebyl pro něj, Azpiho chápu - víc defenzivní stability, bylo to hodně fyzický, což není úplně pro Emersona. Ale v druhý půli jsme potřebovali útočit, Azpi byl hodně slabej a ačkoliv Emerson málokdy udělá dopředu rozdíl, něco je samozřejmě lepší než nic.

Zbytek standardní - Mount bohužel zazdil největší šanci na vyrovnání, Kovačič výbornej, Abraham byl hodně cítit v první půli ve vápně, ale bohužel to k němu nepropadlo. V druhý půli tam zas několikrát dokázal výborně podržet míč a rozehrát. Pulišič aktivní, ale k ničemu to nevedlo, Willian dneska šíleně nepřesný ve finální třetině hřiště.

Trošku mě štve, že to Lampard nedokázal líp oživit a udělat výraznější změny. A zároveň se mi nelíbí forma Cho, ten tu hru v poslední době prakticky není schopný oživit či jakkoliv rozhýbat.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas. Jenom se mi nelíbil ve druhe puli Abraham.

Reagovat
johan14

Cho je kto?

Reagovat
icemike

Odoi

Reagovat
spider_8

Ten Christensen je fakt průšvih. Čekal jsem, že letos po absolvování kompletní přípravy se konečně dostane po fyzické stránce na požadovanou úroveň, ale furt nic. Za současného stavu to není stoper pro PL. Klidně může být top v méně fyzicky náročné lize, ale v PL teď podle mě nemá ani na střed tabulky. Já mu třeba vyčítám i gól proti Ville, kde byl sice nejspíš faulovaný, ale stejně nemůže takhle jednoznačně prohrát souboj na malým vápně.

Reagovat
vitasrp

Jo, s tím souhlasím. Neříkám, že je ten gól vyloženě jeho chyba, ale od stopera v těhle situacích čekáš, že se v tý situaci nenechá odstrčit a v ideálním případě ten centr odvrátí, což ale u Andrease nehrozí.

Reagovat
John Obi Mikel

Doufám, že Christensen s Kepou dostanou příští zápas zasloužený odpočinek A kromě minulého zápasu s Villou se mi moc nelíbí ani Mount, třeba se ale s konkurencí uzdraveného Barkleyho zvedne.

Reagovat
Svatej

Toptoptop stopirek Zouma

Reagovat
vitasrp

No na druhou stranu čím víc na ten druhej gól koukám, tím víc bych za to nafackoval Christensenovi. Jasně, ten původní odkop Zoumy byl hrozný, ale to se zkrátka v zápase stát může. Souboj na vápně ale nemůže stoper takhle posrat, tam tu hlavičku musí vyhrát a balón dostat pryč, ne že to prohraje a míč nastřelí do Zoumy, tam už se pak může stát v průběhu sekundy cokoliv a člověk to jen velmi těžko pořádně ovlivní. V podstatě doufáš, že se to odrazí doprdele a ne k soupeři.

Reagovat
ajouki

To vůbec někdo bral ten odkop na dlouhou nohu jako chybu Zoumy? Ještě bych bral následné nekontrolování míče, ale zbytek golu byla jednoznačná práce Christensena. Prohraný souboj byl alfa a omega. Mnohem techničtější stopeři než Zouma by nestihli zareagovat a odklidit míč, který je trefí do těla.

Reagovat
Svatej

Tam vidím právě ten problém, ze tech situacích, jako je tahle, se stoper zas tak často neocitají z dobrýho duvodu.. Kdyz stoper rozjede takhle pěkně akci a pak dostane svy spoluhráče do situace, ve který musí na 100% uspět, tak je to průser.. Jsem si vědomej toho, že takových situaci vznikne spousta i bez něho, ale stejně je špatný ještě pomáhat tvořit hru souperovi..

Já mám při mici na jeho kopackach větší strach o naší bránu než když má ten míč útočník soupeře. On když hru zjednoduší, tak nejsme pořádně ani schopni rozehrát a stejně je schopnej něco podělat a když se naopak snaží hrát jak fotbalista, tak je to ještě horší.. Ta stoperska dvojice s Christensenem by v ideálním světě měla krásně fungovat, ale stačí alespoň průměrně knteligentní soupeř, kterej bude hrát vysoký míče na Andrease a po zemi terorizovat Zoumu a jsme vyřízení..

Reagovat
raduinho

Reagovat
ajouki

Toptoptop samozřejmě není, ale je alespoň použitelný do konce sezony, aby Chelsea zabojovala o nejlepší čtyřku. To bohužel s Christensenem možné není. Dneska ho svlékl do naha Calvert-Lewin, hrozná ostuda pro hráče aspirujícího na top klub. On ke konci prohrál souboje i s Daviesem.

Nezapomínal bych na to podstatné, tedy že měl být pro Chelsea spasitel v zakládání útoků. Jestli byl v tom lepší aspoň než Zouma, tak by se to dalo považovat za úspěch.

Reagovat
Svatej

Hele mě je úplně fuk jak si to budeš chtít obhajovat a shazovat na Christensena kvůli tomu, že nechceš prostě ustoupit, ale fakt je prostě takovej, že je to nemyslící a technicky nepolibeny poleno, který by nemělo hrát ani v tom současným Evertonu a vlastně jakýmkoliv lepším klubu.

Doslova ve všech třech dnešních golech měl prsty jiným způsobem. Pri prvním gólu šel nesmyslně pomáhat Azpimu proti Walcottovi chránit přední tyc a mezitím, co se tam christensen rval s DCL, se Andreasovi prorval do obří díry mezi stopery Richarlison. U druhyho gólu Christensen zase prohrál souboj a Zouma nebyl schopnej míč odkopnout a u třetího gólů jsem vyprsknul smíchy při jeho fandění spoluhráčů během ty saskarny ve vápně, ke který s Kepou přispěl. Jinými slovy Zouma jenom fesacky vyklusaval, ale ostuda je samozřejmě Christensen, kterej si tu situaci odsral za ostatni

Jenom závěrem doplním že letět musí oba a přijít ideálně Ake a klidně někdo další. Christensen může někam do Španělska a Zouma třeba do americkýho fotbalu, oběma by to mohlo kariéru restartovat.

Reagovat
icemike

Heh, kdo chce psa bít.... Christensen dnešek nezvládl

Reagovat
Svatej

Kde jsem ho omlouval nebo tvrdil opak?

Reagovat
ajouki

Já nemám kam uhýbat. Ty jsi šílel po City, že Tomori a Zouma nesmí hrát spolu, protože nejsou dostatečně konstruktivní. Christensenův přínos byl v tomto v posledních třech zápasech nula. Naopak jeho přínos byl negativní. I z toho pohledu, že Zouma daleko lépe hraje jako levý stoper a musel Christensenovi uvolnit místo. Dvojtý trest pro Chelsea. To jde i na hlavu Lampardovi, že k něčemu takovému vůbec svolil.

U první branky byl průser, že Christensen nebránil nikoho. Opravdu kvalitní dominantní stoper by takovou situaci řešil pokrytím centru bez ohledu na útočící hráče. Van Dijk by si stoupnul a odhlavičkoval. Christensen se pověsí jak vánoční ozdoba. Je pravda, že Zouma byl pozičně mimo, což je ale chyba, která nesouvisí s tvým popisem. U druhé branky by měli problém i lepší stopeři se s takovou pozicí vypořádat. U třetí fakt nevím, co ve své pozici mohl dělat, když všichni soupeři byli před ním na malém vápně a on by maximálně bránil zezadu (stejná pozice jako stojící Christensen).

Zouma určitě letos hraje lépe než ho popisuješ. Od začátku sezony udělal maximálně tolik chyb, co Christensen během dnešního zápasu. Má slabiny, ale podle mě má i velký přínos, který jsem se snažil popsat během zápasu. Zejména má nadstandardní rychlost a umí ji využít, proto na něm Lampard tolik staví.

Určitě jde nahradit lepším hráčem. Pokud se Chelsea bude chtít zapojit do boje o titul, tak to musí udělat. Ale dokud takový hráč nepřijde, tak velmi často bude v základní sestavě. Narozdíl od Christensena zaslouženě.

Reagovat
Svatej

Takže u Christensena je po třech zápasech vymalováno, ale Zouma si chudera zaslouží víc ucty a trpělivosti i navzdory tomu, že nám odstreluje zápasy pravidelně už od startu sezóny a to nezávisle na tom, s kým v ty stoperskym dvojici hraje.

Říkáš mi, že můj popis nesouhlasí, ale sám se zjevně na záznam znova nepodíval. Christensen bránil DCL u toho prvního gólu a bylo to dost dobře vidět, naopak Zouma do spravnyho prostoru dobihal pozdě a nebránil absolutně nikoho i navzdory tomu, že tohle přesně má být ta jeho skvělá silná stránka.

Hele nebudeš tomu věřit, ale v podstatě cokoliv jinyho, co by při třetím gólu udělal, by bylo lepší, než tohle, fakt úplně cokoliv.

A s těma chybama si teda strašně rád výslechu, jaký konkrétní chyby teda musel Andreas udělat, aby vyrovnal všechny ty Zoumovy show na startu sezóny i v jejím průběhu.

Jo a Christensen je mimochodem rychlej jako prase, ale hádám, že toho sis nikdy nevsimnul.

S poslední větou souhlasím. Zouma a boj o titul nejde dohromady, takže výrok, že by v týmu nehrajicimu o titul mohl hrát v sestavě, sedí.

Reagovat
ajouki

Mě by zajímalo, kolik Zouma odstřelil zápasů? Penalta s United je jasná věc. Kolik toho bylo dál? Určitě na míčí není 100 %, ale nedělá ani tolik chyb co Kepa nebo Tomori. Oba pravidelně mazají soupeři. Kepa jen dneska dvakrát.

Záznam jsem viděl, proto píšu, že postavení Zoumy nebylo dobré. Zároveň ale píšu, že fyzicky lepší stoper než Christensen by měl šanci to ubránit i proti dvěma hráčům soupeře. To nebyla situace, že by ti hráči od sebe byli 5 metrů a on bránil jen jednoho. On bránil prostor. Na záznamu jde vidět, jak na samotný centr není připraven. Ještě v letu je na patách a reaguje velmi pozdě. Proto nebrání nakonec nikoho. On by koneckonců prohrál i souboj s Calvert-Lewinem, který udělal ukrok do stejného prostoru, který nakonec využil Richarlison.

Christensen je rychlý, ale velké procento soubojů končí na zemi. Dneska DCL vyhrál 11 vzdušných soubojů, většinu přes Christensena. To je na stopera hrozivá vizitka. A všechny tyto souboje + co vyhrál ale neměl míč podkontrolou, tak znamenají pro Chelsea nutnost jít ostře do defenzivní pozice a stojí to síly.

Reagovat
Svatej

Takže počkej, ty teď vážně porovnáváš přímo odstreleny zápasy s chybama? Jses si vedomej toho, že to zdaleka, ale opravdu zdaleka není to samý?

takže Zoumicka udělal malou chybičku v poziční hře, ale nic se neděje, protože Christensen má přece doprdele vyhrát souboj s dvěma hráči soupeře jako Van Dijk

Jo, můžeš na jednu stranu zmínit prohrany souboje Christensena, protože na něj byla usita taktika vzduchem, ale že v podstatě každej soupeř uzpusobuje napadání přímo Zoumovi už je hádám znova nepodstatny.

Reagovat
ajouki

Neboj, nic nesrovnávám. Ten výčet odstřelených zápasů by mě zajímal, protože nejlepší sérii měla Chelsea před naskončením Christensena se dvojicí Zouma - Tomori. Bez toho vytvořeného náskoku by byla bodově stejně s Tottenhamem.

Celou dobu ale prakticky točím o jedné věci, kterou si pronesl minule. Tedy že fyzicky nabušení stopeři jsou minulost. Tak ti dávám výčet situací, kde to Chelsea škodí. Raději dočasně trpět to, že Zouma není na míči neostřejší tužka v penálu, než aby byl Christensen v každém zápase herně výrazně slabší v 10 situacích než Zouma/Tomori/Rudiger.

Reagovat
Svatej

A nejhorší serie zápasu máme taktéž se Zoumou, a?...

Ne, já napsal, že fyzicky hovada bez schopnosti hrát míč jsou minulosti a to je pravda. Hlavně ty Christensena popisuješ jako hráče, kterej nikdy nevyhrál hlavickovej souboj ani proti Giovincovi, přitom se ani tohle zdaleka nepriblizuje pravdě. A můžeš mi prosím popsat, jak těch 10 situaci třeba dneska Zouma zvládl líp, když to tu popisuješ? Dominance a výběr prostoru ve vápně? Richarlison úsměvně prikyvuje. Rychlostní souboje? Christensen při sprinterskych soubojích dominuje úplně stejně. Technicky? I dneska dal příšernej Andreas pár dlouhých pasu přesnějších než Zoumovy predavky míče na 3 metry zaloznikovi.

A teď se můžeme dostat i k těm tebou popisovaný situacím. Mít normálně schopnou stoperskou dvojici, která je v obou hracích schopna hrát s míčem, tak nemusíme xxxkrat za zápas odkopavat míče, který soupeř použije při tvoření akci, které konci tím superduper důležitým soubojem. Barcelona dokázala být superdominantnim týmem ve světě s liliputem Mascheranem na stoperovi, kterej, pokud si můžu dovolit tak odvážnej popis, úplně nedominoval ve vzduchu a přesto jim to fungovalo. Hráč jako Christensen nemá u nás co dělat, stejně jako Zouma, ale pořád může bejt v životě užitečnějším hráčem v týmu, kterej chce o něco hrát. Zouma je dobrej pro kopace na hru o udržení.

Reagovat
ajouki

Pokud si neviděl, kolik míčů propadlo při soubojích Christensena, tak se nemá moc cenu dál bavit. V průběhu zápasu tu to bylo několikrát zmíněno, nejenom mnou.

Rychlost Christensen má, ale v soubojích má problémy fyzicky. Když má útočníka na zádech, tak je pod tlakem. Zouma si ho uhlídá lépe. Proto Christensen má startovní pozici, která není tolik agresivní a soupeř může přebrat míč. Něco, co běžně nevnímáš, ale znamená to zvýšení tlaku na celou defenzívu. Víc už se k tomu nechci vracet.

Úspěšnost přihrávek měli dnes oba stejnou. Zouma měl navíc 7/10 úspěšných dlouhých míčů, Christensen 5/10. Na míči byli oba stejně nekvalitní. U obou najdeš minimum progresivních přihrávek, vše posouvali na nejbližší spoluhráče. Kdyby aspoň tady Christensen zářil, tak jde nad některými nedostatky přihmouřit oči.

Srovnávat Chelsea s Barcelonou je mimo. Nicméně i tak Chelsea měla 70 % držení míče, takže několik odkopnutí míče fakt nehraje roli. Přemotivovaný soupeř tě k tomu donutí vždy. V tomto se na adresu Zoumy hrozně přehání, pro Chelsea je to až pátý problém nebo kolikátý. I přes jeho nedostatky si vytvoří šance v průměru na dvě branky. Dokonce s ním udělala rekordní sérii venkovních vítězství se vstřelenými góly. Upřímně z tvých vyjádření nechápu, jak se může Chelsea vůbec dostat k postupnému útoku, když takové nemehlo zakládá akce.

Zajímavé třeba je, že Zouma je nemehlo s míčem, ale pak Kovačič dvakrát vyrobí s míčem na kopačce gólovku soupeře. V jiných zápasech Tomori, Jorginho a hlavně Kepa odevzdávají soupeři míč kolem vápna. Rozhodně to není kvůli Zoumovi. Ten je možná nemotorný, jeho přihrávky nejdou rychle od nohy, ale skutečných chyb neudělal ani tolik co největší technici.

Někdy je lepší odkopnout míč do páté řady, než za každou cenu kombinovat. Však kolikrát se o to pokoušeli Kovačič a Jorginho ve vlastním vápně a míč ztratili. Dokonce bych řekl, že každá druhá velká šance je po špatné odvážné rozehrávce výše zmíněných hráčů. Christensen má zatím štěstí, že si tyto chyby letos odpustil. Loni a hlavně předloni jich ale bylo víc než dost, to si jistě pamatuješ.

Reagovat
icemike

Reagovat
Salfovic

Proč nehraje Tomori? Není to tak dávno, co se tu nad ním uchcávalo.

Reagovat
smazaný uživatel

Měl pár horších zápasů, tak dostal šanci Christensen. A nepřesvědčil. Takže v úterý čekám opět Tomoriho.

Reagovat
avicii

Dnes veľmi dobre..cely zápas sme kontrolovali hru.. Znovu sme premiesali zostavu, teraz nás čaká ťažký zápas na Salzburgu tak snáď nám pomôže to ušetrené síl

Reagovat
Coutinho10

hodne s prehledem zvladnuty a i s cistym kontem

Reagovat
Remt

taky už bylo docela na čase mít nějaký čistý konto

Reagovat
Kixi Syhimour

Velmi dobrý výkon a skvěle kontrolovaná druhá půle . Škoda zranění Lovrena, hral velmi dobře do té doby, Keita výborně (leč tam měl 2 viditelné ztráty, ale jinak velmi dobrý), Henderson znovu skvělá přihrávka za obranu, Chamberlain se popasoval s rolí křídla slušně, Salah taky dobré, Firmino mi přišel vypojený, dnes asi nejhorší výkon, a vynikající Virgil dnes .

Reagovat
stiflerovamama

Tieto Bobbyho odovzdané výkony nemám rád

Reagovat
Kixi Syhimour

taky, dneska to naštěstí tak nevadilo

Reagovat
Coutinho10

hlavne neusnout a jet takto dal

Reagovat
Malresi

Prvé čisté konto po vyše dvoch mesiacoch a zápasu proti Sheffieldu, čo sa mi zdá vzhľadom na našu obranu z minulého ročníka až neuveriteľné. Dnes zápas úplne pod kontrolou, domácim sme nedovolili nič, dopredu to malo hlavu a pätu a hráčov to bavilo. Všetci si zaslúžia pochvalu, ale obzvlášť by som vyzdvihol Henda. Ten perfektne nadviazal na svoj výkon proti Evertonu, dnes rozdával prihrávky dopredu jedna radosť a teda väčšina z nich boli dosť ťažké prihrávky. Navyše bol aj skvelý smerom dozadu, za mňa MOTM. Potešil aj výkon mladého Jonesa, ktorý to v nohe má. Lovren bude snáď čoskoro v poriadku.

Reagovat
smazaný uživatel

Hendo má skvělou formu. Teď byl perfektní.

Reagovat
REPLIKATOR

Liverpool vyhrál a nedostal gól

Reagovat
smazaný uživatel

Konečne pohodová výhra, dobrý výkon.

Dier dnes splnil presne to, čo Winks na DM nehral. Zbieral lopty zo vzduchu pred stopérmi, jednoduchá nahrávka. Parkrát pokazil a posobil trochu neohrabane, ale snáď sa do toho postupne dostane zápasovou praxou. Vyzerá skor ako hráč rugby. Ale stále lepšie, ako Winks. Winks v pohodoe do rotácie na CAM, ale nie základ na 6ke.

Reagovat
Patys1989

Však taky Winks minule nehrál místo Diera, ale hrál v Mourinhově systému toho, co hraje s balonem a v tom je Winks výbornej!! Defenzivní měl být Sissoko proti MU, jenže ten pozičně dozadu moc nefunguje. Mourek před prvním zápasem sám řekl, že uprostřed chce někoho, kdo bude bořit (Dier) a někoho, kdo posune míč dopředu (a to byl zrovna Winks).

Reagovat
smazaný uživatel

A ešte navyše konečne čisté konto v lige.

Reagovat
Cobra

Nádhera. Navíc jsem viděl Parotta.

Reagovat
Mates_Matesović

Snad Mou dodrží, co říkal, a vyšle tam ve středu ty mlaďase všechny.

Reagovat
mimi_united

V zime by bolo fajn skúsiť Umtitiho a Sancha A ak nie v zime tak v lete

Reagovat
Setwo

Koľko môže stať Sancho keď Dembele stal Barcu 125 mega?

Reagovat
mimi_united

Stojí 100 milionov eur.

Reagovat
Svatej

Podle mě ho ulovite i za mnohem menší částku, jste Manchester United.

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
rave

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Messier

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
martin.b

Maguire měl v době přestupu podle téhle stránky hodnotu 50m, proč jste ho tolik přeplatili ?

Reagovat
niflheim

Umtiti

Reagovat
herold

Stream na Manchestery?

Reagovat
kvasha16

skus to pod preview

Reagovat
eliskafan

Dnes zatím super výsledky, hlavně teď výhra United. Hlavně Chelsea, ta když bude prohrávat každý zápas, tak budou krásné všecinky víkendy

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Sonnyho gol

Jinak skvela odezva, od prakticky stejne sestavy, na tu sracku v tydnu. Burnley smerem dozadu hrozni, ale nutno rict, ze ten zapas rozhodlo par momentu naoroste individualni dokonalosti. Konecne ciste konto.

A teda omluva jozkovi. Je videt proc on je jeden z nejuspesnejsich treneru historie a ja jen chytracim na fóru.

Reagovat
Frank Lampard 8

Reagovat
kvasha16

inak, ked tak rozmyslam, tak toto obdobie november/zaciatok decembra nam casto neslo, takze este prezit tyzden a snad sa veci znova na lepsie obratia

Reagovat
LokoLFC

Ty kreteni ze City chtej snad 30 penalt za zapas za uplny kokotiny.

Reagovat
Sandstorm

Pereira to je prostě borec

Reagovat
iamek

Oleeeeee! Vždy jsem veril

Reagovat
Coutinho10

14

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
EXoRcIsT

Ako nemate zaco Liverpool .

Reagovat
Big Virgil

tohle jste měli udělat minulou sezonu, tuhle to nepotřebujeme.

Reagovat
vladis271

Reagovat
smazaný uživatel

City a Čukotka z TOP 4 out, Spurs a ManU in a bude to hned lepší

Reagovat
bbbauch

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
masly008

jak chce honit palce od fans úček

Reagovat
LokoLFC

Reagovat
cristiano.K.

City těžko nezvladajko

Reagovat
Frank Lampard 8

Reagovat
eliskafan

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Poll Hamm

Reagovat
FUnk

Reagovat
vrabejka

United

Reagovat
avicii

Ako to je neuverilne ako nám to hra všetko do karát

Reagovat
smazaný uživatel

doufám, že nikoho nezklamete a předvedete zase nějaký epic fail a titul vyhraje leicester

Reagovat
avicii

dufam ze hejterov sklameme a mnoho ludi by to tu nerozdychalo

Reagovat
Cobra

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
smazaný uživatel

Prohrát doma s Olem to je pro Pepka na vrácení licence.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Super.. Glory glory...

Reagovat
bbbauch

Prvni dve vyhry za sebou v PL v ketosni sezone prijdou proti Spurs a City

Reagovat
pingla

protože se s nás stal braekový tým obě výhry jsou parádní, nicméně fotbal hrajeme hrozný a tohle nás dál nikam neposune

Reagovat
Busby babes

Reagovat
smazaný uživatel

Ved prvy polcas v stredu aj dnes bol genialny, co sa na tom moze niekomu nepacit? Bohuzial este to nedokazu udrzat cely zapas, ale je to najmladsi tim v Pl, v zaklade 5 anglicanov, bez Pogbu, tu fakt nie je co kritizovat za dnesok a stredu.

Reagovat
Sandstorm

Reagovat
pingla

Jo, oba ty první poločasy byly moc dobré, hlavně Rashford v nich předvedl obrovskou kvalitu, ale druhý poločas byl ve středu špatný a dneska to bylo čekání na branku, kterou si City snad i zasloužilo

Reagovat
smazaný uživatel

Jako za co? Za to přihrávání kolem vápna? Vždyť jsme je přestříleli

Reagovat
pingla

Viděl jsi ten zápas vůbec?

Reagovat
smazaný uživatel

Dokonce 2x

Reagovat
pingla

gratuluji, tak ještě otevři oči a sleduj, jak nás City mačkají ve druhé půlce

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť se dostali asi 3x do zakončení proboha zasloužili si 1 gol, kterej dali

Reagovat
Tolstobik

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Sandstorm

Vždyť nějaký progres vidět je. Už byl místy vidět i proti Sheffieldu a Ville. Hrozně sme hráli pár zápasu, ale teď je vidět, že bylo z velké části kvůli velké marodce.

Reagovat
Big Virgil

Reagovat
cristiano.K.

ufff, propotil jsem si celého Pogbu

Reagovat
smazaný uživatel

Vtipné je že jediný kto môže Pool obrať o titul je Rodgers.

Reagovat
vrabejka

Lol on si fakt někdo myslí, že to Leicester jako udrží tuhle formu?

Reagovat
Sandstorm

Proč by ji neudržel? Jedině by se jim musel zranit někdo klíčový. Třeba Vardy. A očividně ta v kvalita v tom týmu je...

Reagovat
vrabejka

Kdyby na titul stačilo zase nějakých 85 bodu maybe ale s naší formou pochybuju. Navíc proti těm top týmům bude prostě ztrácet.

Reagovat
Busby babes

prave, Leicester, ten to nikdy nedokaze udrzet...

Reagovat
Achašveróš

to si nedovedu ani představit

Reagovat
smazaný uživatel

Lol on si fakt někdo myslí, že to Liverpool jako udrží tuhle formu?

Reagovat
smazaný uživatel

ty mozno ne aleiaio

Reagovat
Malresi

Jasná vec, čo iné hráčom ostáva? Si nečítal, že im Klopp zakázal prehrávať a remizovať?

Reagovat
smazaný uživatel

nj, ale Henderson může třeba uklouznout, co víš...

Reagovat
LokoLFC

Ty jsi uklounul jako malej a bouchnul ses do makovice.

Reagovat
smazaný uživatel

nezvládáš

Reagovat
vrabejka

Minulou sezonu jsme to udrželi uplně v pohodě a to jsme herně byli tak o level výš.

Reagovat
smazaný uživatel

Samozrejme. Toto vyzerá na " Invincibles" sezónu

Reagovat
smazaný uživatel

keby ta obrana slapala jak minuly rok tak aj ano, ale srat na incivibicircles. Hlavne nech sa to konecne udrzi a padne tu eurofotbal

Reagovat
smazaný uživatel

Raz už formu udržal keď to nikto nečakal

Reagovat
masly008

tak hrají jenom ligu, vy i LM a teď ještě tu trapárnu v asii.síly můžou dojít i zranění je pravděpodobnější.

Reagovat
Remt

proto je supr, že si někteří hráči teď alespon 1 zápas odpočinuli.. Salah myslim minule a dnes Sadio..

Reagovat
REPLIKATOR

Tohle už tu jednou bylo...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Zatiaľ v pohode...

Reagovat
atlee

Raz sa mu to už podarilo

Reagovat
Luc-Luc

teda cumim, ze to nepustili jako loni good job

Reagovat
smazaný uživatel

Ooooole Ooooooooooooooole Ooooooooole, genialny prvy polcas, aby sa to udrzal taky vykon cely zapas, na to tam este nie je kvalita, problem je aj to, ze z lavicky to nebolo kym ozivit, ale genialny vykon v defenzive, ani vela sanci nemali, resp tutovky asi ziadne okrem golu, zasluzena vyhra, Ole krasny tyzden.

Reagovat
LokoLFC

Kdyby nebyli City drevaci dnes, napadalo jim tam v klidu vic golu. Jestli je pro tebe tohle genialni vykon dozadu... na pomery United asi jo... ale zkus obcas kouknout i na jine tymy...

Reagovat
Setwo

tak napr Wan Bissaka skvele a aj McTomminay

Reagovat
smazaný uživatel

Wan Bissaka je vyborny, este ze tu hru dopredu ma tak slabu

Reagovat
smazaný uživatel

na kdyby se nehraje

Reagovat
LokoLFC

To ne, ale asi jsi nepochopil pointu. Kdyz ma tym mraky sanci na gol, asi obrana nepodala genialni vykon.

Reagovat
smazaný uživatel

Mraky šancí? vždy´t si jenom přihrávali kolem vápna do ničeho vážného se skoro nedostali.. vybavim si akorát hlavičku Jesuse po centru KDB a střelu Rodryho

Reagovat
smazaný uživatel

Co to splietas sasku

Reagovat
smazaný uživatel

no ok, ManUnalty dik a proti Evertonu zas prehra

Reagovat
Sandstorm

Pereirova past se nenaplnila.

Angazovat Pocheho je lákavé a po Aston Ville sem byl pro. Po těchto dvou zápasech Ole ukázal že si vyhazov nezaslouzi. Pokud budeme takto pokračovat a budeme mít silný prosinec tak je TOP 4 reálná. A po dnešní prohře Chelsea se i nabízí..

Reagovat
masly008

a myslíš že proti vám bude hrát každý tak že můžete hrát na brejky? až budete hrát do plných tak budete zase v koncích.

Reagovat
Sandstorm

Tak nemyslím si, že sme hráli jenom na breaky. Byly tam fáze, hlavně proti Spurs, kdy jsme dokázali být dominantní. A pokud si na rané sebevědomí přeneseme do těch zápasu s papírově slabšíma, tak bychom to měli zvládnout.

Reagovat
Sandstorm

*nabrané

Reagovat
masly008

tak uvidíme no.

Reagovat
Sandstorm

Jj uvidíme a taky bude zajímavé sledovat až se vrátí Pogba. Jaký vliv to bude mít na naší hru.

Reagovat
Busby babes

Parada, 3 body ze City, to je velka vyhra pro Oleho. Dobre takticky, nase rychlost vepredu jim delala problemy. Druhej polocas nas zatlacili a byli lepsi, tu kvalitu maji rposte vetsi, to je jasny. Ale bojovny a obetavy vykon od vsech, AWB pro me asi nejlepsi hrac, skoda toho golu, tam ho Otamendi rposte pretlacil no. Skoda, ze jsme v te prvni puli nedali vic golu, mohlo to byt klidnejsi, ale zaplatpanbuh za to. Ted uplne cekam 0:0 s Evertonem.

Reagovat
r.mrazik

Ten roh byl skvělý...jak kopnuty tak i ten náběh...bez šance

Reagovat
Busby babes

mel ho branit nekdo jinej, kdo by se nenechal pretlacit.

Reagovat
r.mrazik

Pravda...ale když se to sejde, tak se to bránit téměř nedá

Reagovat
kiwwi
Reagovat
Busby babes

to zamrzi.

Reagovat
C-M@ster

uuuuuuuu

Reagovat
Kixi Syhimour

Úplně jsem teda nepochopil, co tam dělal de Gea u toho gólu.

Reagovat
fff

Posledne zapasy sme prestriedali zostavu, dali 8 golov, konecne sme odohrali zapas na 0 vzadu.

A po 16 kolach mame 14 bodov na MC.

Neskutocne.

Tu top4 Ssnad uz tento rok nestratime.

Reagovat
berger321

Jo, Liverpoolu v téhle formě jde určitě o TOP4

Reagovat
smazaný uživatel

O titulu tady mají fanoušci Liverpoolu zakázáno mluvit

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tak TOP3 no

Reagovat
berger321

Jo LIverpoolu v téhle formě jde určitě o TOP4

Reagovat
Infernoqt

Bude to nejspíš s hodně odřenýma ušima, ale měli byste tu Top 4 uhrát

Reagovat
REPLIKATOR

TOP4

Reagovat
Coutinho10

a treba i neco vic

Reagovat
cristiano.K.

Konečně jsme vyhráli a nedostali gol. Nelíbil se mi Gomez. Klopp at dá šanci komukoliv, tak ten hráč ukáže, že do týmu patří. Minule to byl Shaq, dnes Keita. Poslední zápasy pohodové tři výhry o tři goly. Ted postup v LM a jestli budeme mít stejný náskok po novém roce, tak už věřím, že to udržíme

Reagovat
Remt

Jenže do Nového roku nás čekají ještě zápasy se City a Leicesterem.. tam by to chtělo minimálně s Leicesterem vyhrát a pak už by to vypadalo vesele po Novém roce

Reagovat
Malresi

S City hráme až na jar, v decembri nás čaká Salzburg, Watford, Villa (CC), 2 zápasy v Katare, Leicester von, Wolves doma

Reagovat
cristiano.K.

City máme první víkend v dubnu. Stačí neprohrát na Leicesteru a myslím, že s tím tam také pojedeme

Reagovat
Remt

Tak jsem to spletl, Leicester hraje s námi a City Takže 2 velké možnosti kde by mohli ztratit a pak už by to mohlo být dobré

Reagovat
kiwwi

Btw 6 Angličanov v top 10 strelcoch... Medzi big 5 ligami najviac domácich hráčov

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Taiger

Celá Anglie fandí Leicesteru

Reagovat
oli9

Ty se radši soustřed na to at se udrzite do 10. mista

Reagovat
Taiger

Jasně děcko

Reagovat
oli9

opět žádný argument jen další nesmysl prostě neunášíš

Reagovat
Ondiis

Na co ti měl jako dávat argument? Tyhlety FB kecy ...

Reagovat
Taiger

Reagovat
oli9

chápu máte to težké , my tohle zažívali sezonu co sezonu...ale děcko je fakt argument a debata

Reagovat
LokoLFC

bejt fanousek Arsenalu, taky fandim nekomu jinemu...

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
smazaný uživatel

preco toto pises ked si zrejme fanusik LFC uz dlho?

Reagovat
Mönchengladbach

Reagovat
Setwo

Reagovat
Manik...

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
rave

buuuuuurn

Reagovat
vladis271

Reagovat
oli9

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
eder

Reagovat
smazaný uživatel

přesně, s Taigerem se tu nemažte, tohle hovna je třeba utřít v každém příspěvku

Reagovat
Gareth Bale 11

Reagovat
Taiger

cringe a tlemí se tomu jen šašci, nojo

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
8lampard8

Reagovat
FUnk

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
cristiano.K.

taky jim to druhé místo přeji

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
eibe

Reagovat
Malresi

Nemohli to United takto ubetónovať už v apríli ?

Reagovat
oli9

Všechno prostě vychází

Reagovat
smazaný uživatel

cas si podat loto

Reagovat
smazaný uživatel

Kyle Walker: ‘We dominated the game’. ...to je hrozna pica ten Walker

Reagovat
Busby babes

tak jako i jo. Meli balon, druhej polocas byli lepsi. Tohle mi neprijde jako vyrok uplne mimo.

Reagovat
smazaný uživatel

No to mi pride teda, dominovali posuvaniu lopty, mali z toho akurat tak rohy a ked uz, tak dominovali druhemu polcasu, my sme dominovali prvemu.

Reagovat
smazaný uživatel

no prvy polcas netrval len 30 min ci?

Reagovat
Taiger

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
masly008

však jasně,vždyť vás mačkali jak každý arsenal, ale zase vám to stačilo jde o body.Už nejste takový velkoklub že by někdo řval že vás city takhle herně drtí.

Reagovat
Taiger

No, píča jseš asi ty

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
r.mrazik
Reagovat
Busby babes

pak ho asi vyvedli. A United uz potvrdili, ze je rasisticky urazeli. Kokoti no. Sterling je asi nepochvali.

Reagovat
Remt

tohle mě vždycky pobaví, když mají oba týmy v sestavě černochy a fanoušci dělají rasistický narážky na fotbalisty soupeře Jaké IQ asi musejí mít?

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Ja to neviem pochopit proste, vies, ze stojis hned v prvej rade, vsetky kamery su na teba, vidi ta cely svet a ty robis toto? to uz musis byt fakt vymlety

Reagovat
kiwwi
Reagovat
iamek

Security to hned brala

Reagovat
r.mrazik

Skvělý

Reagovat
Luc-Luc

Reagovat
Setwo

+ este trafili Freda zapalovacom a ine veci hadzali na trávnik... dufam ze im aspon za zapas uzavru stadion ... toto kebyy spravi nejaky cesky alebo slovensky klub v europskych poharoch tak maju prazdny stadion minimalne na 2 zapasy

Reagovat
masly008

v anglii se stadiony nezavírají si myslím,prostě borec dostane ban do konce života chodit na fotbal,city pokutu která je jim jedno a jede se dál.

Reagovat
pobody's nerfect

Bodový potenciál City je stejný jako konečný zisk v loňské sezóně, letos jsou fakt o třídu horší než loni, to už se musí dotáhnout

Reagovat
smazaný uživatel

McTominay je ale hrozná držka. Taká plačka, veľmi nesympatický hrač.

Reagovat
Taiger

Reagovat
Jollae

Ty si očividne porušený...teraz neviem či to je detstvom alebo si jednoducho taký jednoduchý kokot...ale asi to druhé..."asi"...

Reagovat
Taiger

wtf, palec tomu dalo hodně lidí a ty reaguješ na mě?

Reagovat
cr7sux

Reagovat
smazaný uživatel

ale viac mi vadi ten herec James

Reagovat
kiwwi

Reagovat
EXoRcIsT

keby bol odchovanec Spurs a hral za vas tak by si ho zral

Reagovat
smazaný uživatel

Žral je možno silné slovo, ale určite by ma štval menej. Je to fakt, priznávam, je to subjektívne. Ale ani Alli mi napriklád nie je sympatický ako človek.

Reagovat
EXoRcIsT

tak Alli a Mctominay je nieco ine Mcterminator je odchovanec klubu a hrac ktori za MU da vsetko v kazdom zapase a na ihrisku necha dusu . Sak by sme boli blby keby sme takeho hraca nemilovali

Reagovat
Tolstobik

Reagovat
r.mrazik

Tys ještě nepřestal od středy brečet?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Nadviazal na herreru

Reagovat
Swarley

vole

Reagovat
smazaný uživatel

plačka seš hlavně ty poslední měsíce na EF

Reagovat
eibe

Reagovat
smazaný uživatel

https://streamja.com/XNGX

nejlepší hráč, nejlepší gól ❤

Reagovat
kiwwi

Wau, krása

Reagovat
smazaný uživatel

tesim sa na neho v LFC

Reagovat
vladis271

Reagovat
PP

ten měl ležet hned před půlkou..

Reagovat
smazaný uživatel

to je tak ked nehra Bardsley

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Salfovic

Pche, tohle dokáže i takovej Petržela

Reagovat
r.mrazik

Skvělý

Reagovat
cristiano.K.

bránění teda šílený, ale i tak wow

Reagovat
hona.kub

nesnáším slepice, ale tohle se povedlo

Reagovat
Werkrider

To sme ho naučili u nás.

Reagovat
vladis271

strašný sympaťák.

Reagovat
kiwwi

"Top 6" + Leicester Head to head table after today.

*Liverpool ma 16 b

https://i.redd.it/vy9m503yl9341.png

Reagovat
smazaný uživatel

Všetkých 5 sme hrali vonku. Som zvedavý, ako sa nám bude dariť doma.

Reagovat
smazaný uživatel

a najdeš nějakou tabulku, kde budete první? pls

Reagovat
Tolstobik

wtf, co je to za retardovanou reakci?

Reagovat
PP

já už to psal minule, že toho zaňdoura umíte hrát dobře. Problém máte se "slabšími" týmy, kde se od vás očekává tvoření hry a dobývání brány.. a to neumíte.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
kiwwi

Jj, ta kreativita proti zatiahnutemu súperovi nám nejde... Je ale sranda, ze to nevyužívajú aj top tímy

Reagovat
C-M@ster

Na ty zápasy chybí Pogba, naopak proti dobrejm týmům jsme silnější bez něj.

Reagovat
Swarley

Já to psal před sezonou, to bylo jasné, v čem bude ten tým nejlepší a kde budou problémy

Reagovat
LokoLFC

Top 6 a je tam Arsenal?

Reagovat
smazaný uživatel

kvůli nim už od teď bude muset být všude top 10 nebo hůř

Reagovat
kaaspis

Máš tam chybu v bodech liverpoolu

Reagovat
kiwwi

Čítať snáď vieš

Reagovat
kaaspis

Očividně ne moc dobře sry

Reagovat
EXoRcIsT

Dnes AWB a Lindelof v obrane perfektny

Reagovat
r.mrazik

No...lindelof tam měl dost pitomych ztrát, který smrdely gólem

Dneska spíš Harry

Reagovat
EXoRcIsT

tak zachranil nam zapas zakrokom proti KDB

Reagovat
r.mrazik

ok...od toho tam je..

ale herne byl dneska harry lepsi...linde tam mel dost spatnych ztrat

Reagovat
Swarley

Ten titul musíme Liverpoolu vyhrát stejně my

Reagovat
LokoLFC

Jste machři, v jednom zápase obrat City o 11 bodů!

Reagovat
smazaný uživatel

tak podojili city a lester, volakedy proti city pustali zapasy, aby poskodili liverpoolu, teraz s utokom na top 4 to myslia zrejme vazne...

Reagovat
cristiano.K.

nás jste obrali o dva, je o tři. Na konci budeme slavit o víc než o jeden

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, Spurs i MU vyhráli. Nezbývá než zítra porazit Soton a udržet s nimi krok a pak se posunout před ně po vzájemném zápase.

Reagovat
smazaný uživatel

pises zo sna?

Reagovat
misinho7

OT: nemate niekto stream kde si pozriet box Ruiz vs Joshua ?

Reagovat
off-olda

Ty krávo, ten Suárezův gol ted?

Reagovat
Busby babes

paradni gol.

Reagovat
cristiano.K.

pořád božskej

Reagovat
castelL

Konečne výkon vhodný Liverpoolu.

Reagovat
cristiano.K.

ideální čas dát Olemu nejméně šestiletou smlouvu.

Reagovat
hona.kub

tak v zimním přestupáku to chce minimálně jednoho stopera, trojice Zouma - Christensen - Tomori fakt nemá "zatím" tolik zkušeností, aby tu obranu podrželi.... Kepa je navíc letos slabej, jak dvojka máslo... to je průser!

Zoumu nebo Christensena asi prodat, protože prohrama se pozitivní zkušenosti nasbírají horko těžko

Reagovat
Busby babes

https://twitter.com/GFFN/status/1203415832908500994

lol Mbappe. Tam trenovat musi byt super, maj Tuchela uplne na salamu.

Reagovat
smazaný uživatel

Partia rozmaznaných hviezdičiek, pokiaľ tam bude naďalej takáto atmosféra v tíme nikdy tú LM nevyhrajú.

Reagovat
smazaný uživatel

Klopp ho da dokupy. Ale inak Tuchelovi nezavidim take primadonky trenovat

Reagovat
misinho7

Reagovat
Hai

Reagovat
emanuel habasko

Nechapu spis Tuchela, proc za nim sel. To se mu chtel omluvit za vystridani? Se moc casto nevidi, ze by se trener takhle plazil po hraci... je do nej asi zamilovanej

Reagovat
Nikikrew

Tak to bolo pekne trapne od neho. Jasne, je to superhviezda ale stale by mal mat respekt k trenerovi

Reagovat
Hai

Tvl vystrida ho v 90min a je nasranej?

Reagovat
FUnk

Reagovat
smazaný uživatel

realita evropy a konkrétně francie

Reagovat
EXoRcIsT

OT : tak Joshua to takticky zvladol skvele

Reagovat
Busby babes

a uz se nemuzeme utesovat, ze mame postavu jak sampion v tezky vaze...

Reagovat
EXoRcIsT

Hovor za seba

Reagovat
Luc-Luc

s prehledem odboxovano, ale hrozna nuda, videl jsem jeste Povetkin Hunter a to bylo stokrat zabavnejsi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
eibe

Na to, jaké má Joshua výhody to odboxoval opravdu zbaběle. Do ničeho se nepouštěl, neustále couval, strašná nuda

Reagovat
smazaný uživatel

Galavečer boxu.... drahý Eddie Hearne .... jsi génius!

Potěšil mě Filip Hrgovič KO ... proti Molinovi, sice pár ilegálních punchu na zátylek, ale Filip "Vitali" "Drago" Hrgovič je skvělým příslibem do budoucna.

Naopak mě zklamal hrozně Whyte a Wach překvapil. Dillian byl totálně nepřipravený, na body vyhrál, ale měl problémy. S vyžilým Wachem .... na druhou stranu je třeba říct, že měl na přípravu jen 3 týdny.

Povetkin vs Hunter remíza ..... Povetkin mlel z posledního, ale ve 40 letech si to rozdat s Hunterem .... je to frajer, slovanský hrdina. Úžasný match.

A finále ... AJ naprosto potupil a ponížil v šachové partii Ruize. Pro někoho nuda a trapas, ale pro opravdové znalce a lidi, co si zkusili box... AJ naprosto Ruize vyškolil. AJ měl úžasnou kondici, vynikající jab .... ponížení.. Andyho zlomil v hlavě. V posledním kole byl Andy jen frustrovaný jako malý prcek Messi na Mundialu.

Zápas Joshuya vs Ruiz mi připomněl geniální zápas David Tua vs Lennox Lewis... souboj dvou fenomenálních boxerů, kde Lewis naprosto zdominoval díky své výšce a reach Tuu, totally outboxed him. Též mi ten zápas připomněl zápas Wlada Klitschka a Samuela Petera, podobný souboj stylů a Wlad vyhrál. Taktéž to byl zápas, co definoval kariéru Wlada .. prohra --》 důchod .... ale Wlad Petera porazil a pak 12 let vladl těžkým vahám. Taky asi není náhoda, že Wlad je nyní mentorem AJ. Řeknu jedno..... Mrdka Wilder a amíci už se teď třesou z AJ a tak to má být. Evropa 》 USA. Fenomenální Joshua všem kritikům ukázal, že není jenom robot a silák, ale je to skvělý brilantní boxer.. úžasný footwork .... skvělý jab a pohyb, dokonce i hlavou pracoval.... to je fantazie.

Reagovat
Luc-Luc

sice nejsem na box nejakej odbornik, ale myslim, ze Wilder nebo Fury jsou jinej level...hlavne Wilder, to je puncher, to je jak kdyz kopne kun, to by AJ neustal, snad se toho souboje dockame

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím s tím, že když Wilder trefí, tak je konec. Na druhou stranu Wilder boxoval z TOP 10 pouze s Ortizem, kterýmu je "50" a ten ho málem porazil. A pak boxoval s Furym, který se vracel po tříleté pauze (70% Fury) a Wilder ten zápas na body jasně prohrál. Ale zkorumpovaní sudí mu dali vítězství. To je málo. Joshua bojoval s Ruizem, Klitschkem, Parkerem, Povetkinem, Takamem, Whytem ..... nikdo nemá lepší boxing record než Joshua.

Lennox, Mike Tyson nebo Foreman s Alim a Holmesem, Vitali Klitschko a Wlad Klitschko by si s Wilderem vytřeli prdel.

Wilder NIKDY neboxoval s nikým, kdo ho může zranit. WBC ho chrání (viz kauza Whyte jako mandatory). Joshua je jasně lepší boxer. Inside Wildera zničí, outside je to otevřený kvůli kladivu Wildera, ale jak říkám.... Wilder proti sobě neměl pořádného punchera, je to paper champ. Ducknul roky Klitschkovi i Povetkinovi. Když ho zranil Ortiz, co s ním udělají borci o mnoho let mladší a silnější a technicky zdatní jako Ortiz. Ale jo, je šance že Beyonce Wilder jím dá KO.

Fury by mohl AJ vybodovat, na druhou stranu Fury má "pillow fists", nemá sílu na KO a jestliže AJ půjde na tělo a jestliže bude v takové kondici jako dnes, méně svalů .... tak může Furyho knock outovat. A co je zajímavé, Fury po zápase s Wallinem měl ošklivé zranění a jizvu nad okem. To už nikdy nesroste perfektně. Jestliže se mu rána znovu otevře proti Wilderovi nebo Joshuovi, tak je s Furym konec. Ale Fury je rozhodně nejtechničtější boxer, je to radost ho sledovat. Ale odvet se bojí, nedal jí Klitschko.... nechce ji dát Wilderovi a to proto, protože jakmile si na jeho neortodoxní styl soupeř zvykne, Fury už je více čitelný.

No bude to zajímavé. Spíš čekám, že Wilder s Joshuou nebude chtít zápasit.... smetl ze stolu i nabídku na tři zápasy za 200 milionů liber od Hearna. Docela frajer na to, že za zápas ten mrzák bere 1,5 milionu dolaru jenom. Takhle by si vydělal peníze pro svou nemocnou dceru. Ale nechtěl ten smoke.

Reagovat
smazaný uživatel

Hodně si slibuji od Usyka... bývalá cruiser weight.... je skvělý... rozhodně nejlepší boxer v současnosti po technické stránce (asi i lepší než Fury).... bohužel je stále těžké predikovat, jestli se prosadí proti velkým hochům. Osobně si myslím, že Wildera by easy porazil, ale Fury by na něj platil. Joshua... těžko říct, jak by odolal jeho úderům. Ještě toho v HW musí odboxovat více. Ale Usyk úžasný, undisputed z cruiser weight. Taková lepší verze Davida Hayeho... o dost lepší verze.

Reagovat
Luc-Luc

Usyk vypada dobre, ale myslim, ze tu absolutni spicku neda, mozna kdyby byl o par let mladsi...ja jsem hodne zvedavej na Dubois, je velkej, silnej, mladej a zatim si to dava s prehledem, tak uvidime

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, Dubois, Hrgovic a snad i Efe Ajagba... budoucnost boxu. Ale teda Dubois... na tom bude ještě hodně práce, hlavně obrana. Ale fandím mu, nemá velkohubá prohlášení (jako Wilder nebo debílek Gerard Pique), ale mluví za něj výsledky.. Beztak Daniel brzo odejde od Franka Warrena a půjde k Hernovi, cash cash cash.

Reagovat
Luc-Luc

ja nevim, podle me to nemohli dat Furymu, protoze sel snad dvakrat do pocitani, jinak Fury me vylozene sere, doufal jsem, ze ho nekdo uz sestreli, ty jeho opicky v ringu, to tam nema co delat...ale boxer je to vynikajici, o tom zadna, doufam, ze si daji s Wilderem odvetu a pokud ne, tak pujde aspon na toho Joshuu, ale tamsi myslim, ze to bude mit Joshua hodne tezke..

Reagovat
smazaný uživatel

Fury začíná dělat píčoviny typu WWE... natáčení filmů .... něco mi říká, že chce zase skončit. Opakuje se historie jako po Klitschkovi. Prý se chtěl zabít, bral kokain a měl těžký deprese. Věřím tomu, že bral kokain, ale deprese?Podle mě to byla jenom clona, aby se vyhnul Klitschkovi v odvetě. On jenom dělá, že si věří, ale bojí se odvet... a bojí se hodně. A nedává to smysl, protože by možná Klitschka vyboxoval znovu, ale spíš si myslím, že by ho Klitschko v odvetě porazil a poslal na zadek, už by ho nevyškolil.

Jo jinak Furymu to měli dát proti Wilderovi. Drtivou většinu kol vyhrál Fury. Kola se hodnotí samostatně. Bylo to kolo za kolem 10:9 ... 10:9. Wilderovo knock downy byly dva a to se počítá jako 10:8. Matematicky Wilder nemohl vyhrát. Je to pořád box a sport, i když brutální. Na ulici v normálním fightu by ho wilder dobil, ale prostě tu noc prohrál. Wilder prohrál jasně, i když byl Fury více zraněný, když to řeknu jako sedlák.. Američani si mohou říkat, co chtějí. Je to stejná krádež jako když Lewise obrali o vítězství v prvním zápase proti Hollyfieldovi, kdy to dali na remízu. Američaní mají ega a nesnesou, když jsou pásy a především jejich WBC pás mimo USA. Je to ubohost. To je úplně to samé jako Floyd Maywether ..... takový Joe Calzaghe je mnohem lepší neporažený šampion, ale tomu nikdy respekt tolik neprojeví jako Floydovi, ačkoli by si to zasloužil mnohem více.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, jinak ten zápas Fury vs Wilder pojmenovali docela trefně v zahraničí. Prý to bylo poprvé, co byl okraden gypsy a né naopak.

Reagovat
Mato178178

Lewis dal hollyfieldovi o 200 úderov viac a furt wilderovi asi len o 10. Tiež som si myslel že to fury vyhral ale bolo to len opticky v skutočnosti keď si aj pozrieš celú bitku koľko krát ho poriadne trafil? 5? Ani to nie

Reagovat
Mato178178

Aby som to upresnila na údery Lewis : hollyfield 348:130 wilderovi:fury 71:84 tu je aj vidieť aký bol box predtým a teraz... Wilder musí mať strašnú silu a pri tom je dosť tenký, fury vyzeral ako by dostal tých 348 úderov a nie 71

Reagovat
smazaný uživatel

Tak a ještě bych se od boxu přesunul k fotbalu. Velice mě potěšil pohled na livesport a na derby v Manchesteru. Tam máš šejku! TAM MÁŠ! Guardiola EXPOSED! Přesně jako Andy Ruiz jr.

Pro fandy ManCity -

Reagovat
cristiano.K.

zapomněl jsem pochválit Hendersona, poslední měsíc má výbornou formu. Skvěle presuje a ty míče rozdává neuvěřitelně.

Reagovat
Godwinson

Na tech dvou poslednich vysledcich je fajn, ze Solskjaer zustane Pocchetino do Arsenalu

Reagovat
Busby babes

prej to vypada na Artetu

Reagovat
Godwinson

To bych jim nepral. Ale tak, obcas tohle vyjde.

Reagovat
smazaný uživatel

07.12. Mourinhův tým dal pět gólů po pěti letech

a pak že se nezměnil

Reagovat
cr7sux

Reagovat
Busby babes

https://twitter.com/kiergroup/status/1203438845309718528

Tak typek, co dneska delal opicky na nase hrace uz v pondeli asi ani nemusi do prace...

Reagovat
Luc-Luc

witch-hunt

Reagovat
Busby babes

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

Reagovat
cr7sux

Reagovat
smazaný uživatel

šílená doba

Reagovat
Salfovic

Reagovat
smazaný uživatel

Max v tom, že se víc řeší opičí chant než lítající zapalovače, ale řešit by se mělo samozřejmě i to.

Reagovat
r.mrazik

stejne je prdel,jak si nektery lidi mysli,ze muzou delat vse bez nasledku

Reagovat
smazaný uživatel

Jsou zvyklí doma od počítače

Reagovat
r.mrazik

asi tak...konecne nekdo rika pravdu

Reagovat
Kapřík

Asi tak. Ale stejně mi hlava nebere, že v Anglii, kde se bordel na stadionu trestá doživotním banem a část veřejnosti na to reaguje dost přehnaně, si tohle někdo veřejně lajzne. No jo, za blbost se platí.

Reagovat
Luc-Luc

uz ho bojovnici za "lepsi" svet verejne lincuji na socialnich sitich

Reagovat
Busby babes

sorry,a le takovej kreten si zesmesneni zaslouzi. Tyhle tvoje kecy... Jinak k tomu pripadnemu vyhazovu z prace. No, casto mas v podminkach, ze musis mit cisty rejstrik, coz ten pan timhle svym projevem nejspis porusi. Takze od zamestnavatele logickej krok. Kdyby vybral benzinku, tak ho vyrazi taky.

Reagovat
r.mrazik

jestli ma v praci cerny spolupracovniky,tak bych mu ten navrat do jobu nezavidel

Reagovat
kiwwi

Alebo to zahrá na Suareza, že nemôže byť predsa rasista, keď má čierneho dedka

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
kvasha16

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Luc-Luc

projevil se v emocich jako blb a vy levicaci se z toho muzete posrat a nejradsi byste ho zavreli do kriminalu, jste normalni ? az oddela nejakyho cernyho na ulici, tak budiz, ale v podstate nikomu nic neudelal, jenom se projevil jako debil, v emocich muze uletet kazdej a jestli ma z toho Fred nebo jinej cernej bezesny noci, tak by se mel nechat vysetrit

Reagovat
Busby babes

odbornou pomoc bys mel vyhledat spis ty...

btw jedinej, kdo se z dane situace muze posrat, ses ty.

Reagovat
fenixLFC

vy levicaci ale tak samozrejme ze pre fasunov je vsetko lavicove, ved vpravo uz nic moc nie je

Reagovat
masly008

a pro levičáky jsou všichni ostatní fašisti a rasisti co?

Reagovat
fenixLFC

vsetci nie, iba ti skutocni fasisti a rasisti. a btw to ze niekto je proti rasizmu neznamena ze je lavicak ale to ti je asi zbytocne vysvetlovat

Reagovat
masly008

ale všichni kdo jsou proti levičáctví už fašisti jsou?

Reagovat
fenixLFC

wut? proti laviciarom mozu byt ultralaviciari, stredovo orientovani konzervativci fasouni a mnoho mnoho dalsich nazorovych prudov. spolocnost (na rozdiel od nazoru fasounov a populsitov) vazne nie je clenena na dve skupiny

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Luc-Luc

a jeste by me teda zajimalo, jakej paragraf mu prisijou

Reagovat
smazaný uživatel

22. Hanobenie evolučnej teórie..

Reagovat
masly008

a za co by ho jako obvinili? za urážku? to asi sedět nepůjde ne?ani v podělané anglii.vždyť tam nesedí ani borci co znásilňují.Ikdyž zase je fakt že by jsem to anglánům věřil, borec je bílý asi hetero, takže nejhorší možný člověk.

Reagovat
Busby babes

nechces si strcit tyhle debilni kecy do hajzlu?

Reagovat
masly008

a nebo ty?

Reagovat
r.mrazik

jj,je to chudinka...pitoma

Reagovat
kiwwi

Výborne

Reagovat
R22

Reagovat
cristiano.K.

fakt ujetá doba. Běžně se řve na stadionech na rozhodčí černá svině a nikdy z toho nic nedělal.

Je teda fakt,že u nás mají rozhodčí barvy pleti bílou, ale pískat to černoch, tak se to řve ještě častěji.

Reagovat
fenixLFC

lenze na rozhodcov sa cierna svina nekrici kvoli farbe pleti ale kvoli tomu ze chodia v ciernom

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cristiano.K.

což vysvětluji zároven ty chytrej v další větě

Reagovat
smazaný uživatel

A pak je otazka, proc jsi tenhle argumentacni skvost vubec pouzil...

Reagovat
cristiano.K.

možná jsem to přivolal a časem to tu budeme řešit

Reagovat
JohnKoul

Super

Reagovat
vladis271

Osobne si myslím, že sme jednu prehru Leicesteru od titulu.

Som rád za Everton, fakt dúfam, že sa po tejto výhre oklepú. Man united by mohli zostúpiť do National League a bolo by mi to šumafuk, ale everton čo i len v Champe by mi vadil. Jedno mesto, a oni nemôžu za svoj zlý vkus a nepochopenie, že modrá farba jednoducho nie je tak pekná ako červená.

Reagovat
smazaný uživatel

Červená komunistami a najnovšie i Smerom navždy poznacena

Reagovat
cubazi

očividne fanušik SDKÚ.... Dzurindu by si pichal do ritky čo?

Každý kto seriózne ťahá politiku do futbalu (športu) je duševne nevyrovnaný človek. Vid Hitler.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Nikdy ma neprestane udivovat ako velmi dokaze cloveku zajebať v hlave

Reagovat
twelwer

Reagovat
smazaný uživatel

Netreba zabúdať, že vďaka vašim magorom a tragédii na Heysel a následným vylúčením anglických klubov z pohárov, ste mestskému rivalov pekne sk. rvili jeho veľmi dobre rozbehnutú éru.

Reagovat
eder

To se nedá tak brát, za to přeci nemůže klub. Fenomén rowdies byl tehdy problémem celé Anglie, potažmo celé Evropy. V kauze tragédie Heysel se navíc na všem podepsalo i selhání pořadatelů a bezpečnostních složek.

Reagovat
smazaný uživatel

To sedí, s tým súhlasím.

Pravdou ovšem je, že v sľubnom rozlete pribrzdila Everton tragédia na ktorej sa značne podieľali magori fandiaci LFC.

Reagovat
Malresi

No, ja by som povedal, že ešte viac pribrzdila nás. Ten tím okolo Aldridga, Beardsleyho, Barnesa koncom 80. rokov bol skvelý.

Reagovat
smazaný uživatel

Koho viac, koho menej...to už dnes nerozsúdime.

Reagovat
smazaný uživatel

Mam volat 155? Chci se zabít

Reagovat
eder

Chlapské je nikam nevolat, nýbrž konat v tichosti a diskrétně...

Reagovat
smazaný uživatel

Ty sa predsa nechceš zabiť.

To postráda akúkoľvek logiku volať pri zamýšľanej samovražde 155 ? Načo? Aby ťa vrátili naspäť???

Reagovat
Mato178178

Všetko ok?

Reagovat
smazaný uživatel

chce se zabit, takze je to vpohode

Reagovat
Hachim Mastour

Skúšal si drogy?

Reagovat
kiwwi

Ma naprostu pravdu a týka sa to viacerých štátov v Európe a USA. Politici cielene vyvolávajú u ľudí takéto nálady a prebúdzajú skrytých rasistov

Reagovat
vodka

Reagovat
Luc-Luc

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Busby babes

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Harakan

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Kapřík

Bohužel vybíráte jen část celého problému. Na Západě nám prostě zuří kulturní válka. "Pokroková" (levicově liberální) část obyvatel už se za posledních 10 let posunula tak daleko (akcelerovalo to po migrační krizi), že konzervativnější část reaguje opačným posunem. V období, kdy se rozšiřuje propast mezi hlavními názory obyvatelstva mizí "střed" a prostor pro smysluplnou diskuzi a daří se extrémům, jejichž excesy jen podporují vzájemné vzdalování a konflikty. To co platí o tom vymaštěném rasistovi z Manchasteru, to platí v opačném gardu i pro radikální socialisty z Londýna aj. Tomu pomáhají i digitální sítě, které zplošťují diskuzi a lidi, uzavření v bublinách a zahlcení digitálním balastem, vyhroceněji reagují na vše odlišné. Podívejte se na to, jak stádovitě reagujete na jeden výkřik, který to hází na politiky, přitom se ani nepodíváte na složení vlády toho Borise Johnsona, plné menšin. Stačí nálepka a už to jede. To už je problémovější Corbynova Labour party, kde je antisemitismus normálním mainstreamem. A jestli kritický názor na masovou migraci považujete za měřítko podpory rasismu, tak jste právě rezignovali na základní funkci státu - kontrolu území a bezpečnost obyvatel (Zkuste jí zajistit, když nevíte koho tam máte - někteří Němci teď třeba žasnou nad vlastníma statistikama zločinnosti.). A taky na demokratickou diskuzi jako takovou, když jiný názor automaticky spojujete s rasismem atd. Celá diskuze výše to jen potvrzuje. Třeba jindy distingovaný Busby na nepříliš promyšlené, ale nevulgárně artikulované názory reaguje jako dlaždič na padáka z práce. Stačí, že jde o jedno z těch kulturních témat a ohledy jdou stranou. Podobně na opačný straně Luc-Luc má pocit, že si Fred může stěžovat asi až pokud ho někdo oddělá. Fakt mě někdy jímá hrůza z budoucnosti, obzvlášť když dlouhodobé trendy eskalují v krizích a ta hospodářská už začíná vystrkovat růžky.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
masly008

Reagovat
vodka

v USA ten největší posun do hajzlu nastal po tom, co se zformovala a začala prosazovat tea party.

Reagovat
Kapřík

Máš pravdu, že to situaci hodně vyhrotilo, ale v důsledku to byla jen reakce na moderní fázi progresivismu (oblíbený zastřešující pojem), která začala na vysokých univerzitách v 90. letech (krásně to popkulturně zachytil ten díl Simpsonových o 90. letech, jak Marge koketovala se svým univerzitním "profesorem"). Pochod institucemi a médii zakončila zvolením Obamy do Bílého domu za poslední krize, když byly poprvé revolučně využité sociální sítě. Ten razantní nástup vyvolal u republikánů pocit ohrožení a právě ten protipohyb napravo v Tea party, zosobněný střelenou Palinovou, který v důsledku připravil pole Trumpovi - a demokraty posunulo dál směrem doleva (takže socialismus přestal být sprosté slovo a Sanders solitérní podivín). Jsou na to krásné grafy o četnosti výskytu slov na internetu, které ukazují za posledních 10 let neuvěřitelný nárůst řešení slov "rasismus", "xenofobie", "misogynie", "sexismus", "toxická maskulinita", "sociální spravedlnost", atd. Dneska už je to divný, ale předtím to většinu lidí moc nezajímalo. Teď to řeší všichni, skoro každý má ten jediný správný názor a každou chvíli za to v USA, VB aj. někoho vykopnou z práce nebo zlynčují na netu (v ČR třeba hodně rezonoval vyhazov slavného Rogera Scrutona jen kvůli překroucenému interview).

Reagovat
kiwwi

ad 1. komentar: nikto tu neriesi ten zdravy stred, ktory vecne diskutuje - debata je o extremistoch a populistoch, pre ktorych je loz a manupulacia pracovnym nastrojom, ktori si na tom nabijaju politicke body a vobec im nezalezi na tom, ze svojou nezodpovednostou podporuju rozmach extremizmu

ad 2. komentar: ten narast slov ako rasizmus, xenofobia, sexizmus a pod. suvisi s tym, ze to spolocnost konecne zacala brat vazne...ved este nedavno sa to vsetko tolerovalo a rasizmus a sexizmus bol naprosto tolerovane v spolocnosti, rodova rovnost bol takmer nepredstavitelny pojem

mam na to naprosto opacny pohlad - spolocnost sa vyvija k lepsiemu, k vacsej tolerancii, respektu a empatii, akurat to ma kvoli soc. sietam jeden side effect - ludia, ktori sa zasekli v minulosti (so vsetkymi jej negativami) sa uz nemusia o tom bavit len pri pive a na tychto ludi zacielili ti nezodpovedni politici - jedni pragmaticky lebo usiluju o co najviac hlasov, druhi z presvedcenia, lebo su na rovnakej vlne

nikto nezlhacuje alebo neodmieta debatu napr. o migracnej krize a pod. ale kdezto zodpovedni politici vedu debaty a riesenia na zaklade faktov, solidarity a relevantnych informacii, druha strana utoci na prvu signalnu skrz strach, dezinformacie, nenavist a pod.

Reagovat
JohnKoul

Reagovat
vodka

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Zaschrona

1. Co přesně si má člověk představit pod pojmem zdravý střed? Ve vyšších funkcích nikde po světě nic takového už v podstatě neexistuje, téměř všude je to víc či méně vychýlené do té či oné strany. A bezbarvé politiky nikdo v dnešní době nikam nezvolí.

2. Nesmysl. Nic nepomáhá růstu opačných tendencí víc, než přetečení poháru progresivismu přes míru. Prezentace debaty ve stylu, že to je bod dobra se zlem a pravdy proti lži, to je ta nejlepší cesta k tomu, aby příští volby byly soubojem fašistů proti ultraliberálům. Zrovna na Slovensku vývoj posledních měsíců a let k tomuhle zrovna směřuje... A není divu. Normální střed nefunguje. Všechno překřičí extrémy obou stran. Z pohledu uvnitř bubliny možných vítězů se lze domnívat, že se spěje k lepším zítřkům. Celková situace je ale podle mě mnohem méně růžová. Souboj somewheres a anywheres je jednoznačně největším globálním problémem v podstatě celého světa. Spěje to k násilí. A viníkem fakt nejsou jen ti, které zrovna ty nemáš rád. Nenávist, strach a dezinformace vidím šířit obě hlavní strany tohohle konfliktu u nás...

Reagovat
Counter

Bothsidesism je fakt úžasná věc. Na jedné straně máš nácky v Charlottesville, kteří do bezbranného davu buďto střílejí, nebo do něj najíždějí autem, na straně druhé máš antifu, která navzdory všem svým extrémním počinům lidi aspoň obvykle nezabíjí, ale je to úplně to samé, žejo. Vlastně antifa je ještě horší, protože se navenek prezentuje, že je lepší než náckové. Jak si to vůbec může dovolit? Už aby Donald dostál svému žbleptu a zařadil je na seznam teroristických organizací, pak bude líp.

Když BIS ve své zprávě zkritizuje Rusy, jak se nám tady všivácky vměšují, tvá jediná reakce je "Oni vůbec nemluví o USA, jen zaslepeně šijou do Rusů!". Bothsidesism FTW. Jestli je tohle tvá představa zdravého středu, tak potěš koště.

Reagovat
Zaschrona

Náckové dnešních dnů taky lidi obvykle nezabíjí. A ano, z určitého pohledu je antifa horší, protože se tady vytváří jakési zdání normálnosti, že vlastně nejsou tak hrozní, protože lidi obvykle nezabíjí, atp. Tak jako tak je násilí neakceptovatelné. Za teroristy měli být označení už dávno. K politickým cílům násilí nebo vyhrožování používají pravidelně a dlouhodobě. Samo o sobě to ale je neřešení...

To nebyla moje jediná reakce. Reakce, že je dobře, že se BIS zajímá o Čínu i Rusko a jejich aktivitu u nás, ta je jednak z mého pohledu automatická a druhotně jsem jí snad i tobě v reakci jasně zmiňoval. Moje představa o středu ale jistě je taková, že se budeme snažit ke všem přistupovat férově. Politika lezení komukoliv do zadnice mi je krajně odporná. Programově nikoho nemusíme nenávidět, stejně tak bychom ale neměli kohokoliv bezpodmínečně milovat. A to platí i o USA nebo Spojeném království, které beru jako naše nejdůležitější spojence. BIS by měla ujistit, že je také hlídá, pokud si chceme držet alespoň zdání sebevědomé země, která se primárně sama stará o svoje zájmy a priority.

Reagovat
Counter

Reagovat
Nebelung

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
Counter

"plné menšin" = 4 z 23. Jako není to nic špatného, neoroduju za vyšší počty, ale "plné menšin" bych si představoval trošku jinak. A když se navíc jedná o menšinu typu Priti Patel, tak už bych se tím neoháněl vůbec. Že si tam jmenuje magora jiné barvy pleti jaksi není argument v jeho prospěch.

Zatímco Corbynova Labour party má problém s antisemitismem, Johnson je mainstreamový v otřesných názorech na takřka jakoukoli menšinu, která tě jen napadne. Jeho články v Telegraphu nebo knížka jsou tím prošpikované, např. z tohohle threadu z dneška se mi dělá špatně - https://twitter.com/joncstone/status/1204069325570760705

Kdo že má být ten problémovější?

A ukaž mi prosímtě nějaký zdroj, podle nějž Němci žasnou z nárůstu kriminality kvůli imigrantům, protože rychlý googlesearch mi ukázal, že kriminalita v Německu šla v posledních letech dolů.

Jakékoli extrémy jsou samozřejmě špatné, na každém se najde špína atd. atd. Ale dělat z liberálů/progresivistů/levičáků/vyber si vlastní pojem stejnou, ne-li větší hrozbu a špínu, než to, co předvádí republikáni v USA nebo Toryové v čele s Johnsonem, je mimo mísu.

Reagovat
smazaný uživatel

Kriminalita v Německu šla na historická minima dokonce

Reagovat
Counter

Tak třeba jsme si s Kapříkem jen nerozuměli a myslel to tak, že Němci žasnou z historického poklesu kriminality!

Reagovat
Zaschrona

Když už se to má měřit (není to vlastně rasistický?), tak jde o rasově nejpestřejší vládu v historii Británie. Británie má cca 80 procent bílých, takže tohle zastoupení v podstatě odpovídá menšinám v zemi. Jediné premiérky země byly za Tories, což je ale ostatně taky směšný takhle zkoumat. Směšný, že tohle vytahují především ti, kteří jdou pro slova jako rasista nejblíž. A nejsměšnější vůbec je, že když už to takhle zkoumáš, tak si vybereš Patel, že se vlastně do téhle pseudostatistiky vlastně ani nemá počítat, očividně jen proto, že ti názorově zjevně nevyhovuje. Má jít o kvality, ne o rasu nebo pohlaví, sorry jako. Vtipné, jak se liberálům rozpadá jejich názorově diverzifikovaný pohled na svět, když náhodou někdo, kdo by je měl podporovat, si myslí úplně něco jiného než oni.

Johnson je takový antisemita, že má třeba jako svého reálného zástupce Dominica Raaba, tedy člověka židovského (a českého) původu... Jestli není spíš hlavně oportunista první kategorie, na kterého se najdou klasické protichůdné výroky v podstatě skoro na všechna témata.

Ona kriminalita v Německu celkově klesá, jakkoliv je pravdou, že v roce 2016 celkově vzrostla, co je ale zásadní, tak je velmi výrazně nadproporční závažná kriminalita v případě imigrantů. Obecně bych ale byl ke statistikám podobného typu hodně skeptický. Mnohem podstatnější vidím pocit bezpečí u lidí. Dneska v Ostravě se každý statistice, že jsme jedna z nejbezpečnějších zemí na světě, vysměje.

https://www.welt.de/debatte/kommentare/article175695478/Straftaten-Statistik-Die-Wirklichkeit-hinter-den-neuen-Zahlen-zur-Kriminalitaet.html

Pokud jsou jakékoliv extrémy špatné, tak tedy uznáš, že extrémní liberalismus či progresivismus jsou nebezpečnými, ne? A kdo má pak právo hodnotit jako zjevení pravdy, které nebezpečí je větší či menší...

Reagovat
Busby babes

"Jestli není spíš hlavně oportunista první kategorie" No a vyuziva k tomu rasisticke stereotypy, tudiz ne, neni oportunista, je to rasista. A Neville ho spravne jmenoval, ze i on muze za to, jak se tyhle incidenty posledni dobou objevuji cim dal tim casteji.

Reagovat
Zaschrona

Proč by sakra Johnson mohl za to, že někdo na někoho hloupě řve? Jednak to je teda vždy problém toho, který to řve a pak tedy naopak, Neville tam provedl naprostý faul, kdy si myslí, že když někdo chce limitovat imigraci, tak probouzí ve společnosti rasismus... Přesně dle nelogiky: "Chci snížit daně." - "Jsi fašista."

Tu poslední debatu jsem jinak neviděl, takže jestli tam BoJo naváděl k tomu, ať jdou lidi řvát na lidi jiných ras hnusná slova poukazující na jejich odlišnou rasu, tak pak se omlouvám.

Reagovat
iamek

Reagovat
RadekVonCZE

Proč pletou politiku do fotbalu?

Reagovat
Busby babes

protoze fotbal jaksi nestoji mimo spolecnost. A pokud vrcholni politici prizivuji tyhle nenavistne nalady, tak je dobry, ze to zmini.

Reagovat
Busby babes

ono je to o tom, ze rasisti tu byli vzdycky. Kdyz to vezmu na CR, tak proste na cikany, vietnamce etc vzdycky nekdo nadaval. Co se meni je to, ze driv ti rasisti nadavali nekde v koute v hospode nebo na obskurnich internetovych forech pod anonymnima prezdivkama ala AH88. Dneska, kdyz cast politiku jede stejnou retoriku verejne, se prestali stydet, protoze jim politicka reprezentace dava najevo, ze je ok byt rasistou... A tak stejny sracky hazi na soc site pod svym vlastnim jmenem na profilu plnym fotek svych deti...

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Harakan

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
JohnKoul

Reagovat
Zaschrona

Blbost, už na začátku devadesátek tu byl Sládek, i další. Rozdíl je jen ten, že se postupem času téměř všichni naučili pod svým jménem psát na různý facebooky vše, co je napadne. Iluze o české společnosti jsou tedy pak logicky nižší.

Reagovat
r.mrazik

no jasne...ale to vsichni vedeli,ze je to kreten a navic bez socialnich siti ty svoje psychomyslenky si siril dost spatne

ted tu mas okamuru, vasika a treba i ANO,ktere to tlaci prave pres socialni site dost

a je jasny,ze kretensky myslenky klause a okamury prilakaji dost pitomcu

Reagovat
Zaschrona

Baví mě představa, že třeba Babiš láká jen pitomce a ti pro tebe oblíbenější jen nepitomce. Z tohohle pohledu je za mě dobře, že takoví politici u nás jsou. Není nic horšího než si vytvářet mýtus toho, že je u nás vše dobré a jen různí Babišové to kazí. Ne, Babiš je logickým výsledkem toho, že tu jedna část politického spektra ujela směrem, který většině společnosti nevyhovuje. A názor té většiny je legitimní.

Reagovat
Godwinson

Reagovat
r.mrazik

tak nekde je tech pitomcu mnohem vice nez jinde ze jo

navic o pitomcich mluvim jen u okamury a klause

jj,muzes si to oduvodnit cimkoli,kazdopadne v takove psycho situaci jsme jeste nebyli

Reagovat
Zaschrona

No, nejvíc asi u Pirátů a TOP09.

Fakt mě baví představa, že někoho volí jen pitomci. Obecně mi vadí tenhle přístup, že když někdo má jiný názor, tak je to pitomec. Celkově mám často takový pocit, že jako největší pitomci se chovají ti, kteří uvažují tímhle stylem, že obecně voliči někoho jsou pitomci. Sorry jako.

Reagovat
Godwinson

Reagovat
r.mrazik

no je fakt,ze SPD treba voli sama inteligence a docenti vysoke skoly zivota

jojo...obecne to je takovy,ze clovek vi podle nazoru dotycnyho,ze je pitomec...samozrejme to druha strana vidi asi podobne...jen...porad voli SPD a nebo ma ikonku trikolory na fotce a to pak dokazu tvrdit,ze je pitomec a nemusime si na nic hrat...

Reagovat
Zaschrona

Ale není to žádný fakt, je to blbost. Vím třeba, že SPD volil středoškolský učitel nebo student ČVUT. A to třeba jen jako vyjádření protestu nebo se skřípěním zubů, protože on je tady, že jo, ohromný výběr mezi stranami. Já třeba o volbě SPD neuvažoval ani vteřinu, ale byl bych fakt dalek uvažovat ve stylu, jéééé, to jsou ale pitomci, oni volí SPD, totální podlidi! Elitáři z velkoměst by se fakt měli vydat na náš venkov a bavit se tam s lidmi, protože tahle povýšenost je fakt nechutně směšná. Bohužel za odměnu i další volby vyhraje nějaký Babiš, dík fakt moc...

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud někdo volí mladýho Klause nebo Okamuru, tak je to pitomec a za tímhle tvrzením si budu stát klidně na hranici. Tyhle dva lidi ztělesňují všechno, co je v mých očích na lidstvu špatně.

Reagovat
Zaschrona

Tak ještěže máme tu svobodu a já si tohle můžu myslet o lidech, kteří soudí lidi dle toho, koho volí. Ještěže máme tajnou volbu.

Reagovat
smazaný uživatel

To samozřejmě můžeš. Nicméně, co je proboha špatného na tom soudit lidi dle toho, koho volí?

Reagovat
Zaschrona

Podle mě všechno. Moje prababička volila komunisty i po revoluci a mám jí za to nemít rád, když jinak byla zlatý člověk, která měla ráda všechny kolem sebe?

Reagovat
smazaný uživatel

Stačí to nevnímat tak černobíle, já se s tebou taky nepřestanu bavit protože máš rád Klause, ale jistý obrázek si na základě toho o tobě prostě udělám. Podle mě tím koho volíš vyjadřuješ velkou měrou svoje názory na spoustu různých témat a podle názorů (ať v hospodě nebo jinde) už přeci člověka posuzovat budeš. Proto, že je to "schovaný" pod volením a politikou najednou mám tyhle názory ignorovat? Hloupý mi přijde chtít na jeho názoru nějak persekuovat, ale .. víš jak.

Reagovat
Zaschrona

Hele, já jsem spíš nucený do toho, abych bral mladého Klause pozitivně, ale taková už je politika. Sám o sobě není představou, jak by se to mělo dělat, ale kdo má šanci uspět alespoň trochu směrem tam, kam bych si představoval posunout. Třeba naposledy jsem do europarlamentu volil ODS s tím, že jsem tam pomohl vykroužkovat Sašu Vondru. Měl jsem pocit, že v té ohromně chabé nabídce u tak pitomých voleb tím alespoň možná trochu něco zvládnu ovlivnit. A zase z něj nejsem nějak extra nadšený, ale z koho taky člověk může být.

Že mě za tu volbu možná lidi soudí, to je možný. Mně ale nevadí, pokud třeba někdo volí někoho, koho nemám rád. Jestli moje máma cítí, že její zájmy nejlépe zastupují Piráti, tak fajn. Že je hloupá, to si zrovna kvůli tomu myslet nebudu. Stejně tak si třeba nemyslím, že velká část německého nebo českého národa v osudových dnech dějin byla hloupá, že zvolila to, co zvolila. Že někdo někoho volí, to neznamená, že souhlasí s tím či oním, co ten dotyčný reprezentuje. Ale bránit v pohledu na věci druhým nemohu.

Reagovat
smazaný uživatel

Však jo. Máme svobodu volby a to je ve výsledku to hlavní

Ta politická volba nikdy není bez mráčku. Navíc ta volba je hrozně "naivní". Podle čeho se vybírá - kombinace předvolebních slibů, u politiků, kteří jsou déle na očích pak můžeš soudit dle jejich činů a dodržených slibů v minulosti (takhle třeba naprosto propadla TOPka, která si svými řečmi o tom jak rozhodně nezvýší daně a pak to byl snad jeden z jejich prvních kroků ve vládě?).

Na druhou stranu jsou osoby a politici pro mě tak nepřijatelní, že jejich voliče nemůžu brát jako lidi, se kterýma bych chtěl mít víc společnýho, protože se zjevně míjíme v základních otázkách - tj. třeba ten Okamura nebo právě Klaus ml. Jejich názor jim brát nebudu, ale budu si myslet svoje. Osobně jsem byl stokrát zaškatulkovaný jako sluníčkozednář a pijavice systému od lidí, který jen vykřikují ( a většinou pouze papouškují názor právě od výše zmíněných) bez jakýkoli znalostí věci.

Reagovat
Zaschrona

Tak já třeba taky používám výrazy jako sluníčkář nebo kavárna, ale to taky proto jen, že to nejsou výrazy nutně urážlivé nebo útočné, spíš jsou takové milé a docela dobře vystihují určitou názorovou zaujatost té skupiny, pro kterou se to hodí. Jiná věc je, jakým způsobem to a mnohem spíš podstatně hloupější výrazy používají lidé jiní než já, což mi pak osobně taky dost vadí. Třeba ty hovadiny o zednářích nechápu vůbec. Na stranu druhou, já si taky vyslechl, jak jsem agent Kremlu, fašoun atp. od voličů Pirátů nebo Topky nebo když někdy zas bráním spíš druhou stranu, tak taky už jsem si vyslechl různé peprnosti spíše z tvého ranku.

Jinak mě teda baví, jak je zrovna ten Klaus škatulkovaný tak moc, až pomalu z toho mám poslední dny a týdny pocit, že vlastně lidem osobně vadí víc než třeba Babiš. Co tak hroznýho lidem Klaus udělal, že ho nemají rádi tak moc? Žvanění u Novotného kavárně nevadí, takže v tom to není.

Reagovat
Busby babes

mluvis s fanouskem VKML.

Reagovat
r.mrazik

notyvoe...

Reagovat
smazaný uživatel

jako fakt? tyvole...

Reagovat
Godwinson

Reagovat
Zaschrona

Nikdy jsem ho nevolil...

Reagovat
vodka

kolikrát jsi ho měl příležitost volit?

Reagovat
Zaschrona

Pokud bych chtěl, mohl jsem ho jet volit na voličský průkaz v roce 2017.

Reagovat
smazaný uživatel

Tééda.

Reagovat
Zaschrona

Taky jsem mohl volit Zemana, kterého před druhou volbou podpořil.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Busby babes

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
masly008

ty jsi dobrý pacient.

Reagovat
smazaný uživatel

naštěstí ne, ale pokud by tuhle zemi vedl jako premiér Klaus ml. a prezident Okamura, tak se s radostí do blázince půjdu schovat

Reagovat
masly008

to je jak kdybych řekl že všichni kdo fandí castlu jsou dementi.Jsou?hm

Reagovat
r.mrazik

to je panecku srovnavani

Reagovat
r.mrazik

a to jako ucitel nebo student CVUT nemuze byt pitomec??

ja takovych lidi,co volili SPD par znam...a pitomci to jsou slusny

nemusis byt z velkomesta,abys vedel,ze klaus a okamura jsou picusove a ze babis krade jak straka...jen nesmis byt pitomec

to neni o povysenosti mesto x vesnice...tohle tady zivi akorat zeman a ostatni...

Reagovat
Zaschrona

Tak podle tebe je pitomec každý, který volí ty, které neuznáváš, to je těžký.

A tohle jeď vyprávět lidem sem k nám. Před minulýma volbama sem za lidma přijel akorát Babiš a Okamura. Nebo možná přijeli i další, ale nikdo o tom reálně neví. Bavili se s lidmi, zajímali se o jejich problémy. Pražák se tomu směje, ale z tradičních stran sem nepřijel nikdo, koho by tady někdo znal. Tudíž je pak logický, že ti tzv. pitomci pak budou mnohem spíš volit někoho, kdo jimi očividně nepohrdá.

A jasně, můžu ti klidně říkat, že je tohle naivní, možná směšný, možná i ti dám za pravdu, že to uvažování je pitomý. Ale obecně prostě lidi na tyhle politický kecy nemají čas, chuť přemýšlet, ztratili zájem, v neposlední řadě ty myšlenky na to taky často chybí. Ale pokud se přijalo liberální uvažování, že si jsme všichni rovni, pak je skoro až šokující, že si zároveň tolik lidí myslí, že všechny názorové myšlenky si taky nejsou rovné a pro jejich porovnání nám pak slouží volby...

Jinak ale jako mezi námi, nikdy mi nebylo politicky tak hrozně, jako když jsem viděl řadu asi 100 důchodců u nás na náměstí, jako když stojí ve frontě na knihu u Babiše a jak se s ním baví ve stylu, jako že je jeden z nich a hlavně babky jsou do něj často úplně zamilované. Ale proč bych si měl sakra myslet, že ty babky jsou o cokoliv horší než třeba vzorek voličů Kalouska, kteří se rozhodli udělat z letošních oslav listopadu frašku na Národní třídě. Nebo voličů ODS, kteří si dogmaticky myslí, že trh všechno vyřeší a tečka. Nebo voličů Topky, kteří zároveň dokážou nenávidět Klause, ale pak vyjadřují obdiv k Novotnému, aneb hnacím motorem je nenávist či spíš smířlivost s Ruskem... A tak můžeme pokračovat dlouho. Objektivní hodnocení pitomosti voličské skupiny není. Pokud ale bereme za bernou minci různé průzkumy typu volby, tak pravdu zrovna ty moc nemáš.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
r.mrazik

jj,podle me je pitomec ten,kdo voli klause,zemana,komouse a okamuru...tam se neda nic najit...rozumneho

u socanu a ANo to nejak dokazu pochopit..treba pridani duchodu je velka vec...i kdyz jejich volby nechapu,tak si to nejak dokazu oduvodnit,proc jim ten hlas hodi

covece nevim,kde bydlis...babis jezdi vsude,vse slibi,nic nesplni...jestli ho nekdo voli na zaklade slibu,tak je...no...naivka

samozrejme ze vsechny nazorove myslenky si nejsou rovne jako brat na stejnou vahu komouse Filipa, pitomia a jiny je husta vec...

a jo,duchodci jsou z andreje hotovi,protoze jim pridal...a ono je nic moc ve velky vetsine nezajima...smutne,realne...

asi dal pokracovat nemuzeme,protoze nazor na volice SPD a typky s trikolorou v profilu nezmenim...stejne jako to nezmenim u komousu...

Reagovat
masly008

mě by zajímalo koho volíš ty a kterému politikovi jako věříš. ty jsi snad viděl politika který neslibuje?

Reagovat
r.mrazik

ty asi taky nebudes moc ostra tuzka vid?

Reagovat
masly008

tak ty taky nevypadáš zrovna na atomového vědce že.

Reagovat
r.mrazik

No oproti tobě snad i jo...

Reagovat
masly008

tak v tom případě radši stále používat uhlí, kvůli bezpečí že jo

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Zaschrona

Hele, proč u vás nejvíc mladých volí Kotlebu?

Reagovat
fenixLFC

z niekolkych dovodov. po prve tym ze su mladi tak nepoznaju tu jeho historiu, ako pochodoval s faklami, co je slovensky stat na ktory v mnohom nadvazuje, Pospolitost atd. po druhe, mladi maju vo vseobecnosti take to ,,rebelske'' obdobie kedy su za vsetko co je podla nich rebelske. odmietaju system pricom este vacsinou ani netusia co sa im nepaci. do toho si pripocitaj ze maju jednoduche uderne hesla za ktorymi sice nie je ziadna vizia zmeny alebo hocicoho ale tym deckam ktore moc nemyslia to staci. a spominat stav skolstva ako takeho je az skoro zbytocne a zhorsuje sa kazdym rokom

Reagovat
Zaschrona

Díky.

Reagovat
vodka

to školství je na slovensku úplně šílené...

Reagovat
Busby babes

no jo, jenze u Sladka kazdej vedel, ze to je magor a nikdo se s nim nechtel bavit. Dneska tu samou retoriku jede prezident (skrze sveho mluvciho). To je ten posun.

Reagovat
Zaschrona

Dost dobře možný je, že kdyby tehdy fungovala přímá volba prezidenta, tak se Zeman stal prezidentem už v roce 98.

Reagovat
Busby babes

souvislost s tematem? 0.

Reagovat
Zaschrona

Naopak zásadní. Logicky se dřív těžko mohl stát prezidentem někdo, kdo blíže konvenuje podstatné části voličů Zemana. A ti voliči už tu byly tehdy, to nebylo tak, že se tu najednou objevili. Probíhá vývoj v procentech sem tam, ne totální překopání naší politické mapy. Někdo jako Zeman by se nikdy nestal prezidentem v rámci parlamentní volby.

Reagovat
Busby babes

Zeman v roce 98 a Zeman v roce 2017 jsou dost jine osoby. Ano, buran byl vzdycky, ale to je tak vsechno.

Reagovat
Zaschrona

Kecy o spálené zemi jsou pomalu to stejné, co pak tvrdil v roce 2013.

Reagovat
Counter

Jakou měl tehdy Sládek podporu?

Reagovat
Zaschrona

8 procent ve volbách v roce 1996.

Reagovat
Luc-Luc

nesouhlasim s Garym, ja si myslim, ze rasismus v GB prizivuje chovani samotnych imigrantu

Reagovat
Godwinson

Taky vtipny

Reagovat
Luc-Luc

sice nevim, jak to souvisi s tim, co jsem napsal, ale vzdycky mi prijde roztomile, kdyz rimsko katolicky knez kaze o evoluci, tento navic micha skinheady s rasistama

Reagovat
Kapřík

To je blbost. Běloši a Asiati mají část genů od Neandrtálců a Denisovanů, tedy druhu Homo sapiens před moderním člověkem. A to je od ostatních ras nemálo odlišuje. V případě Evropanů můžou neandrtálské rysy např. za lepší adaptaci na zimu nebo bělejší pokožku, která by se bez jejich genů vytvářela déle a komplikovaněji. Dneska holt chce mít názor každý...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jiný geny máš i ty a já, to z nás nedělá odlišnou rasu

Reagovat
Zaschrona

Směšný. Určitá limitace počtu imigrantů je věc logická pro stabilitu každé společnosti, to je snad jasné. Jenže tunelové vidění lidi přivádí k myšlenkám, že některé věci vidí i tam, kde neexistují...

Reagovat
vladis271

Vraj pôjdeme po útočníkovi v januári. Napadá vás niekto?

Reagovat
masly008

vemte Aubu za kilo,umí dávat goly,v mezihře žádná sláva,ale goly umí.

Reagovat
vladis271

ak už máme ísť po drahom forwardovi tak Mbappe 2020

Reagovat
avicii

Werner..

Reagovat
smazaný uživatel

Jarrod Bowen

Reagovat
R22

Werner by byl skvělý a levný když mu končí smlouva za půl roku

Reagovat
smazaný uživatel

On ji prodloužil se mi zdá, ale od léta tam má vykupku asi na 40..

Reagovat
EXoRcIsT

40 je pri dnesnych cenach nic

Reagovat
smazaný uživatel

Za takového hráče? Vůbec nic a teď sem koukal a nakonec to bude dokonce jen 30. Kdo ho získá může začít oslavovat

Reagovat
pobody's nerfect

30 werner, haaland by údajně měl mít 20, vyloženě se nabízí možnost, že nahradí wernera v lipsku

Reagovat
smazaný uživatel

Taky čekám že to tak bude. Jestli teda Haalanda neukradne už někdo z Rakouska

Reagovat
Kapřík

Já myslel, že už s ním předběžně počítá Bayern.

Reagovat
stiflerovamama

Vardy

Chiesa

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodně Werner. Ten hráč by nás posunul o úroveň nahoru ten hráč je můj sen. Neskutečně by k nám zapadl a pomohl. Žádný z našich hráčů nemá tolik způsobů zakončení a ani takovou preciznost při něm.

Reagovat
Salfovic

Schick.

Reagovat
RadekVonCZE

Timo Werner a hodil by se Ryan Fraser, aby jsem měli dvě útočné trojice. Kéž by Sancho přišel, ale to je trošilinku sci-fi.

Reagovat
cristiano.K.

Fraser nemá na top klub, což v této sezoně i potvrzuje.

Reagovat
avicii

Reagovat
cubazi

Jednoznačne Werner.

Zobrať a vraziť peniaze do neho. A stačí.

V lete snad jeden z trojice J. Sancho/ K.Harvetz/ B.Fernandéz a sen jeden z dvojice Son/Mbappe

A stačí.

Reagovat
Malresi

Timo Werner, ten by sedel do nášho futbalu najviac. Ak nerátam Mbappeho, ktorý je unreal

Reagovat
Godwinson

On Mbappe nebude az tak unreal. Unreal budou spis jeho financni pozadavky.

Reagovat
Kapřík

A unreal bude u Mbappeho možná i udržení dobré atmosféry v kabině.

Reagovat
Godwinson

Tak zase Kloppa bych mu dost pral. Malo manazeru by na nej podle me mohlo mit blahodarnejsi vliv. Nehlede na prostou zmenu prostredi z PSG, kde je to v podstate toxicky uz radu let, kdy si Silva diktoval s kym chce hrat a s kym ne az po aktualni situaci. Jako nebude to s nim lehky, ale tohle spojeni by me fakt lakalo.

Reagovat
vladis271

Uz len pre image klubu je fajn, ze je s nami spajany. Ale 600k mu fakt dat nemozeme.

Reagovat
smazaný uživatel

Ta částka na přestup ještě dejme tomu, ale ten plat..to by nás pohřbilo a hlavně co by to udělalo s takovým VVD kdyby si přišlo mladý ucho a bralo několikanásobně víc

Reagovat
Luc-Luc

presne tak, navic posloucham fr podcasty a Mbappe zacina pry dost Neymarovatet, takovou namyslenou hvezdicku si privest do tymu, tak ho uplne rozlozi

Reagovat
janinho

na vašom mieste kúpim Mariana z Realu. stal by 25 mega, aj keď berie 5 mil. ročne, tak pre LFC by to stále bol výborný deal. Zizou s ním absolútne neráta.

Reagovat
janinho

a ešte ma napada... som niekde čítal že vraj Haaland ma vykupku len 30 mega. ak je to pravda tak sa o neho pobijú všetky veľkokluby.

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea i Citizens ztrácí, nesympatické celky hnané penězi svých pochybných majitelů nestačily. (Ano, vím, Chelsea už nastoupila na jinou cestu, ale i tak...). Ideální. Zlatej Litrpůl.

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
cristiano.K.

je nějaký tým, který byl ve finále evropských poharů 4x po sobě? Já jen jestli to máme dokázat

Reagovat
eder

Real Madrid hned v začátcích PMEZ.

Reagovat
fenixLFC

najskor musime postupit zo skupiny tento rok a aj keby sme finale dosiahli tak furt by sme to museli dokazat aj na dalsi rok...

Reagovat
cubazi

Reagovat
fenixLFC

?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak evropsky pohar je myslene asi aj EL

Reagovat
smazaný uživatel

i tak 2016/2017 nebyli nikde

Reagovat
smazaný uživatel

jo tak to mi vypadlo

Reagovat
vrabejka

Nevadí v roce 2021 se nám to povede v LM.

Reagovat
fenixLFC

presne tak

Reagovat
smazaný uživatel

Po EL byla rok pauza od evropských pohárů

Reagovat
cristiano.K.

a jo

Reagovat
LokoLFC

na finale sere pes, pokud ho nevyhrajes...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cristiano.K.

u FA cupu možná, u LM určitě ne.

Reagovat
Dawon

tak ono je samozrejme fajn se tam dostat, protoze to precejen asi do jiste miry mluvi o kvalite toho tymu a prinese to do kasy docela hodne penez a prilaka potencialni sponzory, ale na konci dne to asi opravdu celkem jedno je, ne? Prohrane finale je holt prohrane finale, boli to na konci dne mnohem vic nez vypadnuti treba ve ctvrtfinale a precejen to neni MS nebo Euro, kde by lidi resili i stribro

Slepice se dostaly do finale, jsou bez trofeje, o pul roku pozdeji bez trenera a do top 4 v lize docela daleko...nevim jestli jim to finale vyrazne k necemu pomohlo

Reagovat
Busby babes

vydaj DVD.

Reagovat
cristiano.K.

ani Mourinho to neví

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vodka

3* to dala Sevilla tuším

Reagovat
smazaný uživatel

S tím drobným rozdílem, že Sevilla ty finále vyhrála

Reagovat
cristiano.K.

taky mohli jeden z těch včerejších zápasů dávat dnes.

Reagovat
smazaný uživatel

13:20 Cambiasso prý odmítl Watford

nevím co je víc wtf, to že prvoligový klub chce angažovat trenérského nýmanda, nebo to, že takovou nabídku trenérský nýmand odmítne

Reagovat
smazaný uživatel

Reálně je ale Watfordu už druholigový, ze sestupových pozic se jen těžko vydrápe a ne každému se chce začínat trenérskou dráhu sestupem (i když to nebude primárně jeho vina, ale vyprávěj to primitivům jako owny). Navíc Champ by mohl trenérského nováčka semlít, já bych Cambiassa chápal.

Reagovat
smazaný uživatel

na to, aby se dostali mimo sestupové příčky jim chybí 6 bodů, ale vyprávěj to primitivům jako prokop, kteří po 42 % odehraných zápasech sezony dělají takové závěry

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Pane Bože, ten Leicester. je znovu rok 2015?

Reagovat
Kixi Syhimour

Výrazně napoví 18. a 19. kolo.

Reagovat
smazaný uživatel

Top 10 Steva Brucenitez

Reagovat
mimi_united

Aktuálni anglickí útočníci: Vardy, Rash, Tammy, Kane

A podľa aktuálnej formy

1. Vardy

2. Rash

3. Tammy

4. Kane

Reagovat
smazaný uživatel

Ak je to podľa aktuálnej formy, tak Kane je nad Abrahamom.

Reagovat
smazaný uživatel

nejenom formy, celkove jako fotbalista je kane jinde

Reagovat
Busby babes

clovek si pred sezonou vsadi Newcastle sestup jako naprostou tutovku a oni pak ty kundy jeste budou hrat pohary nebo co?

Reagovat
cristiano.K.

máš to aspon za bůra jako já? chvíli jsem se radoval, když kanárci a soton vedli

Reagovat
Busby babes

takovej strelec nejsem. ja sazim tak za kilo.

Reagovat
cristiano.K.

mají dva body na poháry a Shelveyho v top formě

Reagovat
smazaný uživatel

Lester je regulérny kandidát na titul. Máme zarobené na ďalšiu zaujímavú sezónu.

Som rád .

Reagovat
smazaný uživatel

Já teda ne

Reagovat
smazaný uživatel

Keď sa vlani zabil ten majiteľ, myslel som, že pôjdu dolu. A oni? Nasledujúcu sezónu hrajú o titul.

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
sk333

Iheanacho asi v poslednej dobe dobre potrénoval. Pred týždňom aj teraz gól a asistencia.

Reagovat
SunFells

Rodgers mu zvedl sebevědomí, okey?

Reagovat
kvasha16
Reagovat
Kincl

Asi aby Messi a Ronaldo víc mluvili do médií o tom, že být gay není špatně a určitě i něco o klimatu a Rusku :D

Reagovat
masly008

jj už vidím jak ronaldo podpoří gaye a hned bude za gaye taky.když nepotpoří tak bude homofob či co.ten to má těžké.

Reagovat
vladis271

to, že je Ronaldo latentný homosexuál vieme aj bez jeho coming outu.

Reagovat
Mimalu

no přece aby se postavili proti všem nepravostem světa a zejména těm, které se nehodí právě ji....

Reagovat
kris_kros

OT: Rada na nejaku zahranicnu stavkovku? Vyhody nevyhody? Rozmyslal som o Pinnacle Alebo SkyBet.

Reagovat
Spalovač šancí

Tipsport

Reagovat
cristiano.K.

Na jednu stranu je to dobře, že lišky nás prohánějí, nebudeme si moc vypustit nějaké zápasy. Sezona je rozjetá na to, abychom ani jednou neprohráli v sezoně nebo i dokázali udělat rekord v počtu bodů.

Reagovat
vladis271

ale ak by nám titul uchmatol Leicester s Rodgersom, tak na svete nie je tak hlboký kanál kde by sme sa všetci poschovávali. Bol by som podstatne kľudnejší ak by ich teraz City sundali a do vzájomného zápasu sme šli s 8 bodovým nádskokom plus o zápas menej.

Tá ich obrana ma trochu desí.

Reagovat
smazaný uživatel

až na to aby vyhrálo city. Remíza ideál

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
cristiano.K.

Na vzájemný zápas určitě nepojedeme vyhrát, ale hlavně neprohrát. Ztratit ted osm bodu na City, tak by to nebyla ostuda, ztratit to proti liškám, tak to ostuda bude. Stejně nevěřím, že lišky mají kádra na to udělat 90 bodů a to nejspíš na titul bude potřeba..

Reagovat
Chazy

Ten skoro-titul a prostě celkově úspěch na začátku Rodgerse v LFC byl hrozně shazován tím, jak hrál Suarez. Všechno má jen díky Suarezovi, jinak stojí za hovno, bez něj by nedokázal nic atd.

Teď pod ním má životní sezonu i Vardy a vypadá jako ještě o dva levely lepší hráč. Ono je to spíš prostě tak, že umí Rodgers z těch útočníků dostat maximum a fakt naprosto vyždímat veškerej potenciál, co v sobě mají. Byl to Brendanův skill, že mu stačil prakticky jen Suarez na to, aby se dostal do boje o titul a je to Brendanův skill, jak si to teď vodí Vardy. Snad už se to tentokrát proti němu nepoužije.

Horší bude to, aby dokázal Vardyho nahradit. A kohokoliv kdykoliv nahradit, protože jeho manažerský skilly byly dost katastrofální.

Reagovat
Busby babes

o nej bude ted velka rvacka, kdykoliv nejakej velkoklub vyhodi managera. je skvelej.

Reagovat
Busby babes

tak zatim se jim ty hrace nahrazovat dari. Evans za 3,5 mega je uzasnej obchod. Soyuncu, Ndidi, Maddison, i ten Perez... v tomhle ohledu bych se o Leicester nebal. zatim to vzdycky dokazali. Nebo skoro vzdycky.

Reagovat
Chazy

Jenže co z toho jde za Brendanem do lfc si prostě nechal kupovat lemply

Reagovat
Busby babes

tak nevim, jak to tam maji nastavene, ale asi to resi nejaky DOF? Identifikovali, ze je to drevak na nakupy, tak ho nenechaj do toho kecat?

Reagovat
Chazy

Jako nejsem expert na sportovní management, ale snad spolu musí komunikovat a ten HC se na tom podílí, ne

Reagovat
smazaný uživatel

maj tam skvělýho DOFa od 2014, Rudkina, ten nenechá Rodgerse přivádět lemply

Reagovat
Chazy

Ok, budu věřit. To jméno neznám a obecně netuším, jakej tým má DOF a jakej ne a už vůbec, jakou kvalitu ti lidi mají

Reagovat
Hokaido

Vyloženě jeho je zatím jedinej nákup - Peréz. A to je dost možná nejhorší hráč toho týmu, kterej stál fakt dost peněz. Good old Brandon.

Reagovat
Busby babes

uplne vidim tu domluvu: hele, hrace budem resit my, ty bude jen trenovat... ok, jednoho hrace za rok si muzes privest...

Reagovat
vladis271

napriek úspechom s Barcou to bola jeho najlepšia sezóna v kariére.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano ale v barcelone ma uplne inu poziciu v hierarchii timu

Reagovat
smazaný uživatel

Zaujimavy postreh

Reagovat
Mates_Matesović

Okolo Vardyho je v Leicesteru vybudovanej kult, toho nikym a nikdy nahradit nedokážou. Pro Foxes ještě víc esenciální hráč, než pro Barcu Messi.

Reagovat
Chazy

Na konci dne je to jen dobrej útočník a půjde o to, aby získali jinýho dobrýho útočníka

Reagovat
Hokaido

To si nemyslím. On má ten x faktor, podobného útočníka v Leicesteru už asi nikdy neuvidíme.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

1). Tak skvelú sezónu ako mal vtedy Suarez terajší Vardy nemá.

2). Rodgers sa oproti roku 2014 posunul. Krásne sa ukázali jeho vtedajšie schopnosti, keď Suarez odišiel.

Reagovat
Chazy

1) Protože je to horší fotbalista, tje naprosto offtopic sdělení od tebe. Když získáš z hráče A) jeho maximální potenciál a z hráče B) jeho maximální potenciál, tak to neznamená, že hrají oba stejně dobře, pokud nejsou stejně kvalitní. Znamená to, že oba hrají na svém maximu.

2) Jjjj, v Celticu se naučil trénovat a stal se skvělým HC. Ukázalo se jen to, že ten tým stál naprosto za hovno a že ho drželo nad vodou jen to, jak hrál Suarez. Ale furt to byl Brendanův skill, jak moc dobře Suarez hrál a jak to kolem něj postavil, aby z toho získal výsledky.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten nahovno tím si postavil z veľkej časti on sám.

Áno, postupom času dosť možno získal na schopnostiach, získal skúsenosti. Ale ešte si na hodnotenie počkám. Súhlasím, že s útočníkmi to vie veľmi dobre, ale v LFC veľa vecí posral, no.

Reagovat
Chazy

Určitě mu líp funguje obrana, ale i tam je otázka, jestli to není i tím, že má prostě lepší obránce. Kloppovi taky začla doopravdy šlapat až s VVD.

Každopádně když si to po mně přečteš, tak já tam o jeho mizerných manažerských skillech píšu. Jako tehdy mu nebylo na začátku angažmá ani 40 let, fakt doufám, že se o něco posunul. Ale nemyslím, že se potřeboval zásadně zlepšit ve směru ofenzivního schématu, tam byl génius vždy. Ale obrana, organizace ji, to určitě. Otázka je, jestli má ofenzivně myslící HC šanci to tolik chápat, tje spíš o volbě dobrýho asistenta atd. Ale takový ty věci jako přístup k týmu, jak komunikuje s hráčema. V tom byl podle všeho v LFC naprosto šílený, že fakt dělal totální mrdky vůči hráčům a byl to prostě arogantní kokot. A ten manažerský skill, no... když si tam natahá odpad, tak zas dopadne špatně

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sandstorm

A na Balotelliho byl i Rogers krátký.

Reagovat
cristiano.K.

Byl to Brendanův skill, že mu stačil prakticky jen Suarez na to, aby se dostal do boje o titul

Suarez měl potenciál se stát jedním z nejlepších tří útočníků na světě a taky do té trojky léta patřil a fakt si myslím, že Rodgers na tom neměl zas až takový podíl. Ono se stačí podívat jak neuměl naložit s potenciálem Firmina, toho dával na levou zálohu.

Reagovat
Chazy

S ním pracoval asi tak 3 měsíce, než ho vyhodili, ne? To už to měl úplně rozpadlý po tý sezoně, kde nakoupili Morena, Lazara, Lallanu a podobný mrdky. Bych moc nehrotil

A třeba Sterlinga zapracoval fakt skvěle. Brendan je bůh

Reagovat
cristiano.K.

Firmino byl přímá náhrada za Sterlinga, akorát někdo Brendanovi měl říct, že postově ne a dá se říct, že to byla jedna z věcí, která mu zlomila vaz. Fakt už dnes neřeknu, co byly a nebyly jeho nákupy.

Rodgers prošel zajímavým vývojem a bude zajímavé ho sledovat. Sám jsem zvědav, kde bude za tři roky a v konkurenci velkoklubů mu budu rozhodně fandit.

Reagovat
13

Sterling to v sobě má, skvěle by ho zapracoval každý manažer. Liverpool byl pro něj na začátek ideální klub..

Reagovat
Maresma

Urcite to nebyl jenom Suarezem, no. Jasne, on vyhral nekolik zapasu temer sam, ale ten herni system, co BR praktikoval byl genialni a sedel vsem ofenzivnim hracum jak prdel na hrnec.

Me prekvapuje tim, jak mu zatim v Leicesteru funguje obrana, protoze v tomhle smeru to u nas byla katastrofa. Je ale pravda, ze ted tam ma temer na kazdym postu o tridu lepsiho hrace, nez mel u nas. Vcetne DM, kde to driv lepil Gerrardem.

Reagovat
r.mrazik

vsak tam mel jeste tehdy dobre hrajiciho stevena a nebyl tam jeste xabi alonso?

Reagovat
fenixLFC

xabi tam nebol uz par rokov

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
smazaný uživatel

Měl tam ve formě Studge,Sterlinga,Coutinha,Henda,..ten tým nebyl zas tak slabej

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
fenixLFC

studge bol dovtedy vacsinou zraneny a neviem ci si ho, rovnako ako coutinha nepriviedol az on. a hendo bol iba tienom toho hraca co bol privadzany ako kapitan sunderlandu, vdaka kloppovi strasne vyletel

Reagovat
smazaný uživatel

Hendo bol v sezóne 13/14 na RCM rozhodne nadpriemerný a hral tak isto, ak nie lepšie, ako pod Kloppom.

Reagovat
fenixLFC

tam malo byt pod rodgersom namiesto pod kloppom

Reagovat
smazaný uživatel

Hodně ho zbrzdila zranění. Hlavně ta pata

Reagovat
smazaný uživatel

Přivedl si je BR. On Hendo u nás hrál na začátku křídlo tam bylo jasné že když ho dá na střed bude to lepší

Reagovat
vladis271

máte niekto skúsenosti s online nakupovaním cez Wish??

ak áno aký máte na to názor?

Reagovat
masly008

nekupuj nic drahého co by tě sralo že je na hovno.jinak ok.koupil jsem flashku a měla menší paměť ne udávali(vem to čert 300kč), jinak sklo na telefon a takové kraviny v pohodě.

Reagovat
vladis271

jo, asi tak nejak som aj myslel....do 50 e tovar...síce by bolo fajn vybaviť si notebook za 2 kila, ale je to risk.

Reagovat
masly008

je to takový jinačí alik no.risknou to můžeš,ale nevím jak bys pak řešil reklamace a tak.noťas bych určo kupoval tady ikdyž dražší.

Reagovat
Sandstorm

Marcelino? To mi přijde jako Emery vol. 2

Reagovat
masly008

tak má i úspěchy v lize,ale pokaždé ho vyprali pro neshody s vedením, takže nevím jak to vezmou ti nahoře.

A třeba nebude zdechlý se učit anglicky.Emery na to neměl asi čas přes všechny ty analýzy

Reagovat
Hokaido

https://www.reddit.com/r/soccer/comments/e6ws7c/womens_ballon_dor_is_a_joke_and_discredits_womens/

Fakt si nedokážu představit, že by mužský Zlatý míč vyhrál někdo, kdo odehrál za rok 6 klubových zápasů a neměl v nich ani jeden kanadský bod. Když jsem ten post četl poprvé, tak jsem tomu ani nevěřil. Jako wtf the fuck.

Reagovat
Mates_Matesović

Smutný, že na nejvyšší individuální ocenění stačí napadat utlačující toxicky maskulinní muže a dát 3 penalty.

Reagovat
masly008

Tak borka furt řešila lesby až ji to radši dali no, za 1 zápas.Ta angličanka 49golů v 47 zápasech a nic.

Ale tohle jsou tak nebo tak směšné ceny.

Reagovat
Ondiis

Miedema. To je ta, která prakticky sama porazila holky ze Slávie neskutečné čísla má

Reagovat
masly008

jj,je to holanďanka hrající za arsenal.

Reagovat
Busby babes

hele pro ten zenskej jsou tam jiny podminky. Pust si tenhle tyden Football Weekly od Guardianu, je tam typek z France football a trochu to tam vysvetluje, ze tam davaji daleko vetsi duraz na tu cast osobnosti etc. Rapinoe byla jednoznacnym symbolem a lidrem toho US tymu, nejstarsi hracka, co skorovala ve finale etc... Pokud by ses ptal, ci to byl letos rok v zenskem fotbale, tak odpoved: Rapinoe dava smysl.

Reagovat
Hokaido

Podcast si možná zítra pustím.

Podle mě je Rapinoe známá spíš tím, že je bojovnice za LGBT komunitu a diky té kontroverzi s Trumpem. Určitě ne tím, jak je skvělá fotbalistka. Pokud ji chce Fifa nebo novináři dát cenu, tak mají udělat nějakou Popularity award, ale nenazývat to Ballon d'Or Féminin a nevyhlašovat to na stejném slavnostním večeru jako mužský Zlatý míč.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sir Ravealot

Reagovat
Lacko_Boh

Reagovat
masly008

tak ale ať tomu neříkají nejlepší fotbalistka, ale největší tvář vítěze MS.Co to je za ospravedňování debilního rozhodnutí.

Prostě ji to dali jako podporovatelce duhové vlajky.

Reagovat
Busby babes

oni tomu rikaji Zlaty mic a maj nejak definovane, komu to dat a podle jakych kriterii.

Reagovat
masly008

tak to mi vychází že vítěz je ten co to nevyhraje

Reagovat
r.mrazik

Duhový míč

Reagovat
fenixLFC

a myslis ze u muzov je to ine? ronaldove pravidelne nominacie nech hra akekolvek hovno, zostavy FIFA tvorene z 90% hracmi la ligy len preto lebo su to vacsinou najznamejsie mena aj ked v sezone hraju hovno

Reagovat
smazaný uživatel

nieze la ligy ale priste hraci barci a realu

Reagovat
Kixi Syhimour

Část osobnosti? Takže výkony jdou stranou, když si pořád propagovala fotbal a kritizovala neoblíbeného prezidenta?

Odpověď na tvou otázku je pravdivá, ale hlavně díky tomu, jak se Rapinoe prezentovala, byla symbolem toho výběru hlavně kvůli kontroverzím atd, nikoliv kvůli výkonům. Přijde mi tohle poněkud nefér vůči ostatním, které nemají potřebu se takhle hrnout do politických otázek, ale svou kvalitu potvrzují na hřišti (protože takhle ta část osobnosti dle mého byla myšlena). Jinak teda jsem zvědav, jestli se toto hodnocení nastavilo teď nově, nebo to tak už bylo předtím, v tom případě jestli to odpovídá.

Beru, že je Rapinoe v ženském fotbale velkou osobností, ale prostě ty statistiky, které prezentoval Hokaido jsou prostě katastrofální až si troufám tvrdit. Byla tu kritika Kanea za to, že na MS dával góly slabým a ještě k tomu z penalt, teď si vem, že by jen za to + teda za vítězství (ne za působení vs Spurs, kde by nedal ani gól) měl dostat Zlatý míč.

Reagovat
Busby babes

prijde ti, ze hracka, ktera byla vudci osobnosti a postavou tymu, kterej vyhral MS, tak ze u ni vykony nehraly uplne roli? Jen tam jsou proste i dalsi veci, ktere u zenskeho fotbalu berou v potaz, tot cele.

Michate dohromady muzsky a zensky Balon d´Or, na kazdou z tech cen jsou ocividne kladeny uplne jine naroky a kriteria. Coz jsem treba taky nevedel. Ale poslechni si ten podcast, je to tak deset minut od 55. minuty. A v zenskem fotbaly rok 2019 proste asi byl rokem Megan Rapinoe...

Reagovat
Kixi Syhimour

Výkony šli stranou, to je pravda, kromě toho jediného turnaje. Ano, na MS byla jistě kvalitní, ale jako když odehraješ ve zbytku roku pouhých 6 zápasů, jde ani nedokážeš udělat kanadský bod, tak jdou výkony opravdu stranou v této soutěži. Tedy ano hrají tam asi u žen i jiné aspekty, které mají ale v kontrastu značně vyšší váhu a zastiňují tak podstatnost výkonů. V tomto kontextu si stojím za svým tvrzením, že výkony nehrají roli, protože ta je v mých očích velmi malá.

Do toho podcastu se mi moc nechce, navíc nevím jestli by mi to má angličtina pobrala. Ale co by mě zajímalo je, jestli toto hodnocení odpovídá předchozím výsledkům a jestli toto nebyla jen výmluva od ředitele, prostě jestli to "náhodou" nezměnili zrovna letos, konec konců vymluvit se dá všelijak, jestli to tam někde je v tom podcastu tak mi to prosím jen oznam, na to bych se snad i zaměřil.

Reagovat
Busby babes

to nevim. jen rikam, ze tam vysvetluje, ze na tu zenskou cast maji proste jina kriteria nez na tu muzskou a ze i ta cast osobnosti tam hraje vetsi roli no.

Je to druhy rocnik, loni vyhrala https://en.wikipedia.org/wiki/Ada_Hegerberg a myslim, ze jsem o ni cetl, ze je prave taky velmi vyrazna osobnost. Ale samozrejme, jeji statistiky jsou taky uzasny.

Reagovat
Muffi

Na tohle se vyser. Pro Dýňopusta a spol. je to jen další možnost jak si kopnout do ženských/dnešního světa/genderismu/dosaď si co chceš a ženský fotbal je jim fuk.

Ostatně i u chlapů bylo dost podivných ocenění a co jsem zběžně proletěl na wiki jak vypadají ženské ligy, holek s bilancí gól na zápas, jejichž týmy drtí všechny nebude málo

Anglie https://en.wikipedia.org/wiki/2018" target="_blank">https://en.wikipedia.org/wiki/2018" target="_blank">https://en.wikipedia.org/wiki/2018" target="_blank">https://en.wikipedia.org/wiki/2018–19_FA_WSL

Francie https://en.wikipedia.org/wiki/2018" target="_blank">https://en.wikipedia.org/wiki/2018" target="_blank">https://en.wikipedia.org/wiki/2018" target="_blank">https://en.wikipedia.org/wiki/2018–19_Division_1_Féminine

Německo https://en.wikipedia.org/wiki/2018" target="_blank">https://en.wikipedia.org/wiki/2018" target="_blank">https://en.wikipedia.org/wiki/2018" target="_blank">https://en.wikipedia.org/wiki/2018–19_Frauen-Bundesliga

A i v LM se určitě najdou zápasy, kde se dá dát 5 branek aniž by se zapotily, takže to dávat za osobnost je vcelku pochopitelné.

Jinak Ada je s těmi spletenými vlasy je fakt neskutečný kus osobnosti

Reagovat
Muffi

sorry za posrané odkazy, jde o stránky na wiki věnované sezoně 18/19 v těch ligách.

Reagovat
mistr129

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
patas92

A opravdu tyhle jiné kritéria pro ženský GB existovaly už předtím, nebo si je ten člověk vymyslel na koleni, aby nějak ty výsledky ospravedlnil?

Reagovat
Busby babes

je to druhy rocnik. takze... a neprislo mi, ze by meli potrebu neco ospravedlnovat. vyhrala hracka, co byla nejlepsi na nejvetsim turnaji za posledni 4 roky.

Reagovat
smazaný uživatel

wau

Reagovat
Busby babes

btw zajimave tam i rozebiraji to, ze VVD mohlo uskodit to, ze tam bylo tolik hracu Poolu a hlasy se rozmelnily. Manemu zase, ze Afrika nehlasovala pro nej, ale rozdelilo se to mezi nej a Salaha, zatimco treba cela jizni amerika hlasovala pro Messiho...

Reagovat
masly008

krom brazilců asi

Reagovat
Busby babes

no praveze asi ne.

Reagovat
Kapřík

mazec

Reagovat
bbbauch

Timhle zenskymu fotbalu fakt nepomuzou, vzdyt to je vysmech

Reagovat
Busby babes

neni, jsou tam proste jina kriteria. Zajimavy, ze vetsina reakci z zenskeho fotbalu s tim nema problem, ale banda chlapu se muze zblaznit.

Reagovat
bbbauch

Je to blbost. Proc teda nemaj jinou cenu? Zlatej mic ma nejakou tradici a vzdycky to mela bejt cena pro nejlepsiho hrace za uplynolou sezonu, ale oni z toho v zensky verzi udelaj frasku. Vubec nechapu, proc to teda musi bejt stejna cena, kdyz je fotbalovy umeni az druhorady. Timhle zenskymu fotbalu nikdo nepomuze

Reagovat
Busby babes

Zlatej mic v zenskem fotbalu ma tradici 2 roky. a France footbal si ji proste definoval jinak. Ze to lidi nevedi a ted jsou desne prekvapeni asi neni uplne jejich problem. Nevim, ten hejt mi prijde trochu zbytecnej. Rapinoe je z tohodle uhlu pohledu uplne v pohode vitez, stejne jako by byla Lucy Bronze nebo Alex Morgan.

Reagovat
Luc-Luc

jak si to definoval France football? link ?

Reagovat
Busby babes

daval jsem sem odkaz na podcast, kde to typek z France footbal trochu zminuje.

Reagovat
bbbauch

Zlatej mic ma tradici predevsim v muzskym fotbale, je kravina delat zenskou verzi ty samy trofeje a rozhodovat se na zaklade jinych kriterii. Podle me i kdyby to vsichni ti lide vedeli, ze jsou jina kriteria pro muze a pro zeny (u te same trofeje ) jsou jina, porad by to vetsine prislo postaveny na hlavu. Ty se tu tvaris, ze problem je ciste to, ze lidi nevi o jinych kriteriich. A podle me prave ta jina kriteria pro stejnou cenu jsou nejvetsi vysmech zenskymu fotbalu.

Reagovat
Busby babes

proc? je to rozhodnuti FF. Zensky fotbal resi jine problemy napriklad. uplne mimo to neni. Navic vy tu delate, jak kdyby Rapinoe byla uplnej nymand, pritom vyhrala MS a byla na tom MS nejlepsi.

Reagovat
bbbauch

No protoze od Zlatej mic je tady uz x desitek let jako trofej pro nejlepsiho fotbalistu. Nevim, proc by v zensky verzi meli zohlednovat neco jineho nez sportovni vykony, resp. proc jedna a ta sama trofej mela mit jina kriteria pro zeny/muze.

Navic si myslim, ze v dnesni dobe timhle zenskymu fotbalu spis ublizujou. Spousta chlapu vnima zenskej fotbal jako neco podradnyho, a kdyz jeste k tomu uvidej, ze nejlepsi fotbalistka roku odehrala slusne akorat MS, za klub skoro nic a jeji hlavni prinos je v tom, ze dava cocku Trumpovi a bojuje za LGBT, akorat je to v tom utvrdi. Osobne si myslim, ze kdyby tihle lide videli treba prave Miedemu, jak to valcuje z Arsenal a jak hrala na MS, tim spis by zenskej fotbal docenili alespon trochu.

Jinak chapu, ze je to rozhodnuti FF a ani to nejak nezpochybnuju. Zensky fotbal sice muze resit jine problemy, ale nevidim duvod, proc by je meli resit skrz zlaty mic. Klidne by mohli pridat nejakou cenu osobnost roku a tam ocenit jiny, nez fotbalovy kvality

Reagovat
Busby babes

"Nevim, proc by v zensky verzi meli zohlednovat neco jineho" no prave proto, ze oni jsou organizatori ankety a protoze se tak rozhodli? A tezko muzes psat, ze to nezpochybnujes, kdyz to zpochybnujes.

"Spousta chlapu vnima zenskej fotbal jako neco podradnyho, a kdyz jeste k tomu uvidej, ze nejlepsi fotbalistka roku odehrala slusne akorat MS, za klub skoro nic a jeji hlavni prinos je v tom, ze dava cocku Trumpovi a bojuje za LGBT, akorat je to v tom utvrdi. " to je problem tech chlapu. Nechapu, proc by se na to melo brat nejaky ohledy.

Reagovat
mistr129

Vždyť ale organizátorům nikdo nezpochybňuje právo stanovit si podmínky, ale ty podmínky jsou naprosto hloupý a tu cenu drtivá většina lidí už jen kvůli nim nemůže brát vážně.

A ty podmínky jsou očividně dost politický, což je pro mě pro sportovní cenu nepřípustné, ať už to je na kteroukoliv stranu.

Reagovat
bbbauch

Reagovat
kvasha16

Reagovat
TheAdy

Reagovat
bbbauch

“no prave proto, ze oni jsou organizatori ankety a protoze se tak rozhodli? A tezko muzes psat, ze to nezpochybnujes, kdyz to zpochybnujes“

Ja pouze rikam, ze je dost nesmyslny (z myho pohledu) udelovat stejnou trofej muzum a zenam ve stejnem sportu s tim, ze kazdy ji muze ziskat jinym zpusobem. Plus teda vubec nezpochybnuju to, ze maj takovy pravo, nevim, kde jsi na to prisel.

Reagovat
ttopi

Ona je samozřejmě kvalitní fotbalistka, ale jde o to, že to MS musí vždycky někdo vyhrát a vždycky je tam někdo nejlepší, takže brát to jako automatickou vstupenku na vítězství v GB úplně nelze, není to podle mě úplně spravedlivé. Přecijen je to anketa za celý rok a uznej sám, že 49g/47+ nejlepší střelkyně ženské LM + prohra na MS až ve finále, to by asi výhru zasloužilo. Ten kontrast Rapinoaový, kdy toho jinak moc nenahrála, je zkrátka až moc velký.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
TheAdy

Reagovat
smazaný uživatel

spis nejvyraznejsi, nejlepsi.. no to bych se hodne hadal

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hokaido

Nemá, jo? V tomhle případě se nikdy neozve většina, ale problém s tím samozřejmě mají. Třeba tahle s tím problém rozhodně má:

https://www.sbnation.com/soccer/2019/12/3/20993880/vivianne-miedema-arsenal-wsl

Sorry, ale obhajujes to tady fakt jen prázdnými frázemi, který můžou ale nemusí být pravda.

Reagovat
Busby babes

ja? sorry, vy se tu rozcilujete nad udelenim nejake trofeje na zaklade ankety a ani neznate podminky a kriteria, ktera se hodnoti.

Pak jsem nerekl, ze s tim NIKDO nema problem, ale ze vetsina reakci z zenskeho fotbalu, co jsem zachytil proti tomu nijak extra nic nema.

Btw. zatim obe oceneni Zlateho mice sly zenam, ktere se prave neboji ozvat, coz je pro ten zensky fotbal docela dulezite. Takze z tohodle uhlu pohledu to naopak dela zenskemu fotbalu dobrou sluzbu. A ani mi neprijde, ze bych neco obhajoval. Prislo mi, ze si nejste vedomi toho, ze jsou tam jina kriteria, zkusil jsem to vysvetlit, vam se ta kriteria nelibi, fajn. Porad je to proste jen anketa. Vyhrala hracka, co byla vyhlasena nejlepsi na MS a ktera byla nejlepsi strelkyni na MS.

Reagovat
smazaný uživatel

Preco je to pre zensky futbal dolezite?

Sport a politika nejdu ruka v ruke. Ved mu to skodi, dostane liberalnu nalepku a je koniec. Takto z toho budu zase nekonecne diskusie o picovinach.

Preco sa v muzkom futbale FIFA(tusim) rozhodla banovat nabozenske oslavy atd.? Napriklad Kaká po finále MS s tým tričkom a podobne. Aby futbal nedostal nalepku a bol univerzalny, globalny, whatever a teda skutočne spajal ludi. Aby sa nepozeralo na to odkial pochadzas, v co veris, ale to ako hras futbal. Co ludom uchadza je fakt, ze politicke presvedcenie(lavica, pravica) vychadza z ludskych kvalit, ktore nie su spravne a nespravne(s vynimkou extremizmu na oboch stranach), len s inym pohladom na realitu. Cim silnejsie budes propagovat lavicu, tym tvrdsie udrie pravica a naopak. Harmonia je ciel. Tu sa ludia snazia zmenit jeden druheho.

Toto je podpasovka pre cely zensky futbal a ci uz za to moze FF ci hocikto, rozhodne to nepomaha.

Reagovat
Busby babes

treba proto, ze ty podminky porad jeste nejsou rovne? A obe hracky, ktere Zltay mic dosud vyhrali, na to upozornuji. Treba proto.

Reagovat
smazaný uživatel

Podmienky coho?

Reagovat
Busby babes

zensky vs muzsky fotbal, napriklad. podminky pro zeny obecne.

Reagovat
smazaný uživatel

ake podmienky, chcem priklad. Podla mna maju podmienky rovnake

Reagovat
Harakan

Tak to asi žiješ v nějaký alternativní realitě...

Reagovat
smazaný uživatel

tak mi uz napiste niekto v com su zeny ukrivdene

Reagovat
Busby babes

fajn, treba konkretne odmenovani zenskych reprezentantek vs muzsti reprezentanti. A nedelej ze se be hlupaka.

Reagovat
smazaný uživatel

to ale porovnávaš hrušky s jablkami

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Harakan

Mužské MS - 400 mega v odměnách pro týmy

Ženský MS 30 mega..

Ty jabko a hruško...

Reagovat
mistr129

A šistě náhodou, nemůže to být dané popularitou těchto šampionátů? MS ve fotbale má taky větší dotaci než MS ve futsale pořádané tou samou asociací, je to diskriminace futsalistů/nerovné podmínky pro futsalisty

Reagovat
Mimalu

toto se řeší furt dokolečka, ženský fotbalový tým do kasy americké FA přinesl víc peněz než ten mužský a přesto dostal zaplaceno na odměnách méně

Reagovat
smazaný uživatel

tak to je solídny point

Reagovat
smazaný uživatel

ale predpokladám, že je to takto len v USA

Reagovat
smazaný uživatel

a zaujímalo by ma či existuje porovnanie príjmov za minulé roky. Teda aký je rozdiel tam a tiež porovnanie maximálnych príjmov. Pretože sa na to dá pozrieť aj tak, že je mužský futbal v kríze a až na posledné dva roky živil ženský futbal on. Hypoteticky. Nie len z hľadiska odmien ale budovania infraštruktúry, ktorú majú reprezentantky zjavne dobrú s ohľadom na ich výsledky. To je tiež argument do debaty.

A tiež, je to prirodzené, ak príjmy zo ženského futbalu v posledných rokoch skutočne rastú budú rásť aj ich príjmy, v budúcnosti. Vo firme tiež existuje platová hierarchia ktorá sa postupom času prirodzene mení, s ohľadom na potenciál a dlhodobé príjmy.

Úprimne som presvedčený, že v dnešnej dobe nikto ženy neobmedzuje. V ničom.

Reagovat
mistr129

Úplně vidím ty majitele firem, jak schválně vysolí na zaměstnance o 4k měsíčně víc jen proto, že chtějí diskriminovat ženy

Reagovat
masly008

to ale znamená že je diskriminují jen v USA.Nemyslím si že třeba FA má lepší přijmy od ženských.Kolikrát asi holky vyprodaly Wembley? Ve španělsku Nou Camp?

Reagovat
Harakan

Podle čísel FIFA a mediálních společností na mužské koukalo asi 3.5 miliardy a na ženské asi miliarda... Např v USA už poslední dva roky ženy svazu vydělají víc než chlapy a stejně pořád dostávají zlomek peněz.

Reagovat
mistr129

V USA ano, to jsi tam ale predtim nepsal

Reagovat
Harakan

A těch 30 mega není ani 8%... To jsou ty stejný podmínky?

Reagovat
smazaný uživatel

Teraz sa bavíme o odmeňovaní z krajiny odkiaľ reprezentanti pochádzajú, alebo ide o svetovú organizáciu čo organizuje MS?

Úprimne, neviem presne na základe akých kritérií sa rozdeľujú financie pre jednotlivé športy v jednotlivých krajinách.

Ale očakávam, že za tým bude logický dôvod. Napríklad súvisiaci s popularitou ženských MS a futbalu celkovo, napríklad súvisiaci s faktom, že sa turnaja zúčastňujú amatéri. A nie preto, že si niekto povedal, že sú to ženy, tak im dám menej. Čož by som považoval za diskrimináciu. Ja tiež za world level reprezentáciu v trojboji nedostanem toľko čo hokejista.

Inak sa tu krásne prezentujete, fakt diskusia na úrovni. Ironické poznámky, výsmech, hej takto sa s niekým dohovoríš. A ten tretí z vás tu konštante, už dlhšiu dobu len zvracia to čo čítal alebo počul niekde inde, na zahraničnom webe, aby to malo váhu a ani nemá vlastný názor. Vždy oľutujem, keď sa pustím do diskusie na internete. čaute.

Reagovat
Harakan

Bavíme se úplně o všech krajinách, reprezentacích i organizacích. A promiň, ale bejt ukřivděnej po tom, co jsi dostal evidentní rozdíl v podmínkách, jak jsi žádal, je na palici...

Reagovat
smazaný uživatel

relatívne evidentný rozdiel. Tieto veci idú skutočne do hĺbky a mne to proste nestačí na to, aby som niekoho obvinil z diskriminácie pohlavia. Ako som hore reagoval na Mimalu.

Reagovat
smazaný uživatel

skutočne relevantný argument tu napísal až Mimalu a ten ani nediskutuje v mojom vlákne. Prečítaj si, čo si mi napísal ty.

Reagovat
Kowe

Reagovat
Ondiis

Reagovat
kvasha16

pekne napisane

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže ty ty podmínky, předpokládám, taky neznáš. Znáš jen hodně kusý a stručný vyjádření jednoho jednotlivce, který na konci dne nic přesnýho neříká.

Reagovat
Busby babes

no porad to je vic, nez znate vy, co tu tak pohorsene pisete o tom, jak desne to skodi zenskemu fotbalu. Tak si ten podcast aspon poslechnete, odkaz tu je.

Reagovat
smazaný uživatel

Hezky, ad hominem a ještě mimo

Reagovat
Busby babes

a tys udelal co presne jinyho? Vycitas mi, ze mam jen kuse info. A z toho, jak to pises, tak neznate ani to kuse info. Tak kdo je na tom hur?

Reagovat
smazaný uživatel

Od kdy je výčitka toho, že je tvůj argument založenej na tvrzení, který je podložený nedostatkem informací, ad hominem? Zkus tohle porovnat s tímhle: "vy, co tu tak pohorsene pisete o tom, jak desne to skodi zenskemu fotbalu"

Pokud v tom nevidíš rozdíl, tak je mi to líto a hůře jsi na tom pak zřejmě ty.

Reagovat
Busby babes

fajn, ja mam kuse informace, vy nemate zadne. Kdo je na tom lip?

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, takže k tomu ad hominem nic. Opět reakce na to, co se ti hodí. Jako vždycky. Nezměnitelnej. Fakt to je vždycky totální ztráta času a tímhle tak poučeně končím.

Reagovat
Busby babes

hm,, takze kdyz zareaguju na tvoji vytku: "Jenže ty ty podmínky, předpokládám, taky neznáš. Znáš jen hodně kusý a stručný vyjádření jednoho jednotlivce, který na konci dne nic přesnýho neříká."

fajn, ja mam kuse informace, ty zadne, kdo je na tom lepe? tak je to ad hominem? ok no. mas pravdu, ztrata casu to je.

Reagovat
bbbauch

Chjo, vzdyt ty argumentujes proti necemu, co tu nikdo netvrdi. Nahore mi oponujes k tomu, ze snad zpochybnuju pravo organizatoru, tady zas osocujes ostatni ze pohorsene piseme, jak to desne skodi zenskymu fotbalu. Pritom tady vsichni pisou akorat to, ze to zenskymu fotbalu nijak nepomuze

Reagovat
Mimalu

Zvláštní že se lidi rozčílují nad výsledkem ankety, která se na první, na druhý i třetí pohled tváří jako ta stejná co dostávají muži a nevědí, že někde v zákulisí kolují polotajné instrukce(?) na základě kterých se hlasuje

Reagovat
bbbauch

Reagovat
Nihilister

Reagovat
Zaschrona

Trump je ten nejlepší prezident všech dob. Po výsměchu si to obhájím tím, že jen používám jiná kritéria...

Sorry, ale spojení "jiná kritéria" je fakt úžasný výtvor korektní mluvy.

Reagovat
Counter

Jaká kritéria bys na tohle použil? Kdo ze všech amerických prezidentů umí nejvíc lhát? Kdo z nich je největší narcis? Kdo z nich má nejžalostnější povědomí o historii?

Reagovat
Zaschrona

Nevím, nemyslel jsem to vůbec vážně. Třeba tím, že o žádném prezidentovi v historii se nepsalo úplně každý den tak moc i u nás, že tam nikdy nebyl nikdo takový, kdo by se názorově a stylem chování blížil průměrnému Američanovi... a tak.

Tady ale mi šlo o to, že použít takový argument na obhajobu té volby držitelky trofeje, to mi přijde až jako v podstatě argumentační faul.

Reagovat
Busby babes

nevim jak to presne popsat, dal jsem primo odkaz na podcast, kde to vysvetlujou, ale lidi radsi budu nadavat, ze obhajuju volbu Rapinoe a budou mit silnej nazor, nez aby si to poslechli.

Reagovat
Zaschrona

Však netvrdím, že obhajuješ volbu té hráčky. Tvrdím, že obhajuješ divný způsob výběru a to ještě divnějším způsobem.

Reagovat
Busby babes

v zasade nedelam ani to. Jen jsem se snazil vysvetlit, ze defakto nevoli Nejlepsi hracku sveta. Ze ta kriteria maji trochu jina. Obhajoba? No asi jen ta, ze na to jako poradatel maji pravo...

Reagovat
Zaschrona

Fajn, pak je ale zásadně zmatečné, že se to jmenuje stejně jako úplně jiná anketa pro muže.

Reagovat
kvasha16

to je ta osoba, o ktorej som vyssie postoval clanok? fakt fasa ty vole, toto teda urcite pomoze zenskemu futbalu

Reagovat
Busby babes

ano, pomuze.

Reagovat
Hokaido

Ani jsem si nevsimnul. Jop, to je ona. I když u toho tvého článku bych spíš vinil ty noviny, že vůbec něco takového vydají.

Reagovat
smazaný uživatel

Je smutné keď sa zo ženskej Zlatej Lopty robí politická agitka.

Reagovat
Blasphemer

Loni taky vyhrál Modrič skoro "jenom" za MS. Ale jako jo, tohle už je fakt hodně přehnaný. Divím se, že se žádná z těch ostatních finalistek neozvala. Stát se tohle v mužským fotbale, tak by se určitě ozvali všichni.

Reagovat
Muffi

Nějak si nepamatuju, že by tu někdo někdy prskal kvůli zlatému míči pro Ronalda 2002, přitom je to nemlich to samé.

Za Inter měl za sezonu v lize 10 zápasů/7 branek ale 3 z nich dal na podzim, takže na jaře 4 góly, zápasy z wiki nevyčtu.

Po MS stál kvůli zranění do října. V LM tady má 3 zápasy z 8 bez branek a v LA lize odehrál za Real do začátku prosince, kdy se ta cena zpravidla dává maximálně 8 zápasů. Trefil se 2x proti Alavesu a jednou v Rayu a tým měl bilanci 2-5-1, výhry přišly až v prosinci, kdy přidal dva góly na Mallorce. Takže to dostal hroťák, co dal za rok v lize 9 branek, dvě z nich asi až po vyhlášení, startů měl 15-20 a v Evropě se v 5 zápasech netrefil, vedle Realu stihl 88((21+67) minut v SF UEFY proti Feyenordu.

A co jsem pochopil, tak pro Američanky je finančně výhodnější hrát za reprezentaci než ligu, která má beztak jen 22 zápasů.

Reagovat
ttopi

Ronaldo ale proti sobě neměl někoho, kdo dal 49g ve 47 zápasech a taky byl ve finále MS, navíc ještě nejlepším střelcem LM - to jen pro upřesnění. Byl tam Jardel, který ten rok dal třeba spoustu branek, ale ne v top lize. Ta debata tu asi není mířená proti Rapinaové, ale tak obecně proti tomu trendu, že kdo se nějak angažuje, dává se mu větší váha v nejrůznějších cenách na úkor těch, kteří té ceně jdou naproti dlouhodobým výkonem. Zlatý míč 2002 je fakt dávno, to se to celý posuzovalo jinak, ale teď se bavíme o roce 2019, kde je na výkon kladen větší důraz.

Reagovat
Counter

Miedema řekla, že je jí to fuk, je to sympaťačka ♥

Reagovat
Luc-Luc

zenskej fotbal je wtf the fuck sam o sobe

Reagovat
smazaný uživatel

zenskej fotbal je narozdil od chlapskyho dost cestnej a bez simulaci, co jsem videl.. otazka jestli to byla nahodna nebo je to pravidlo

Reagovat
Luc-Luc

to ti nereknu, videl jsem jenom par uryvku zapasu pred nekolika lety plus par videi na YT, hrozna nuda

Reagovat
Luc-Luc

mozna kdyby jim trochu upravili dresy, neco ve stylu beach volejbalistek, tak bych tomu sanci jeste dal

Reagovat
Busby babes

takze o tom nic nevis, ale vis, ze to je na hovno. ok.

Reagovat
Harakan

A normálně se taky vyjadřuješ ke všemu, i když o tom víš úplný hovno?

Každej retard fakt musí mít názor na všechno.

Reagovat
Luc-Luc

normalne ne, ale k takove trapnosti jako je zenskej fotbal jsem se vyjadrit musel

Reagovat
r.mrazik

konecne ma nekdo odvahu!!

Reagovat
Front hell

Proč by to měla být trapnost?

Reagovat
Luc-Luc

nevim, prijde mi to tak, jakoby tomu neco chybelo...jako kdyz neosolis jidlo

Reagovat
Front hell

Já jsem se minulé díval na ženy Arsenalu a bavilo mě to víc než třeba česká liga.

Reagovat
Luc-Luc

tak ceska liga je silenost, to taky uz nesleduju

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Mimalu

Reagovat
smazaný uživatel

No ty jsi kus zamindrákovaného pičusa.

Reagovat
Luc-Luc

BAN

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to by mě složilo...

Reagovat
Godwinson

Nuda ani ne, spíš brutální přehlídka nekvality a ač je to šokující, v čase se to moc nelepší.

Reagovat
Muffi

Stanley Matthews dostal první zlatý míč spíš jako ocenění za celou kariéru, 2001 to dostal Owen za post, protože gólmani(Kahn) nevyyhrávají 2004 Ševčenko za klub(AC/porto, kde hrál půl roku Deco) když ani nebyl na Euru a z LM vyletěl v ČF a 2006 byl Zidane druhý, když po MS skončil kariéru a vítěz Cannavaro se v Realu taky na podzim moc nepředvedl.

A jednou v PL dostal cenu v poslední sezoně Giggs, i když nastoupil snad jen ke 14 zápasům.

Reagovat
vodka

to není pravda s tím Giggsem, je pravda, že nehrál základ, ale tam bylo rozhodující to, že když nastoupil, tak na konci sezony rozhodl hodně zápasů, ať už asistencí, nebo tím golem pravačkou...

Reagovat
cetto

OT: mám ekonometrický dotaz. Jak mohu odstranit autokorelaci z modelu Y=alfa+beta*t+u?

Reagovat
off-olda

Máš štěstí, že jdu kolem...

Reagovat
Salfovic

Vypnout a zapnout.

Reagovat
janinho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
oli9

u druhého slova jsem přestal chápat větu

Reagovat
Ondiis

Topic?

Reagovat
Luc-Luc

pochopil jsem to po "odstranit"

Reagovat
Busby babes

to jsem ti fandil podstatne min.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud se nepletu tak je to o specifikaci modelu. Např. když máš model, kde chceš prognózovat vývoj ceny akcie v závislosti na něčem a jako vstupní data máš cenu akcie (dejme tomu cena 50, 51, 52 a 51), tak tam nezadávat natvrdo tyhle ceny, ale změny v jednotlivých obdobích (Xt - Xt-1 atd.).

Pro zmírnění se dá ještě použít cochrane - orcutt metoda

Reagovat
Nebelung

V podstatě nerozumím ani jednomu z vás, ale cením, že jsi nejspíš odpověděl k tématu.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Svatej

Reagovat
smazaný uživatel

delete

Reagovat
hona.kub

https://streamable.com/sijhm?fbclid=IwAR1n9KgZy5zlrx7M8IxvtxuvUEI8EzaDK5j2uFCSqIZzHsOkAF3kyQNM0u8

sice jsme prohráli, ale forma a bojovnost tohoto pána, mě hřeje u srdíčka

Reagovat
icemike

Jo ale pak se několikrát nevrátil nebo nahrál soupeři

Reagovat
smazaný uživatel

dufam ze dame freddiemu cas..deka spadla, ono to pojde hore..

Reagovat
Ondiis

Spadla? Ještě bych nepředbíhal

Reagovat
Counter

Dneska to byla bída jako předtím, akorát se povedla jedna desetiminutovka a ze tří střel jsme dali tři góly.

Na druhou stranu, aspoň už Pépé nezůstal celý zápas hnít na lavičce a Auba byl na hrotu, takže posun tam je.

Reagovat
Nikikrew

njn a o tom sme hovorili tak davno. Mam rad Laccu ale Auba by mal byt na tom hrote. Fakt neviem ako ich spolu napasovat, skor je to pre tim kontraproduktivne

Reagovat
Counter

Laca bude muset začínat na lavičce, přes vánoční program si zahraje dost i tak.

Reagovat
Side

jestli nám dá city příští kolo náklad, tak ta deka může být hodně rychle zpátky

Reagovat
smazaný uživatel

emery sme mali vyhodit pred repre pauza a freddie mal dostat realnu sancu sa zkazat..takto sancu velmi nema

Reagovat
Counter

Dostal na úvod Norwich s Brightonem a bylo to stejné jak pod Emerym, ne-li horší. Samozřejmě za to nemůže, ale nevím, kde bereš ten optimismus, že zrovna on je ten pravý, kdo tuhle marnost zvrátí.

Reagovat
smazaný uživatel

ja tam fakt vidim male posuny k lepsiemu..a pred tymi zapasmi nemal skoro vobec treningy

Reagovat
Amos

Už jenom jakým stylem mluví, jak působí, jaký má vztah s hraci, je to podle mě dost silná osobnost, líbil by se mi u nás dlouhodobě. Nikdo jinej z nabízených kandidátu mě nezaujal.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
dantetomas

Sucasny WHU fakt nemoze byt meritko

Reagovat
Counter

Easy peasy lemon squeezy

1) Nemáme záporné skóre

2) Jsme před Newcastlem

3) Pépého mám ve fantadraftu (to je to nejdůležitější)

Reagovat
Taiger

fantasyfraft LMAO

Reagovat
Counter

Letos draft >>> klasika

Reagovat
Taiger

Respektuju, jdu si najít jinýho "rivala"

Reagovat
Counter

Tak já klasiku nevzdávám, jen musím doufat, že Vardy ve zbytku sezony bude mít i zápas, ve kterém nedá gól. To samé Mané.

Reagovat
Taiger

Sázet proti dvoum nejlepším hráčům fanty, odvaha

Reagovat
Counter

Jsou to akorát haluzáci.

Reagovat
smazaný uživatel

ved Mane nedal ani teraz

Reagovat
Counter

jn, ale Sterling taky ne.

Reagovat
smazaný uživatel

ten uz neda

Reagovat
Counter

Tak to Taigera nepředstihnu

Reagovat
mikelinos

Reagovat
Counter

Tohle kolo tam budu mít asi o dvacet bodů víc než v klasice

Reagovat
smazaný uživatel

prve vitazstvo o viac ako gol v sezone, tri goly vonku po viac ako roku

freddie in!!!

Reagovat
smazaný uživatel

First time in 8 years we’ve won a game we were behind at half time away from home.

Reagovat
Trand

Tak to je hrozná statistika.

Reagovat
Counter

Mourinho tam se Spurs uhrál jen 3:2, takže Freddie je vlastně lepší.

Reagovat
Ondiis

Na těch deseti minutách se dá stavět, to co jim předcházelo bylo další dno. Dnešní výhru bych určitě nepřeceňoval, ale pokud se aspoň trochu odrazíme, tak to bude fajn. Velký průser je, že teď máme City - to bude debakl

Jo a mám rád Chamberse na CB

Reagovat
smazaný uživatel

inak chambers je nas najlepsi stoper..o parnik

Reagovat
Taiger

Torreira dal špuntovi na konci zápasu, pak si uvědomil, že je to syn DTýho z ArsenalFanTV

Reagovat
Nikikrew

No konecne sice som neveril ale 2 polcas naprosto super a zasluzene. West ham fyzicky odisli a vtedy to zacalo. Pepe sice uplne hlupe straty ale krasny gol a super asistencia, MOTM pre mna. Martinelli super zakoncenie ale do kombinacie musi este poriadne zamakat. Auba krasny gol.

Snad ta deka opadla a bude to lepsie .Proti City nam teda moc neverim ale mozno nieco vyjde z protiutoku

Reagovat
havrys99

Dejte nám soupeře

Reagovat
PP

Vítězství super, ale druhý poločas WH úplně odešel. Xhaka tak přestal stíhat ve 2. poločase, že to Torreira stíhal za něj a ještě připravoval útoky pro Ozila a dál.. Moc se mi líbil Martineli a Pepe (2.poločas).. Každopádně změna je nevyhnutelná, lépe presující tým nás ubije.

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
nani92

Real Newz

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

https://mobile.twitter.com/footballdaily/status/1204165899441332224

boze to je balzam na dusu po emerym..a brutalne cute prejav ma

Reagovat
Counter

Září jako sluníčko

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Lacko_Boh

krasny je

Reagovat
8lampard8

už jsem čekal, že obejme i toho Deana

Reagovat
Counter

Koukal někdo na Sky i po zápase? Říkal Rafa něco zajímavého?

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal první výhra po X měsících a tu radosti jak kdyby vyhráli Ligu mistrů

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Protoze ty vis jaky je to pocit, kdyz tvuj tym vyhraje trofej

Reagovat
Zdechlina

Musis se umet radovat i z malickosti. Ty predevsim, bys to mel znat.

Reagovat
Counter

Reagovat
tunkic

Jako body dobrý, ale jinak je to fakt marnost...3/4 hráčů tam nemá co dělat Víceméně jediný, kdo dlouhodobě snese přísnější měřítko je Leno...potom asi Auba, u koho sice mezihra vázne, ale góly dává pravidelně...pak je tam ještě pár těch, kdo se aspoň snaží (Martinelli, Guendo, Torreira, Laca, Tierney a dejme tomu Pepe), ale tím to končí...

Xhaka je kapitola sama o sobě. Je až k pláči, kolikrát každý zápas namaže soupeři do brejku, navíc se pořádně nepohne, jen posouvá balon na metr od sebe, prostě hrozný

Ozila už bych taky nakopal do prdele, klasický chodím-styl bez zájmu, do toho to jeho rozhazování rukama a otrávený ksichty...navíc dopředu už ani nic nevymyslí, jen alibisticky zasekává balon a vrací na beky...blbý je, že s jeho platem ho budeme jen těžko někde udávat..

Stopeři jsou vesměs komedie, tam ani nemá smysl něco psát No a zbytek je už jen těžký průměr/podprůměr, kde by se třeba dalo odpustit (když už tam kvalita pokulhává), že aspoň máknou, ale oni na to navíc serou, jsou slabý jak papír, ze soubojů odpadávají, navzájem si nepomůžou, nenaběhnou...prostě velký špatný

S tímhle podle mě Freddie ani nemůže nic moc udělat, chce to prostě trenéra, který je donutí jezdit po zadku a dát tomu zas konečně nějaký rád!! HOWGH

Reagovat
PP

vesměs souhlas. Taky nerozumím rozněžnění djouroua..

Jako, já pořád nevidím primární problém v hráčích. Tam ta absence systémum, zdvojování, náběhů, nějakých automatismů vůbec nefunguje.

Xhaka - Ozil nemůžou v tomto ne-systému nastupovat. Ideálně ani jeden.

Stopeři jsou věc sama o sobě, ale celá ta obranná hra je prostě strašný průchoďák a blbě se jim to musí zachytávat.

Uvidíme s City, tam si přeju ne velký debakl..

Reagovat
tunkic

Jakýkoliv rozněžnění samozřejmě nemá absolutně smysl, vždyť včera až na, dejme tomu, posledních 30 minut to byla neskutečná bída, kdy jsem jenom kroutil hlavou, jak je vůbec možný, hrát takhle blbě..

Je pravda, že systém tam není vůbec žádný, zahušťování, pressing, přebírání hráčů, náběhy, kolmice za obranu, prostě nic.

Od hráčů bych ale čekal, že když už jim to nejde, tak to od nich bude aspoň jízda, kdy to zkusí urvat bojovností...jenže oni se tam fakt jen plouží, vyhýbají se soubojům, koukají jeden po druhým, nepomůžou si...s tímhle jim žádný trenér nepomůže

Obranná fáze je tragikomická už roky, při tom to nevypadá, že by se na ní jakkoliv pracovalo...i kdyby přišel Van Dijk, tak by se v tomhle chaosu utopil.

Podle mě nás se City čeká hrozná nálož...tuplem, když se teď budou chtít hecnout po prohraným derby.

Reagovat
PP

ono ale to máš jako v práci.. Můžeš být dobrý v něčem, ale když ti šéf řekne, že máš dělat něco jiného, tak ti to prostě nepůjde. To s tou bojovností je fakt, ale mě přijde, že i tu bojovnost zkusí, ale když ti jednoduchá přihrávka vyřadí naše 2 nebo i 3 záložníky, tak můžeš bojovat jak chceš.

No bude to práce jak na kostele. Primární je změnit taktiku a pozice, hned pak se zaměřit na psychiku hráčů no a po půl roce tvrdé dřiny by mohly přijít výsledky..

Reagovat
Mastný Chobot

Ten prvý polčas včera bol ešte horší ako väčšina zápasov pod Emerym, neviem, odkiaľ ten optimizmus. Nebyť WHU takí tragédi momentálne, tak dostaneme štvorku. Otrasné individuálne výkony, otrasný pohyb niektorých hráčov, otrasný prechod do útoku, tri štvrte vecí celé zle. Jedine Torreira a Chambers potešili a ešte Pepeho 1+1 a Guendouziho cameo, inak zle. Mesut už je asi zas vo svojej comfy zóne, kedy na to dlabe, lebo vie, že bude hrať, AMN včera dorastenecky priposratý výkon, Sokratis je snáď ešte horší futbalista než Luiz. Včerajšok mi fakt teda moc pozitívneho nedal.

Reagovat
Ondiis

souhlas snad s každým slovem

Reagovat
bbbauch

ten prechod do utoku byl uplne katastrofalni

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

amn bol vynikajuci, vyvazal loptu, nebal sa to potiahnut, vdaka nemu sa zalozilo niekolko utokov..

vykon do golov nebol bohvieco aj ked boli naznaky, po goloch opadol tlak a nervozita a hrali sme najlepsie za dlhu dobu a asi prvykrat v sezone sme kontrolovali hru

Reagovat
smazaný uživatel

prvykrat sme vyhrali tak ze sme sa nemuseli triast do poslednej chvile a ze nas super v zavere netlacil, co je sice smutne ale je to pokrok, navyse vonku kde sme dlhodobo katastrofalny

Reagovat
Counter

Ale je to West Ham, který z posledních devíti kol prohrál sedmkrát.

Reagovat
Mastný Chobot

"amn bol vynikajuci"

tak to fakt ani náhodou

Reagovat
Hokaido

Reagovat
kiciN

no letos mel mozna 1 lepsi zapas, takze zahral svuj nadprumer

Reagovat
Minister

Daj si dole tie ružové okuliare prosím ťa. AMN vynikajúci, no to určite.

Reagovat
Nikikrew

Ono nie sme City ani Liverpool ktory polahky vyhravaju zapasy vonku, sme v takej forme ze za kazde body mozeme byt radi. Samozrejme ze ten vykon bol hrozny, na tom sa musi zapracovat ale 2 polcas mne osobne sa lubil. West Ham sme do nicoho nepustili a to bolo hlavne. Podla mna vela hracov ma v hlavach ten tlak preto radsej boli opatrni. Snad nas to nakopne aj ked teraz City a Everton budu velmi tazke zapasy.

Reagovat
Counter

Jen bych neřešil individuality, nemá to cenu, špatní jsou skoro všichni.

Reagovat
Bayern +

Prvý polčas mi pripomínal typický záchranársky zápas Stoke - Aston Villa z pred pár rokov, to bolo fakt individuálne strašne sterilné a nekvalitné.

WHU však z toho dokázal vyťažiť vedenie, nechápem, prečo v druhom polčase tak lacno odišli a neboli schopní ani na defenzívu... vy ste boli zúfalí, zaparkovaný autobus by ste určite vo vašom momentálnom rozpoložení neprerazili.

Podľa mňa to ide za Pellem, defenzívnu taktiku on nemal nikdy a smerom dopredu už tiež tomu tímu, na rozdiel od vlaňajška, nemá čo dať. Také overené mená ako Fornals, Haller, Anderson tam pobehujú ako keby sa prvý krát v živote videli.

Reagovat
Bayern +

A zásadne vám pomohlo zranenie Cressa, pre Masuaka je defenzívna činnosť španielska dedina, na obrancu dosť smutné. Ten vám včera nachystal jeden-dva góliky.

Reagovat
Counter

Reagovat
Ondiis

Kdyby se nezranil, tak by dostal červenou do pár minut imho, nebo by střídal. Už tam měl 2 fakt hnusný zákroky na Pepeho a dostal žlutou. Ten by nedohrál.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Golasso

Tam je vidět, že spousta hráčů na to nemá nebo se na hřišti typologicky nedoplňují. Ale i tak pro mě osobně pozitivní překvapení. Freddie tomu dal ten "lead by example" přístup a hráči vypadají, že hrají pro něj a záleží jim na tom zápase. Snad se po tom vítězství zvedne i sebevědomí. Furt platí, že motivovaná a sebevědomá lemra > demotivovaná lemra s dekou.

Reagovat
r.mrazik

sky sports a goly dekady...cast prvni

https://www.youtube.com/watch?v=84UcOcuuMUc

jeste ze strili zpoza vapna...

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Remt

ten Companyho mě pořád sere

Reagovat
off-olda

Company

Reagovat
Remt

co se tlemíš, tak je to Kompany, no co

Reagovat
PP

se nedivím.. to byl snad jeho první gol po x-letech nee?

Reagovat
smazaný uživatel

na ten Elmanderuv gol jsem uplne zapomnel

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Bayern +

Reagovat
icemike

Suareze tam naháněl Alex Král, zajímavé...

Reagovat
smazaný uživatel

Alex Král nebyl nejlepším stoperem PL 2011/2012

Reagovat
Grahf

rooney 2 btw: on bol ešte v evertone v tejto dekáde?

Reagovat
kiciN

Reagovat
smazaný uživatel

Však se vracel z Man.U. zpátky do Evertonu...

Reagovat
Grahf

to bol slušný miss

Reagovat
Ondiis

Reagovat
PP

Za mě pořadí Can, Payet, Rooney a slza mi ukápla při ukázkové akci Gunners..

Reagovat
r.mrazik

muze byt...mne se to hodnoti tezky...vsechny goly jsou skvely...ale ten Can a Rooney jsou pro me porad malinko vys nez ostatni

a mozna mi tam chybi nuzky Carrolla

Reagovat
smazaný uživatel

Cisse ako keby to bolo vcera, snad tam daju aj Howarda

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
madlucas

Marcelino? Z kaluze do blata

Reagovat
Godwinson

To by byla parádní volba, no

Reagovat
SunFells

Co co? Arteta je favorit ne?

Reagovat
smazaný uživatel

marcelino je cisty emery. artetu mam rad ale u neho zas nevidim nejaky velky benefit oproti freddiemu

Reagovat
Lacko_Boh

ale to moze byt tym ze ani o Freddiem a ani o Mikelovi nevieme nic. Okrem toho, ze Freddie ma jednoznacne lepsi uces :P uz ma to caka :(

Reagovat
Lacko_Boh

<3

Reagovat
j_mrazik

Ser na to. Já už tam x let jsem.

Reagovat
Lacko_Boh

prehanam , od malicka som zmiereny, snad okrem jedneho divneho roku v zivote som bol vzdy na trojecku a tatko s ujom plesky Na sportovca A vsetky emotikony na EF su plesate, za mna pohoda, popravde sa aj tesim trochu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ajouki

Jaké máš kritéria pro pronesení výroku, že Marcelino je čístý Emery? Beru, že bude mít podobný problém s angličtinou. Co tam máš dále?

Reagovat
SunFells

Writing in the Athletic, ‘the Ornacle’ named 5 managers as being in the frame for the post.

They are Mikel Arteta, Mauricio Pochettino, Patrick Vieira, Carlo Ancelotti and, somewhat surprisingly, Roberto Martinez.

It is former Arsenal star Arteta, though, who is labelled as the favourite to take up the reins at the Emirates.

Ty kokos, aj Roberto

Reagovat
kiciN

hlavne ne Poche a Martinez...

Reagovat
The Krupy

Na vašom mieste beriem Carla.

Reagovat
Godwinson

Ten už v dnešní době asi nikoho neohromí

Reagovat
Lacko_Boh

bodaj by...velmi by som bol rad

Reagovat
J0EL

S vynimkou Pochettina nas nikto z horeuvedenych neposunie oproti aktualnemu stavu. Ma niekto nasledovaneho Vieiru? V L1 Nice nic moc nie? Aj ked pred nim by mali mat iste vacsi respekt ako pred takym Artetom.

Reagovat
smazaný uživatel

To to rovnou muze zůstat Ljungbergovi Vieira s Artetou taktez bez velkých zkušeností s vedením velkoklubu. Carlo za zenitem. Martinez wtf

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

a k čemu by potřebovali zkušenosti s vedením velkoklubu, když by šli do arsenalu?

Reagovat
Mastný Chobot

na NLD, aby ukočírovali mighty Tottenham predsa

Reagovat
Lacko_Boh

Reagovat
masly008

to je fakt,takže z toho vychází Poche,který vedl vždy jen průměrné týmy a nikdy nic nevyhrál že?

Reagovat
SunFells

Za mě Poche a když ne on, tak Arteta. Tomu jsem fandil už před Emerym a stále se těším až nějaký tým povede, tady ty esa ho dost uznávají, kromě toho celého spojení s Guardiolou aj třeba samotný Poche ho dost chválil, chtěl ve svém trenérském týmu a jmenoval jej jako prvního když se ho kdysi dotázali, který z hráčů by mohl mít dobrou trenérskou kariéru. Už jako hráč byl nesmírně inteligentní, podobně jako zelenáč Lampard, kterému se to zatím daří prodávat i na té trenérské scéně.

Reagovat
j_mrazik

Já si teda vybavím mraky faulů od Artety v 90. minutě. Soupeř zády k bráně a on do něj vrazí jak dement. Snad z něj bude dobrý trenér, ideálně u nás, i když se obávám, aby to nebyl takový typ trenéra "mouchy snězte si mě".

Reagovat
Lacko_Boh

Reagovat
PP

Reagovat
supervizor

S Ancelottim vidim problem, ze on je trener nikoli manazer.

Reagovat
masly008

však právě to je teď v arsenalu tak nastavené.

Reagovat
Hokaido

Ta pozice manažera už je v Anglii stejně skoro mrtvá.

Reagovat
Mastný Chobot

Paulo Sousa wtf

to už si fakt nechajme toho Freddieho radšej natrvalo

Reagovat
Side

Kdo to kurva je?

Reagovat
SunFells

Starého Sousi syn.

Reagovat
smazaný uživatel

mladej Sousa..

Reagovat
Lacko_Boh

Reagovat
Mastný Chobot

Martinelli má 8+2 v 14 zápasoch, v priemere má gól na 70 minút, dal 2 góly v debutovom zápase v EL, 2 góly v debutovom zápase v ligovom pohári a gól v debutovom zápase v PL. V 18 rokoch.

Akože všetka česť, lebo zo začiatku na mňa nepôsobil ako nejaký zázrak, skôr len ako šprintér.

Reagovat
smazaný uživatel

no dobře, ale na úkor Lacazetta?

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby měl Werner přestoupit někam jinam klidně se Lacazzeta na AR ujmeme

Reagovat
Front hell

Připravte si 90 mil liber a můžeme se začít bavit

Reagovat
Front hell

Na úkor lacazetta hrál až včera.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyz hrajou ti dva spolu, tak mi přijde, ze na to trpí záloha... Auba je na křídle utopeny, a kdyz se obětuje střední záložník, tak ta záloha je ještě bidnejsi, než normálně... To pak můžeš mit vepredu i 3 bombardaky, ale někdo k nim ten balón musi dostat

Reagovat
SunFells

Jj, vypadá že nic moc neumí, akorát je snaživý ....Ale třeba i to z něj může udělat ten poklad, pokud mu ta snaživost vydrží ...Ronaldelli Ale je jasné, že příští rok si utrhne koleno nebo tak něco.

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
Lacko_Boh

acl

Reagovat
smazaný uživatel

Hráči Neapole to maj dobře na párku Smrtící protiútok.

https://img-9gag-fun.9cache.com/photo/aGgnYAG_460svvp9.webm

Tam by se přes zimu dalo vybrat

Reagovat
protiproudu

lol

Reagovat
Miguel19

OT:

Nějaký odborník na PS4?

Už druhý den mi nejde se přihlásit k PSN. Internet normálně běží, ale k PSN se prostě nepřipojím. U PSN Sign-in mi to píše Failed.

Neví někdo co s tím? Router sem zkoušel resetovat, PS taky...nic.

Reagovat
smazaný uživatel

Prihlas sa cez account managment.

Reagovat
Miguel19

Funguje. Moc díky.

Reagovat
Busby babes
Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Mimalu

Reagovat
Mates_Matesović

Tak co, kdo skočí po Ancelottim dřív? Everton nebo Arsenal?

Reagovat
smazaný uživatel

Z Arsenalu se stává klub bez tváře. Pokud tam budou hrát hráči jako Luiz, Xhaka a trénovat Ancellotti tak tu pozici klubu, kterýmu přejí nezainteresovaní fans kvůli pěknému fotbalu, pěkně rychle vyklidí.

Reagovat
Lacko_Boh

suhlasim ze sme bez tvare, popravde, sme hrozny klub teraz. Ale prosim ta, preco si myslis ze Ancelotti tomu nepomoze resp. by bol jednou z pricin?

Reagovat
smazaný uživatel

Ancelotti je asi subjektivní. Vnímám jo jako takovýho páprdu jdoucího za výsledky a ne člověka hrajícího fotbal pro jeho krásu, čím jste známí pod Wengerem

Reagovat
Lacko_Boh

moze byt. S tym Ancelottim asi potrebujem vidiet a zazit ze to nebude dobre. Ako male decko a 20 nanukov za den.

Reagovat
Lacko_Boh

tym nemyslim penisy

Reagovat
iamek

McTominay bere 30k týdne

Reagovat
Busby babes

tak to aby si u pristi smlouvy rekl tak o 200 jako CHO.

Reagovat
iamek

60k má podepsat

Reagovat
Busby babes

nejzdravejsi platova politika.

Reagovat
iamek

Až třetí nebo čtvrtá

Reagovat
Remt

City - na několik týdnů bez Stonse, to je fakt neskutecne jakou smulu oni mají letos na stoperu, jednomu už je jich az lito

Reagovat
ďuriLFC

Reagovat
Busby babes

ty jo, pepkovi snad hrozi, ze bude muset postavit nekoho z akademie... To nevim, jestli prezijou.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
avicii

Prestupove obdobie sa blíži.. Teraz už fakt neverím ze niekoho na stopéra neprivedu..

Reagovat
smazaný uživatel

Už jsme na tom dost podobně.. Matip,Lovren i Fabinho kterej alternoval zraněný.. jestli přijde ještě jedno zranění bude to mít fatální nasledky..

Reagovat
Remt

Ale tak Matim za chvíli OK, Lovren? ten ted hral nebo ne? a Fabinho je taky jen na nekolik tydnu a né měsíců, není to nic dlouhodobého

Reagovat
smazaný uživatel

Matip ani Fabinho už tenhle rok určitě nenastoupí. Oba mají dlouhodobější problémy. Lovren střídal se zraněním.

Reagovat
smazaný uživatel

takze v zime Skriniar

Reagovat
diastan

No, tak to už začíná vypadat fakt na to, že Aké přijde

Reagovat
r.mrazik
Reagovat
smazaný uživatel

<3

Reagovat
r.mrazik
Reagovat
smazaný uživatel

Bože, jestli ti nasi vocasove vyberou Ancelottiho Vzdyt ho teď vylili i z Neapole za ten sešup dolu...

LM je už stejně na další sezonu v hajzlu, tak at to radsi rovnou převezme nejaky mlady s potencionalem do budoucna tvl

Reagovat
J0EL

mohli sme si nechat Emeryho rovno.

Reagovat
r.mrazik

Tak Haaland do BVB

Reagovat
eibe

Reagovat
smazaný uživatel

Se divím že mu nenařídili Lipsko.

Reagovat
r.mrazik

Raiola...

Reagovat
SunFells

Šak paráda

Reagovat
r.mrazik

ja ho chtel k nam

Reagovat
SunFells

Proč ho ničit.

Reagovat
r.mrazik

fakt nevim,cim bychom ho meli nicit...minut by dostal mraky,v lete prijdou kvalitni stredni zaloznici,takze fotbalove pujdeme nejspis nahoru

ono i v BVB ho muzou znicit...se staci podivat na ten talent co tam sel tenkrat z norska...ten vysokej kluk a kde je mu konec...nebo mlady hazard,ktery taky nehraje nic moc...

Reagovat
SunFells

To každý očekává, že další léto jeho klub nakoupí ty správné hráče na potřebná místa a půjdou nahoru

Pro vývoj mladého borce je vzhledem k tlaku určitě lepší Dortmund než Man Utd, případně větší kluby z PL.

A zrovna vy jste už roky takový páchnoucí klub, který si dotáhne a pak odepíše různý maglajs.

Reagovat
r.mrazik

mysleno tak,ze prachy na utraceni mame...samozrejme to je pak otazka spravneho vyberu

a rozhodne se koupi hraci,kteri budou lepsi jak andreas a fred...to jsou temer vsichni,takze nejspis nahoru opravdu pujdeme

jj,tlak je u nas ted nehorazny...dokonce i deti z akademii zvraci pred kazdym zapasem...

ale koukam,ze vzhledem k te tve sracce o pachnoucim klubu nema smysl dal pokracovat...diky a ahoj

Reagovat
SunFells

ahoj

Reagovat
Big Virgil

Prachy máte, ale čuch na správný hráče nemáte. Někdo na vás udělá balík ( třeba jako lišky) a povede se jim lépe jak vám. O opravdu rozdílové hráče bude ještě boj a vy nejste ani z daleka v nejvýhodnější pozici..

Reagovat
r.mrazik

bude to vzdy o danym hraci...v lete se nakoupilo hodne rozumne,snad to tak bude dal pokracovat a vysereme se na nejaky pokusy ala di maria, falcao a podobne

Reagovat
Big Virgil

Jako rád bych viděl Mbappe v LFC, ale radši ať za zlomek té ceny přestaví stadion a Doplní kádr mladýma a dravíma hráčema. U nás je to teď naštěstí o tréninku, kde si Klopp dokáže hráče dostat na potřebnou úroveň. V tomhle je fakt skvělej

Reagovat
Luc-Luc

parada

Reagovat
avicii

Reagovat
Busby babes

ale prosim te, nic neni jasneho ani jisteho.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele