16. kolo
09.12.2019 21:00 CET
1 : 3
(1:0)

Reportáž

Arsenal během deseti minut zvrátil duel s West Hamem a konečně zvítězil

Ještě na přelomu hodiny hry se zdálo, že se trápení londýnského Arsenalu prodlouží o další, jubilejní desátý zápas bez vítězství v řadě, neboť na půdě West Hamu United "Kanonýři" prohrávali v poločase a působili opět bezradným dojmem. Pak ovšem přišla bláznivá desetiminutovka, v níž hosté ze tří střel na bránu třikrát skórovali a díky této nečekané efektivitě vystřelili Freddiemu Ljungbergovi premiérové vítězství v roli manažera.

O klíčový zásah na 1:1 se postaral debutant v základní sestavě Gabriel Martinelli, jenž tak svou výtečnou střeleckou potenci přenesl i do Premier League, a zaskočené domácí následně rozebralo duo Pépé - Aubameyang, které si po vzájemné spolupráci shodně připsalo po gólu a asistenci. Úvodní trefa Angela Ogbonny tak z pohledu Hammers přišla vniveč a pozice manažera Manuela Pellegriniho se zdá být neudržitelná, neboť West Ham ze šestnáctého místa zůstává pouhý bod nad sestupem. Arsenal naopak poskočil na deváté místo.

První půle se vším všudy dávala na odiv, v jakém rozpoložení se oba celky nacházejí. K nulovému sebevědomí hráčů Arsenalu se navíc přidaly i zdravotní potíže obou krajních obránců, neboť Héctor Bellerín se zranil během předzápasové rozcvičky a Kieran Tierney si přivodil nepříjemné zranění ramene a musel střídat již v průběhu první půle. Průlom skóre tak logicky nepřišel z lahůdkové kombinační akce nýbrž chaotického závaru po rohovém kopu, na jehož konci hlavičku Ogbonny nešťastně tečoval Ainsley Maitland-Niles do protipohybu brankáře Lena.

Ani bezprostředně po změně stran se hra Arsenalu nijak nezlepšila, ba naopak. Utkání se mohlo odvíjet zcela jiným směrem, kdyby domácí svůj aktivní nástup do hry podpořili druhým gólem, jenže místo toho zničehonic udeřili hráči ve žlutém. Jako první se v 60. minutě prosadil svým prvním zásahem v Premier League Gabriel Martinelli, jenž stanul na konci rychlé akce po levé straně a chladnokrevně uklidil do sítě zpětnou přihrávku Kolašinace.

Pouhých pět minut nato byl obrat skóre dokonán. Nicolas Pépé v plné kráse ukázal, proč za něj v létě Arsenal poslal do Lille rekordní přestupovou částku přes 70 milionů liber, když převzal na hranici pokutového území přihrávku Aubameyanga, zasekl si míč do středu pole na svou silnější levačku a perfektní ranou na zadní tyč zakroutil míč do horního růžku.

Z "Kanonýrů" rázem viditelně spadla deka a najednou jich bylo plné hřiště. Herní dominanci vzápětí potvrdil nejlepší klubový střelec Aubameyang, jehož v pokutovém území našel povedeným pasem Pépé, a gabonský reprezentant pohotovou ránou z voleje propálil brankáře Martina potřetí. Arsenal si tak výhrou 3:1 spravil chuť po dlouhé sérii bez vítězství, ovšem hned v příštím kole jej čeká soupeř z kategorie těch nejtěžších v podobě Manchesteru City.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
Pharrell

1:3

Reagovat
Mr.S

Reagovat
justcall

Reagovat
duloig

3:2 C O Y I ⚒️

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Xaver

Pro Arsenal už začíná takřka regulérní boj o záchranu ....

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že i hráči už vyhlíží novyho trenéra. Nedaří se jako krava a dědek furt hraje to samý. Ať už jde do prdeleee, kokot jeden

Reagovat
OnlyWHU

Šedesát nadějných minut a pak kolaps během devíti minut. Do sezony jsme šli se 100% nahraditelností na každej post, teď je pohled na seznam hráčů kteří nezasáhli do hry čirým zoufalstvím. Není už kde brát. K zamyšlení je objem vyhozenejch peněz za letní posily vč. hráčů tzv. "zadarmo". Mýlíme se především ve stylu hry. Chceme hrát to, na co nemáme. Herní lajdáctví jednotlivců nás stojí rozhodující góly. Teď už si nemusíme nic nalhávat, hrajeme o padáka. COYI!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Pravdu máš, ale taky by to třeba chtělo zkusit změnit herní systém, když jsme v takovy situaci. Třeba zkusit hrat na dva útočníky atd. Dneska byl Arsenal do toho vyrovnsvajiciho gólu zralej na rychtu a místo toho je to opačně. Pelle s tím druhým dedkem už musí jít ven. Jiná možnost není!!!! COYI

Reagovat
OnlyWHU

Souhlas, ale... Nejvíc jsem naštvanej na hráče, který jsme v nedávný minulosti za drahý peníze brali jako jasný opory. Jestli někdo Pellemu zláme vaz, tak jsou to právě oni. Anderson, Haller, Diop, Sanchez, Fornals a spol. Plus zadarmáci Wilshere, Roberto.. Nevyrovnaný výkony, lajdáctví, pohodlnost, nezájem. A k tomu ještě marodi a najednou nemáme s kým hrát. Hrajeme profesorský fotbal a jakmile nás někdo vyhodí z konceptu, jsme dole. Když se nedaří, tak by měl přijít morál a hra na doraz. To nevidím.... Plus ten pitomej stadion. Zlatej Boleyn Ground.

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele