16. kolo
07.12.2019 16:00 CET
5 : 0
(3:0)

Reportáž

Tottenham rozdrtil Burnley pěti góly, zaskvěl se Son

Lepší odpověď na čerstvý nezdar z Old Trafford si snad José Mourinho a spolu s ním všichni v Tottenhamu ani nemohli přát. Spurs ve velkém stylu rozprášili na domácí půdě Burnley 5:0, poskočili opět o něco blíže ke čtvrtému místu a mají v kapse takřka zaručené ocenění za gól sezony, který po stěží uvěřitelném sólu přes celé hřiště vstřelil Heung-Min Son.

Když se jihokorejský reprezentant dostal v 32. minutě k míči na pokraji vlastního pokutového území, nic nenasvědčovalo tomu, že by obrana Burnley měla být v bezprostředním ohrožení. Son však po vzoru slavných tref Diega Maradony, Lionela Messiho či Thierryho Henryho právě proti Tottenhamu zamířil v plném sprintu přes celé hřiště přímočaře až před branku Nicka Popea, jenž stejně jako všichni ostatní zkoprnělí hráči Clarets nedokázal této brilantní sólové akci vzdorovat.

Sonovo veledílo bylo ideální třešničkou na výtečném vstupu Spurs do zápasu, neboť šlo až o třetí gól odpoledne. Už ve čtvrté a deváté minutě se stihli prosadit Harry Kane s Lucasem Mourou, a přestože Burnley stihlo v hektické první půli trefit břevno prostřednictvím Robbieho Bradyho, o vítězi již nebylo sebemenších pochyb. Když hned na úvod druhého poločasu přidal další zásah tvrdou ranou hladový Kane, utkání se již spíše z povinnosti dohrávalo a na kulatých 5:0 upravil skóre čtvrthodinu před koncem méně obvyklý střelec Moussa Sissoko, který už předtím trefil brankovou konstrukci.

José Mourinho tak může být navíc kromě špičkové ofenzivní podívané spokojen i s prací směrem dozadu, neboť Spurs poprvé pod jeho vedením neinkasovali obligátní dva góly a místo toho udrželi premiérové čisté konto. Zato Burnley po domácím čtyřgólovém výprasku od Manchesteru City schytalo další debakl a tým Seana Dyche se začíná opět nebezpečně přibližovat sestupovému pásmu, od nějž je nyní dělí pouhé tři body, a to má řada konkurentů stále zápas šestnáctého kola teprve před sebou. Nadcházející zápas s Newcastlem na Turf Moor tak bude pro Clarets mimořádně důležitý.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Gazzaniga - Aurier, Alderweireld, Davinson, Vertonghen - Dier, Ndombele - Son, Alli, Lo Celso - Kane

Reagovat
jk

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele