16. kolo
08.12.2019 15:00 CET
1 : 4
(1:2)

Reportáž

Aston Villa - Leicester City 1:4

Anglická Premier League se pomalu blíží do své poloviny a v boji na čele tabulky kupodivu nedoléhá na vedoucí Liverpool obhájce titulu z Manchesteru City, nýbrž Leicester. Tým Brendana Rodgerse potvrdil fantastickou formu i proti Aston Ville, kterou i díky dvěma zásahům Jamieho Vardyho rozstřílel 4:1 a navýšil svůj náskok na druhém místě již na šest bodů.

Ztráta Foxes na první místo je sice stále osmibodová, ovšem to nemusí Rodgersovu družinu nijak trápit, obzvláště za stávající situace, kdy drží nebývalou šňůru osmi vítězných ligových zápasů v řadě za sebou. To Aston Villa zůstává na samé hraně sestupu, neboť od osmnáctého místa dělí letošního nováčka pouze lepší skóre.

Villans jsou již známí svým pozitivním přístupem bez ohledu na kvalitu soupeře a stejně jako s ostatními předními kluby hodlali sehrát zábavnou a rovnocennou partii i s Leicesterem. Celé utkání se možná mohlo odvíjet jiným směrem, kdyby Anwar El Ghazi místo trefené brankové konstrukce prolomil skóre. Nedlouho poté totiž Wesleyho ztrátu míče na vlastní polovině hosté beze zbytku potrestali, když Iheanacho šikovně našel volného Vardyho a nejlepší střelec ligy nadvakrát překonal Toma Heatona.

Vardy, jenž tak skóroval již v osmi zápasech po sobě, měl vzápětí šanci na další trefu, ovšem jeho ránu stihla soupeřova defenziva zablokovat. Přesto Villans inkasovali do přestávky ještě jednou, neboť centr Jamese Maddisona procpal do sítě oživený Iheanacho a domácí tým i v kombinaci se zraněním stopera Mingse vypadal beznadějně ztracený. V nastavení první půle však ztichlé tribuny Villa Parku oživil kapitán Jack Grealish, jehož tečovaná rána zapadla mimo dosah Kaspera Schmeichela k zadní tyči a do kabin se tak odcházelo za stavu 1:2.

Naděje na zvrat však domácím příznivcům vydržela po změně stran jen pár minut. Maddisonův rohový kop totiž zabořil do sítě Jonny Evans a po zbytek utkání již Foxes žádné další drama nepřipustili. Maddison se střídajícím Barnesem sice další slibné šance neproměnili, ovšem stále hladový Jamie Vardy čtvrthodinu před koncem využil Praetův lob za obranu a proměněným samostatným únikem skóroval již pošestnácté v sezoně.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
frederik

2:1

Reagovat
LokoLFC

1:1

Reagovat
vanGomm

X

Reagovat
Seydou Doumbia

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele