16. kolo
07.12.2019 13:30 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Chelsea v Goodison Parku vyhořela a hned třikrát inkasovala

Že nové koště dobře mete, o tom se tentokráte přesvědčili v Evertonu. Duncan Ferguson zvládl svůj první zápas ve funkci trenéra Evertonu na výbornou, když jeho svěřenci překvapivě porazili čtvrtou Chelsea 3:1.

Everton do utkání vstoupil tím nejlepším možný způsobem - už po pěti minutách si totiž na centr Sidibeho na malém vápně naskočil Richarlison a potrestal bohorovné bránění stoperů Chelsea. Druhou branku mohl přidat Calvert-Lewin, ten ale v solidní pozici střílel pouze do Kepy. Postupem času ale přebrali otěže zápasu hostující fotbalisté - na centr Williana si naběhl Abraham, který ale na bližší tyči míč do sítě usměrnit nedokázal. Po velké chybě Keana se do velké šance dostala dvojice Willian - Pulišič, která ale trestuhodně nedokázala zakončit. Brazilský fotbalista se v dobré pozici ocitl po přihrávce Abrahama i těsně před poločasou, ani tentokrát však nedokázal zakončit. A když na střílený centr Mounta opět nedosáhl aktivní Abraham, odcházelo se do kabin za stavu 1:0.

Fanoušci Chelsea jistě doufali, že jejich svěřenci budou pokračovat ve velkém tlaku, opak byl ale pravdou. Nepochopitelnou minelu totiž předvedl Zouma, který na hranici vápna podcenil vysoký míč a do samostatného úniku poslal Calverta-Lewina, který se tentokráte nemýlil. Na krizovou situaci odpověděl jen o pár minut později Kovačič, který z pětadvaceti metrů krásně napřáhl a trefil se přesně k tyči.

Vyrovnat mohl po více než hodině hry Mount, kterému míč sklepl Abraham, jenže jeho obstřel skončil daleko vedle. Patnáct minut před koncem zahrozil povedenou střelou Christensen, ale i jeho rána nebyla přesná. Deset minut před koncem se ve velké šanci ocitl opět Mount, jeho gólovou střelu však obránce domácího celku zblokoval a dorážku Azpilicuety vytáhl Pickford nad břevno.

Když se Chelsea nedechovala k závěrečnému náporu, "vyznamenal" se brankář Kepa. Ten naprosto nesmyslnou přihrávku v kombinaci s nepozorným Zoumou poslal Everton do velké příležitosti, Davies se sice ještě k zakončení neproháčkoval, jenže míč se odrazil na penaltu pouze ke Calvertu-Lewinovi, který mezi nohama prostřelil Kepu. Chelsea tak zaznamenala třetí porážku z posledních čtyř ligových duelů, Everton se naproti tomu vyšvihl ze sestupových příček.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele