16. kolo
07.12.2019 16:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

AFC Bournemouth - Liverpool FC 0:3

Ani šestnácté kolo nebylo pro suverénní Liverpool žádnou překážkou. Reds na půdě tápajícího Bournemouthu s přehledem zvítězili 3:0, stále v letošní sezoně zůstávají neporaženi a na čele ligové tabulky přinejmenším dočasně zvýšili svůj náskok na propastných jedenáct bodů. K dalšímu dominantnímu triumfu přitom Jürgen Klopp ani nepotřeboval služby hlavní ofenzivní zbraně Sadia Maného, jenž pouze z lavičky přihlížel trefám Oxladea-Chamberlaina, Keity a Salaha.

To v Bournemouthu musí Eddie Howe zahánět černočerné chmury, neboť kromě tragické série pěti porážek v řadě a propadu tabulky na samou hranu sestupového pásma utrpěli Cherries v sobotním zápase i dvě zranění klíčových hráčů Nathana Akého a Calluma Wilsona. Právě po vynuceném střídání Akého se liverpoolští sotva minutu nato ujali vedení, přestože do té doby brankáře Ramsdalea výrazněji neohrozili a více ze hry měla Howeova družina.

Defenzivní stálice Bournemouthu si přivodila nejspíše svalové zranění při zákroku na Salaha a sotva Akého na hřišti nahradil Jack Simpson, přišel průlom skóre. Perfektní dlouhý pas Jordana Hendersona našel Alexe Oxladea-Chamberlaina, jenž si v rychlostním souboji poradil s Mephamem a propálil i vyběhnuvšího Ramsdalea.

Veškerá dobrá práce domácích do té doby tak rázem přišla vniveč a Liverpool již žádné další drama nepřipustil. Ještě do přestávky navýšil náskok Reds Naby Keita po povedené kombinaci se Salahem, a pouhých devět minut po změně stran přidal třetí zásah odpoledne sám Mohamed Salah, jenž těžil z velké chyby Simpsona a po Keitově pobídce jej už čekala snadná práce v podobě uklizení míče do odkryté sítě.

Domácí se už tak potýkali s početnou marodkou, ovšem po hodině hry jim přesto přibyla další krutá absence, neboť nejlepší klubový střelec Callum Wilson si ve sprintu pravděpodobně natáhl sval a musel přepustit své místo na hřišti Danu Goslingovi. Cherries se sice vzápětí podařilo alespoň zkorigovat jednoznačné skóre, jenže trefu Groenevelda po Ricově centru zneplatnil zdvižený praporek čárového rozhodčího, což vzápětí potvrdil i videorozhodčí.

Závěr zápasu se již spíše jen dohrával, byť hosté měli stále několik dalších gólových šancí. Tu vůbec největší v samém závěru po další dobré práci Salaha neproměnil kapitán Henderson, jehož akrobaticky vychytal Ramsdale.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
LokoLFC

1:2 easy win

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 LFC

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele