Premier League - souhrn 14. kola

30.11.2018, 22:58, aktualizováno 03.12.2018, 18:22
Komentáře a souhrny
Liverpool pozdní brankou ovládl derby s Evertonem a drží se o dva body za vedoucím Man City, jenž přehrál Bournemouth. Severolondýnské derby ovládl Arsenal, který Tottenhamu nadělil čtyři branky a navíc se na svého soka bodově dotáhl. Chelsea si poradila s Fulhamem, naopak zaváhal Manchester United, jenž remizoval se Southamptonem 2:2...

Liverpool FC - Everton FC 1:0

02.12.2018 17:15

Góly: 90+6. Divock Origi

Chyba Jordana Pickforda obrala jinak po celou dobu utkání dobře hrající Everton o zasloužený bod.

Na týmu hostí bylo od prvních minut vidět, že se nachází pod vedením Marca Silvy v nebývalé pohodě a rozhodně nepřijel na Anfield hrát druhé housle. Ke vstřelení branky měli Toffees blízko hned v úvodu utkání. Přímý kop z levé strany našel hlavu Yerriho Miny, ale kolumbijský obránce nedokázal trefit bránu. Na druhé straně vyslal geniální přihrávkou z otočky na hrotu hrající Salah Maného, ale ten přepálil prostor tří tyčí o několik decimetrů.

Fanoušci Toffees už zvedali ruce nad hlavu, když se ocitl Gomes na chvíli osamocen v pokutovém území domácích. Ale obětavý zákrok v podání Joe Gomeze znamenal, že skóre se stále neměnilo.

Nejlepší střelec Evertonu Richarlison se hnal sám na branku, ale v poslední chvíli ho stačil zastavit vracející se Gomez. Následné protesty brazilského útočníka, dožadujícího se penalty, sudí Kavanagh nevyslyšel. A Firminova střela zas nepředstavovala vážné ohrožení pro Jordana Pickforda.

Šancí na obou stranách se v první půli urodilo mnoho. Těsně před pauzou se v jedné ocitl Theo Walcott, jeho nedostatečně kvalitní první dotek znamenal, že Alisson stihl míč, který se kolem něj anglický křídelník snažil prohodit, lehce posunout a právě tato změna pohybu kulatého nesmyslu pak znamenala, že Walcott sám sebe vyhnal za brankovou čáru.

Jestliže Everton vstoupil dobře do první půle, Liverpoolu se povedlo to samé v té druhé. Opět u toho byla dvojice Salah, Mané. Bohužel ani jeden z africké dvojice nebyl schopen trefit bránu, v níž stál Jordan Pickford.

Jak se blížil konec utkání, oba trenéři vyslali na hřiště všechna svoje ofenzivní esa.

Divock Origi na straně domácích málem přepůlil svou střelou z několika metrů břevno. Ale to nestačilo. Utkání spělo k zřejmě pro obě strany zasloužené remíze.

Už běžela 95. minuta, když Richarlison, který po celou dobu zápasu předváděl výborný výkon, zkoušel zdržovat hru v rohu na půlce domácích. Po následném strkanici hráčů a odpískání volného kopu ve prospěch Reds padl gól, který nemá a pravděpodobně nebude mít v historii Merseyside obdoby. Hostující obrana odvrátila centrovaný míč. Ten se snesl k Virgilu van Dijkovi, který vůbec netrefil balón tak, jak chtěl a vypadalo to, že se jedná o poslední situaci v posledním utkání nedělního programu. Jenže fotbal nemá logiku. A tu taktéž nemělo rozhodnutí Jordana Pickforda, který se rozhodl míč, který by zřejmě s velkou pravděpodobností odletěl od vrchní strany břevna za čáru, vyrazit. Míč se snesl po kontaktu s brankářskými rukavicemi znovu na břevno, odrazil se zpět do hry přímo k Divocku Origimu. Ten bez váhání poslal hlavou míč do sítě a rozpoutal červené peklo. Anfield explodoval, Klopp v emocích pobíhal po hřišti a slavil se svými hráči. S velkou pravděpodobností ho čeká trest od disciplinární komise, ale to mu v tu chvíli bylo jedno.

Reds tedy v samotném závěru dokázali vstřelit branku, která pro ně znamená snížení ztráty na vedoucí City opět na dva body. Everton odjíždí zklamán, bohužel pro něj stále platí, že na Anfieldu nedokázal vyhrát od roku 1999 a bude doufat, že na jaře v Goodison Parku dokáže soupeře z druhého řeku Mersey porazit. Má na čem stavět, dnešní výkon rozhodně ukázal, že hosté pod rukou Marca Silvy jsou schopní konkurovat těm nejlepším.

Více informací k zápasu

Arsenal FC - Tottenham Hotspur 4:2

02.12.2018 15:05

Góly: 10. Pierre-Emerick Aubameyang (pen.), 56. Pierre-Emerick Aubameyang, 74. Alexandre Lacazette, 77. Lucas Torreira - 30. Eric Dier, 34. Harry Kane (pen.)

Severolondýnské derby mezi Arsenalem a Tottenhamem ani tentokráte nezklamalo. Hektický zápas plný zvratů, penalt a karet všech barev nakonec vyzněl lépe pro domácí Kanonýry, kteří zvítězili 4:2. Hrdinou odpoledne se stal Piérre-Emerick Aubameyang, jenž dva góly dal a na jeden přihrál, díky čemuž se posunul na čelo tabulky střelců a Arsenal na čtvrté místo právě před Tottenham.

Očekávání fotbalové veřejnosti byla jako obvykle vysoká a jako obvykle je hned první půle dokonce předčila. Úvodní minuty patřily jednoznačně Arsenalu, který soupeře podrobil agresivnímu napadání, a ustavičný tlak se domácím podařilo i zanedlouho zužitkovat. Xhakův přímý kop z deváté minuty totiž Jan Vertonghen tečoval zdviženou rukou a Mike Dean po krátké rozvaze ukázal na značku pokutového kopu. Piérre-Emerick Aubameyang tíhu okamžiku ustál a svým devátým ligovým gólem sezony poslal Kanonýry do vedení.

Domácích bylo i nadále plné hřiště a zaskočení Spurs se museli vypořádat s několika dalšími nebezpečnými šancemi na navýšení skóre. Aubameyang však v nelehké pozici nedokázal patřičně zakončit, Iwobi po výtečné souhře Xhaky s Kolašinacem nechal vyniknout Huga Llorise a Bellerínovu nebezpečnou ránu na poslední chvíli zablokoval Davies. Tottenham v úvodní dvacetiminutovce zahrozil pouze prostřednictím Heung-Min Sona, jehož ránu na přední tyč si Bernd Leno pohlídal.

S blížící se půlhodinou hry se však hosté přece jen dostali více do utkání a v 30. minutě se jim povedlo zápas srovnat i na výsledkové tabuli. Eriksenův povedený přímý kop na přední tyč lehce tečoval Eric Dier a Leno již míči v cestě do sítě nezabránil, byť si na něj sáhl. Dierova následná oslava s prstem u úst vůči domácím příznivcům vyvolala roztržku mezi oběma lavičkami, až musel nastalou situaci uklidňovat i Mauricio Pochettino.

A sotva se hra zase rozběhla, dostali se Spurs do šokujícího vedení. Další dobrý výpad aktivního Sona totiž skončil pádem jihokorejského forvarda v pokutovém území po skluzu Holdinga a Mike Dean i tentokráte rozhodl, že se jednalo o provinění proti pravidlům. Nic na tom nezměnily ani opakované záběry, dle nichž k Sonově podražení nedošlo, a Harry Kane nabídnutou příležitostí nepohrdl. Anglický kapitán tak jen potvrdil svou perfektní bilanci proti londýnskému rivalovi, která v tu chvíli čítala osm branek z pouhých osmi zápasů.

Rozhozený Arsenal se vzepjal k honbě za vyrovnáním až v samém závěru poločasu, ale Mustafiho hlavička skončila s Llorisovým přispěním jen na břevně, a tak se do kabin odcházelo za stavu 1:2. Unai Emery o přestávce na nic nečekal a do druhé půle sáhl hned ke dvojímu střídání s novými tvářemi Ramseym a Lacazettem. Oba záhy ukázali, že španělský kouč měl šťastnou ruku.

První slibnou šanci si po změně stran vytvořili hosté, když Lena pořádně protáhl Kane ranou z přímého kopu, ale poté už hrál zase prim Arsenal. V 56. minutě se po výtečné průnikové přihrávce Bellerína a přistrčení Ramseyho odhodlal k pohotovému zakončení zpoza šestnáctky Aubameyang a brilantní ranou přesně k tyči nedal Llorisovi ani čas se pohnout, natožpak jeho ránu zachytit. Vyrovnání domácí znovu nakoplo a Dele Alli musel na brankové čáře vykopnout Mustafiho gólovou ránu, zatímco Lucas Torreira napálil odražený míč asi metr od horního růžku.

Ani tentokráte se ale Arsenal nevyvaroval zaváhání v defenzivě, neboť Bellerín poslal před vlastním pokutovým územím míč přesně na nohu Sona. Jeho rána ovšem postrádala přesnost a Leno ji tak dokázal vyrazit. Když pak došlo k obdobné hrubce i na druhé straně, byl Arsenal nekompromisní. Juan Foyth se nechal rozhodit napadajícím Ramseym, jenž bleskově posunul míč nabíhajícímu Lacazettovi. Francouzský útočník sáhl k totožnému řešení jako jeho parťák Aubameyang, a přestože při přízemní střele zpoza pokutového území podklouzl, míč ještě na cestě do brány příhodně pro Arsenal tečoval bránící Dier a Hugo Lloris padl k tyči příliš pozdě.

Sotva se rozbouřené domácí publikum trochu uklidnilo, mohlo vypuknout v jásot znovu. Aubameyang výjimečně zastal roli nahrávače a povedenou kolmicí vybídl k zakončení Torreiru, jenž proklouzl okolo Diera a tvrdou křižnou ranou z mírného úhlu propálil i Llorise. Zmar Spurs posléze dokonal Jan Vertonghen, jemuž se sice povedlo špičkou kopačky odpálit míč před napadajícím Lacazettem, jenže poté přišlápl i kotník francouzského útočníka a po udělení druhé žluté karty v zápase musel předčasně opustit hřiště.

Arsenal tak znovu potvrdil pověst nejlepšího týmu Premier League, co se druhých poločasů týče, zatímco Tottenham prohrou 4:2 rozmnožil počet bodů, které v ligových severolondýnských derby ztratil z průběžného vedení, a to na rekordních 40. V tabulce se Kanonýři posunuli na čtvrtou příčku právě před svého lokálního rivala, a to při bodové rovnosti pouze díky lepšímu skóre.

Více informací k zápasu

Chelsea FC - Fulham FC 2:0

02.12.2018 13:00

Góly: 4. Pedro, 82. Ruben Loftus-Cheek

Pohádkový start Claudia Ranieriho se nekoná. Po vítězství se Southamptonem se čekalo, jak dlouho se Fulhamu bude dařit držet neporazitelnost - stopku však Cottagers vystavila už Chelsea, Ranieriho někdejší zaměstnavatel. Od Sariho svěřenců to nebyl žádný extra výkon, góly Pedra a střídajícího Loftus-Cheeka však přinesly Blues výhru 2:0 a důležitou reakci na velmi nevydařený zápas ve Wembley s Tottenhamem.

Fulham každopádně navázal na pozitivní představení zpřed týdne a byl pro domácího favorita velkou hrozbou takřka celý zápas. Už v první minutě pronikl z pravé obrany až k šestnáctce Chelsea Christie a Kepa byl poprvé středem dění. Modří by se patrně v duelu hodně natrápili, naštěstí pro ně už ve čtvrté minutě Kanté vybojoval míč ve středu pole, potáhl balón k vápnu a předal jej Pedrovi. Ten nechal projet po trávníku Mawsona a levačkou rozvlnil síť.

Po čtvrthodině se poprvé v zápase ukázal Callum Chambers, který netradičně nastoupil na defenzivním záložníkovi. Jeho rána skončila kořistí Kepy, který dnes Chelsea výrazně podržel. Ale až ve druhém dějství. Ještě předtím se domácí drželi za hlavu, když Olivier Giroud ještě do pauzy třikrát selhal v solidní příležitosti.

Poprvé mu do šestnáctky poslal míč Hazard, ale Girouda zradil první dotek a vyhnal se z dobrého úhlu. Následnou střelu Leno pohodlně kryl. Když Hazard svého kolegu oslovil centrem znovu, Francouz jej nestihl tečovat. Nejlépe vyhlížela situace ze závěru poločasu po pasu Azpilicuety. Giroud ve skluzu nasměroval míč na branku a Rico měl štěstí, že stál na správném místě.

Začátkem druhého poločasu se mohl Fulham snadno vrátit do zápasu a vyrovnat. Kepa Arrizabalaga však zase jednou ukázal, že aspoň částečně stojí za svou cenovku. Parádně zasáhl proti Chambersově hlavičce z rohového kopu a stejně skvěle vychytal i prudkou ránu stejného hráče z hranice vápna.

Fanoušci Chelsea začínali být nervózní - i proto, že na hřiště přišel Álvaro Morata. Španělský forvard se krátce po příchodu zapojil do Hazardovy akce a po Belgičanově střele měl možnost doklepnout odražený míč do poloprázdné brány. Holení ale napálil merunu vysoko i široko pryč. Deset minut před koncem ovšem fantasticky zakombinovali Hazard, Pedro a Loftus-Cheek a posledně jmenovaný zakončil nádhernou akci gólovou střelou na 2:0.

Více informací k zápasu

Southampton FC - Manchester United 2:2

01.12.2018 18:30

Góly: 13. Stuart Armstrong, 20. Cédric Soares - 33. Romelu Lukaku, 39. Ander Herrera

Manchester se dostává do čím dál větších potíží a už potřetí v řadě v Premier League nevyhrál. A to přitom pro Rudé ďábly mohlo být ještě hůř, Southampton se totiž rychle dostal do dvoubrankového vedení, které ale k vlastní smůle nedokázal uhájit - a v konečném zúčtování se tak musel spokojit s jedním bodem.

Úvodních třicet minut hosty nezastihlo v nejlepším rozpoložení. Svěřenci Joseho Mourinho do utkání jakoby snad ani nenastoupili, hráči domácích na hřišti jednoznačně dominovali - byli agresivnější a důraznější v soubojích, rychlejší a v ofenzivě měli mnohem více nápadů. První přesný zásah přišel po deseti minutách, kdy Redmond vyháčkovali čtyři protihráče, následně Obafemi zvládl posunout míč na Armstronga, který tvrdou ranou z úhlu překonal De Geu.

Španělský brankář musel za chvíli pro míč do sítě podruhé, když nestačil na překrásný volný přímý kop v podání Soarese. S hosty to vypadalo opravdu špatně, přesto se ale ještě dokázali vzchopit. K obratu zavelel Rashford, který proti přesile udržel míč a šikovně jej na značku penalty předložil Lukakovi, který se nemílil. A o pět minut později bylo vyrovnáno - rychlík Rashford se opět prosadil přes domácí beky a jeho zpětný míč patičkou hezky usměrnil do sítě Herrera.

V druhé půle velkých šancí ubylo, hosté sice usilovali o dokonání obratu, jenže jejich snaha končila zpravidla před šestnáctkou. Zpoza vápna to tu a tam zkusil Pogba, jenže přesný nebyl ani jednou. A když ani závěrečná série centrů v podání Ashleyho Younga nevedla k vážnější šanci, dospělo utkání ke konečné dělbě bodů, která úplně nevyhovuje ani jednomu z týmů.

Více informací k zápasu

Crystal Palace - Burnley FC 2:0

01.12.2018 16:00

Góly: 16. James McArthur, 77. Andros Townsend

Zápas Crystalu Palace s Burnley tentokrát přinesl více než jednu branku a co je důležitější - radost domácího celku. Glaziers zvítězili díky brankám McArthura a Townsenda 2:0 a v tabulce poskočili na čtrnácté místo. Burnley zůstalo předposlední a natáhlo svojí sérii bez vítězství na sedm zápasů.

Crystal Palace byl v úvodu zápasu výrazně aktivnějším týmem a obrana Burnley mohla inkasovat už v 5. minutě, kdyby přízemní centr ve skluzu nepromáchl Kouyaté. Za další čtyři minuty si připsal první zásah Joe Hart a sice po technické ráně Maxe Meyera. Tlak domácích nakonec zaslouženě slavil úspěch, po čtvrthodině hry rozehráli Glaziers akci zprava, odkud centroval na malé vápno James McArthur, Meyer balón netrefil, ovšem natolik zmátl Harta, že ten na balón nedokázal zareagovat.

Burnley se nemohlo dostat do tempa a i ve zbytku prvního poločasu se bránilo. Pilný Max Meyer to znovu zkusil z hranice vápna a i tentokrát nechybělo mnoho, aby rozvlnil síť. Krásným obstřelem ale branku těsně minul. Hosté museli na první poločas reagovat střídáním, nevýrazného Aarona Lennona nahradil Robbie Brady.

Ale obraz hry se nezměnil. Ve 48. minutě orazítkoval břevno Hartovy branky Zaha a Crystal se dál tlačil do ofenzívy. Domácí fotbalisté si byli moc dobře vědomi, že druhá branka utkání dost možná rozhodne. Po rychlé spolupráci Townsenda se Zahou zakončoval hodně nad druhý jmenovaný a nepřesný byl i kapitán Milivojević.

V 63. minutě zazdil stoprocentní tutovku autor první branky McArthur, když z malého vápna trestuhodně přestřelil branku a Crystal Palace stále vedl 1:0. Jakkoliv bylo Burnley směrem dopředu neškodné, pořád mu stačila jedna povedená akce na vyrovnání.

Crystal Palace sehrál dobré utkání a nakonec se dočkal i vytoužené druhé branky. V 78. minutě definitivně rozhodl utkání ve prospěch Glaziers Andros Townsend, ten si skvěle navedl balón á la Arjen Robben a přesnou levačkou uzavřel střelecký účet. Ve zbytku utkání už se nic podstatného nestalo, Crystal Palace zvládl důležitý záchranářský souboj a poskočil na čtrnácté místo.

Více informací k zápasu

Huddersfield Town - Brighton & Hove Albion 1:2

01.12.2018 16:00

Góly: 1. Mathias Jørgensen - 45+4. Shane Duffy, 69. Florin Andone

Huddersfield měl snový začátek, jenomže rychlé vedení nedokázal udržet a nakonec v zápase prohrál. Brighton předvedl otočku díky brankám Duffyho a Andoneho, navíc v tu chvíli už hráli domácí bez vyloučeného Mouniého.

Červená karta domácího útočníka přišla už po půlhodině hry, tedy v době, kdy si Huddersfield hýčkal jednobrankové vedení a Brighton pak početní výhodu dokonale zužitkoval.

Domácí tým vstoupil do zápasu nejlépe, jak mohl. Po dlouhém vhazování nastal v pokutovém území Brightonu zmatek a na malém vápně se dostal k hlavičce Mathias Jörgensen, přičemž zaváhal brankář Ryan a bylo to 1:0 pro Huddersfield. Brighton okamžitě přepnul na vyšší obrátky a převzal iniciativu. Po čtvrthodině hry musel vytasit dva reflexivní zákroky Lössl a na druhé straně zase nepotrestal hrubku Mooy. Ve 31. minutě přišel klíčový okamžik celého utkání, Mounié byl v souboji pozdě a šlapákem zasáhl protihráče, verdikt sudího byl hodně nemilosrdný a domácího hráče červenou kartou poslal předčasně do sprch. Huddersfield se mohl zlobit jak chtěl, ale marně, Brightonu začala přesilovka a netrvalo to dlouho a stav se z 1:0 změnil na 1:1.

Mooy ještě z volného přímého kopu zaměstnal Ryana, ale pak už úřadovali hosté. V nastavení prvního poločasu poslal na malé vápno načechraný centr March a Shane Duffy hlavou překonal Lössla.

Brankář Huddersfieldu měl plné ruce práce znovu po změně stran, kdy nejprve dobře zasáhl proti Grossovi a následně vychytal i Marche. Brighton byl lepší a v 69. minutě utkání rozhodl. Do vápna Huddersfieldu znovu přilétl centr zprava a do balónu tentokrát ťukl hlavou Florin Andone a bylo to 2:1! Oslabení domácí se na odpověď nezmohli, Brighton si vedení pohlídal a do tabulky získal důležité tři body.

Více informací k zápasu

Leicester City - Watford FC 2:0

01.12.2018 16:00

Góly: 12. Jamie Vardy (pen.), 23. James Maddison

Už na pět zápasů natáhli fotbalisté Leicesteru svojí sérii neporazitelnosti a v duelu s Watfordem dokonce berou všechny body. Liškám se v prvním poločase podařilo vstřelit obě branky, na které Watford nebyl schopen jakkoliv zareagovat. Zmar hostů pak podtrhl v 90. minutě Étienne Capoue, který uviděl červenou kartu.

Vyloučení Capoueho už žádný vliv na vývoj zápasu nemělo, Leicester v tu dobu už jasně směřoval za třemi body. Body, které si na King Power Stadium nakonec zasloužil. Watford nebyl za celý zápas schopen vystřelit na branku, přestože v konečném součtu častěji držel balón na svých kopačkách.

Klíčový byl první poločas a právě Leicesteru vyšel mnohem lépe. Jamie Vardy dostal po deseti minutách zápasu kolmici za obranu, Ben Foster proti němu rychle vyběhl a útočníka domácích fauloval. Zkušený sudí Graham Scott měl jasno - penalta. Sám Jamie Vardy poslal Fostera na druhou stranu branky a proměněnou penaltou zajistil Liškám vedení.

Watford recept na domácí obranu nenašel, Leicester se jakýmkoliv pokusům bránil velmi dobře a po třiadvaceti minutách hry navýšil vedení. Albrighton poslal na Maddisona vynikající centr, druhý jmenovaný si vedl při přebírání balónu ještě lépe a přesnou koncovkou nedal Fosterovi žádnou šanci. A hostům mohlo být ještě hůře, kdyby Pereira z další loženky nepřestřelil branku. Watford byl zralý na ručník, nicméně většinu zápasu měl teprve před sebou. Ještě v prvním poločase odmítl kontaktní branku Isaac Success.

I druhý poločas nabídl několik zajímavých okamžiků. Watford na první střelu na branku stále marně čekal a definitivní rozhodnutí mohl přinést Demarai Gray, třetí branku Leicesteru ale nevstřelil, neboť se mu do cesty postavilo břevno. Lišky si dvoubrankové vedení vzít nenechaly a soupeři nakonec nepovolily vůbec nic. Zmar Watfordu ještě podtrhl Capoue, který uviděl v 90. minutě červenou kartu.

Více informací k zápasu

Manchester City - AFC Bournemouth 3:1

01.12.2018 16:00

Góly: 16. Bernardo Silva, 57. Raheem Sterling, 79. Ilkay Gündogan - 44. Callum Wilson

Že se bude jednat o utkání, které bude mít rychlé tempo hry, bylo jasné. Domácí do zápasu vlétli opravdu bez jakéhokoliv strachu. Už po čtyřiceti sekundách frnknul po levé straně Sané a donutil Begoviče blokující jeho centr jít na zem. Hosté ale nezůstávali pozadu. Ve čtvrté minutě se po jednoduché výměně míče ocitl na chvílí nehlídán ve vápně Fraser. Poslal míč směrem k Wilsonovi a ten ho jen lehce ťuknul holení. Bohužel pro něj však nad bránu Edersona.

V osmé minutě se opět vydal na steč Sané. Ale dopadl podobně jako v prvním případě, Begovič byl znovu ve střehu. V jedenácté minutě pak Zinchenkův centr jen tak prosvištěl pokutovým územím.

A v šestnácté minutě zápasu už se skóre otevřelo. Do třetice pláchl obraně Cherries Leroy Sané. Sám sice ještě nedokázal zakončit, ale pohotová reakce Bernarda Silvy znamenala vedení Citizens 1:0.

Utkání nabralo ještě na větších otáčkách a na obou stranách se útočníci snažili dobře připravené obránce něčím nachytat. V pětadvacáté minutě se to málem povedlo Jesusovi, který z úhlu pálil na Begoviče. Naštěstí pro hosty předvedl bosenský gólman opět rychlou reakci a navíc byl Jesus o chvíli později usvědčen z ofsajdového postavení.

Hosté byli blizoučko vyrovnání ve čtyřicáté minutě, ale Kingův točený míč o pár centimetrů přelétl nastavenou špičku kopačky Calluma Wilsona. Sám King měl pak o chvíli později také šanci, ale nedokázal míč dopravit na určené místo a trefil pouze bránícího Otamendiho.

Obránci Pepa Guardioly se nepoučili. Nechali Callumu Wilsonovi dostatek prostoru pro přesné naskočení na Francisův centr a mohli pak jen sledovat, jak anglický útočník slaví sedmý gól v sezóně.

Do druhého poločasu nastoupili domácí v neskutečném tempu. Útok vedený při chuti hrajícím Raheemem Sterlingem uzamkl domácí v úvodních minutách druhé půle před na jejich půlce hřiště.

Sterling se v 54. minutě bez jakéhokoliv strachu vydal na výlet do vápna Cherries. Jeho nádhernou akci zastavila až tyč po zblokované střele.

Angličan pak předběhl Mingse na pravé straně a prověřil z úhlu Begoviče.

V padesáté sedmé minutě už si pro zasloužený gól bývalý hráč Liverpoolu došel. Byl ve správný čas na správném místě. Zakončil akci, kterou sám nastartoval, když dorazil Danilovu střelu. Samotná branka pak zajisté padá na vrub Asmira Begoviče, který nepřesvědčivě vyrazil míč jen před sebe a umožnil tak Sterlingovu dorážku.

V šedesáté osmé minutě hlavičkoval po přímém kopu domácích Jesus. Ale jednička hostí předvedla znovu famózní reakci. Jesus, který pro dnešní zápas dostal přednost před Sergiem Agüerem pak po sérii přešlapovaček našel Fernandinha na okraji pokutového území, ale brazilská spolupráce po nepřesné střele v gól neústila.

Hosté mohli skórovat z dlouhých autů a rohových kopů. Ale k přímému ohrožení Edersona nedošlo.

To na druhé straně se rozvlnila síť potřetí. Ťukes po ose Silva, Sané, Gündogan zajistil domácím další tři body v cestě za obhajobou titulu.

Více informací k zápasu

Newcastle United - West Ham United 0:3

01.12.2018 16:00

Góly: 12. Javier Hernández, 64. Javier Hernández, 90+3. Felipe Anderson

Když už se zdálo, že je Newcastle na té správné cestě vstříc bezpečné záchraně, připravil mu West Ham United krušný návrat do reality. Hosté totiž utkání v St. James‘ Parku opanovali zcela jednoznačně 3:0, a to především díky dvěma trefám Javiera Hernándeze, jehož v samém závěru doplnil Felipe Anderson.

Tým Rafaela Beníteze přitom do utkání vstupoval s třemi vítězstvími v řadě za sebou a proti West Hamu v posledních letech na domácí půdě pravidelně naplno bodoval. Tentokráte však od počátku dominovali Hammers, což se jim povedlo převést i na výsledkovou tabuli již v jedenácté minutě. Při bránění Snodgrassova centru domácí obrana zcela propadla a Hernández z hranice malého vápna snadno umístil míč do sítě.

Přestože měli Magpies míč častěji na kopačkách, nebezpečné situace se takřka výhradně kupily jen před brankou Martina Dúbravky. Hosté neustále hrozili z rychlých brejků a mohli navýšit vedení už do přestávky, kdyby si Marko Arnautović počínal v samostatném úniku o trochu lépe. Na druhé straně několikrát zahrozil Ayoze Pérez, avšak v obou případech zamířil nepřesně, zatímco slibný pokus Rondóna zastavil skluzem na poslední chvíli Pablo Zabaleta.

Ani po změně stran se na hře obou týmů nic nezměnilo a aktivní Hernández, jenž se dočkal po měsící vůbec prvního ligového startu v základní sestavě, sbíral jednu šanci za druhou. První dvě ještě mexický forvard neproměnil, ale krátce po hodině hry jej Arnautović šikovným přizvednutím míče vyslal samotného vstříc Dúbravkovi a Chicharito přízemní ranou vsítil svůj druhý gól odpoledne. Odevzdaní domácí pak v samém nastavení inkasovali i do třetice, když si po dalším rychlém protiútoku počínal brilantně Felipe Anderson, který nejprve odstavil Schära jako hadrového panáka a poté propálil i bezmocného Dúbravku.

Svěřenci Manuela Pellegriniho tak drží třináctou příčku a zisk patnácti bodů budou chtít rozmnožit i v příštím kole na domácí půdě proti nováčkovi z Cardiffu, zatímco Newcastle s tříbodovým odstupem čeká výjezd do Goodison Parku proti Evertonu.

Více informací k zápasu

Cardiff City - Wolverhampton Wanderers 2:1

30.11.2018 21:00

Góly: 65. Aron Gunnarsson, 77. Junior Hoilett - 18. Matt Doherty

Lepší dárek k sedmdesátým narozeninám si snad Neil Warnock ani nemohl přát. Manažer Cardiffu si totiž připsal třetí vítězství v letošní sezoně, a to do třetice po zvratu nepříznivého vývoje skóre. Velšané totiž doma proti Wolverhamptonu v souboji ligových nováčků prohrávali po brzké trefě Dohertyho, avšak po změně stran zásluhou Gunnarssona a parádní dalekonosné rány Juniora Hoiletta otočili stav na 2:1 a posouvají se tak ze sestupového pásma, zatímco Wolves protáhli vlastní sérii bez vítězství již na šest zápasů.

Jedním z největších problémů Cardiffu v této sezoně je bránění standardních situací, což se ukázalo i tentokráte, již posedmé. Po osmnácti minutách hry našel Moutinhův rohový kop přesně Raúla Jiméneze, jehož povedenou hlavičku sice brankář Etheridge bravurním zákrokem zlikvidoval, jenže odražený míč za přihlížení domácí obrany ukořistil pohotově Matt Doherty a svůj jubilejní dvoustý zápas v dresu Wolves oslavil gólem, když levačkou nekompromisně zabořil míč pod břevno.

Domácí měli blízko k vyrovnání již do přestávky, ale střelu Harryho Artera zastavila branková konstrukce a tentýž hráč měl gól na noze také po hodině hry, když jeho výtečnou ránu z voleje pro změnu na brankové čáře zablokoval Conor Coady. Chvíli nato se už ale Cardiff přece jen dočkal. Byl u toho opět aktivní Arter, jenž po rohovém kopu vrátil míč do ohně a v nastalém zmatku napálil míč do sítě Aron Gunnarsson.

Bluebirds byli na koni a třináct minut před koncem parádním způsobem dokonali již třetí obrat sezony. Rallsova pobídka z levé strany propadla na levé straně hřiště u hranice pokutového území k Junioru Hoilettovi a kanadský reprezentant zařídil excelentní ranou s pomocí břevna zvrat na konečných 2:1, čímž svému týmu zařídil všechny tři body a manažeru Warnockovi ideální narozeninový dárek.

V příštím kole nyní Cardiff zavítá do Londýna, kde se utká s West Hamem, zatímco Wolves se pokusí ukončit bídnou sérii bez ligového triumfu na půdě Chelsea.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Manchester City14122043:638
2.Liverpool FC14113027:536
3.Chelsea FC1494130:1131
4.Arsenal FC1493232:1830
5.Tottenham Hotspur14100425:1530
6.Everton FC1464420:1622
7.Manchester United1464422:2322
8.Leicester City1463520:1721
9.AFC Bournemouth1462623:2120
10.Watford FC1462617:1920
11.Brighton & Hove Albion1453616:2018
12.Wolverhampton Wanderers1444613:1716
13.West Ham United1443717:2215
14.Crystal Palace1433810:1712
15.Newcastle United1433811:1912
16.Cardiff City1432913:2711
17.Huddersfield Town142489:2410
18.Southampton FC1416712:269
19.Burnley FC1423913:299
20.Fulham FC14221014:358

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (823)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele