14. kolo
02.12.2018 17:15 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool FC - Everton FC 1:0

Chyba Jordana Pickforda obrala jinak po celou dobu utkání dobře hrající Everton o zasloužený bod.

Na týmu hostí bylo od prvních minut vidět, že se nachází pod vedením Marca Silvy v nebývalé pohodě a rozhodně nepřijel na Anfield hrát druhé housle. Ke vstřelení branky měli Toffees blízko hned v úvodu utkání. Přímý kop z levé strany našel hlavu Yerriho Miny, ale kolumbijský obránce nedokázal trefit bránu. Na druhé straně vyslal geniální přihrávkou z otočky na hrotu hrající Salah Maného, ale ten přepálil prostor tří tyčí o několik decimetrů.

Fanoušci Toffees už zvedali ruce nad hlavu, když se ocitl Gomes na chvíli osamocen v pokutovém území domácích. Ale obětavý zákrok v podání Joe Gomeze znamenal, že skóre se stále neměnilo.

Nejlepší střelec Evertonu Richarlison se hnal sám na branku, ale v poslední chvíli ho stačil zastavit vracející se Gomez. Následné protesty brazilského útočníka, dožadujícího se penalty, sudí Kavanagh nevyslyšel. A Firminova střela zas nepředstavovala vážné ohrožení pro Jordana Pickforda.

Šancí na obou stranách se v první půli urodilo mnoho. Těsně před pauzou se v jedné ocitl Theo Walcott, jeho nedostatečně kvalitní první dotek znamenal, že Alisson stihl míč, který se kolem něj anglický křídelník snažil prohodit, lehce posunout a právě tato změna pohybu kulatého nesmyslu pak znamenala, že Walcott sám sebe vyhnal za brankovou čáru.

Jestliže Everton vstoupil dobře do první půle, Liverpoolu se povedlo to samé v té druhé. Opět u toho byla dvojice Salah, Mané. Bohužel ani jeden z africké dvojice nebyl schopen trefit bránu, v níž stál Jordan Pickford.

Jak se blížil konec utkání, oba trenéři vyslali na hřiště všechna svoje ofenzivní esa.

Divock Origi na straně domácích málem přepůlil svou střelou z několika metrů břevno. Ale to nestačilo. Utkání spělo k zřejmě pro obě strany zasloužené remíze.

Už běžela 95. minuta, když Richarlison, který po celou dobu zápasu předváděl výborný výkon, zkoušel zdržovat hru v rohu na půlce domácích. Po následném strkanici hráčů a odpískání volného kopu ve prospěch Reds padl gól, který nemá a pravděpodobně nebude mít v historii Merseyside obdoby. Hostující obrana odvrátila centrovaný míč. Ten se snesl k Virgilu van Dijkovi, který vůbec netrefil balón tak, jak chtěl a vypadalo to, že se jedná o poslední situaci v posledním utkání nedělního programu. Jenže fotbal nemá logiku. A tu taktéž nemělo rozhodnutí Jordana Pickforda, který se rozhodl míč, který by zřejmě s velkou pravděpodobností odletěl od vrchní strany břevna za čáru, vyrazit. Míč se snesl po kontaktu s brankářskými rukavicemi znovu na břevno, odrazil se zpět do hry přímo k Divocku Origimu. Ten bez váhání poslal hlavou míč do sítě a rozpoutal červené peklo. Anfield explodoval, Klopp v emocích pobíhal po hřišti a slavil se svými hráči. S velkou pravděpodobností ho čeká trest od disciplinární komise, ale to mu v tu chvíli bylo jedno.

Reds tedy v samotném závěru dokázali vstřelit branku, která pro ně znamená snížení ztráty na vedoucí City opět na dva body. Everton odjíždí zklamán, bohužel pro něj stále platí, že na Anfieldu nedokázal vyhrát od roku 1999 a bude doufat, že na jaře v Goodison Parku dokáže soupeře z druhého řeku Mersey porazit. Má na čem stavět, dnešní výkon rozhodně ukázal, že hosté pod rukou Marca Silvy jsou schopní konkurovat těm nejlepším.

Autor: Adam Krajíček

Komentáře (6)

Přidat komentář
MCFC_8

1:1

Reagovat
LokoLFC

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Derby je zápas pro zlepšení nálady 2:1

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

wau! ten konec to bylo neco a musim pochvalit Origiho, poprve od te doby co se vratil z hostovani se mi fakt libil, ani v priprave to vubec nebylo ono, vypadalo to ze mu mic prekazi, dnes to bylo uplne neco jineho, kazdy dotyk s micem byl kvalitni, treba jeste Jurgen zvazi jeho budoucnost, a nebo za nej minimalne budem pozadavat poradny balik Jinak Everton byl dnes hodne hodne silny, a delal nam velke problemy, o to je tahle vyhra cennejsi a v konecnem uctovani muze byt naprosto zasadni. YNWA!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele