14. kolo
30.11.2018 21:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Cardiff City - Wolverhampton Wanderers 2:1

Lepší dárek k sedmdesátým narozeninám si snad Neil Warnock ani nemohl přát. Manažer Cardiffu si totiž připsal třetí vítězství v letošní sezoně, a to do třetice po zvratu nepříznivého vývoje skóre. Velšané totiž doma proti Wolverhamptonu v souboji ligových nováčků prohrávali po brzké trefě Dohertyho, avšak po změně stran zásluhou Gunnarssona a parádní dalekonosné rány Juniora Hoiletta otočili stav na 2:1 a posouvají se tak ze sestupového pásma, zatímco Wolves protáhli vlastní sérii bez vítězství již na šest zápasů.

Jedním z největších problémů Cardiffu v této sezoně je bránění standardních situací, což se ukázalo i tentokráte, již posedmé. Po osmnácti minutách hry našel Moutinhův rohový kop přesně Raúla Jiméneze, jehož povedenou hlavičku sice brankář Etheridge bravurním zákrokem zlikvidoval, jenže odražený míč za přihlížení domácí obrany ukořistil pohotově Matt Doherty a svůj jubilejní dvoustý zápas v dresu Wolves oslavil gólem, když levačkou nekompromisně zabořil míč pod břevno.

Domácí měli blízko k vyrovnání již do přestávky, ale střelu Harryho Artera zastavila branková konstrukce a tentýž hráč měl gól na noze také po hodině hry, když jeho výtečnou ránu z voleje pro změnu na brankové čáře zablokoval Conor Coady. Chvíli nato se už ale Cardiff přece jen dočkal. Byl u toho opět aktivní Arter, jenž po rohovém kopu vrátil míč do ohně a v nastalém zmatku napálil míč do sítě Aron Gunnarsson.

Bluebirds byli na koni a třináct minut před koncem parádním způsobem dokonali již třetí obrat sezony. Rallsova pobídka z levé strany propadla na levé straně hřiště u hranice pokutového území k Junioru Hoilettovi a kanadský reprezentant zařídil excelentní ranou s pomocí břevna zvrat na konečných 2:1, čímž svému týmu zařídil všechny tři body a manažeru Warnockovi ideální narozeninový dárek.

V příštím kole nyní Cardiff zavítá do Londýna, kde se utká s West Hamem, zatímco Wolves se pokusí ukončit bídnou sérii bez ligového triumfu na půdě Chelsea.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele