Premier League - preview 14. kola

30.11.2018, 08:30, aktualizováno 02.12.2018, 08:56
Previews
Neděle ve znamení derby, tak by se daly stručně shrnout tři dnešní zápasy anglické ligy. Vše odstartuje soubojem Chelsea proti Fulhamu, po němž půjdou do akce hráči Arsenalu a Tottenhamu. V 17:15 se pak pozornost anglické veřejnosti přesune do Liverpoolu...
Chelsea FC - Fulham FC  (neděle 13:00)
Souboj italských trenérů nabídne západolondýnské derby, na programu je již tuto neděli.

Claudio Ranieri minulý víkend oslavil svůj návrat vítězstvím poté, co dokázal dovést své svěřence k výhře 3:2 nad Southamptonem. Fulham tak prolomil dlouhý sedmizápasový půst, při kterém čekal na tři body. Teď ale celek ze západního Londýna čeká Chelsea. Je tomu už nějaký pátek, kdy Ranieri tento tým trénoval a za tu dobu už Stamford Bridge nejednou navštívil, přesto se může jednat o více emotivní utkání, než by se na první pohled mohlo zdát.

Chelsea si bude bezpochyby chtít na domácím hřišti udobřit fanoušky, kteří byli donuceni skousnout porážku 1:3 ve Wembley v derby se Spurs. Cestu za nápravou zahájili svěřenci Maurizia Sarriho již ve čtvrtečním zápase. V něm si bez větších problémů poradili na Stamford Bridge s PAOK Soluň. V zápase byla produktivní trojice útočníků Morata, Hudson-Odoi a Giroud. Poslední jmenovaný se do listiny střelců zapsal hned dvakrát. Je tak otázkou, jestli dá italský kouč na hrotu přednost rozehrávajícímu se Moratovi, nebo zkušenému Giroudovi.

Co se týče posledních vzájemných zápasů, Chelsea třikrát brala plný počet bodů a dvakrát se body dělily rovnocenným dílem. Zajímavostí je, že v posledním společném setkání zítřejších soupeřů se na výhře Chelsea 3:1 podílel hattrickem nynější hráč Fulhamu André Schürrle. Německý křídelník se prosadil i minulý víkend a zajisté vyhlíží další branky, které by mu osladily návrat na Stamford Bridge.

Na seznamu zraněných zůstává Eden Hazard, který má problémy s kotníkem a zůstává tak otázkou, zda bude schopen do zápasu nastoupit. Pokud by nemohl být připraven ani na lavičce, jednalo by se o velkou ztrátu pro domácí Blues.

Na straně hostí pak budou chybět Anguissa s McDonaldem.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.21 - 7.48 - 15.40
více informací
Arsenal FC - Tottenham Hotspur  (neděle 15:05)
Na neděli si anglická Premier League schovala nefalšované fotbalové lahůdky v podobě hned tří lokálních derby. Po třetí hodině odpolední dojde na to severolondýnské mezi Arsenalem a Tottenhamem, jejichž duel obvykle nabízí atraktivní podívanou plnou branek a zběsilého tempa. Mauricio Pochettino již je v tomto střetnutí ostříleným harcovníkem, ovšem pro jeho protějška Unaie Emeryho půjde o vůbec první duel se Spurs, který pro oba tábory tolik znamená.

Rivalita a důležitost tohoto střetnutí je navíc umocněna aktuálním postavením obou celků, neboť v ligové tabulce shodně usilují o umístění zaručující kvalifikaci do Ligy mistrů a dělí je od sebe po třinácti odehraných kolech pouhé tři body.

Arsenal půjde do zápasu se šňůrou osmnácti zápasů bez porážky, Tottenham má za sebou pro změnu šest výher za sebou, okořeněných čerstvě vyhraným derby s Chelsea po vůbec nejlepším výkonu sezony a také důležitým triumfem v Lize mistrů proti milánskému Interu. Kanonýry sice ve čtvrtek čekalo náročné cestování na Ukrajinu kvůli utkání Evropské ligy, ovšem do Kyjeva proti Vorskle Poltava nastoupili především náhradníci a talentovaní junioři z klubové akademie, zatímco největší hvězdy šetřily síly doma v Londýně.

"Je důležité stavět na získaném sebevědomí a věřit v náš styl hry," prohlásil Mauricio Pochettino. "Derby je však vždy tak trochu jiný zápas a stejně tak bude jiný i náš přístup. Dobře víme, co to znamená pro naše fanoušky, a věříme, že podáme výkon na požadované úrovni."

Oba týmy se momentálně nemusí potýkat s velkou marodkou, přesto se na každé straně pár absentérů najde. Asi největší ztrátou jsou zranění krajních beků Kierana Trippiera s Nachem Monrealem, kteří se sice blíží návratu na hřiště, ale nedělní duel ještě pravděpodobně nestihnou. Drobná nejistota dále panuje okolo stavu Alexandra Lacazetta a Erika Lamely, jenž si ve zmíněném utkání s Interem přivodil drobné zranění stehna, zatímco Lacazette vynechal poslední kolo s Bournemouthem, ale od té doby se již vrátil do tréninkového procesu. Za pozornost u Arsenalu stojí také okolo Mesuta Özila, jenž rovněž na Vitality Stadium vůbec nenastoupil, přestože byl plně fit.
Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Leno - Bellerín, Mustafi, Sokratis, Kolašinac - Torreira, Xhaka - Iwobi, Özil, Aubameyang - Lacazette
Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Lloris - Aurier, Foyth, Alderweireld, Rose - Sissoko, Dier - Son, Eriksen, Alli - Kane
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.60 - 3.59 - 2.77
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Liverpool FC - Everton FC  (neděle 17:15)
Dojezd po londýnském derby obstará bitva o Liverpool. Domácí Reds budou hájit dlouhotrvající ligovou neporazitelnost proti Evertonu. Toffees však spoléhají na skvěle hrajícího Sigurdssona a věří, že po delší době mají šanci zdolat nenáviděného protivníka.

Již sté ligové Merseyside derby na Anfield Road uvidí fanoušci na stadionu i příznivci za televizními monitory. Očekává se (jako vždy) vypjatá bitva plná tvrdých soubojů před skvělou atmosférou. Říká se, že derby nemá favorita, přesto při pohledu na poslední výsledky z derby musí i fanoušci Karamelek připustit, že sázkové kanceláře oprávněně více věří domácím Reds.

A to i přesto, že se červené části Liverpoolu nevyvedlo poslední utkání, jež Reds odehráli na hřišti Paris-Saint Germain. Po další porážce si mužstvo Jürgena Kloppa výrazně zkomplikovalo postup ze základní skupiny Ligy mistrů. Pokud chce Kloppova družina hrát milionářskou soutěž i na jaře, musí v posledním klání bezpodmínečně zdolat silnou Neapol.

Na domácí scéně je Liverpoolu přece jen víc do zpěvu. I když Reds již nejsou v kontaktu s obhájcem titulu z Manchesteru City, který vypadá snad ještě silněji než v minulé fenomenální sezóně, stále se Citizens drží na dostřel a zůstávají neporažení. Současně si navíc na druhém místě vypracovávají náskok na londýnské trio pronásledovatelů Tottenham, Chelsea a Arsenal.

Pod Kloppovým vedením se Reds zase pevně usadili mezi anglickou elitou, který je schopný porazit kohokoliv v Premier League. Zvlášť políčeno má Liverpool na odvěkého rivala z druhého břehu řeky Mersey. Everton zvítězil v ligovém derby naposledy v roce 2010, všech následujících patnáct střetnutí skončilo remízou nebo vítězstvím Reds. Klopp však upozorňuje, že letos jsou Toffees silnější než v minulých letech.

"Od doby, co jsem v Liverpoolu, byl Everton vždy hektický, ale letos jsou stoprocentně nejlépe vyladěni. Nyní mají kreativitu, rychlost a jsou dobře organizovaní. Coleman je zpět a fit, Keane, který je skvělým hráčem, se usadil v sestavě, a Digne vypadá jako mladý Leighton Baines," nechal se slyšet německý stratég. A je třeba mu dát za pravdu.

Pod vedením nového manažera Marca Silvy se Karamelky vrací do míst, kde by rádi setrvaly delší dobu. Everton sice nekonkuruje užší špičce anglické nejvyšší soutěže, avšak vede početnou smečku pronásledovatelů, do které překvapivě patří také mizerně hrající Manchester United. Po rozpačitém úvodu se Toffees zvedly a výsledkem je šesté místo se ziskem dvaadvaceti bodů před začátkem 14. kola.

Za vzestup může Silva děkovat především Gylfimu Sigurdssonovi. Islandský šikula dozrál ve skutečného lídra ofenzívy a společně s produktivním Richarlisonem táhne útok Evertonu. V posledních zápasech se začal prosazovat také André Gomes, jenž touží dokázat, že výkony v Barceloně nebyly odrazem jeho skutečných kvalit.

Díky dobré formě si Karamelky na odvěkého rivala věří. "Respektujeme soupeře podobně jako Arsenal, Manchester United nebo Chelsea. Strach však není něčím, co by přišlo do kabiny. Ano, máme respekt, ale nezměníme nic na našem způsobu hry," prohlásil sebevědomě Silva.

Domácím bude chybět kapitán Jordan Henderson, který si odpyká trest za vyloučení v minulém kole proti Watfordu. Někteří hráči si zase přivezli šrámy z Paříže a jejich účast není jistá. Zato Everton vyrukuje na svého soupeře v plné polní.
Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Allison - Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson - Milner, Fabinho, Wijnaldum - Salah, Firmino, Mané
Everton FC - pravděpodobná sestava:
Pickford - Coleman, Mina, Keane, Digne - Gomes, Gueye - Walcott, Sigurdsson, Bernard - Richarlison
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.43 - 4.76 - 8.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Crystal Palace - Burnley FC  (sobota 16:00)
V minulé sezoně nenabídly souboje Crystal Palace s Burnley zrovna brankové hody a ani v té letošní to nevypadá slibně. Glaziers vsítili ve třech kolech po sobě jen jeden gól a Burnley na tom není o moc lépe. V Selhurst Parku každopádně půjde o hodně, záchranářské práce se totiž týkají obou celků.

Crystal Palace patří v Premier League mezi nejméně produktivní týmy současné sezony. Pouhých osm branek je zdaleka nejméně ze všech účastníků, stejně je na tom ještě Huddersfield, který má jen o bod více. Glaziers se v ofenzívě velmi trápí, ale paradoxně v minulém kole jim to zas tolik nevadilo, neboť remíza 0:0 na půdě Manchesteru United je skvělým počinem.

Bod z Old Trafford má pro Palace v tuto chvíli velkou cenu. Roy Hodgson přesvědčil své svěřence, že hrát se dá s každým a pokud jeho tým bude chtít, může i kohokoliv porazit. Právě výhru potřebují Glaziers jako sůl, vždyť naposledy v lize zvítězili v polovině září na půdě Huddersfieldu a to už je osm kol zpátky! Crystal Palace také trápí bídná domácí forma, společně se Southamptonem jsou už jediným týmem, který doma ještě nezvítězil.

Protějšek Palace Burnley na tom ve všech ohledech není o moc lépe. Doma slavil výhru jen jednou a ani s jeho střeleckou produktivitou to není o moc slavnější. The Clarets mají sice stejný počet bodů jako Crystal Palace, ovšem výrazně horší skóre. Na vině je děravá defenzíva, která už obdržela 27 branek! V tomto ohledu je horší už jen poslední Fulham. Burnley v minulém kole podlehlo Newcastlu 1:2.

Situace u dna tabulky je po třinácti kolech velmi napínavá. Jedno je ale jasné, ani jeden tým nechce sestoupit a udělá pro to maximum. Crystal Palace hrál v minulé sezoně s Burnley vyrovnané partie a ať už se hrálo v Selhurst Parku nebo na Turf Moor, pokaždé vyhrál domácí tým 1:0.

Jedním z důvodů střeleckého trápení domácího celku je absence Christiana Bentekeho, který nebude hrát ani proti Burnley. Další ztrátou pro manažera Roye Hodgsona je i Connor Wickham. Druhá strana je na tom stejně, na marodce zůstávají jak Nick Pope, tak i Stephen Ward.
Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Hennessey - Aanholt, Sakho, Tomkins, Wan-Bissaka - Meyer, Milivojević, Kouyaté, McArthur - Townsend, Zaha
Burnley FC - pravděpodobná sestava:
Hart - Lowton, Long, Mee, Taylor - Lennon, Defour, Cork, Gudmundsson - Vokes, Wood
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.56 - 4.10 - 6.98
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Huddersfield Town - Brighton & Hove Albion  (sobota 16:00)
Huddersfield se zvedá, tedy alespoň to platilo o minulých třech kolech a v nastoleném trendu by rád pokračoval i proti Brightonu. Domácí si sice v tabulce Premier League vedou hůře, ovšem vzájemná bilance hovoří spíše v jejich prospěch.

The Terriers zlomili výsledkové prokletí v domácím zápase s Fulhamem, který zlomili jedinou brankou Timothyho Fosu-Mensaha a od této chvíle už neprohráli. V soubojích s West Hamem respektive Wolverhamptonem nasbírali celkem čtyři body a unikli ze sestupového pásma.

Huddersfield pak v žádném případě ještě nemá vyhráno a další z důležitých zápasů ho čeká v tomto kole, kdy na stadion Johna Smithe zavítá Brighton. Oba celky od sebe dělí pět bodů, přičemž výrazně lépe je v tabulce postaven právě Brighton. Hosté se po dvou porážkách v řadě trochu vzpamatovali a minulý týden brali bod za remízu s Leicesterem, v boji o záchranu je to ale pořád málo. Přitom měsíc říjen vyšel hostům na jedničku. Brighton vyhrál všechna utkání v tomto měsíci a především díky tomu se teď může vyhřívat na solidním dvanáctém místě.

Už je to nějaký pátek, co Brighton na půdě Huddersfiledu zvítězil. V roce 2012 se oba týmy potkaly v League Championship a Brighton vyhrál dvakrát! To už je ale dlouhá historie. Loni se naopak Brightonu nedařilo, Huddersfield doma vyhrál 2:0 a v Brightonu se body dělily.

Domácí hlásí jen jednu ztrátu, kterou je kvůli zranění Chris Löwe. Zbytek kádru je pohromadě. Dramatické to není ani na druhé straně, kde určitě nenastoupí Alireza Jahanbakhsh a potrestaný Dale Stephens.
Huddersfield Town - pravděpodobná sestava:
Lössl - Kongolo, Schindler, Zanka - Durm, Billing, Hogg, Mooy, Hadergjonaj - Pritchard - Mounie
Brighton - pravděpodobná sestava:
Ryan - Bruno, Duffy, Dunk, Bernardo - Knockaert, Pröpper, Kayal, Izquierdo - Gross - Murray
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.43 - 2.95 - 3.65
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Leicester City - Watford FC  (sobota 16:00)
King Power Stadium bude v rámci 14. kola hostit souboj dvou sousedů v tabulce, tedy domácího Leicesteru City a Watfordu. O něco lepší bilancí i formou se pyšní Lišky, ovšem Watford má na devátém místě tabulky o dva body více.

Před vzájemným duelem to nic moc zásadního neprozrazuje, zvláště když je bilance obou týmů velmi vyrovnaná. V loňské sezoně se radoval z vítězství vždy domácí tým a Lišky budou i tentokrát mírnějším favoritem.

Někdejší velká senzace Premier League Leicester čtyři kola v řadě nenašel přemožitele a formu ještě vyladil postupem v Ligovém poháru přes nebezpečný Southampton. Pravda, rozhodnout musely až pokutové kopy, ale na to už se historie ptát nebude. Suma sumárum Leicester pět soutěžních zápasů v řadě neprohrál a šestý korálek bude chtít navléknout i doma proti Watfordu! Případný tříbodový zisk může tým Clauda Puela výrazně přiblížit evropským pohárům, které si naposledy zahrál po mistrovské sezoně.

Watford se v tuto chvíli ničím podobným pochlubit nemůže. Spíše naopak. V minulém kole to pěkně schytal od Liverpoolu (0:3) a nevyhrál už tři kola v řadě. Náladu si navíc nemohl zlepšit v poháru, kde na rozdíl od Leicesteru vypadl už ve 3. kole s Tottenhamem.

Leicesteru bude nadále scházet Harry Maguire, reprezentační obránce už je na tom výrazně lépe, na zápas to však ještě nebude. Chybět budou i další hráči jako Matty James, Daniel Amartey, Rachid Ghezzal i Vicente Iborra. Beze ztrát se neobejde ani druhá strana, manažer Javi García musí oželet starty Cleverleyho i Peňaranda.
Leicester City - pravděpodobná sestava:
Schmeichel - Chilwell, Evans, Morgan, Pereira - Ndidi, Mendy - Gray, Maddison, Albrighton - Vardy
Watford FC - pravděpodobná sestava:
Foster - Femenía, Cathcart, Kabasele, Holebas - Douncouré, Capoue, Hughes, Pereyra - Deeney, Deulofeu
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.39 - 3.27 - 3.31
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Manchester City - AFC Bournemouth  (sobota 16:00)
Manchester City hodlá ve svém suverénním tažení anglickou Premier League pokračovat také v prosinci a hned v první den posledního měsíce v roce na svěřence Pepa Guardioly čeká domácí duel s Bournemouthem. Zatímco o loňském šampionovi není třeba dlouze mluvit, je nutné dodat, že i Cherries se letos daří nad očekávání dobře a se současnou osmou pozicí mohou být nadmíru spokojeni.

Citizens v týdnu zaznamenali jednu z mála ztrát, když na hřišti Lyonu dvakrát dotahovali výsledek a pouze remizovali 2:2. I tento výsledek jim však zaručil postup do vyřazovacích bojů. V Premier League zůstávají naprosto dominantní - v posledních pěti utkáních ani jednou nezaváhali a své soupeře roznesli s celkovým skóre 19:2. Pokud pak někdo doufal, že listopadová reprezentační pauza Citizens jakkoliv přibrzdí, bude pravděpodobně zklamán, jelikož minulý týden to na hřišti West Hamu byla doslova exhibice.

Cherries sice v posledních třech zápasech nebodovaly, přesto ovšem drží solidní osmou pozici v tabulce. Zčásti za to mohl těžký los - Bournemouth se utkal s Manchesterem United a Arsenal - zčásti také smůla, jelikož v obou zmíněných konfrontacích sahali svěřenci Eddieho Howea po bodu. Možná jen matný výkon na hřišti Newcastlu představuje opravdové zklamání, i tam by však Bournemouth dosáhl na bod nebýt chybného rozhodnutí asistenta na pomezí, který v závěru neuznal regulérní branku.

Domácí budou postrádat dlouhodobě zraněné De Bruyna, Mendyho a Claudia Brava, otazník se pak vznáší nad trojicí Bernardo Silva, Gabriel Jesus a Ilkay Gundogan. V dresu Bournemouthu neuvidíme Jeffersona Lermu, který si odpyká trest za pět žlutých karet, nejistý je následně i start Dana Goslinga
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.12 - 10.40 - 23.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Newcastle United - West Ham United  (sobota 16:00)
Po další dlouhé absenci zaviněné zraněním by se mohl Andy Carroll konečně vrátit na ligové trávníky, a to zrovna proti svému bývalému klubu Newcastlu United. Anglický útočník, nyní ve službách West Hamu, ještě letos v Premier League neodehrál ani jednu minutu, ovšem v minulém kole proti Manchesteru City se již objevil na lavičce náhradníků.

Manažer Manuel Pellegrini na předzápasové tiskové konferenci potvrdil, že Carroll zvládl týmové tréninky v tomto týdnu bez jakýchkoli problémů, a tak by se mohl v St. James‘ Parku dočkat prvního startu. Pro West Ham půjde o posílení kádru v bídné situaci, neboť londýnský klub vyhrál od začátku října pouze jedinkrát. "Momentální forma je vždy důležitá a Newcastle si nyní může věřit, protože vítězí," poznamenal zkušený chilský kouč na adresu sobotního soupeře, který po špatném vstupu do sezony v posledních kolech oslavil již tři výhry za sebou a úspěšně unikl ze sestupového pásma.

"Nemyslím si, že by pro oba týmy šlo o klíčový zápas, ale rozhodně bude důležitý," pokračoval Pellegrini. "Potřebujeme bodovat, zatímco Newcastle bude doma a v dobrém rozpoložení. Stále nás však po tomhle zápase čeká dalších čtyřiadvacet."

Dobrou zprávou pro Kladiváře je zdravotní stav nejlepšího střelce Marka Arnautoviće, jenž navzdory vynucenému střídání v minulém zápase překonal potíže s bokem a měl by dle Pellegriniho slov být plně připraven. Do hry se vrací také Jack Wilshere, jehož na dlouhých deset týdnů vyřadilo zranění kotníku, a po vypršení karetního trestu může proti Newcastlu nastoupit také Robert Snodgrass.

Na straně domácího celku doplňují kádr Rafaela Beníteze uzdravivší se kapitán Jamal Lascelles a letní posila do útoku Yoshinori Muto, ovšem lze očekávat, že španělský manažer nebude do své vítězné sestavy z předešlých kol výrazněji zasahovat. Zatímco Newcastle v posledních čtyřech kolech inkasoval pouze dvakrát a celkem již má čtyři čistá konta, West Ham s jedinou udrženou nulou má jednu z nejhorších obran v lize, což překonává pouze poslední Fulham.
Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Dúbravka - Schär, Fernández, Clark - Yedlin, Diamé, Ki, Ritchie - Kenedy, Pérez - Rondón
West Ham United - pravděpodobná sestava:
Fabianski - Zabaleta, Balbuena, Diop, Cresswell - Rice - Antonio, Obiang, Snodgrass, Anderson - Arnautović
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.59 - 3.34 - 2.96
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Southampton FC - Manchester United  (sobota 18:30)
Souboj dvou trápících se celků bude k vidění na jihu Anglie, kde domácí Southampton přivítá slavný Manchester United. V táboře domácích se hojně spekuluje o budoucnosti Marka Hughese, jehož pozice coby hlavního kouče se zdá býti krajně nejistá - a případná porážka by se mohla stát tím definitivním hřebíčkem do jeho rakve. Rudí ďáblové se také trápí, po reprezentační pauze sice Jose Mourinho vyhlásil, že čeká, že se jeho celek ještě do konce roku posune mezi nejlepší čtyři týmy soutěže, jenže jeho ovečky selhaly hned v tom prvním testu, který představoval domácí zápas s Crystal Palace.

Southampton se loni zachránil skutečně jen na poslední chvíli a zdá se, že podobné starosti bude mít i letos. Svatí jsou na tom v letošním ročníku opravdu špatně - vyhráli jen jednou jedinkrát, když vyloupili stánek Crystal Palace, krom toho ještě pětkrát remizovali (z toho hned třikrát se jednalo o remízu bezbrankovou), ve zbylých sedmi zápasech skončili na straně poražených. Především v ofenzivě je to bída, s deseti vstřelenými brankami si Svatí rozhodně nemohou vyskakovat.

O problémech Manchesteru United toho bylo letos napsáno už skutečně hodně, Rudí ďáblové si sice v týdnu zajistili postup mezi nejlepších 16 týmů Champions League, hubenou výhru nad Young Boys však trefil až v nastavení Marouane Fellaini. A v lize je to zatím jedno velké trápení - neshody hráčů s trenérem, špatná forma opor, to vše slavný celek z Manchesteru sužuje. A bohužel pro fanoušky tohoto celku to nevypadá, že by se věci měly obrátit k lepšímu.

Manchester se bude muset obejít bez Alexise Sancheze, ten by se svalovým problémem mohl marodit až šest týdnů. Chybět bude také Victor Lindelof. Southamptonu tentokráte nepomůže Danny Ings a velmi pravděpodobně ani Ryan Bertrand.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.20 - 3.53 - 1.98
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Cardiff City - Wolverhampton Wanderers  (pátek 21:00)
Další šanci na opuštění sestupových vod má Cardiff. Na jeho půdu zamíří další z nováčků Wolverhampton, jenž sice zahájil ročník mnohem lépe, avšak již téměř dva měsíce čeká na ligové vítězství.

Velšané mají za sebou utkání na Evertonu, kdy měli šanci vyškrábat se ze zóny sestupu. To se jim však nepodařilo. Toffees sice poměrně dlouho trvalo, než prolomily obranu soupeře, nakonec se jim však jednou podařilo najít skulinku zásluhou ve formě hrajícího Gylfiho Sigurdssona. Tři body tedy zůstaly v Liverpoolu a Bluebirds se zpět na jih vraceli s nepořízenou.

Cardiff tak zůstává v sestupovém pásmu a na svém kontě má osm bodů stejně jako poslední Fulham a osmnáctý Southampton. Burnley a Crystal Palace jsou jen o bod vpřed, což dává Velšanům naději na postup tabulkou vzhůru, pokud vyzraje na hladové Vlky.

Nenažranost Wolves je opravdu velmi pravděpodobná, neboť do tříbodového sousta se svěřenci manažera Nuna zakousli naposledy 6. října. Poté kouzlo nováčka odčaroval Watford, na který navázal též Brighton s Tottenhamem. Překvapivá remíza na hřišti Arsenalu zase naplnila fandy Wolverhamptonu po delší době blahem, ovšem následná domácí blamáž se slabým Huddersfield vrátila všechny do nepříjemné relaity.

Vlci si v poslední době kazí podařený start do sezóny a už se propadli na jedenácté místo. Pokud si ale Wolves vzpomenou na poslední duel na půdě Cardiffu, mohou se zase odrazit k lepším zítřkům. Loňské klání ještě v Championship dopadlo po infarktovém závěru lépe pro hosty, kteří přežili dvě penalty soupeře, a udělali důležitý krok v cestě za vytouženým postupem.

Bluebirds se ze tří bodů zase radovali na hřišti Wolverhamptonu a podobně jako Vlci nakonec taktéž pronikly do Premier League. Na nejvyšší anglické ligové úrovni na sebe oba celky narazí poprvé od roku 1962. Tehdy se také radovalo hostující mužstvo, kterým byli Wolves.
Cardiff City - pravděpodobná sestava:
Etheridge - Manga, Morrison, Bamba, Cunningham - Gunnarson - Harris, Camarasa, Ralls, Arter - Paterson
Wolverhampton - pravděpodobná sestava:
Patrício - Bennet, Coady, Boly - Doherty, Neves, Moutinho, Vinagre - Costa, Jiménez, Cavaleiro
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.61 - 3.24 - 2.28
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Manchester City13112040:535
2.Liverpool FC13103026:533
3.Tottenham Hotspur13100323:1130
4.Chelsea FC1384128:1128
5.Arsenal FC1383228:1627
6.Everton FC1364320:1522
7.Manchester United1363420:2121
8.AFC Bournemouth1362522:1820
9.Watford FC1362517:1720
10.Leicester City1353518:1718
11.Wolverhampton Wanderers1344512:1516
12.Brighton & Hove Albion1343614:1915
13.Newcastle United1333711:1612
14.West Ham United1333714:2212
15.Huddersfield Town132478:2210
16.Crystal Palace132388:179
17.Burnley FC1323813:279
18.Southampton FC1315710:248
19.Cardiff City1322911:268
20.Fulham FC1322914:338

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1660)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele