14. kolo
01.12.2018 16:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Crystal Palace - Burnley FC 2:0

Zápas Crystalu Palace s Burnley tentokrát přinesl více než jednu branku a co je důležitější - radost domácího celku. Glaziers zvítězili díky brankám McArthura a Townsenda 2:0 a v tabulce poskočili na čtrnácté místo. Burnley zůstalo předposlední a natáhlo svojí sérii bez vítězství na sedm zápasů.

Crystal Palace byl v úvodu zápasu výrazně aktivnějším týmem a obrana Burnley mohla inkasovat už v 5. minutě, kdyby přízemní centr ve skluzu nepromáchl Kouyaté. Za další čtyři minuty si připsal první zásah Joe Hart a sice po technické ráně Maxe Meyera. Tlak domácích nakonec zaslouženě slavil úspěch, po čtvrthodině hry rozehráli Glaziers akci zprava, odkud centroval na malé vápno James McArthur, Meyer balón netrefil, ovšem natolik zmátl Harta, že ten na balón nedokázal zareagovat.

Burnley se nemohlo dostat do tempa a i ve zbytku prvního poločasu se bránilo. Pilný Max Meyer to znovu zkusil z hranice vápna a i tentokrát nechybělo mnoho, aby rozvlnil síť. Krásným obstřelem ale branku těsně minul. Hosté museli na první poločas reagovat střídáním, nevýrazného Aarona Lennona nahradil Robbie Brady.

Ale obraz hry se nezměnil. Ve 48. minutě orazítkoval břevno Hartovy branky Zaha a Crystal se dál tlačil do ofenzívy. Domácí fotbalisté si byli moc dobře vědomi, že druhá branka utkání dost možná rozhodne. Po rychlé spolupráci Townsenda se Zahou zakončoval hodně nad druhý jmenovaný a nepřesný byl i kapitán Milivojević.

V 63. minutě zazdil stoprocentní tutovku autor první branky McArthur, když z malého vápna trestuhodně přestřelil branku a Crystal Palace stále vedl 1:0. Jakkoliv bylo Burnley směrem dopředu neškodné, pořád mu stačila jedna povedená akce na vyrovnání.

Crystal Palace sehrál dobré utkání a nakonec se dočkal i vytoužené druhé branky. V 78. minutě definitivně rozhodl utkání ve prospěch Glaziers Andros Townsend, ten si skvěle navedl balón á la Arjen Robben a přesnou levačkou uzavřel střelecký účet. Ve zbytku utkání už se nic podstatného nestalo, Crystal Palace zvládl důležitý záchranářský souboj a poskočil na čtrnácté místo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

X

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele