14. kolo
01.12.2018 16:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Newcastle United - West Ham United 0:3

Když už se zdálo, že je Newcastle na té správné cestě vstříc bezpečné záchraně, připravil mu West Ham United krušný návrat do reality. Hosté totiž utkání v St. James‘ Parku opanovali zcela jednoznačně 3:0, a to především díky dvěma trefám Javiera Hernándeze, jehož v samém závěru doplnil Felipe Anderson.

Tým Rafaela Beníteze přitom do utkání vstupoval s třemi vítězstvími v řadě za sebou a proti West Hamu v posledních letech na domácí půdě pravidelně naplno bodoval. Tentokráte však od počátku dominovali Hammers, což se jim povedlo převést i na výsledkovou tabuli již v jedenácté minutě. Při bránění Snodgrassova centru domácí obrana zcela propadla a Hernández z hranice malého vápna snadno umístil míč do sítě.

Přestože měli Magpies míč častěji na kopačkách, nebezpečné situace se takřka výhradně kupily jen před brankou Martina Dúbravky. Hosté neustále hrozili z rychlých brejků a mohli navýšit vedení už do přestávky, kdyby si Marko Arnautović počínal v samostatném úniku o trochu lépe. Na druhé straně několikrát zahrozil Ayoze Pérez, avšak v obou případech zamířil nepřesně, zatímco slibný pokus Rondóna zastavil skluzem na poslední chvíli Pablo Zabaleta.

Ani po změně stran se na hře obou týmů nic nezměnilo a aktivní Hernández, jenž se dočkal po měsící vůbec prvního ligového startu v základní sestavě, sbíral jednu šanci za druhou. První dvě ještě mexický forvard neproměnil, ale krátce po hodině hry jej Arnautović šikovným přizvednutím míče vyslal samotného vstříc Dúbravkovi a Chicharito přízemní ranou vsítil svůj druhý gól odpoledne. Odevzdaní domácí pak v samém nastavení inkasovali i do třetice, když si po dalším rychlém protiútoku počínal brilantně Felipe Anderson, který nejprve odstavil Schära jako hadrového panáka a poté propálil i bezmocného Dúbravku.

Svěřenci Manuela Pellegriniho tak drží třináctou příčku a zisk patnácti bodů budou chtít rozmnožit i v příštím kole na domácí půdě proti nováčkovi z Cardiffu, zatímco Newcastle s tříbodovým odstupem čeká výjezd do Goodison Parku proti Evertonu.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
NuFc23

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Kdepak 0:2 COYI !!!

Reagovat
NuFc23

Uvidime

Reagovat
OnlyWHU

COYI!!!

Reagovat
smazaný uživatel

2-1

Reagovat
duloig

Joo kluci 1:3 COYI ⚒️

Reagovat
pavel.fotbal

1:0

Reagovat
OnlyWHU

S U P E R! Bohužel jsem to ale neviděl. To bych se teda fackoval... . Kéž by to byl dobrej odpich do dalších zápasů. Máme na to! COYI!!

Reagovat
duloig

Riceov prehľad pri druhom góle no vyrastá z neho budúca hviezda.Len tak ďalej chlapče

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele