14. kolo
02.12.2018 13:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Chelsea FC - Fulham FC 2:0

Pohádkový start Claudia Ranieriho se nekoná. Po vítězství se Southamptonem se čekalo, jak dlouho se Fulhamu bude dařit držet neporazitelnost - stopku však Cottagers vystavila už Chelsea, Ranieriho někdejší zaměstnavatel. Od Sariho svěřenců to nebyl žádný extra výkon, góly Pedra a střídajícího Loftus-Cheeka však přinesly Blues výhru 2:0 a důležitou reakci na velmi nevydařený zápas ve Wembley s Tottenhamem.

Fulham každopádně navázal na pozitivní představení zpřed týdne a byl pro domácího favorita velkou hrozbou takřka celý zápas. Už v první minutě pronikl z pravé obrany až k šestnáctce Chelsea Christie a Kepa byl poprvé středem dění. Modří by se patrně v duelu hodně natrápili, naštěstí pro ně už ve čtvrté minutě Kanté vybojoval míč ve středu pole, potáhl balón k vápnu a předal jej Pedrovi. Ten nechal projet po trávníku Mawsona a levačkou rozvlnil síť.

Po čtvrthodině se poprvé v zápase ukázal Callum Chambers, který netradičně nastoupil na defenzivním záložníkovi. Jeho rána skončila kořistí Kepy, který dnes Chelsea výrazně podržel. Ale až ve druhém dějství. Ještě předtím se domácí drželi za hlavu, když Olivier Giroud ještě do pauzy třikrát selhal v solidní příležitosti.

Poprvé mu do šestnáctky poslal míč Hazard, ale Girouda zradil první dotek a vyhnal se z dobrého úhlu. Následnou střelu Leno pohodlně kryl. Když Hazard svého kolegu oslovil centrem znovu, Francouz jej nestihl tečovat. Nejlépe vyhlížela situace ze závěru poločasu po pasu Azpilicuety. Giroud ve skluzu nasměroval míč na branku a Rico měl štěstí, že stál na správném místě.

Začátkem druhého poločasu se mohl Fulham snadno vrátit do zápasu a vyrovnat. Kepa Arrizabalaga však zase jednou ukázal, že aspoň částečně stojí za svou cenovku. Parádně zasáhl proti Chambersově hlavičce z rohového kopu a stejně skvěle vychytal i prudkou ránu stejného hráče z hranice vápna.

Fanoušci Chelsea začínali být nervózní - i proto, že na hřiště přišel Álvaro Morata. Španělský forvard se krátce po příchodu zapojil do Hazardovy akce a po Belgičanově střele měl možnost doklepnout odražený míč do poloprázdné brány. Holení ale napálil merunu vysoko i široko pryč. Deset minut před koncem ovšem fantasticky zakombinovali Hazard, Pedro a Loftus-Cheek a posledně jmenovaný zakončil nádhernou akci gólovou střelou na 2:0.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (3)

Přidat komentář
MCFC_8

1:1

Reagovat
frederik

4:1

Reagovat
John Obi Mikel

2:1 (2x Giroud - Schürlle)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele