14. kolo
01.12.2018 16:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Manchester City - AFC Bournemouth 3:1

Že se bude jednat o utkání, které bude mít rychlé tempo hry, bylo jasné. Domácí do zápasu vlétli opravdu bez jakéhokoliv strachu. Už po čtyřiceti sekundách frnknul po levé straně Sané a donutil Begoviče blokující jeho centr jít na zem. Hosté ale nezůstávali pozadu. Ve čtvrté minutě se po jednoduché výměně míče ocitl na chvílí nehlídán ve vápně Fraser. Poslal míč směrem k Wilsonovi a ten ho jen lehce ťuknul holení. Bohužel pro něj však nad bránu Edersona.

V osmé minutě se opět vydal na steč Sané. Ale dopadl podobně jako v prvním případě, Begovič byl znovu ve střehu. V jedenácté minutě pak Zinchenkův centr jen tak prosvištěl pokutovým územím.

A v šestnácté minutě zápasu už se skóre otevřelo. Do třetice pláchl obraně Cherries Leroy Sané. Sám sice ještě nedokázal zakončit, ale pohotová reakce Bernarda Silvy znamenala vedení Citizens 1:0.

Utkání nabralo ještě na větších otáčkách a na obou stranách se útočníci snažili dobře připravené obránce něčím nachytat. V pětadvacáté minutě se to málem povedlo Jesusovi, který z úhlu pálil na Begoviče. Naštěstí pro hosty předvedl bosenský gólman opět rychlou reakci a navíc byl Jesus o chvíli později usvědčen z ofsajdového postavení.

Hosté byli blizoučko vyrovnání ve čtyřicáté minutě, ale Kingův točený míč o pár centimetrů přelétl nastavenou špičku kopačky Calluma Wilsona. Sám King měl pak o chvíli později také šanci, ale nedokázal míč dopravit na určené místo a trefil pouze bránícího Otamendiho.

Obránci Pepa Guardioly se nepoučili. Nechali Callumu Wilsonovi dostatek prostoru pro přesné naskočení na Francisův centr a mohli pak jen sledovat, jak anglický útočník slaví sedmý gól v sezóně.

Do druhého poločasu nastoupili domácí v neskutečném tempu. Útok vedený při chuti hrajícím Raheemem Sterlingem uzamkl domácí v úvodních minutách druhé půle před na jejich půlce hřiště.

Sterling se v 54. minutě bez jakéhokoliv strachu vydal na výlet do vápna Cherries. Jeho nádhernou akci zastavila až tyč po zblokované střele.

Angličan pak předběhl Mingse na pravé straně a prověřil z úhlu Begoviče.

V padesáté sedmé minutě už si pro zasloužený gól bývalý hráč Liverpoolu došel. Byl ve správný čas na správném místě. Zakončil akci, kterou sám nastartoval, když dorazil Danilovu střelu. Samotná branka pak zajisté padá na vrub Asmira Begoviče, který nepřesvědčivě vyrazil míč jen před sebe a umožnil tak Sterlingovu dorážku.

V šedesáté osmé minutě hlavičkoval po přímém kopu domácích Jesus. Ale jednička hostí předvedla znovu famózní reakci. Jesus, který pro dnešní zápas dostal přednost před Sergiem Agüerem pak po sérii přešlapovaček našel Fernandinha na okraji pokutového území, ale brazilská spolupráce po nepřesné střele v gól neústila.

Hosté mohli skórovat z dlouhých autů a rohových kopů. Ale k přímému ohrožení Edersona nedošlo.

To na druhé straně se rozvlnila síť potřetí. Ťukes po ose Silva, Sané, Gündogan zajistil domácím další tři body v cestě za obhajobou titulu.

Autor: Adam Krajíček

Komentáře (3)

Přidat komentář
MCFC_8

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
frederik

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele