14. kolo
01.12.2018 16:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Leicester City - Watford FC 2:0

Už na pět zápasů natáhli fotbalisté Leicesteru svojí sérii neporazitelnosti a v duelu s Watfordem dokonce berou všechny body. Liškám se v prvním poločase podařilo vstřelit obě branky, na které Watford nebyl schopen jakkoliv zareagovat. Zmar hostů pak podtrhl v 90. minutě Étienne Capoue, který uviděl červenou kartu.

Vyloučení Capoueho už žádný vliv na vývoj zápasu nemělo, Leicester v tu dobu už jasně směřoval za třemi body. Body, které si na King Power Stadium nakonec zasloužil. Watford nebyl za celý zápas schopen vystřelit na branku, přestože v konečném součtu častěji držel balón na svých kopačkách.

Klíčový byl první poločas a právě Leicesteru vyšel mnohem lépe. Jamie Vardy dostal po deseti minutách zápasu kolmici za obranu, Ben Foster proti němu rychle vyběhl a útočníka domácích fauloval. Zkušený sudí Graham Scott měl jasno - penalta. Sám Jamie Vardy poslal Fostera na druhou stranu branky a proměněnou penaltou zajistil Liškám vedení.

Watford recept na domácí obranu nenašel, Leicester se jakýmkoliv pokusům bránil velmi dobře a po třiadvaceti minutách hry navýšil vedení. Albrighton poslal na Maddisona vynikající centr, druhý jmenovaný si vedl při přebírání balónu ještě lépe a přesnou koncovkou nedal Fosterovi žádnou šanci. A hostům mohlo být ještě hůře, kdyby Pereira z další loženky nepřestřelil branku. Watford byl zralý na ručník, nicméně většinu zápasu měl teprve před sebou. Ještě v prvním poločase odmítl kontaktní branku Isaac Success.

I druhý poločas nabídl několik zajímavých okamžiků. Watford na první střelu na branku stále marně čekal a definitivní rozhodnutí mohl přinést Demarai Gray, třetí branku Leicesteru ale nevstřelil, neboť se mu do cesty postavilo břevno. Lišky si dvoubrankové vedení vzít nenechaly a soupeři nakonec nepovolily vůbec nic. Zmar Watfordu ještě podtrhl Capoue, který uviděl v 90. minutě červenou kartu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele