Premier League - souhrn 11. kola

02.11.2019, 15:35, aktualizováno 03.11.2019, 19:35
Komentáře a souhrny
Liverpool v závěru otočil duel na půdě Aston Villy a napodobil Manchester City, ten měl problémy se Southamptonem. Bournemouth ukončil čekání na výhru a doma porazil Manchester United, Arsenal jen remizoval s Wolverhamptonem, sérii výher prodloužila Chelsea. Další výhru zaznamenal Leicester, naopak tři body nezískal Tottenham...

Everton FC - Tottenham Hotspur 1:1

03.11.2019 17:30

Góly: 90+7. Cenk Tosun - 63. Dele Alli

Everton zásluhou pozdní branky srovnal utkání s Tottenhamem a získal alespoň bod za remízu 1:1. Spurs mají na svého soupeře v tabulce nadále dvoubodový náskok.

Trápící se Spurs byli hodně blízko tomu, aby po dlouhé době konečně zvítězili na hřišti soupeře. Dnes byl ale v Premier League turecký den. V prvním nedělním zápase se prosadil Söyüncü a o pár hodin později ho následoval jeho krajan Tosun. Ten v sedmé minutě nastavení pohřbil naděje Tottenhamu na výhru a stal se pro domácí fanoušky v Goodison Parku hrdinou okamžiku.

Do zápasu nastoupil Tottenham bez nemocného Harryho Kanea, který v koncové fázi týmu chyběl. Spurs se sice dařilo držet míč častěji na kopačkách, ale Everton se snažil využít rychlosti Walcotta v přechodu do protiútoku, kdykoliv to šlo. Paradoxně i když utkání nabralo dosti intenzivní tempo, ani jeden z týmů si nevytvořil vyloženou příležitost. To dokládá fakt, že z obou brankářů pouze Gazzaniga musel jednou ukázat, že v brance za úvodních pětačtyřicet minut neusnul, když zasáhl proti slabé střele Richarlisona.

Při absenci Kanea se na jeho pozici postavil Lucas Moura, který byl nejednou s lehkostí ozbrojen Minou nebo Holgatem, jenž dostal přednost před kolegou Keanem při sestavování stoperské dvojice pro tento zápas. Když k Mourově nemohoucnosti přičteme to, že se Son musel posunout na kraj a v první půli jsme ho prakticky neviděli, je pochopitelné, že Pochettino o přestávce přistoupil k prohození pozic těchto dvou hráčů.

Tato změna měla pozitivní účinek na útočnou fázi Spurs. Sonova rychlost dělala obráncům Evertonu problémy. Jihokorejský útočník sice se štěstím unikl karetnímu trestu, když se pokusil nasimulovat penaltu, ale jinak si na hrotové pozici počínal solidně.

Na druhé straně se domácí snažili převzít iniciativu, zvláště se na tom podílel Gomes, který se snažil vymyslet překvapivá řešení a měnit tempo hry. Ale ani jeho ani Richarlisonovy další pokusy k brance nevedly.

To se Toffees brzy vymstilo, když předvedl hrubku jako vrata Alex Iwobi. Nigerijský záložník namazal Sonovi a ten už pak věděl, jak se má zachovat. Poslal do šance Alliho a ten s ledovým klidem vykoupal Holgatea a pak zakončil na zadní tyč Pickfordovy branky. Spurs vedli 1:0.

Atmosféra zápasu se rapidně změnila poté, co Son nešikovně fauloval unikajícího Gomese, ten se aby toho nebylo málo v plné rychlosti srazil s Aurierem a výsledkem bylo, že poté opustil hřiště se zlomeninou nohy. Son byl po právu odměněn červenou kartou a jeho tým tak dohrával v deseti. Bylo evidentní, že hráči a zvláště Sonem, který opouštěl hřiště v slzách, otřáslo hrozivě vypadající zranění portugalského záložníka.

Kvůli průtahům z ošklivého zranění se nastavovalo dvanáct minut. A v sedmé minutě nastavení se prosadil Tosun hlavičkou po pěkném Digneho centru. Oba týmy tak braly po bodu a zůstávají ve spodní části tabulky.

Více informací k zápasu

Crystal Palace - Leicester City 0:2

03.11.2019 15:00

Góly: 57. Çağlar Söyüncü, 88. Jamie Vardy

Leicester zvítězil na hřišti Crystal Palace a vrátil se před Chelsea na průběžnou třetí příčku, zatímco Eagles zůstávají ve středu tabulku. Jeden z gólů !Lišek" zaznamenal Jamie Vardy, pro kterého se jednalo o jubilejní desátou branku v sezóně.

Je až k neuvěření, s jakou lehkostí hrají a získávají body svěřenci Brendana Rodgerse v letošní sezóně. Po dnešní výhře už mají dokonce více bodů, než měli v ročníku 15/16, kdy se nakonec radovali ze zisku titulu. Dnešní vítězství se zrodilo nakonec až ve druhé půli, když se trefili Söyüncü s Vardym.

V prvním poločase jsme se branky nedočkali, ale již od prvních minut bylo vidět, že Foxes jsou na hřišti tím dominantnějším týmem. V páté minutě se po dobře vyřešeném protiútoku dostal do šance Harvey Barnes. Jeho střela ale mířila pouze do rukou Guiaty. Na druhé straně poměrně dobře fungovala spolupráce dvojice Zaha - Jordan Ayew. Ale do první velké šance se dostaly "Lišky", když Madisson milimetrovým pasem šajtlí vyslal do úniku Vardyho. Ten se ale z poměrně velkého úhlu nedokázal prosadit, Guiata byl dobře postaven

Crystal Palace předvedlo několik zajímavých náznaků, ale krom Schluppovy střely mohl Schmeichel v bráně chytat leda tak konfety, které na hřiště nastříleli fanoušci Crystal Palace. V tuto chvíli Leicesteru nefunguje na jedničku jenom útok ale i obrana. Foxes inkasovali k dnešnímu dni pouze osmkrát. To z nich společně s Sheffieldem United dělá nejlépe bránící tým Premier League. Byli to hosté, kteří spálili dvě další šance před poločasovým hvizdem. Tielemansova nepřesná střela a Pereirovo zaváhání po Maddisonově přímém kopu znamenaly poločasový stav 0:0.

Na začátku druhé půle měl víc štěstí než rozumu Evans, který dost nevybíravým způsobem naletěl do Kouyatého a mohl být rád, že jeho zákrok nebyl oceněn červenou kartou. Tato dvojice hráčů se potom angažovala i v útočné fázi. Nejprve Kouyaté poslal vykouzlil krásnou přihrávku, kterou nebyl schopen Ayew usměrnit do branky. A poté Evansovu hlavičku vytáhl skvělým zákrokem Guiata.

Obraně Eagles toto varování nestačilo a jen o malou chvíli později už prohrávali 0:1. Maddisonův roh pouze prodloužil za sebe Van Aanholt a Söyüncü, kterého si nevšiml ani Cahill ani Tomkins byl před Guiatou naprosto osamocen a nezaváhal. Pro tureckého stopera se jednalo o první branku v Premier League.

Leicester kontroloval hru a když Ndidiho volej prolétl těsně vedle branky, musel vzít na sebe odpovědnost Jamie Vardy. Ten nejprve přijmul balón od Tielemanse, poté si ho vyměnil s Grayem a zakončil přesně k zadní tyči. Vardy se stal prvním hráčem v sezóně, který pokořil hranici deseti branek a jeho tým si další výhrou pozvedl sebevědomí před důležitým zápasem s Arsenalem.

Více informací k zápasu

Watford FC - Chelsea FC 1:2

02.11.2019 18:30

Góly: 80. Gerard Deulofeu (pen.) - 5. Tammy Abraham, 55. Christian Pulisic

Chelsea pod vedením Franka Lamparda i nadále šlape a ze hřiště Watfordu si odváží těsnou výhru 2:1. Blues byli po většinu zápasu výrazně lepším celkem, utkání si však hloupě zkomplikovali patnáct minut před koncem penaltou, kterou bezpečně proměnil Deulofeu. Vyrovnat se však domácím už nepodařilo, a tak se Chelsea minimálně do neděle posunula na třetí příčku.

Hosté odstartovali pěkně zhurta a už po pěti minutách byli ve vedení, když si na parádní míč Jorginha naběhl Abraham a pohodlně přehodil vyběhnuvšího Fostera. Tentýž hráč mohl po dvaceti minutách přidat i druhý zásah, když se objevil sám před brankářem domácích, ten však jeho pokus perfektně zlikvidoval. Z následného rohového kopu pak hlavičkoval Pulisic, jehož hlavičku dalším efektním zákrokem zlikvidoval Foster. Na druhé straně mohl vyrovnat Deulofeu, jeho rána z hranice vápna však skončila těsně mimo. Před přestávkou pak ještě naposledy zahrozili hosté z kopačky Mounta, jehož dělovku domácí brankář s vypětím všech sil vytáhl na břevno.

Na začátku poločasu druhého to byl opět tentýž anglický záložník, kterého si našel pas Williana, z hranice šestnáctky však Fostera znovu překonat nedokázal. Hosté však své vedení přece jenom navýšili, když si přízemní centr Abrahama našel na malém vápně Pulisice, který již měl hodně jednoduchou úlohu. Třetí hřebíček mohl přidat Pulisic, jehož střelu však vytěsnil fantastický Foster, později také Abraham, kterému chyběly jen centimetry, aby usměrnil Kovačičovu střelu do sítě.

Hostující celek však doplatil na až příliš velké sebevědomí, když to přehnal s kombinací u vlastního vápna, Jorginha obral o míč Deulofeu a podle názoru VAR byl následně podražen, kvůli čemuž bylo sudímu Taylorovi doporučeno nařídit pokutový kop. K tomu se postavil sám postižený a bezpečně jej proměnil.

Hluboko v nastaveném čase pak mohl Watford dokonce vyrovnat, když si na standardní situaci naskočil brankář Foster, který se do pokutového území soupeře vydal podpořit ofenzivu vlastního celku, jenže proti jeho hlavičce vytáhl fantastický zákrok Kepa a zachránil tak Chelsea důležité tři body.

Více informací k zápasu

Arsenal FC - Wolverhampton Wanderers 1:1

02.11.2019 16:00

Góly: 21. Pierre-Emerick Aubameyang - 76. Raúl Jiménez

Třikrát v rozmezí šesti dní šel londýnský Arsenal do vedení a třikrát vzápětí o nabytý náskok přišel. Sérii nezdarů Kanonýři nezvládli napravit ani proti Wolverhamptonu, s kterým uhráli pouze remízu 1:1, a pozice Unaie Emeryho v roli hlavního kouče Arsenalu je v čím dál větším ohrožení.

Hosté se stejně jako v loňské sezoně prezentovali na Emirates Stadium odvážným výkonem a favorizovaného soupeře dokonce výrazně přestříleli 25:10. Gól Raúla Jiméneze čtvrthodinu před koncem byl odpovědí na úvodní trefu Piérra-Emericka Aubameyanga a postaral se o prodloužení stávající série neporazitelnosti Wolves na šest zápasů, byť většina z nich jsou stejně jako v tomto případě remízy.

Lepší nástup do zápasu měl sice Wolverhampton, ovšem po dvaceti minutách hry se o průlom skóre postaral Arsenal. Tečovaný centr Davida Luize si našel cestu k Alexandru Lacazettovi, jenž v pokutovém území zachoval chladnou hlavu a ideálně vybídl k zakončení svého útočného parťáka Aubameyanga, pro nějž nebyl problém zblízka uklidit míč do sítě.

Kdo však očekával, že zisk vedení Arsenalu pomůže převzít iniciativu a utkání dominovat, musel být stejně jako v předešlých případech s Crystal Palace či Liverpoolem zklamán. Ještě do přestávky musel Bernd Leno vytáhnout kvalitní zákrok proti Mattu Dohertymu a německý brankář byl podstatně častěji v permanenci i po změně stran. Pokus Nevese na úvod druhé půle se ještě neujal, ovšem Wolves se trpělivě tlačili do zakončení znovu a znovu, až v 76. minutě slavili zasloužené vyrovnání, když Moutinhův kroucený centr přistál u Raúla Jiméneze a mexický forvard zkušeně skóroval.

Závěrečné minuty tak přinesly na Emirates Stadium již dobře známou nervózní až negativní atmosféru a mohlo být ještě hůře, když Diogo Jota v závěru dokonal obrat hostí. Unai Emery poněkud překvapivě nasadil do hry mladíky Martinelliho se Sakou či Seada Kolašinace na úkor Nicolase Pepeho a Arsenal již zápas strhnout zpět na svou stranu nedokázal. Kanonýři tak pokračují v bídné formě, kdy z posledních tří kol proti papírově přijatelným soupeřům vybojovali pouhé dva body a jejich neutěšené výkony ani nejeví výraznější známky zlepšení navzdory zamícháním sestavy a nasazením dvojice Özil-Torreira.

Více informací k zápasu

Aston Villa - Liverpool FC 1:2

02.11.2019 16:00

Góly: 21. Trézéguet - 87. Andrew Robertson, 90+4. Sadio Mané

Sedmadvacet zápasů dlouhá ligová neporazitelnost Liverpoolu byla v ohrožení jako už dlouho ne. Reds se totiž na hřišti Aston Villy nevyvarovali brzkého inkasovaného gólu z kopačky Trezegueta a navzdory výraznému tlaku se jim nedařilo nepříznivý vývoj skóre zvrátit. Když v 87. minutě srovnal Robertson, zdálo se, že si Villans vyslouží proti lídrovi tabulky alespoň prestižní bod, avšak ve čtvrté minutě nastavení rozesmutněl Villa Park gólovou hlavičkou Sadio Mané.

Domácí do zápasu vstoupili aktivně a první půli odehráli v obzvláště vysokém tempu. Anwar El Ghazi ověřil pozornost brankáře Alissona hned v první minutě a Bjorn Engels vzápětí minul z výtečné hlavičkové pozice, ovšem do třetice se již Villa dočkala. Vytažená obrana Liverpoolu sice při bránění přímého kopu vystavila do ofsajdu hned několik hráčů soupeře, ovšem na konci McGinnova výtečného pasu na zadní tyč se zjevil Trezeguet, jenž svůj náběh načasoval precizně a zakončení z voleje zvládl s bravurou stejně tak.

Reds měli přitom chvíli předtím sami možnosti na průlom skóre, když Mané jen těsně minul po centru Alexandera-Arnolda a Mohamed Salah přinutil brankáře Toma Heatona k pohotovému zákroku. Vůbec nejblíže byli hosté srovnání v 29. minutě, když Mané našel před brankou Firmina a brazilský forvard snadno zblízka doklepl míč do sítě, avšak asistent rozhodčího vzápětí zdvihl praporek nad hlavu a jeho verdikt potvrdil po důkladném přezkoumání i videorozhodčí, byť šlo o mimořádně těsnou záležitost v rozmezí centimetrů.

V druhé půli již Villans nedokázali soupeři ve středu pole konkurovat a zatáhli se do hlubšího bloku na vlastní polovinu a šance hostí na vyrovnání přibývaly. Maného vychytal neortodoxním zákrokem ramenem Heaton a pokusy střídajících Oxlada-Chamberlaina s Lallanou si cestu do branky nenašly, ale v samém závěru se z tlaku Reds gólová akce přece jen zrodila. Přetažený centr Maného našel Andyho Robertsona, jenž využil chvilkového zaváhání El Ghaziho a volný prostor k zakončení přetavil ve výtečnou hlavičku pod břevno, na kterou byl Heaton krátký.

I remíza 1:1 by však byla pro domácí úspěchem a pro favorita selháním, ovšem i to se v samém nastavení podařilo liverpoolským odvrátit. Rohový kop Alexandera-Arnolda si na přední tyči našel hlavu Maného a senegalský forvard brilantní hlavičkou na zadní tyč poslal své spoluhráče i sektor fanoušků hostí do extáze. Liverpool tak v této sezoně opět dokázal otočit nepříznivý vývoj zápasu a drží si na čele před Manchesterem City stále šestibodový náskok.

Více informací k zápasu

Brighton & Hove Albion - Norwich City 2:0

02.11.2019 16:00

Góly: 68. Leandro Trossard, 84. Shane Duffy

Fotbalisté Brightonu poměrně snadně na domácím hřišti porazili Norwich City 2:0 po brankách Trossarda a Duffyho a vyšvihli se na průběžné osmé místo v Premier League. Norwich zůstává i nadále předposlední.

První šanci si však vytvořili hosté. Marco Stiepermann neměl žádného volného spoluhráče, a tak zpoza vápna placírkou vypálil. Střela letěla hodně nahoru, jenže začala rychle padat a míč nakonec orazítkoval břevno.

V 19. minutě předvedl výborný zákrok brankář Norwiche Tim Krull. Conolly pronikl s míčem až do vápna, ale hostující gólman jeho prudkou střelu vyrazil kopačkou.

Ve 36. minutě museli na plac lékaři. Adam Webster nakonec nemohl v utkání pokračovat a za hlasitého potlesku jej odnesli z hrací plochy na nosítkách.

V poslední minutě první půli nastal velký zmatek před brankou Canaries. Nejprve pálil Maupay, po něm ještě dorážel Connolly, ale ani jeden nedokázal dostat balón za brankovou čáru.

Ve druhém poločase uběhlo dvacet tři minut, když se domácí příznivci mohli poprvé radovat. Po autovém vhazování odcentroval na bližší tyč Montoya, do místa určení si výborně naběhl Leandro Trossard a lehkým přiťuknutím z voleje poslal balon do sítě.

O pár minut později předvedl další excelentní zákrok Tim Krull, když na roh vyrazil tvrdou ránu Maupaye.

Pět minut před koncem základní hrací doby domácí potvrdili svou výhru. Na výborný centr Trossarda z přímého kopu si za obranu zaběhl Shane Duffy a s troškou štěstí míč dostal k levé tyči.

V nastavení ještě nebezpečně pálil Alzate, jeho pokus se však nakonec zakroutil těsně vedle.

Více informací k zápasu

Manchester City - Southampton FC 2:1

02.11.2019 16:00

Góly: 70. Sergio Agüero, 86. Kyle Walker - 13. James Ward-Prowse

Po devítigólové ostudě s Leicesterem a pohárové prohře s Manchesterem City zamířili hráči Southamptonu na Etihad Stadium podruhé v krátkém sledu za sebou k ligovému klání a očekávání tak v jejich případě snad ani nemohla být níže. O to větší překvapení bylo, že Saints se nejen zásluhou Warda-Prowse ujali brzkého vedení, ale dlouhou dobu dokonce favorita dokázali držet na uzdě bez jediné přesné střely na brankáře McCarthyho. V samém závěru však favorit přesto zápas otočil především díky Kylu Walkerovi, autoru asistence a vítězného gólu.

Domácí se tak udrželi na druhém místě v šestibodovém kontaktu s vedoucím Liverpoolem, který si týmž způsobem zahrával proti Aston Ville, zatímco hosté zůstávají v sestupových vodách na osmnácté příčce. O drama tak v sobotním programu jedenáctého kola nebyla nouze, avšak výsledky nakonec dopadly přesně podle papírových předpokladů.

Možná i kvůli čerstvému triumfu z ligového poháru a vědomí ostudné prohry Saints z minulého kola nenastoupili domácí do zápasu plně koncentrovaní a brzy za svou bohorovnost pykali. Nathan Redmond dostal až příliš mnoho prostoru na pravé straně, vybídl k zakončení Stuarta Armstronga a výjimečně se v tu chvíli nevyznamenal ani brankář Ederson, jemuž míč při zákroku vypadl před sebe a dobíhající James Ward-Prowse pohotově brazilského gólmana překonal z dorážky.

Odpovědí Citizens byla naprostá územní dominance a čtrnáct střel ještě do přestávky, ovšem ani jedna z nich nezamířila mezi tři tyče. Nejblíže měl ke srovnání John Stones, jenže Gündoganův centr poslal z výtečné pozice hlavou příliš vysoko.

Na nepříznivý vývoj zápasu zareagoval Pep Guardiola již poločasovým nasazením Gabriela Jesúse, ale defenziva Saints odolávala i nadále. Až dvacet minut před koncem byl odpor hostí zlomen, když Walker pronikl svým typickým dravým způsobem po pravé straně a ostrým pasem našel Sergia Agüera, jenž si připsal již devátý ligový zásah sezony.

Vyrovnání přineslo ještě větší nápor domácích a hráči Southamptonu sice působili čím dál unavenějším dojmem, avšak odolávali i nadále. Bernardo Silva si na brankáře Saints nepřišel, Kevin de Bruyne z nepřímého kopu v šestnáctce zamířil jen těsně vedle, a když už se zdálo, že hosté přečkali to nejhorší, pět minut před koncem inkasovali podruhé. McCarthy vyboxoval Angelinův centr pouze k Walkerovi, který stihl v rychlosti zaujmout střeleckou pozici a procpal zblízka míč do sítě na vítězných 2:1.

Více informací k zápasu

Sheffield United - Burnley FC 3:0

02.11.2019 16:00

Góly: 17. John Lundstram, 43. John Lundstram, 44. John Fleck

Až překvapivě lehce si fotbalisté Sheffieldu poradili s obvykle nepříjemným soupeřem z Burnley. Domácí podali exkluzivní výkon a během první půle nasázeli všechny tři branky a víceméně tak rozhodli o osudu utkání. Získané 3 body je katapultovali na šestou příčku tabulky Premier League, s čímž před sezónou počítal málokdo.

Domácí fotbalisté byli od začátku tím lepším celkem a svou převahu korunovali po více než čtvrt hodině hry úvodní brankou zápasu. Levý bek Stevens vysunul McGoldricka, jehož centr Mousset šikovně přistrčil dobíhajícímu Lundstramovi, který přízemní střelou poprvé rozvlnil síť. Na druhé straně reklamovali fotbalisté Burnley ruku jednoho z domácích obránců, hlavní sudí však správně nechal pokračovat ve hře.

Těsně před poločasem se pak na Bramall Lane začaly dít věci. Nejprve propadl další centr Stevense s přispěním teče Mousseta až na zadní tyč, kde číhal zcela nepokrytý Lundstram, který přidal svou druhou branku v zápase. Jen o minutku později pak byl rozdíl ve skóre již třígólový. Mousset tentokrát přihrávkou uvolnil Johna Flecka, jehož křižná přízemní rána zapadla přesně ke vzdálenější tyči. Hosté si tak o poločasové přestávce skutečně měli co vyříkávat.

Žádný velký tlak hostujícího týmu se však v druhé půli nekonal. Ten zahrozil hlavičkou Tarkowskiho, kterou ale domácí brankář s vypětím všech sil zlikvidoval. Naopak na druhé straně mohl čtvrtou branku přidat Sharp, kterého ale vychytal Pope, a v nastaveném čase měl hattrick na noze hrdina Lundstram, který ale tentokrát ve výhodné pozici nedokázal zamířit přesně. Sheffieldu to však vadit nemuselo, jen o pár okamžiků později totiž mohl začít oslavovat drtivé vítězství 3:0.

Více informací k zápasu

West Ham United - Newcastle United 2:3

02.11.2019 16:00

Góly: 73. Fabián Balbuena, 90. Robert Snodgrass - 16. Ciaran Clark, 22. Federico Fernández, 51. Jonjo Shelvey

Newcastle předvedl na hřišti West Hamu velkou jízdu, po hodině hry se dostal do třígólového vedení a pohodlně kráčel k výhře. O tu se v závěru po dvou brankář "Kladivářů" nakonec musel trochu strachovat, nicméně své vítězství nakonec uhájil a na sever Anglie si tak odváží všechny tři body. Naopak domácí pokračují ve výsledkové a herní bídě, s čímž manažer Pellegrini nemůže být ani v nejmenším spokojen.

Hammers se vůbec nepodařil vstup do utkání. Nejprve nezvládli pokrýt standardní situaci hostí, Joelinton vrátil přetažený míč před branku, kde jej hlavou poslal nekompromisně do sítě stoper Ciaran Clark. Jen o necelou chvíli později se podobná situace opakovala. Tentokrát si na centr z hloubi pole naběhl Fernández, který ke zděšení domácích příznivců zůstal zcela sám. Proti němu navíc poněkud nesmyslně vyběhl brankář Roberto, načež pro zadáka hostujícího celku pak nebyl problém jej přehodit a poslat míč podruhé do sítě.

Následně se do role hlavního aktéra pasoval křídelník Saint-Maximin, který dvakrát pláchl domácí obraně a řítil se sám na brankáře Roberta, ani jednou jej však překonat nedokázal. Ve druhém případě pak neuspěl ani dorážející Almirón. Na druhé straně mohl po rohovém kopu snížit náskok hostí hlavičkující Diop, Dúbravka ovšem předvedl vynikající zákrok.

Newcastle se však třetí branky přece jenom dočkal - na startu druhé půle se totiž k přímému volnému kopu z 25 metrů postavil Shelvey a pěkným obstřelem využil slabšího zákroku domácího brankáře a prakticky rozhodl o osudu utkání.

"Kladivářům" se v samém závěru alespoň podařilo rozdíl ve skóre snížit. Nejprve centr Lanziniho Dúbravka vyrazil pouze k Balbuenovi, který jej z malého vápna pohodlně uklidil do sítě, načež v nastaveném čase napřáhl z hranice velkého pokutového území Snodgrass a parádní pumelicí snížil na konečných 3:2 pro Newcastle.

Více informací k zápasu

AFC Bournemouth - Manchester United 1:0

02.11.2019 13:30

Góly: 45. Joshua King

Fotbalisté Manchesteru United nezvládli roli favorita a po brance Kinga z konce první půle prohráli 0:1. Díky tomu se v tabulce propadli právě až za svého dnešního soupeře. Rudí ďáblové tak nenavázali na tři předchozí výhry.

United se sice museli obejít bez několika opor, do zápasu však vstoupili aktivně. Už v páté minutě mířila parádní kolmice na Jamese, který přenechal Pereirovi. Ten však vůbec netrefil balon.

Po prvních dvaceti minutách, kdy byli jasným pánem hry hosté, však Bournemouth začal být o poznání aktivnějším sokem. Jeho hráči však nebyli schopni si vypracovat nějakou slibnější šanci a navíc Manchester zlobil rychlými protiútoky.

Při jednom z nich si penaltu chtěl vymodlit Martial, ale šel k zemi až příliš ochotně, což vyvolalo velkou nevoli domácích fotbalistů. Při následné potyčce sudí musel tasit žlutou kartu.

Když už to vypadalo, že se půjde do šaten bez branek, zažili hosté šok. Nadýchaný centr si ve vápně našel Joshua King, dostal hodně prostoru, takže si míč ještě stihl připravit a zakončil k levé tyči.

Ve druhém poločase se především hodně žlutilo. Až v 76. minutě se domácí fandové málem znovu zvedali ze sedaček. Wilson ve vápně vyslal moc pěknou střelu, jenže David De Gea ukázal svou extra třídu.

V 83. minutě mohlo být vyrovnáno. United rozehráli rohový kop na krátko, Fred poslal na vzdálenější tyč výborný centr a střídající Mason Greenwood z bezprostřední blízkosti napálil balon do tyče.

K ničemu zajímavější už se poté Manchester nedostal a v Bournemouthu padl. Domácím patří aktuálně šesté místo, hostům osmé.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Liverpool FC11101025:931
2.Manchester City1181234:1025
3.Leicester City1172227:823
4.Chelsea FC1172225:1723
5.Arsenal FC1145216:1517
6.Sheffield United1144312:816
7.AFC Bournemouth1144314:1316
8.Brighton & Hove Albion1143414:1415
9.Crystal Palace1143410:1415
10.Manchester United1134413:1113
11.Tottenham Hotspur1134417:1613
12.Wolverhampton Wanderers1127214:1413
13.West Ham United1134414:1713
14.Burnley FC1133514:1812
15.Newcastle United113359:1712
16.Aston Villa1132616:1811
17.Everton FC1132611:1711
18.Southampton FC1122710:278
19.Norwich City1121811:267
20.Watford FC110566:235

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (677)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele