Premier League - preview 11. kola

02.11.2019, 08:33, aktualizováno 03.11.2019, 09:02
Previews
Leicester okupuje přední příčky tabulky a nyní si může své postavení ještě pojistit, hodila by se mu k tomu výhra nad Crystal Palace. Ve druhém nedělním zápase se proti sobě postaví dvě zklamání letošní sezony, Everton hostí Tottenham...
Crystal Palace - Leicester City  (neděle 15:00)
Třetí místo v tabulce po deseti kolech trochu překvapivě drželi fotbalisté Leicesteru. Aby tomu bylo tak i po dalším víkendu, potřebují vzhledem k vítězství Chelsea získat rovněž tři body, a sice proti Crystal Palace. Ty zase může výhra posunout na příčku pátou.

Eagles zatím prožívají velmi podařenou sezónu. Jediné nečekané zaváhání si připsali hned v úvodu při porážce v Sheffieldu, jinak slabší týmy poráží a občas dokážou obrat o body i účastníky evropských pohárů - jako třeba minulý týden Arsenal. Na Emirates Stadium sice po deseti minutách prohrávali již o dvě branky, avšak díky brankám Milivojeviće a Ayewa si odvezli cennou remízu.

Na domácí půdě podlehli od poloviny března z devíti utkání pouze dvakrát Manchesteru City, avšak vícekrát, než by bylo zdrávo, ztrácí body vinou remízy. Navíc tam za celou tuto sezónu vstřelili pouhé čtyři branky. Nutnou dodat, že celkově jich je deset, což je třetí nejmenší číslo v celé soutěži, z nichž o čtyři se postaral nejlepší střelec Jordan Ayew.

Hráči Foxes v tomto ročníku prohrávají pouze na severu Anglie - jediné dvě porážky si připsali na Anfieldu a Old Trafford. V posledním ligovém kole se prezentovali kanonádou proti Southamptonu, na devítibrankové demolici se hattricky podíleli Pérez a Vardy, po gólu přidali Chilwell, Tielemans a Maddison.

I díky tomu je ofenziva Lišek druhou nejlepší v lize hned za suverénními Citizens. Hlavní zbraní je již devítigólový Jamie Vardy, který se může osamostatnit na čele kanonýrů. Právě na něj budou hosté spoléhat, neboť v Selhurst Parku již dvě utkání po sobě nedali gól a prohráli.

Domácím se do sestavy zřejmě vrátí Guaíta, naopak Sakho a Wickham zůstávají mimo hru, kde je možná doplní i Townsend. Jediným absentérem Leicesteru je dlouhodobě zraněný James.
Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Guaíta - Ward, Tomkins, Cahill, van Aanholt - Kouyaté, Milivojević, McArthur - Zaha, J. Ayew, Schlupp
Leicester City - pravděpodobná sestava:
Schmeichel - Pereira, Evans, Söyüncü, Chilwell - Ndidi - Pérez, Tielemans, Maddison, Barnes - Vardy
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.93 - 3.48 - 2.07
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Everton FC - Tottenham Hotspur  (neděle 17:30)
Ani zdaleka nenaplňují své předsezónní ambice aktéři posledního utkání jedenáctého kola Premier League. Everton se potácí jen dva body nad sestupovou propastí, Tottenham na tom není o moc lépe - vítězství mu však pomůže do horní poloviny tabulky.

Toffees si po dalším ligovém nezdaru, který přišel minulý víkend proti Brightonu, napravil náladu alespoň v poháru. Zásluhou branek Holgatea a Richarlisona totiž porazil Watford a postoupil do čtvrtfinále. V dlouhodobé soutěži ovšem nutně potřebuje zabrat, neboť vyhrál jediný z posledních šesti zápasů.

Přitom domácí forma mužů z Liverpoolu je obstojná. Prohráli sice se Citizens a Sheffieldem, ovšem dokázali porazit další tři mužstva. V Goodison Parku také nastříleli solidních sedm branek, zato s celkovými deseti jsou třetím nejhorším mužstvem. Ofenzivu Karamelek táhne třígólový Calvert-Lewin, o gól méně mají Richarlison a zraněný Bernard.

Spurs v této sezóně odehráli již čtrnáct soutěžních zápasů, úspěšní však byli jen ve čtyřech. Daleko od dalšího nebyli minulý týden na Anfieldu, kde vedli od první minuty zásluhou Kanea, ovšem po pauze domácí zabrali a otočili.

Venkovní bilance Tottenhamu je ještě tristnější. Poslední ligové vítězství mimo svůj stadion se datuje do ledna, napříč soutěžemi tomu bylo na začátku března. Letos třikrát remizovali a čtyřikrát prohráli, včetně penaltového vypadnutí z Ligového poháru v Colchesteru. Do útoku to přitom špatné není, více branek než Kohouti dali jen celky z nejlepší čtyřky.

Kromě Bernarda domácí postrádají Gbamina, v ohrožení je i Minův start. Trest za žluté karty si na druhé straně odpykává Rose, který tak zřejmě i s Vertonghenem za postranní čarou doplní indisponovaného Lamelu.
Everton FC - pravděpodobná sestava:
Pickford - Sidibe, Keane, Mina, Digne - Gomes, Davies - Walcott, Sigurdsson, Iwobi - Richarlison
Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Gazzaniga - Aurier, Alderweireld, Sánchez, Davies - Sissoko, Ndombelé - Eriksen, Alli, Son - Kane
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.56 - 3.51 - 2.87
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AFC Bournemouth - Manchester United  (sobota 13:30)
Fotbalisté Bournemouthu přivítají v rámci 11. kola Premier League na svém stadionu Manchester United. Oba celky překvapivě v tabulce dělí jen dvě příčky, i když Rudí Ďáblové se v postupně výsledkově zlepšují.

Domácí celek se výsledkově i herně trápí. Bournemouth naposledy vstřelil gól 28. září proti West Hamu, kdy zápas skončil 2:2. Od té doby si Howeho svěřenci připsali dva body, přičemž dvakrát remizovali 0:0 a 0:1 podlehli Arsenalu. Proti United nebudou hrát kvůli zranění Brooks, Daniels a Stanislas. "Uzdravil se nám Andrew Surman, což je rozhodně dobrá zpráva, ale náš seznam zraněných tím bohužel nekončí. Realizační tým bude tvrdě pracovat na návratu všech indisponovaných. My se mezitím s Manchesterem popereme o body," řekl pro klubový web manažer Bournemouthu Eddie Howe.

United zažívají pozitivní období. Po čtyřech utkání v řadě bez výhry se parta kolem Pogby zvedla a už má na kontě tři vítězství po sobě. Naposledy to v Ligovém poháru odnesla Chelsea, která prohrála 1:2. V lize Red Devils naposledy vyhráli na půdě Norwiche 3:1 a tabulkou pomalu stoupají vzhůru. Trápí je však početná marodka, na které se mimo jiné nachází Paul Pogba či Nemanja Matič. "Většina zraněných by snad měla být připravena po reprezentační přestávce. Nesmíme na situaci příliš tlačit, vždycky je riziko obnovení problému. Máme dost široký kádr na to, abychom si dokázali poradit," prozradil manažer United Ole Gunnar Solskjaer.

Momentálně mají oba týmy třináct bodů, Manchester je výše postavený díky lepšímu skóre. Vzhledem k momentální formě však neočekávám, že by hosté měli prohrát. Poslední vzájemný zápas ovládl na Old Trafford slavnější z oponentů 4:1.
AFC Bournemouth - pravděpodobná sestava:
Ramsdale - Smith, Cook, Aké, Rico - Fraser, Lerma, Billing, Danjuma - King - Wilson.
Manchester United - pravděpodobná sestava:
De Gea - Wan Bissaka, Lindelof, Maguire, Young - McTominay, Fred - James, Pereira, Rashford - Martial.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.60 - 3.56 - 2.14
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Arsenal FC - Wolverhampton Wanderers  (sobota 16:00)
Londýnský Arsenal prožívá v posledních týdnech obzvláště turbulentní období plné neuspokojivých výkonů, výsledků, a navrch i kontroverzních rozporů uvnitř klubu. Ve středu dění jsou nyní především Granit Xhaka a Mesut Özil - zatímco první jmenovaný po okázalém rozkolu s tribunami Emirates Stadium do sobotního duelu s Wolverhamptonem vůbec nenastoupí, Özil by naopak po měsících vystrnadění ze soupisky mohl znovu diktovat hru Kanonýrů.

Přestože se Xhaka prostřednictvím klubu a sociálních sítí za své chování v minulém kole s Crystal Palace omluvil, Unai Emery na předzápasové tiskové konferenci potvrdil, že kapitán Arsenalu proti Wolves nenastoupí, neboť by působil jako rozptýlení od samotné Premier League, která svou důležitostí hraje prim. Švýcarského reprezentanta by mohl ve středu pole nahradit Lucas Torreira.

Po zklamání v podobě remízy s Crystal Palace si Arsenal nespravil chuť ani v týdnu v ligovém poháru, kde na půdě Liverpoolu v bláznivé přestřelce 5:5 vypadl ze soutěže na pokutové kopy. Přesto se v tomto zápase blýskl právě zmíněný Özil a jeho předčasné stažení ze hry, stejně jako v případě Torreiry nahrávají jejich účasti v zápase s Wolverhamptonem. O start v základní sestavě si hlasitě říká i mladý forvard Gabriel Martinelli, jenž na Anfield Road skóroval hned dvakrát.

Také Wolverhampton má za sebou nepovedený start do sezony i čerstvou pohárovou porážku. Výrazně obměněný tým plný mladíčků z juniorky podlehl venku Aston Ville 2:1 a manažer Nuno Espírito Santo přiznal, že vypořádat se s nabitým zápasovým programem v souvislosti s účastí Wolves v Evropské lize je řádná výzva, byť portugalský manažer věří, že tato zkušenost jeho týmu jen a jen pomůže. Doposud se však loňskému zjevení sezony moc nedaří a je s pouhými dvěma výhrami až dvanáctý. Už tak nepříliš široký kádr Wolves navíc čerstvě oslabil o obránce Willyho Bolyho, jenž se podrobil operaci zlomeniny holeně, a zdravotní potíže mají i další stoper Ryan Bennetss či Morgan Gibbs-White.
Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Leno - Chambers, Sokratis, Luiz, Tierney - Torreira, Guendouzi - Pepe, Özil, Aubameyang - Lacazette
Wolverhampton - pravděpodobná sestava:
Patrício - Doherty, Coady, Saiss - Traoré, Dendoncker, Neves, Moutinho, Jonny - Jiménez, Jota
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.78 - 4.04 - 4.62
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Aston Villa - Liverpool FC  (sobota 16:00)
Našlapaný sobotní program jedenáctého kola Premier League nabídne od čtyř hodin střetnutí Aston Villy s Liverpoolem. O favoritovi v tomto případě nemůže být sporu, neboť jde o souboj ligového nováčka se zcela dominantním lídrem celé soutěže, ovšem Villans již v předešlých zápasech s předními týmy anglické soutěže podali slibné výkony a na domácí půdě si mohou na překvapivý výsledek troufat tím spíše.

Přestože ve venkovních zápasech s Tottenhamem, Arsenalem i Manchesterem City nakonec Aston Villa prohrála, pokaždé se týmu Deana Smithe dařilo slušnou porci zápasu soupeři vzdorovat a sahat po bodovém zisku. Dobrou zprávou pro domácí je navíc zdravotní stav Jacka Grealishe, jenž kvůli potížím s lýtkem vynechal vítězné utkání ligového poháru proti Wolverhamptonu, ovšem v sobotu má být dle slov manažera Villans připraven nastoupit.

Také Liverpool má za sebou úspěšnou pohárovou štaci, neboť v bláznivé gólové přestřelce s Arsenalem 5:5 postoupil dále skrze pokutové kopy. Manažer Jürgen Klopp přitom pošetřil celé ofenzivní trio Mané-Firmino-Salah, které je tak na návštěvu Villa Parku plně fit. Totéž již nelze říci o Nabym Keitovi, jenž ve zmíněném zápase s Arsenalem musel předčasně odkulhat ze hřiště. Najisto pak bude hostům chybět stoper Joel Matip, jehož potíže s kolenem vyřadí dle Kloppa ještě alespoň na pár týdnů.

Gólové hody s Arsenalem sice na jednu stranu poslaly varovný signál, že obrana Reds je bez Virgila van Dijka sotva poloviční, ovšem zároveň si Klopp mohl pochvalovat týmovou mentalitu mladého mužstva, které se nepoložilo ani při dvoubrankovém manku. Obzvláště pozitivní stopu za sebou nechali dvougólový Divock Origi a Alex Oxlade-Chamberlain, kteří mohou směle pošilhávat po další minutové porci.
Aston Villa - pravděpodobná sestava:
Heaton - Guilbert, Engels, Mings, Targett - Nakamba - Trezeguet, McGinn, Luiz, Grealish - Wesley
Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Alisson - Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson - Henderson, Wijnaldum, Oxlade-Chamberlain - Salah, Firmino, Mané
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 9.62 - 5.80 - 1.33
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Brighton & Hove Albion - Norwich City  (sobota 16:00)
Brightonský stadion uvidí v rámci jedenáctého kola Premier League souboj domácích borců s Norwichem. Zápas čtrnáctého s předposledním je pro oba týmy důležitý. Domácí se v případě výhry vzdálí od sestupových vod, hosté by z nich naopak utekli.

Brighton v minulém kole anglické ligy hrál rovněž doma a po brance v poslední minutě získal důležité tři body po výhře 3:2 nad trápícím se Evertonem. Seagulls při tom ještě v 80. minutě prohrávali. Na začátku října překvapili celou anglickou fotbalovou obec, když smázli Spurs jednoznačně 3:0. Brightonu budou kvůli zranění chybět Bernardo a José Izquierdo. "Je tu progres, ale nic nového, co bych vám řekl," líčil kouč Brightonu Graham Potter.

Fotbalistům Norwiche se zatím vůbec nedaří. V posledních pěti zápasech uhráli jen jeden bod a jsou těsně nad chvostem tabulky. Minulý týden na jejich hřišti 3:1 zvítězil Manchester United, jedinou branku vstřelil Hernandez. Předtím uhráli Canaries bezbrankovou remízu v Bournemouthu. V jedenáctém kole budou určitě postrádat Hanleyho, Kloseho a Zimmermanna. U dalších několika borců je navíc start nejistý. "Zranění Tima Krulla naštěstí nebylo až tak vážné a proti Brightonu nastoupí. Další pozitivní zprávou je návrat Ralfa Fährmanna, který výborně zvládl rekonvalescenci," uvedl hlavní trenér Canaries Daniel Farke.

Díky extrémně vyrovnanému středu tabulky by se Brighton mohl posunout až na šesté místo, Norwich v případě výhry na šestnácté.
Brighton - pravděpodobná sestava:
Ryan - Montoya, Webster, Dunk, Burn - Gross, Pröpper, Stephens, Alzate - Connolly, Maupay.
Norwich City - pravděpodobná sestava:
Krul - Aarons, Amadou, Godrey, Lewis - Tettey - Buendía, McLean, Leitner, Cantwell - Pukki.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.61 - 4.37 - 5.63
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Manchester City - Southampton FC  (sobota 16:00)
Manchester City pokračuje v nahánění vedoucího Liverpoolu duelem se Southamptonem - a pokud se naplní předzápasové prognózy, pak se fanoušci na Etihadu mohou těšit na další z pořádných debaklů. Citizens se po několika zaváháních zdá se dostávají do formy, naproti tomu hosté prožívají jeden z nejhorších týdnů za poslední roky.

Minulý pátek na vlastním stánku šokovali vlastní fanoušky, když proti Leicesteru podali ostudný výkon a schytali neuvěřitelný debakl 0:9. V týdnu pak v rámci ligového poháru změřili síly právě s Manchesterem City a z tohoto klání si odnesli porážku 1:3. Před partou trenéra Hasehüttla tak stojí skutečně spousta práce, než si své fanoušky dokáže znovu udobřit.

Manchester City schytal v úvodních deseti ligových kolech dvě ligové porážky, když nejprve překvapivě nezvládl výlet na hřiště Norwiche, načež pak byl z protiútoků potrestán v domácím duelu s Wolverhamptonem. Krom toho ještě svěřenci Guardioly ztratili dva body po domácí remíze s Tottenhamem, zbylých sedm duelů pak zvládli vítězně. Velkým problémem je pro španělského kouče defenziva, ve které jeho tým sužují zranění, kvůli kterým byl například v duelu s Crystal Palace nucen na postech stoperů nasadit dva střední záložníky, konkrétně pak Fernandinha s Rodrim. Není tedy divu, že Citizens v mnoha zápasech - a první polovina duelu s Aston Villou toho může být zářným příkladem - kvůli křehké defenzivě nevypadají zrovna neporazitelně.

O problémech s defenzivní činností vědí své také v Southamptonu, kterému momentálně připadá nechtěný titul nejhorší obrany celé soutěže. Dvacet pět inkasovaných branek za deset ligových zápasů, to je skutečně hrozivá bilance. Pravda, velký podíl na tom má ostudný debakl 0:9 se Southamptonem, i bez něj však lze pozorovat, že obranná činnost celku z jihu Anglie prostě a jednoduše nefunguje. Proti defenzivě Southamptonu dokázali čtyřikrát skórovat fotbalisté Chelsea, třikrát ji pak překonali hráči Bournemouthu či Burnley. Paradoxní je, že jediné dvě výhry svěřenců trenéra Hasenhüttla jsou přitom spojeny s udržením čistého konta - na konci srpna dokázali Svatí porazit Brighton 2:0, v půlce září se zase radovali z těsné výhry 1:0 na půdě Sheffieldu.

Manchesteru City bude scházet dlouhodobě zraněný stoper Laporte a krajní záložník Sané, k dispozici pak španělský kouč nebude mít ani Rodriho, Danila či obránce Zinčenka. Southamptonu se do sestavy vrací Redmond a Boufal, k dispozici však nebude obránce Bertrand, který si odpyká první ze svého třízápasového trestu.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.07 - 15.40 - 34.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Sheffield United - Burnley FC  (sobota 16:00)
Sobotní program Premier League nabídne souboj týmů, které si zatím vedou nad očekávání dobře. Většina expertů před sezónou tipovala Sheffield na sestup, svěřenci Chrise Wildera ovšem do sezóny vstoupili výborně a v případě výhry by mohli případně poskočit dokonce až na šesté místo. To Burnley z horní poloviny tabulky odsunula až minulá prohra s Chelsea, pokud by se mu však podařilo domácí celek porazit, mohl by v neděli večer při shodě ostatních výsledků okupovat příčku sedmou.

Sheffield před sezónou nepřivedl žádná hvězdná jména a od svěřenců Chrise Wildera se toho zas tolik nečekalo. Že to ale byla velká chyba, to ukázalo již úvodních deset duelů. Sheffield se může pyšnit perfektní obětavostí a skvělou organizací defenzivy, která jim vynesla například senzační výhru nad Arsenalem. Celkově se ale nováčkovi soutěže proti týmům ze špice tabulky dost daří, krom výhry nad Chelsea totiž remizovali na Stamford Bridge nebo v posledním klání vyválčili bod za remízu 1:1 s West Hamem, přičemž prvnímu Liverpoolu podlehli po srdnatém výkonu jen tím nejtěsnějším možným rozdílem. Celkově vzato mohou být v Sheffieldu se současnou bilancí tří výher, čtyř remíz a tří porážek nadmíru spokojeni.

To i Sean Dyche může být se startem svých oveček tentokráte spokojen. Loni z úvodních deseti duelů vytěžili pouhých 8 bodů, letos jich mají na svém kontě již 12, přičemž za sebou mají odehrané duely s Chelsea, Liverpoolem, Leicesterem či Arsenalem. Ačkoliv se o Burnley mluví hlavně jako o defenzivním celku, letos se jim podařilo nastřílet už čtrnáct branek, což je v rámci ofenzivy řadí do nadprůměru ligy. Abychom měli srovnání, loni se jim ve stejném počtu zápasů podařilo skórovat jen desetkrát.

Domácí ovšem budou mít v sobotu problémy se sestavou, chybět mu budou Duffy, Eastwood a k dispozici nemusí být ani Callum Robinson. U hráčů hostí visí otazník nad startem Ashleyho Barnese, i když podle nejnovějších spekulací by měl být schopen do duelu zasáhnout. Mimo hru však určitě bude Johann Berg Gudmundsson a s největší pravděpodobností nebudou k dispozici ani Drinkwater s Chrisem Woodem.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.29 - 3.18 - 3.65
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
West Ham United - Newcastle United  (sobota 16:00)
Zdá se, že West Hamu po solidním úvodu tak trochu došla šťáva, naproti tomu Newcastlu se zase nepodařilo navázat na domácí výhru nad slavným Manchesterem United. Sobotní duel tak představuje příležitost pro oba celky k tomu, aby se opět naladily na pozitivnější notu. Newcastlu to ovšem dlouhodobě nestřílí, zatímco West Ham už čtyři zápasy neudržel čisté konto.

West Hamu se po delší době podařilo zachytit začátek sezóny, když na ostudnou domácí porážku s Manchesterem City dokázal zareagovat tím nejlepším možným způsobem a neprohrál v následujících šesti duelech, ze kterých krom tří remíz vytěžil také tři výhry, přičemž si takto v polovině září vyšlápl i na Manchester United. Tím ale dobrá forma Kladivářů skončila - alespoň se tak tedy zdá. Od té doby totiž svěřenci Mauricia Pellegriniho na výhru čekají, nejprve doma poněkud překvapivě a smolně podlehli Crystal Palace, po reprezentační pauze zase předvedli pravděpodobně svůj nejhorší výkon v letošní sezóně, když po zcela mátožném výkonu zaslouženě podlehli Evertonu, načež minulý týden ztratili slibně rozehraný zápas proti Sheffieldu a nakonec jen remizovali 1:1. Pokud tak Kladiváři chtějí udržet své postavení v první polovině tabulky, musí proti Newcastlu bezpodmínečně vyhrát.

Newcastlu se podle očekávání v letošní sezóně moc nedaří a skutečně jen zuby nehty se drží nad sestupovými pozicemi. Severoanglický celek má dlouhodobý problém s ofenzivou, která v průběhu letošní sezóny vyprodukovala pouhých šest branek - hůře na tom už je jen Watford, jehož ofenzivní hráči se zmohli pouze na branek pět. Svěřenci Steva Bruce zatím z deseti zápasů bodovali v pěti případech, přičemž zvítězili jen dvakrát. V obou případech se jim přitom podařilo porazit favorita, když nejprve vyloupili stánek Tottenhamu, načež před reprezentační pauzou přemohli Manchester United. Krom toho ještě remizovali s Watfordem, Brightonem a Wolverhamptonem, na další výhru však momentálně čekají od začátku října.

West Hamu bude chybět záložník Jack Wilshere, nicméně po delším zranění by se již v sestavě mohl objevit univerzál Michail Antonio. Newcastle může počítat se službami Andyho Carrolla, do hry ovšem určitě nezasáhnou Matt Ritchie, Fabian Schär, Florian Lejeune a karetní trest pak do hry nepustí ani záložníka Seana Longstaffa.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.89 - 3.73 - 4.38
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Watford FC - Chelsea FC  (sobota 18:30)
Souboj dvou týmů se zcela odlišnou formou nabídne sobotní dohrávka anglické Premier League. Zatímco domácí Watford se trápí a okupuje poslední příčku tabulky, londýnská Chelsea se po strastiplném začátku dostala do velmi dobré formy a Frank Lampard může být s výkony svých svěřenců v posledním měsíci naprosto spokojen. Karty jsou tak před utkáním rozdány jasně, otázkou však je, zda se Lampardovým svěřencům podaří roli favorita naplnit i na samotném hřišti.

Stačí jen letmý pohled na dosavadní výsledky Watfordu v této sezóně a jeden fakt okamžitě bije do očí - Sršně jsou posledním anglickým prvoligovým týmem, který stále čeká na svou první ligovou výhru. Velkým problémem zůstává ofenzivní činnost - Hornets totiž v letošním ročníku nasázeli pouze bídných pět branek a nikoho nemůže překvapit, že jsou v tomto ohledu nejhorší z celé soutěže. Nedá se přitom říct, že by si dlouhodobě šance nevytvářeli, v některých duelech bylo skóre vyloženě otázkou samotného proměňování šancí - typickým příkladem může být duel s Arsenalem, ve kterém sice Watford vstřelil dvě branky, reálně však mohl síť rozvlnit i v dalších třech případech. Podobně na tom svěřenci Sancheze Florese byli i v utkání s Tottenhamem, kdy si vypracovali více šancí než na jeden jediný gól. Pokud přehlédneme debakl 8:0 na hřišti Manchesteru City, pak výsledky s předními týmy ukazují na to, že jakékoliv podcenění ze strany Lampardovy družiny by zkrátka byl holý nesmysl.

Chelsea se naproti tomu od konce září veze na vítězné vlně a tým ze západního Londýna se tak vyšvihl až na průběžnou čtvrtou příčku tabulky. Od prohry s Liverpoolem dokázal tým vedený Frankem Lampardem porazit postupně Brighton, Southampton, Newcastlu a Burnley, načež v Lize mistrů odčinil domácí prohru s Valencií výhrami na půdě Lille a Ajaxu. V týdnu se sice Chelsea pakovala z ligového poháru, když na vlastním stadiónu nestačila na Manchester United, ovšem jak sám lodivod Chelsea naznačil na pozápasové tiskové konferenci, priority má klub v současné situace někde jinde. Hlavním úkolem je krom postupu ze základní skupiny Ligy mistrů také udržení pozice v první čtyřce - a jestliže v ní Chelsea hodlá zůstat, pak takové zápasy, jako je ten sobotní s Watfordem, jednoduše musí zvládnout za každou cenu.

Hostům však v sobotu nepomůže zraněná čtveřice Christensen, Rüdiger, Kanté a Loftus-Cheek, přičemž do zápasu s největší pravděpodobností nezasáhne ani Ross Barkley. Domácí se zase musí obejít bez kapitána Troye Deeneyho a Etienna Capoueho, Dannyho Welbecka či Toma Cleverleyho.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.19 - 4.31 - 1.66
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Liverpool FC1091023:828
2.Manchester City1071232:922
3.Leicester City1062225:820
4.Chelsea FC1062223:1620
5.Arsenal FC1044215:1416
6.Crystal Palace1043310:1215
7.Manchester United1034313:1013
8.Sheffield United103439:813
9.AFC Bournemouth1034313:1313
10.West Ham United1034312:1413
11.Tottenham Hotspur1033416:1512
12.Wolverhampton Wanderers1026213:1312
13.Burnley FC1033414:1512
14.Brighton & Hove Albion1033412:1412
15.Aston Villa1032515:1611
16.Everton FC1031610:1610
17.Newcastle United102356:159
18.Southampton FC102269:258
19.Norwich City1021711:247
20.Watford FC100555:215

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (970)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele