11. kolo
02.11.2019 18:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Chelsea vyhrála na hřišti Watfordu a zaznamenala další tři body

Chelsea pod vedením Franka Lamparda i nadále šlape a ze hřiště Watfordu si odváží těsnou výhru 2:1. Blues byli po většinu zápasu výrazně lepším celkem, utkání si však hloupě zkomplikovali patnáct minut před koncem penaltou, kterou bezpečně proměnil Deulofeu. Vyrovnat se však domácím už nepodařilo, a tak se Chelsea minimálně do neděle posunula na třetí příčku.

Hosté odstartovali pěkně zhurta a už po pěti minutách byli ve vedení, když si na parádní míč Jorginha naběhl Abraham a pohodlně přehodil vyběhnuvšího Fostera. Tentýž hráč mohl po dvaceti minutách přidat i druhý zásah, když se objevil sám před brankářem domácích, ten však jeho pokus perfektně zlikvidoval. Z následného rohového kopu pak hlavičkoval Pulisic, jehož hlavičku dalším efektním zákrokem zlikvidoval Foster. Na druhé straně mohl vyrovnat Deulofeu, jeho rána z hranice vápna však skončila těsně mimo. Před přestávkou pak ještě naposledy zahrozili hosté z kopačky Mounta, jehož dělovku domácí brankář s vypětím všech sil vytáhl na břevno.

Na začátku poločasu druhého to byl opět tentýž anglický záložník, kterého si našel pas Williana, z hranice šestnáctky však Fostera znovu překonat nedokázal. Hosté však své vedení přece jenom navýšili, když si přízemní centr Abrahama našel na malém vápně Pulisice, který již měl hodně jednoduchou úlohu. Třetí hřebíček mohl přidat Pulisic, jehož střelu však vytěsnil fantastický Foster, později také Abraham, kterému chyběly jen centimetry, aby usměrnil Kovačičovu střelu do sítě.

Hostující celek však doplatil na až příliš velké sebevědomí, když to přehnal s kombinací u vlastního vápna, Jorginha obral o míč Deulofeu a podle názoru VAR byl následně podražen, kvůli čemuž bylo sudímu Taylorovi doporučeno nařídit pokutový kop. K tomu se postavil sám postižený a bezpečně jej proměnil.

Hluboko v nastaveném čase pak mohl Watford dokonce vyrovnat, když si na standardní situaci naskočil brankář Foster, který se do pokutového území soupeře vydal podpořit ofenzivu vlastního celku, jenže proti jeho hlavičce vytáhl fantastický zákrok Kepa a zachránil tak Chelsea důležité tři body.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (4)

Přidat komentář
John Obi Mikel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
Fikus19

0:4

Reagovat
Elmas

0:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele