11. kolo
02.11.2019 16:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Aston Villa - Liverpool FC 1:2

Sedmadvacet zápasů dlouhá ligová neporazitelnost Liverpoolu byla v ohrožení jako už dlouho ne. Reds se totiž na hřišti Aston Villy nevyvarovali brzkého inkasovaného gólu z kopačky Trezegueta a navzdory výraznému tlaku se jim nedařilo nepříznivý vývoj skóre zvrátit. Když v 87. minutě srovnal Robertson, zdálo se, že si Villans vyslouží proti lídrovi tabulky alespoň prestižní bod, avšak ve čtvrté minutě nastavení rozesmutněl Villa Park gólovou hlavičkou Sadio Mané.

Domácí do zápasu vstoupili aktivně a první půli odehráli v obzvláště vysokém tempu. Anwar El Ghazi ověřil pozornost brankáře Alissona hned v první minutě a Bjorn Engels vzápětí minul z výtečné hlavičkové pozice, ovšem do třetice se již Villa dočkala. Vytažená obrana Liverpoolu sice při bránění přímého kopu vystavila do ofsajdu hned několik hráčů soupeře, ovšem na konci McGinnova výtečného pasu na zadní tyč se zjevil Trezeguet, jenž svůj náběh načasoval precizně a zakončení z voleje zvládl s bravurou stejně tak.

Reds měli přitom chvíli předtím sami možnosti na průlom skóre, když Mané jen těsně minul po centru Alexandera-Arnolda a Mohamed Salah přinutil brankáře Toma Heatona k pohotovému zákroku. Vůbec nejblíže byli hosté srovnání v 29. minutě, když Mané našel před brankou Firmina a brazilský forvard snadno zblízka doklepl míč do sítě, avšak asistent rozhodčího vzápětí zdvihl praporek nad hlavu a jeho verdikt potvrdil po důkladném přezkoumání i videorozhodčí, byť šlo o mimořádně těsnou záležitost v rozmezí centimetrů.

V druhé půli již Villans nedokázali soupeři ve středu pole konkurovat a zatáhli se do hlubšího bloku na vlastní polovinu a šance hostí na vyrovnání přibývaly. Maného vychytal neortodoxním zákrokem ramenem Heaton a pokusy střídajících Oxlada-Chamberlaina s Lallanou si cestu do branky nenašly, ale v samém závěru se z tlaku Reds gólová akce přece jen zrodila. Přetažený centr Maného našel Andyho Robertsona, jenž využil chvilkového zaváhání El Ghaziho a volný prostor k zakončení přetavil ve výtečnou hlavičku pod břevno, na kterou byl Heaton krátký.

I remíza 1:1 by však byla pro domácí úspěchem a pro favorita selháním, ovšem i to se v samém nastavení podařilo liverpoolským odvrátit. Rohový kop Alexandera-Arnolda si na přední tyči našel hlavu Maného a senegalský forvard brilantní hlavičkou na zadní tyč poslal své spoluhráče i sektor fanoušků hostí do extáze. Liverpool tak v této sezoně opět dokázal otočit nepříznivý vývoj zápasu a drží si na čele před Manchesterem City stále šestibodový náskok.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
LokoLFC

0:2

Reagovat
John Obi Mikel

2:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 LFC

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Elmas

0:2

Reagovat
DidusIneptus

Liverpool vyhraje. Rozhodčí mu zase pomůžou.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
LokoLFC

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele