11. kolo
02.11.2019 16:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Arsenal FC - Wolverhampton Wanderers 1:1

Třikrát v rozmezí šesti dní šel londýnský Arsenal do vedení a třikrát vzápětí o nabytý náskok přišel. Sérii nezdarů Kanonýři nezvládli napravit ani proti Wolverhamptonu, s kterým uhráli pouze remízu 1:1, a pozice Unaie Emeryho v roli hlavního kouče Arsenalu je v čím dál větším ohrožení.

Hosté se stejně jako v loňské sezoně prezentovali na Emirates Stadium odvážným výkonem a favorizovaného soupeře dokonce výrazně přestříleli 25:10. Gól Raúla Jiméneze čtvrthodinu před koncem byl odpovědí na úvodní trefu Piérra-Emericka Aubameyanga a postaral se o prodloužení stávající série neporazitelnosti Wolves na šest zápasů, byť většina z nich jsou stejně jako v tomto případě remízy.

Lepší nástup do zápasu měl sice Wolverhampton, ovšem po dvaceti minutách hry se o průlom skóre postaral Arsenal. Tečovaný centr Davida Luize si našel cestu k Alexandru Lacazettovi, jenž v pokutovém území zachoval chladnou hlavu a ideálně vybídl k zakončení svého útočného parťáka Aubameyanga, pro nějž nebyl problém zblízka uklidit míč do sítě.

Kdo však očekával, že zisk vedení Arsenalu pomůže převzít iniciativu a utkání dominovat, musel být stejně jako v předešlých případech s Crystal Palace či Liverpoolem zklamán. Ještě do přestávky musel Bernd Leno vytáhnout kvalitní zákrok proti Mattu Dohertymu a německý brankář byl podstatně častěji v permanenci i po změně stran. Pokus Nevese na úvod druhé půle se ještě neujal, ovšem Wolves se trpělivě tlačili do zakončení znovu a znovu, až v 76. minutě slavili zasloužené vyrovnání, když Moutinhův kroucený centr přistál u Raúla Jiméneze a mexický forvard zkušeně skóroval.

Závěrečné minuty tak přinesly na Emirates Stadium již dobře známou nervózní až negativní atmosféru a mohlo být ještě hůře, když Diogo Jota v závěru dokonal obrat hostí. Unai Emery poněkud překvapivě nasadil do hry mladíky Martinelliho se Sakou či Seada Kolašinace na úkor Nicolase Pepeho a Arsenal již zápas strhnout zpět na svou stranu nedokázal. Kanonýři tak pokračují v bídné formě, kdy z posledních tří kol proti papírově přijatelným soupeřům vybojovali pouhé dva body a jejich neutěšené výkony ani nejeví výraznější známky zlepšení navzdory zamícháním sestavy a nasazením dvojice Özil-Torreira.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Pharrell

neprohra AFC

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Pharrell

Reagovat
justcall

Reagovat
smazaný uživatel

Leno, Chambers, Sokratis, DL, Tierney - Torreira, Guendouzi-Pepe, MO, PEA-Laca

3:1 (2:0) Laca, MO, PEA(pen) - Adama

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele