11. kolo
02.11.2019 16:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Manchester City - Southampton FC 2:1

Po devítigólové ostudě s Leicesterem a pohárové prohře s Manchesterem City zamířili hráči Southamptonu na Etihad Stadium podruhé v krátkém sledu za sebou k ligovému klání a očekávání tak v jejich případě snad ani nemohla být níže. O to větší překvapení bylo, že Saints se nejen zásluhou Warda-Prowse ujali brzkého vedení, ale dlouhou dobu dokonce favorita dokázali držet na uzdě bez jediné přesné střely na brankáře McCarthyho. V samém závěru však favorit přesto zápas otočil především díky Kylu Walkerovi, autoru asistence a vítězného gólu.

Domácí se tak udrželi na druhém místě v šestibodovém kontaktu s vedoucím Liverpoolem, který si týmž způsobem zahrával proti Aston Ville, zatímco hosté zůstávají v sestupových vodách na osmnácté příčce. O drama tak v sobotním programu jedenáctého kola nebyla nouze, avšak výsledky nakonec dopadly přesně podle papírových předpokladů.

Možná i kvůli čerstvému triumfu z ligového poháru a vědomí ostudné prohry Saints z minulého kola nenastoupili domácí do zápasu plně koncentrovaní a brzy za svou bohorovnost pykali. Nathan Redmond dostal až příliš mnoho prostoru na pravé straně, vybídl k zakončení Stuarta Armstronga a výjimečně se v tu chvíli nevyznamenal ani brankář Ederson, jemuž míč při zákroku vypadl před sebe a dobíhající James Ward-Prowse pohotově brazilského gólmana překonal z dorážky.

Odpovědí Citizens byla naprostá územní dominance a čtrnáct střel ještě do přestávky, ovšem ani jedna z nich nezamířila mezi tři tyče. Nejblíže měl ke srovnání John Stones, jenže Gündoganův centr poslal z výtečné pozice hlavou příliš vysoko.

Na nepříznivý vývoj zápasu zareagoval Pep Guardiola již poločasovým nasazením Gabriela Jesúse, ale defenziva Saints odolávala i nadále. Až dvacet minut před koncem byl odpor hostí zlomen, když Walker pronikl svým typickým dravým způsobem po pravé straně a ostrým pasem našel Sergia Agüera, jenž si připsal již devátý ligový zásah sezony.

Vyrovnání přineslo ještě větší nápor domácích a hráči Southamptonu sice působili čím dál unavenějším dojmem, avšak odolávali i nadále. Bernardo Silva si na brankáře Saints nepřišel, Kevin de Bruyne z nepřímého kopu v šestnáctce zamířil jen těsně vedle, a když už se zdálo, že hosté přečkali to nejhorší, pět minut před koncem inkasovali podruhé. McCarthy vyboxoval Angelinův centr pouze k Walkerovi, který stihl v rychlosti zaujmout střeleckou pozici a procpal zblízka míč do sítě na vítězných 2:1.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

10:0

Reagovat
Ranoth

12:1

Reagovat
t0mmy33MCFC

no borci, pochybuju ze dvakrat po sobe chteji hrat skoro cely zapas v 10ti... a tim byl ten vysledek s LCFC dost ovlivnen... ale 5:0 by to byt mohlo

Reagovat
MCFC_8

4:0

Reagovat
John Obi Mikel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
t0mmy33MCFC

"ani Rodriho, Danila či obránce Zinčenka."

Reagovat
Elmas

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele