Premier League v kostce: Září

05.10.2018, 22:25
Názory a komentáře
Jak to jednou začne, nejde to zastavit. Nová sezóna Premier League se překlenula do třetího měsíce a soudě podle uplynulých kol, bude to parádní podívaná i po zbytek ročníku. V to, že se tohle smělé tvrzení naplní, můžeme jen doufat. Tradiční rubrika Premier League v kostce nás však bude provázet bez ohledu na její atraktivitu - a teď už se pusťme do druhého, zářijového, dílu.

Anglií teď asi nejvíc hýbá José Mourinho (jako by tomu snad někdy bylo jinak). Pověstně bolestná třetí sezóna v klubu se mu, zdá se, nevyhne ani v Manchesteru United a příznivci Red Devils už odpočítávají dny jeho působení jako před prvním dnem ve škole. K vidění jsou ale v Premier League i pozitivnější věci než rozkol mezi hráči a koučem či nefunkční systém na hrací ploše.

Mezi ty rozhodně patří výkony Manchesteru City, Liverpoolu a Chelsea. Vypadá to, že na lavičkách těchto celků sedí zrovna ti manažeři, jejichž přístup bude určovat směr fotbalu v příštích letech - a rozhodně by to nebylo na škodu. Fanklub defenzivního fotbalu se mnou asi souhlasit nebude, ale styl, který Klopp, Guardiola a senzačně bryskně i Sarri svým svěřencům šijí, je nejen úspěšný, ale i zatraceně líbivý.

Není to ale jen tahle dominantní trojice týmů, kdo v Premier League v září zářila. Až překvapivě suverénně si počínal Wolverhampton, který se jako nováček rozhodně nechová a v současné formě může koketovat s příčkami atakující pohárovou Evropu. Konečně se probouzí taky West Ham, jehož kádr má rozhodně kvalitu na pohyb jen těsně pod elitní šesticí.

Zároveň se po dvou měsících začíná oddělovat zrno od plev. Obrovské rezervy v ofenzivě vykazuje Cardiff, o němž už na začátku října můžeme s klidem tvrdit, že jej čeká boj o záchranu. Trápí se i Huddersfield a nepřekvapivě i Newcastle, který pod neochotným vedením Mikea Ashleyho snad ani Premier League udržet nechce. Rafa Benítez může na lavičce dělat kdovíco, ale bez posílení týmu se v miliardami prošpikované soutěži zachraňuje těžko.

TOP 5 gólů měsíce září




TOP 5 zákroků měsíce září




Manažer měsíce září: Nuno Espírito Santo


Docela solidní vstup, pro nováčka Premier League. Zezačátku to ještě trošku drhlo, ale co předvádí Wolverhampton pod Nunem Espíritem Santem poslední týdny? Víc bodů v září uhrály jen Arsenal a Man City, no a když se blíž podíváte na jejich los, vlastně by bylo zklamání, kdyby z toho plný počet nebyl. Ale Wolves? Bod na Old Trafford, výhra z Olympijského parku a k tomu dva domácí triumfy s čistým kontem. Paráda.

Právě excelentní defenziva je hlavní devízou Wolves a musíme zásluhy připsat manažerovi. Jasně, Patrício chytá jako bůh, ale to samo o sobě nestačí. Dokonale fungující systém 3-4-3 drží stopeři Bennett, Boly, Coady - a to je při pohledu na papír opravdu enkláva na boj o záchranu. Přinejlepším. Přesto tihle chlapíci tvoří čtvrtou nejlepší obranu v Premier League.

Zdroj: expressandstar.com


Hvězdy měsíce září dle WhoScored.com


1. Eden Hazard (Chelsea) - 8.43
- 4 zápasy, 5 gólů, 10 střel, z toho 7 na bránu, 10 klíčových přihrávek, 12 úspěšných průniků, 10 inkasované fauly, 5 přesných centrů

1. Raheem Sterling (Manchester City) - 8.43
- 4 zápasy, 3 góly, 2 asistence, 13 střel, z toho 7 na bránu, 12 klíčových přihrávek, 8 úspěšných průniků, 10 inkasovaných faulů, 7 obranných zákroků, 5 přesných centrů

3. Alexandre Lacazette (Arsenal) - 7.98
- 4 zápasy, 2 góly, 2 asistence, 13 střel, z toho 4 na bránu, 7 klíčových přihrávek, 12 vyhranných vzdušných soubojů

4. David Silva (Manchester City) - 7.90
- 3 zápasy, 1 gól, 8 střel, z toho 4 na bránu, 11 klíčových přihrávek, 5 přesných centrů

5. Sergio Agüero (Manchester City) - 7.82
- 4 zápasy, 2 góly, 2 asistence, 22 střel, z toho 5 na bránu, 7 klíčových přihrávek, 7 úspěšných průniků,

Sestava měsíce září


Autor: Marek Ustohal

Gólman: Rui Patrício (Wolverhampton)
Brankářů, kterým se v posledních týdnech dařilo, bylo víc. Joe Hart stál za renesancí chatrné obrany Burnley, Fabianski pozvedl Hammers, Petr Čech zase až do zranění zářil mezi tyčemi Arsenalu. I tak nad nimi ale ční jednička Wolves Rui Patrício, jehož angažování je nováčkovi Premier League skutečně zlatým dolem. Portugalec vyhrál zápas s West Hamem, ubránil nápor Manchesteru United a skálopevnou jistotou oplýval i při čistých kontech se Southamptonem a Burnley.

Čestná zmínka: Lukasz Fabianski (West Ham)

Pravý obránce: Matt Doherty (Wolverhampton)
Před dvěma lety to byl Victor Moses, letos je to Matt Doherty. Tradice nikterak hvězdných vojínů, kteří se našli v novém systému svého celku na pravém wingbacku, je v Premier League zase prohloubena. Doherty chytil v září skvělou formu, zásobuje Jiméneze na hrotu jedním centrem za druhým a ze dvou byly v posledních týdnech i góly. A vzhledem k tomu, že nováček soutěže na zápas spotřebuje zhruba jeden, má Irčan lví podíl na tom, že si Vlci aktuálně brousí zuby na pohárové příčky.

Čestná zmínka: Kyle Walker (Manchester City)

Pravý stoper: David Luiz (Chelsea)
Je to jen otázka času, než začne chybovat a ze sestavy ho vyštípe talentovanější a lepší Andreas Christensen. Tuhle oblíbenou frázi jsem rád replikoval i já sám a zatím jsem snad nemohl být víc vedle. Zaprvé proto, že větší výkony než Dán předvádí i Gary Cahill, hlavně ale z toho důvodu, že David Luiz je prostě skvělý. Zápas s Liverpoolem mu měl zlomit vaz, on ale i náročné situace pod tlakem řešil se stoickým klidem, zachránil Chelsea před gólem Firmina, no a ty jeho dlouhé pasy na útočníky? Nádhera. Pro Sarriho je Luiz požehnáním, protože má výtečnou techniku a kontrolu míče, což po drobných srpnových zaváháních nyní dokonale potvrzuje.

Čestná zmínka: Joe Gomez (Liverpool)

Levý stoper: Virgil van Dijk (Liverpool)
Troy Deeney to vystihl naprosto dokonale. Je příliš velký, příliš silný, příliš rychlý, příliš dobrý s míčem, miluje souboje a má bujnou hřívu. Taky patří k těm chlápkům, kteří používají deodorant, takže nádherně voní. No, dejme tomu. Virgil van Dijk měl loni pár slabších momentů - stejně jako celá obrana Reds. Letos je ale ztělesněním fantastický fungující defenzivy, jíž jde příkladem. Holanďan prakticky neprohraje souboj, ať proti němu stojí Harry Kane, Olivier Giroud nebo sám Pánbůh.

Čestná zmínka: Nicolas Otamendi (Manchester City)

Levý obránce: Andrew Robertson (Liverpool)
Už v srpnu měl našlápnuto a v posledních týdnech jen potvrdil, že se regulérně zařadil mezi nejlepší levé obránce v Evropě. Příběh Andrewa Robertsona má raketovou tendenci, v letošní sezóně však hraje stabilně skvěle. Nechybuje v obraně a do ofenzivy je mimořádně aktivní. Třeba proti Leicesteru měl prsty i v jednom z gólů a prezentoval, kde je asi jeho největší přednost. Když se dostane na půli soupeře, nedejbože k centru, smrdí to skoro vždycky gólem.

Čestná zmínka: Jonny Castro (Wolverhampton)

Pravý záložník: Raheem Sterling (Manchester City)
Nebýt Edena Hazarda, bude nejlepším hráčem září asi on. Hvězdami nabitá sestava Manchesteru City se v září dočkala žní, protože tři ze čtyř zápasů hráli Citizens doma a k tomu proti soupeřům z úplného dna tabulky. Pro Raheema Sterlinga to byla perfektní příležitost, jak se konečně dostat do dobré formy - a povedlo se mu to náramně. Prsty měl v pěti gólech svého týmu, a to mluvím jen o regulérních kanadských bodech. Jinak se anglický křídelník zapojoval do drtivé většiny příležitostí City - exceloval především v posledním zápase s Brightonem, které vyhrál prakticky sám.

Čestná zmínka: Jóhann Gudmundsson (Burnley)

Pravý střední záložník: João Moutinho (Wolverhampton)
Možná si říkáte, že je v sestavě měsíce trošku "převlkováno", ale vězte, že lepšího středopolaře než je João Moutinho v září v Premier League nebylo. Patří do kategorie fotbalistů, u nichž jsme si před sezónou říkali "jak proboha může takový hráč jít do takového týmu". A Moutinho svou velikost dokonale potvrzuje. Největší výkon si nechal k zápasu na Old Trafford, kdy Wolves pomohl gólem k remíze - jako dirigent ale fascinoval v úplně každém utkání. Zakládá útočné akce, v rozehrávce prakticky nechybuje (88 % úspěšnost přihrávek) a navíc zvládá i skvěle bránit.

Čestná zmínka: Lucas Torreira (Arsenal)

Levý střední záložník: James Maddison (Leicester)
Zatímco Sterling s Hazardem jsou zavedená jména, od kterých se výtečné výkony v jisté míře už tak nějak čekají, James Maddison je bažant, který se ovšem jejich velikosti může jednou přiblížit. Z druhé ligy vlétl do Premier League jako uragán a od prvního kola udivuje lehkostí, s jakou si počíná s míčem. Má obrovský přehled a když se dostane do okolí šestnáctky, je se vždy na co těšit. Maddison je dnes důvodem, proč si pouštět zápasy Leicesteru, a taky důvodem, proč se na ně fans Foxes těší - v září dva góly dal a na dva další nahrál.

Čestná zmínka: David Silva (Manchester City)

Levý záložník: Eden Hazard (Chelsea) - Hráč měsíce září
Fenomén. Eden Hazard je v současné formě naprosto nezastavitelný, a to jak na fotbalových trávnících, tak i v titulcích veškerého tisku i online médií na světě. Ty ho nyní právem řadí mezi tři nejlepší fotbalisty planety a Belgičan tenhle post potvrzuje týden co týden. Cardiff sám zlikvidoval hattrickem, po gólu přidal i Bournemouthu a Liverpoolu - v zápasech, kdy byl nejlepší na place. Na rozdíl od řady zápasů v minulých letech ho provází nebetyčná lehkost - Sarriho ofenzivní styl si užívá jako nikdo jiný.

Čestná zmínka: Leroy Sané (Manchester City)

Pravý útočník Marco Arnautović (West Ham):
Když proti Chelsea nemohl nastoupit a nevěřícně sledoval, jak Jarmolenko hlavičkuje ve stoprocentní pozici vedle, dokonale se ukázalo, jak je pro West Ham nenahraditelný. Klíčový muž při vysokém napadání Hammers, skvělý v mezihře, silný v soubojích a nekompromisní v zakončení. Marko Arnautović zařídil Pellegrinimu první výhru sezónu na půdě Evertonu a senzační výkon zanechal i minulý víkend proti Manchesteru United. Navíc se zklidnil a stává se z něj skutečný lídr.

Čestná zmínka: Sergio Agüero (Manchester City)

Levý útočník: Alexandre Lacazette (Arsenal)
Příšerný srpen, parádní září. Arsenal se po nepovedeném startu sezóny probral a hlavní zásluhu na tom má francouzský střelec Alexandre Lacazette. Zápasem v Cardiffu se stal nedílnou součástí základní sestavy a hřiště už neopustil ani na minutu. Minimálně ve třech utkáních byl na place nejlepší, rozhodoval zápasy krásnými góly, silou na míči i jejich přesnou distribucí. Vždyť si taky připsal hned tři asistence. V každém utkání měl prsty minimálně v jedné brance a fanoušci Gunners nemají o jedničce na hrotu útoku sebemenších pochyb.

Čestná zmínka: Raúl Jiménez (Wolverhampton)

Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Manchester City761021:319
2.Liverpool FC761015:319
3.Chelsea FC752015:517
4.Tottenham Hotspur750214:715
5.Arsenal FC750214:915
6.Watford FC741211:813
7.AFC Bournemouth741212:1213
8.Leicester City740313:1012
9.Wolverhampton Wanderers73318:612
10.Manchester United731310:1210
11.Everton FC723211:119
12.Burnley FC72149:117
13.Crystal Palace72145:87
14.West Ham United72148:127
15.Brighton & Hove Albion71248:135
16.Southampton FC71246:115
17.Fulham FC71248:165
18.Newcastle United70254:102
19.Cardiff City70254:162
20.Huddersfield Town70253:162

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (107)

Přidat komentář
Miguel19

Král

Reagovat
Smreky

Wolverhampton

Reagovat
Le Gunner

Laca Sice mě trošku deprimuje, že jeho přítomností na hřišti se výrazně neguje přínos Auby, ale dívá se na něho fakt suprově. Ještě nějaké ty góly.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Counter

Mirror: EXCLUSIVE: Jose Mourinho set to be sacked THIS WEEKEND whatever Manchester United's result vs Newcastle

http://www.nooooooooooooooo.com/

Reagovat
kiwwi

Je to síce mirror ale zároveň je to jeden z tých respektovanejsich redaktorov David McDonnell... Nedáva celkom zmysel to, aby sa podpísal pod článok ktorý by bol úplny nezmysel - navyše to nie je článok s nejakým click baitovym obsahom, ale skôr bold statement

Ale stale je to mirror

Reagovat
Counter

Reagovat
Hokaido

Jakej je to tier?

Reagovat
Whitemedia

dvojka

Reagovat
Hokaido
Reagovat
Counter

Reagovat
Whitemedia

Klid, Pedulla je jednička a celé léto žvanil nesmysly

Reagovat
kiwwi

Reminder to 2016: David McDonnell reports that Van Gaal will be sacked the day before the FA Cup final

https://www.mirror.co.uk/sport/football/news/axe-set-fall-louis-van-8016430

Reagovat
smazaný uživatel

afcstuff

@afcstuff

· 10 h

Arsenal have agreed an £11m fee with Atlanta United for midfielder Miguel Almiron, who will join the club in the January transfer window. [FOX Deportes] #afc pic.twitter.com/5lDi7BZLVg

Zobraziť obrázok na Twitteri

afcstuff

@afcstuff

Darren Eales (Atlanta United President) on Almiron: “Almiron’s future is already decided - he will go to England in the European winter market.” #afc pic.twitter.com/N3h6zf5YDM

Reagovat
smazaný uživatel

ok mozno bullshit

Daniel Campos [Almirón’s agent] is live on @AM_1080 as we speak. Saying he is in the US to hold talks with Atlanta over Miguel’s future. #AFC are not currently in negotiations with him but other PL clubs are. Player valued at +$20m.

18:47 - 5. 10. 2018

Reagovat
smazaný uživatel

Zobraziť obrázok na Twitteri

Reagovat
Kucka

co to je za borca?

Reagovat
smazaný uživatel

Čestná zmínka: Alisson.

Díky za článok.

Reagovat
Hokaido

Doherty je hype a bust, hlavně ho proboha nekupujte do fanty, nestojí za to.

Reagovat
Counter

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli vyhodíme dalšího trenéra a podržíme namyšlené primadony tak jako klub bude za totální šašky. Tohle není MU.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

United už sú dávno za šašky, nič sa nezmení...

Reagovat
smazaný uživatel

říká fanoušek čukotky

Reagovat
smazaný uživatel

To je také detinské toto

Reagovat
Kixi Syhimour

Kde je vůbec Old Trafford no.10, nebo jak se jmenuje?

Reagovat
smazaný uživatel

Swarley to už vymazal zrejme...

Reagovat
Gareth Bale 11

Arnautovic se mi libi cim dal vic a klidne bych si ho dokazal predstavit u nas, jen je skoda, ze on by lavicku asi nezkousnul.

Reagovat
smazaný uživatel

Neplánuje se dělat podobný seriál k české soutěži? Třeba “Fortuna liga v rovnoběžnostěnu”?

Reagovat
off-olda

Fortuna liga v kosočtverci

Reagovat
Zark

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
Cobra

Reagovat
smazaný uživatel

To me taky napadlo, ale prislo mi to hrozne laciny.

Reagovat
Lacko_Boh

Reagovat
hitZor

Reagovat
C-M@ster

"Pověstná treti sezona" by davala smysl, kdyby se nejak lisila od prvnich dvou...

Za me je to v United jak ve Sparte, vymena trenera muze pomoct castecne, ale aby se z United stal nejlepsi klub na svete, bylo by treba bicem vypraskat woodwarda a dalsi havet.

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že se Arsenal už naplno rozjíždí a v příští kostce už mu bude věnováno víc prostoru :)

Reagovat
diastan

Strerling je neskutecnej hrac i pres to, ze je to porad palic. Modric by jinak nemel sanci

Reagovat
technecium

Chci se zeptat fanoušků Chelsea. Jak teď nahlížíte na Conteho ve světlech výkonů pod Sarrim, který má k dispozici až na dva hráče totožný kádr?

Reagovat
Hokaido

Conte je pro mě pořád top a lepší než Sarri. Sarri zatím nedokázal vůbec nic a v prvního Conteho sezóně jsme hráli ještě lepší fotbal než dnes.

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Hokaido

Co je na tom na facepalm? Tím samozřejmě říkám, že je ještě brzo na porovnávání.

A Conteho fotbal od Arsenalu byl božskej, na to se Sarriball nechytá ani náhodou.

Reagovat
vilp

Pravý Sarriball jsem zatím dohromady viděl tak 90 minut.

Reagovat
Whitemedia

Reagovat
Svatej

Reagovat
cristiano.K.

" Sarri zatím nedokázal vůbec nic"

o takovém úvodu jste ani nesnili

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Svatej

Ono jde o to, ze uvod u nas mel dobrej dakt kdekdo, zatim Sarri fakt nedokázal nic, cim by mel Conteho prekonat. Antonio byl fakt specialni..

Kazdopadne otazka byla vedema na soucasnost. Ani neexistuje zpusob, kterym by Sarri Conteho vymazal behem 3 mesicu, takze je kompletní srovnavani tak jako tak nefer..

Reagovat
Svatej

slusnej vykon.... kdo sakra chodi ve dve rano na EFko

Reagovat
cristiano.K.

Ono taky nemohl dokázat vůbec nic za nějakých deset zápasů. Ukázal, že jste konkurence schopni, ale téhle větě by ses měl vyvarovat.Vypadáte jako hateři, kteří čekají na jeho zaváhání přitom vám zatím nedal absolutně žádnou příležitost si do něj kopnout ba naopak.

Kádrově vaše sestava by měla hrát o nějaké 4-5 místo, takže on jestli dá první čtyřku, tak ta sezona pro vás bude dobrá + samozřejmě můžete získat nějaký pohár.

Reagovat
Eichel

Reagovat
Ondiis

Mě se nejvíc teda líbil ten proti Arsenalu

Reagovat
Whitemedia

Reagovat
Talker

To se nedá říct. Začátky mají manažeři u nás skvělé. I takový Scolari, pokud si dobře pamatuji, začal dobře. Každopádně zatím spokojenost.

Reagovat
smazaný uživatel

Síce len dvaja hráči, ale jeden je pre Sarriho hru kľúčový a druhý ma tiež veľkú kvalitu.

Reagovat
hitZor

Zatím asi těžko hodnotit, když je tady Sarri chvilku. Uvidíme, jak zvládne důležité zápasy ke konci sezony (EL, liga). Conte je pro mě ještě pořád o kousek výš, i když tehdy měl k dispozici Costu, tak třeba z noname Alonsa udělal top wingbacka, který by bez něho na takové úrovni, jako je teď, nejspíš nebyl. Za tu krátkou dobu se ale Sarrimu povedlo to, co jiným ne - probrat Hazarda tak, že podává top výkony každý zápas, a ne jednou ze tří zápasů.

Reagovat
mesyas

Sice dva hráči, ale jací. Kdyby Conte minulou sezonu dostal toho vytouzeneho záložníka, tak by to bylo lepší. Morata je stejný tragedko jako minulý rok a na to Chelsea doplatí. Sarri je priposranej rotovat sestavou a na EL staví skoro stejnou sestavu. Do zimy ten kádr vyždíma.

Reagovat
mesyas

Tím narazím na to, že už postavil nemocného christensena, zraněného fabregasem a naposled nedoleceneho Pedra.

Reagovat
Miguel19

priposranej rotovat sestavou

Reagovat
mesyas

A jak to u sestavou jako rotuje? Vzdyt je čitelný jako kniha. Ani se nezveřejní soupisky a už víš jaká sestava vyběhne, to samé o střídání(A v jakých minutach). Nebýt EL kdy vymění 3 posty je to pořád to samé.

Reagovat
Hokaido

Však na tom zatím není nic tak špatnýho. Až to přestane fungovat nebo přijde náročnější program, tak to asi obmění víc. Děláš jako kdyby takhle odehrál celou sezonu, přitom je to pár zápasů.

Reagovat
Mimalu

Zatím rotuje naprosto přirozeně, i s ohledem na radikální změnu stylu dává v lize šanci "ideální" jedenáctce, většina těch hráčů nenastoupí v základu víc jak jednou za týden. V pohárech naopak dostává šanci zbylá část týmu, proti Liverpoolu došlo k 8 změnám v sestavě, teď proti Maďarům taktéž.

Reagovat
mesyas

ty 3 střídání byla nadsázka na to, že místo, aby tam poslal mladíka, tak radši staví nedoléčené hráče. Fabregase na zbytečný CS odstavil na měsíc(i když byl zraněný), Pedra proti Videotonu i přes bolest a minule proti Řekům zase zraněného christensena. Tohle mi normální nepřijde. Kdybych měl hodnotit jeho hru, řekl bych že je dost průměrná. Milion přihrávek, ale chybí tomu finální fáze(čti ten útočník) a každý, kdo sleduje Chelsea ví, že ta hra není nějak skvělá(i když staticky se to nezdá) a na toho útočníka letos, stejně jako minulej rok doplatějí.->pravdu budu mít, Morata se neprobudí.

Kdo mi chce vymluvit to, že je čitelný jako kniha? Sestava úplně stejná, střídání také, dokonce i ty minuty odpovídají. Jasně, chápu, že je tu nově a nechce nic měnit, když tým vyhrává, ale proti posranému Videotonu poslat Hazarda, aby rozhýbal hru je fakt k pláči Ti zkušení jsou celí hr na to, aby hráli EL. Jistě, je brzy ho hodnotit, uvidíme jak to bude šlapat v zimě.

P.S konkrétně jich vyměnil 6, ten "úderný" trojlístek vepředu hraje pořád.

Reagovat
Mimalu

Co je to za nadsázku když de facto platí naprostý opak? To jestli riskuje zranění svých hráčů opravdu nedokážu posoudit, pokud mu to lékaři schválí, hráči sami chtějí nastoupit, tak to může být ok. To že nastupují hráči pod práškama je ve vrcholovém sporu "normální". Jestli ti hra přijde dost průměrná, tak ok, mně teda s ohledem na okolnosti přijde až překvapivě dobrá, nečekal jsem že budeme hrát poměrně vyrovnanou partii s Liverpoolem, za mě s úvodem sezóny velká spokojenost.

Tak čitelný jak kniha, Sarri se chce evidentně prosazoval dominantním fotbalem a chce ho tak hrát nezávisle na protivníkovi. Když se podívám na jeho ideální jedenáctku a zbytek hráčů co je na lavičce, tak poměrně dobře chápu proč dává důvěru jeho vybraným hráčům. Ten rozdíl v kvalitě je dost propastný a snad kromě Williana/Pedra nemáme v týmu pozici, na které by jsme měli vyrovnané konkurenty, víceméně pokaždé když sáhne po někom jiném, tak dojde ke kvalitativnímu poklesu na daném místě...

To že nasazení Hazarda proti Maďarům je k pláči je možné, ale to už je stav který trvá pomalu 6 let, že bez něj si ve předu ani neprdneme a je jedno proti komu hrajeme.

PS. v základu nastoupilo 8 jiných hráčů než o víkendu, jeden z té trojice byl brankář, jeden Willian který byl v průběhu vystřídaný (stejně jako o víkendu) a dohrál pouze Kovacic. Morata se s Giroudem točí pravidelně, Pedro nehrál dva týdny, tak nevím co točíš...

Reagovat
Agent z Melmacu

Reagovat
Talker

Tady se kritizuje jeho rotace přestože udělá 8 změn ve dvou zápasech a 5 ve třetím. Kdyby nechal sedět Pedra, Fabregase a Christensena, tak udělá logicky o 3 změny méně a rotace je menší.

Co se týče zdraví, tak máme špičkový tým odborníků a kromě pár případů (Studge, Marin) se nám nestává za posledních 10 let, že bychom měli problémy s tím, že máme třeba jen 2 hráče na 2 posty nebo museli lepit sestavu nějakou šíleností (tj hráči mimo pozici).

Co se týče čitelnosti - vždyť každý trenér má (téměř) jasnou základní jedenáctku, pokud nemá brutální lavičku, kde je stejná kvalita. A i takové týmy nasazují své klíčové hráče do důležitých zápasů (liga).

Co je tohle za hovna?

Reagovat
mesyas

Co za hovna. Prostě se nesmí kritizovat? možná jsem trošku zaujatej, ale až na tu rotaci, kde jsem to trochu přepiskl, mám ve všem pravdu.

Reagovat
Talker

Tak kritika v pohodě, na ty mladé jsem neřekl nic. Vypíchl jsem 3 body, které mi přijdou naprosto nesmyslné, protože jsou absolutně nelogické.

Reagovat
Whitemedia

špičkový tým doktorů a nebo ne.. nechat hrát Pedra s bolestí, poblitého Christensena a nebo Cesca pár dnů poté, co chodil o berlích je prostě zbytečný risk

Reagovat
Talker

Jak říkám, dlouhodobě nemáme nějak velkou marodku, spíš naopak, co se týče zranění, tak jsme na tom dost pravděpodobně nejlépe v Anglii. Takže v tomhle prostě věřím tomu, že ví, co dělají.

Reagovat
Svatej

tak třeba poslední zpas jich vyměnil 8, tak kde jsou ty tvoje 3 ?

Reagovat
kvasha16

wow, ty fakt nemas tusenie o com hovoris

Reagovat
smazaný uživatel

Obmedzenosť level iamek. gratulujem, to muselo dať práce

Reagovat
CHONG

Levák Bob

Reagovat
eder

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Prosím vásm, je tu nějaký odborník přes TV? Chci koupit TV, na které se budu dívat ze vzdálenosti 3m a nebo z 1,5 m (postel vs křeslo). TV bude využívána i na hraní her (ps4). Samozřejmě bych chtěl 100Hz panel, HDMI 2.0, Direct Led podsvícení, RGB nikoliv RRBW. Předběžně mám vybranou tuhle. Je ještě něco dalšího na co bych se měl dát pozor?

https://www.datart.cz/SMART-UHD-LED-televize-Philips-49PUS6561.html#id-anchor-reviews

Reagovat
r.mrazik

Mrkni do fora avmania.cz

Pripadne tam napis,skvele ti poradi

Reagovat
SpartaOvenka

Deeney o Dijkovi

Reagovat
Kucka

Reagovat
eder

Čemu se smějete? Taky byste měli používat deodorant...

Reagovat
Hokaido

Na postu brankáře to teda byla tenhle měsíc strašná bída. Patricio nebyl nějak úžasnej, protože obrana před ním funguje skvěle, ale je pravda, že mě nenapadá nikdo, kdo by si to zasloužil víc.

Reagovat
Counter

Čech

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mastný Chobot

ten Lacazettov wondergoal sa tam podľa mňa zmestil mohol, namiesto Zahu napr.

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Lacko_Boh

šak to je jedno preboha

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
smazaný uživatel

OT:

chlapi, jak lze kandidovat na starostu města ?? Nedaří se mi vyhledat, jak lze na takové místo reagovat, co člověk musí udělat, co splňovat apod....

Kdyby někdo věděl, předem děkuji

Reagovat
eder

Film "Loving Pablo" neviděls?

Reagovat
mikelinos

http://lmgtfy.com/?q=podm%C3%ADnky+pro+kandidaturu+na+starostu

hned první odkaz, trvalo to asi 5 sekund

Reagovat
smazaný uživatel

dík

Reagovat
Agent z Melmacu

dúfam že ako starosta budeš schopnejší

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
Čenda

Reagovat
smazaný uživatel

To bude asi takovy starosta, jak Vydra v Kamenakove

Reagovat
nani92

V akom čase by mal byť ten McGregorov zápas?

Reagovat
Mastný Chobot

3-4 ráno?

Reagovat
smazaný uživatel

to začíná main card, McGregor s Khabibem budou bojovat tak okolo 7 ráno

Reagovat
Miguel19

Oni by měli začít právě ve 4 ne?

Reagovat
smazaný uživatel

ne, to bývá jako poslední, když je to hlavní chod

Reagovat
smazaný uživatel

neviem, tenis nesledujem

Reagovat
Rarášek

Reagovat
smazaný uživatel

Connor ho zničí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele