Ligue 1 - souhrn 34. kola

28.04.2019, 17:05, aktualizováno 28.04.2019, 22:57
Komentáře a souhrny
Lille si upevnilo druhou příčku tabulky pětigólovou demolicí Nimes. Hattrick Atala zajistil tři body Nice v souboji s Guingampem. Caen přehrálo těsně Dijon a nerozhodně skončily zápasy Štrasburku v Amiens a Remeše v Angers, Saint-Étienne splnilo předpoklady proti Toulouse, něco podobného se naopak nepovedlo Marseille...

Olympique Marseille - FC Nantes 1:2

28.04.2019 21:00

Góly: 25. Mario Balotelli - 22. Samuel Moutoussamy, 50. Andrei Girotto

Velká komplikace nejen v boji o Ligu mistrů, ale o evropské poháry obecně. Tak by se dala charakterizovat porážka Marseille s FC Nantes. Canarini v Marseille dvakrát udeřili a zatímco na první gól ještě stihl odpovědět Balotelli, na druhý a zároveň vítězný v podání Andreie Girotta neodpověděl nikdo.

Že to Marseille nebude mít jednoduché, naznačila už druhá minuta utkání, ve které stoper Kamara vyrobil hrubku a ránu Kalify Coulibalyho nohama vyrazil brankář Mandanda. I domácí se dokázali osmělit, ale střely Balotelliho a Ocampose příliš velké nebezpečí neznamenaly. Skóre se na Stade Vélodrome poprvé měnilo ve 21. minutě a dopomohla k tomu špatná přihrávka Luize Gustava, po které znovu neúspěšně střílel Coulibaly, avšak po odrazu se opřel do balónu Samuel Moutoussamy a Nantes na jihu Francie překvapivě vedlo.

Nebylo to však na dlouho. Za pět minut poslal do vápna milimetrově přesný centr Ocampos a Mario Balotelli hlavou srovnal na 1:1. Oba týmy hodně útočily a divákům se taková podívaná musela líbit. Ve 38. minutě neudržel Sakajův centr Dupé a Balotelli mohl dorážet, avšak naneštěstí pro Marseille výborně zasáhl obránce Diego Carlos. Minutu před koncem prvního poločasu se zaskvěl i sám Dupé, když zblízka vyrazil Ocamposovu hlavičku.

První poločas nastavil laťku hodně vysoko a i po změně stran se jí zúčastněným aktérům dařilo držet. Pouhých šest minut po přestávce se Nantes znovu dostalo do vedení, když obrana Marseille neubránila rohový kop a na zadní tyči špičkou kopačky překonal Mandandu Andrei Girotto.

Na tahu byla znovu Marseille, ale Nantes se po druhé brance zatáhlo a hrálo přesně to, co potřebovalo. Až čtyři minuty před koncem málem dopomohl k vyrovnání Diego Carlos, který si po zásahu Germainova centru div nevstřelil vlastní gól. Závěrečný tlak OM se víceméně nekonal. Canarini dokázali překvapit a ze slavného Stade Vélodrome si odvážejí plný bodový zisk.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - Toulouse FC 2:0

28.04.2019 17:00

Góly: 2. Robert Berić, 10. Robert Berić

St. Étienne potvrdilo roli favorita, získalo další důležitou výhru v boji o čtvrtou pozici, a to díky dvěma brzkým gólům Roberta Beriče. Toulouse podruhé v řadě nedokázalo vstřelit jedinou branku, pořád přitom nemá jistou záchranu, a i když náskok na sestupové pásmo má v tuhle chvíli dostatečný, nemělo by v závěru sezóny usínat na vavřínech.

Les Verts, pro něž to byla již pátá výhra v uplynulých šesti ligových kolech, potřetí za sebou udrželi čisté konto. Hodně je samozřejmě uklidnilo rychlé vedení, na nějž TFC již nedokázalo absolutně nijak reagovat. Domácím se mimochodem na celek od řeky Garonny velmi daří, svou sérii neporazitelnosti s ním prodloužili už na sedm zápasů v kuse.

Lepší vstup do utkání si ASSE nemohlo ani přát. Už ve 2. minutě založil ve středu pole rozhodující akci Cabella, jenž ve správnou chvíli na levé straně uvolnil unikajícího Polomata, ten snadno adresoval další přihrávku na zadní tyč, a odtamtud Berić pohotově skóroval do prázdné branky. O osm minut později pak slovinský reprezentant zacílil přesně znovu.

Opět se St. Étienne vyplatilo vydat se co nejrychleji dopředu, Khazri pak nahrál doprava na úplně volného Beriče, který v šestnáctce měl dostatek času a prostoru na to, aby usměrnil balón podél brankáře Reyneta do sítě. Khazri mohl ve 13. minutě dokonce náskok navýšit, jeho technickou střelu ovšem Reynet fantasticky vytěsnil konečky prstů do zámezí.

Hosté věděli, že především v útoku musejí zabrat, a tak do hry po přestávce vyslali Sanoga, přičemž stažený byl stoper Cahuzac, aby se ofenzíva co nejvíce posílila. A právě tenhle náhradník se objevil v 55. minutě ve velmi dobré možnosti, pravačkou v krkolomné pozici tečoval balón k tyči, úspěšný zákrok si však na své konto připsal gólman Ruffier.

Ve druhém dějství se domácí do žádných podnikavých výpadů nepouštěli, soustředili se především na bránění pohodlného náskoku. Trochu úzko jim mohlo být v 78. minutě, protože sudí Stinat nařídil pokutový kop za faul Debuchyho na Gradela, jenže sám faulovaný při exekuci selhal, a Ruffier vytěsnil jeho pokus jednoruč do své tyčky.

Více informací k zápasu

Amiens SC - Racing Strasbourg 0:0

28.04.2019 15:00

Góly: -

V posledních sedmi utkáních, do nichž nastoupili fotbalisté Amiens, se urodila remíza. A nejinak tomu bylo i v nynějším případě. Se Štrasburkem znovu plichtili, přičemž už počtvrté tomu bylo od půlky března bez vstřelené branky. Domácí se tak stále musejí strachovat o holé přežití, neboť si pořád nevytvořili dostatečný náskok na sestupové pásmo.

Hosté na Stade de la Licorne nepotřebovali tak nutně bodovat na rozdíl od svého soupeře. Drží se totiž v klidném středu tabulky, přičemž díky vítězství v Coupe de la Ligue si rovněž zajistili účast v Evropských pohárech pro příští ročník. V podstatě jim jde jen o to nespadnout v tabulce do dolní poloviny tabulky. Zato domácí mají o poznání nepříjemnější starosti.

Tenhle duel s sebou přinesl taktéž jeden historický milník v rámci Ligue 1. Vůbec poprvé totiž utkání v téhle soutěži odřídila jako hlavní rozhodčí žena. Stéphanie Frappartová ho nakonec zvládla bez větších obtíží či diskutabilnějších rozhodnutí, celkem udělila čtyři žluté karty, nenařizovala pokutový kop, nemusela řešit spornější situaci.

Co se samotného dění na hřišti týče, šancí bylo na obou stranách opravdu jen poskrovnu. V 19. minutě se do jedné slibnější propracoval hostující záložník Thomasson, jenž si ve vápně krkolomně zpracoval balón, stačil pak vypálit, ovšem pouze nad bránu. Po půlhodině hry se Thomasson propracoval k zakončení znovu, zase však jeho pokus nebyl přesný.

Amiens se poprvé výrazněji osmělilo až po přestávce. Díky svému důrazu se snažil prosadit Konaté, jenž se snažil zacílit z ostrého úhlu, ovšem balón nasměroval pouze do zámezí. V 53. minutě vystřelil po zemi Mendoza, ovšem slabě jen do rukavic štrasburského brankáře Selse. Pět minut před koncem hlavou střílel taktéž Guirassy, netrefil však hostující bránu.

Více informací k zápasu

Angers SCO - Stade Reims 1:1

28.04.2019 15:00

Góly: 71. Vincent Manceau - 63. Mathieu Cafaro

Angers před vlastními fanoušky dotáhlo jednobrankový náskok nevyzpytatelné Remeše a díky nerozhodnému výsledku v poměru 1:1 si tak definitivně udrželo prvoligovou licenci pro nadcházející ročník nejvyšší francouzské soutěže. Momentálně se nachází na třináctém místě s dvaačtyřiceti body a před osmnáctou pozicí Caen si vytvořilo nedostižný třináctibodový odstup. Stade je v tuto chvíli osmé, na kontě má devětačtyřicet bodů.

Nedělní duel podle očekávání neprobíhal ve vysokém tempu a diváci se mnoha vyložených možností nedočkali. Ba naopak spíše sledovali vyrovnaný souboj, ve kterém převládala taktická stránka. Do první větší šance se dostali domácí a to krátce po dvaceti odehraných minutách. Tait si naběhl na krásnou diagonální nahrávku od Fulginiho a poté zakončoval ve skluzu, ovšem brankář Mendy byl pozorný a balón ukryl ve svých rukavicích.

Největší příležitost prvního poločasu se zrodila v poslední minutě. Pellenard rozehrál přímý volný kop chytře patou a do míče se vzápětí opřel Santamaría, jehož dělovka z nějakých pětadvaceti metrů lízla horní tyčku a následně zamířila do zámezí. Ihned na to se po rohovém kopu propracoval k nebezpečné hlavičce obránce Thomas a prostor tří tyčí minul vskutku jen o několik decimetrů.

Po změně stran se obrázek hry příliš nezměnil, nicméně Remeš se i přesto dostala z ničeho nic do vedení. V 63. minutě po rychlém brejku na levé straně odcentroval ke vzdálenější tyči Zeneli a nabíhající Mathieu Cafaro napálil míč zcela osamocen do poloprázdné branky, gólman Butelle byl naprosto bezmocný. Angers ale na sebe nenechalo s odpovědí čekat příliš dlouho, již o osm minut později totiž vyrovnal Vincent Manceau.

Devětadvacetiletý záložník se po přihrávce na pravé křídlo zbavil bránícího protihráče a pak svou technickou střelu umístil k protější konstrukci, Mendy se v tomto případě natahoval marně. Ve zbývajícím průběhu se ani jeden výběr nikam výrazněji netlačil a bylo znát, že jsou oba s remízou spokojeni. SCO se příště pokusí uspět v Bordeaux, Stade přivítá v boji o horní polovinu Ligue 1 konkurenční Nîmes.

Více informací k zápasu

SM Caen - Dijon FCO 1:0

28.04.2019 15:00

Góly: 67. Fayçal Fajr

Velmi důležitý souboj o holé přežití v nejvyšší francouzské soutěži nakonec zvládlo lépe domácí Caen a po nejtěsnějším vítězství v poměru 1:0 se posunulo na osmnáctou barážovou pozici s devětadvaceti body. Na sedmnácté Monako má prozatím manko tří bodů a před svým nedělním rivalem z Dijonu, který klesl na devatenáctou příčku, si vtvořilo jednobodový odstup. Hrdinou tohoto utkání se stal Maročan Fayçal Fajr a to trefou v polovině druhé půle.

Více jak devatenáct tisíc fanoušků na stadionu Michel d'Ornano sledovalo nesmírně vyrovnané střetnutí s nádechem nervozity na obou stranách. První větší příležitost se urodila po necelých dvaceti odehraných minutách. Po krásném dlouhém centru na levé křídlo a následné výborné práci Crivelliho si do šestnáctky protivníka seběhl Tchokounté a ze čtrnácti metrů se snažil mířit pod horní tyčku, kterou však přestřelil o necelé dva metry.

Dijon se nikam netlačil a vyčkával na svou šanci, do vedení se mohl z ničeho nic dostat necelých deset minut před přestávkou. Z pravé strany si navedl balón až před hranici pokutového území Chafik a jeho nebezpečný projektil levačkou skončil jen o decimetry vedle vzdálenější konstrukce. Ve 41. minutě předvedla heroický výkon na hranici rizika defenzíva FCO a díky obětavým zákrokům před brankovou čarou zamezila téměř jistému gólu.

Sedm minut po výměně stran se postavil k nadějnému přímému volnému kopu z nějakých dvaadvaceti metrů pozdější hrdina Fajr a pravou šibenici těsně minul. Rozhodující okamžik přeci jen nastal v 67. minutě. Třicetiletý zkušený záložník Fajr se po nahrávce od Tchokountého odhodlal ke střele z nějakých třiceti metrů a jeho nádherný oblouček zapadl přímo do zadního horního rohu, brankář Rúnarsson se nedokázal včas vrátit.

Tato trefa nejenže může znamenat setrvání SM v Ligue 1, ale také určitě bude kandidovat na nejhezčí branku letošního ročníku. Dijon se nevzdal a v 89. minutě byl blízko k vyrovnání, nicméně dvěma skvělými zákroky se blýskl gólman Samba a výsledek se proto již nezměnil. Svěřenci trenéra Antoineho Kombouarého budou chtít příště napravit toto zaváhání v Nantes, Caen sehraje další klíčový duel na půdě posledního Guingampu.

Více informací k zápasu

Lille OSC - Nîmes Olympique 5:0

28.04.2019 15:00

Góly: 51. Loïc Rémy, 64. Jonathan Bamba, 70. Zeki Çelik, 80. Nicolas Pépé, 90+2. Rui Fonte

Lille po nevýrazném prvním poločase předvedlo po výměně stran nefalšovaný ofenzivní koncert a protivníka z Nîmes nakonec rozstřílelo po výsledku 5:0. Díky tomu si na druhém místě udrželo šestibodový odstup od třetího Lyonu a právě s tímto soupeřem si v příštím kole může zajistit jistotu základní skupiny Ligy mistrů pro nadcházející ročník. Olympique naopak klesl na devátou pozici se šestačtyřiceti body.

Hosté ještě před tímto duelem živili malou šanci na evropské poháry, ale po debaklu s rozjetým OSC jim naděje definitivně zhasla. Domácí výběr se skvěle naladil na zřejmě klíčový nedělní šlágr 35. kola s Lyonem a jasně naznačil, že to s návratem do hlavní fáze nejprestižnější evropské klubové soutěže po dlouhých sedmi letech myslí smrtelně vážně. Úvodní dějství toho příliš nenabídlo, první zajímavější moment se zrodil ve 14. minutě.

Nicolas Pépé totiž na pravé straně pokutového území nasadil jesličky bránícímu Paquiezovi a vzápětí byl atakován, nicméně rozhodčí Delerue pokutový kop nenařídil. Nimes si vytvořilo svou největší příležitost nedělního střetnutí ve 26. minutě. Po stříleném pasu z pravého rohu šestnáctky si naběhl k zadní tyči Miguel a zcela zapomenut dokonce tečoval míč, jenomže ten nakonec skončil o decimetry v zámezí.

Svěřenci trenéra Christopheho Galtiera se dostali do vedení šest minut po přestávce. Po přečíslení tři na tři obdržel kolmici do běhu Loïc Rémy a poté zamířil z dvanácti metrů přesně do levého dolního rohu. Krátce po hodině hry se blýskl gólman Bernardoni proti bombě Pépého, ovšem z následné akce již inkasoval podruhé. Jonathan Bamba si naskočil na parádní centr Koného z levé strany a svou hlavičku usměrnil do pravé šibenice.

Od tohoto momentu se OSC uklidnil a začal obranu Nîmes rozebírat. V 70. minutě převzal parádní oblouček od Mendese rozběhnutý Mehmet Çelik a zblízka chytře přehodil naprosto bezmocného Bernardoniho - 3:0. Neuběhlo ani deset minut a zasloužené trefy se dočkal aktivní Pépé, jenž po zpětné nabídce Leãa téměř od brankové čáry snadno usměrnil balón do odkryté branky. Gólový účet uzavřel v nastaveném čase střídající Rui Fonte razantním volejem z hranice šestnáctky.

Více informací k zápasu

OGC Nice - EA Guingamp 3:0

28.04.2019 15:00

Góly: 9. Youcef Atal, 68. Youcef Atal, 73. Youcef Atal

Alžírský reprezentant Youcef Atal dosud nastřílel v Ligue 1 jen tři branky, tentokráte ale proti Guingampu zaznamenal hattrick, a od přestupu z belgického Kortrijku prožil v dresu Nice vůbec nejlepší zápas. Domácí tak získali důležité tři body, které jim ještě uchovávají naději na to, že se s konečnou platností vecpou na pohárové příčky. Byť šance už nejsou velké.

Hosté pomalu a jistě ztrácejí půdu pod nohama, co se týče přímé záchrany, a dá se říci, že ve zbývajících čtyřech kolech je bude čekat boj o to, aby skončili aspoň osmnáctí a posunuli se do baráže. Už potřetí za sebou inkasovali v jednom zápase hned třikrát, a především díky mizerné defenzívě si připsali na své konto již svou dvacátou porážku.

OGC byl od začátku aktivnějším týmem a ujmout vedení se mohl už v 7. minutě, to když z brankového území na zadní tyči hlavičkoval volný stoper Hérelle, jenže v koncovce trestuhodně selhal a nasměroval balón jen do zámezí. Jen o dvě minuty později již domácí gólově udeřili po chybné rozehrávce hostujícího útočníka Thurama.

Ten z levé strany riskantně přihrával do středu pole, tam balón zachytil Tameze, jenž následně adresoval dlouhý pas do vápna, tam se nacházel Atal, který těžkou volej zvládl perfektně, a jeho střela se odrazila od vzdálenější tyčky do sítě. V závěru první půle mohl náskok ještě navýšit Sarr, z přímého kopu ovšem napálil jen brankovou konstrukci.

EAG se snažil vyrovnat těsně po přestávce, z dálky vyslal hodně nepříjemný pokus Merghem, a ačkoli brankář Benítez měl se zkrocením neposedné meruny určité problémy, spolu s obráncem Dantem situaci vyřešil. Jinak však hosté působili směrem dopředu hodně neškodně. Nice každopádně přidalo další přesný zásah až v 68. minutě.

Podruhé se střelecky prosadil Atal poté, co se ze středového kruhu vydal sprintem do ofenzívy, a protože guingampská obrana působila hodně laxně a naivně, dostal se až do vápna, odkud překonal gólmana Caillarda. Svůj skvělý počin dokonal Atal v 73. minutě, to když snadno zužitkoval přihrávku z pravé strany od spoluhráče Sacka.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - Olympique Lyon 2:3

26.04.2019 20:45

Góly: 34. Jimmy Briand, 38. Nicolas De Préville - 14. Memphis Depay, 67. Maxwel Cornet, 85. Moussa Dembélé

Olympique Lyon zvládl těžké utkání v Bordeaux za tři body a nejenže si pojistil třetí místo, ale zároveň se přiblížil druhému Lille. Na Matmut Atlantique se přelévalo skóre ze strany na stranu, nejprve vedl Lyon, ale Bordeaux dokázalo otočit výsledek, načež ho vzápětí zase ztratilo. Rozhodující branku na 3:2 vstřelil Moussa Dembélé.

Co více si nezaujatí diváci mohli přát? Utkání mezi Les Girodins a Les Gones nabídlo atraktivní podívanou a dohromady pět krásných branek. Lyon potvrdil roli favorita a pojistil si třetí místo před dotírajícím Saint-Étienne, byť výhra v Bordeaux se lehce nerodila.

Lyon vstoupil do utkání velice dobře, už v prvních minutách se tlačil do vápna Girodins a ve 14. minutě se ujal vedení. Po přihrávce z pravé strany od Maxwela Corneta se na malém vápně prosadil Memphis Depay a hosté se mohli uklidnit. Bordeaux ani po tom nijak aktivitu nezvýšilo, přesto se mu povedlo po půlhodině hry z první velké šance vyrovnat. Obrana Les Gones nedokázala odvrátit balón do bezpečí, takže ten se vrátil do vápna hlavičkujícím Otáviem a Jimmy Briand špičkou kopačky zamířil přesně k tyči.

A to nebylo všechno, k radosti domácích fanoušků se za další čtyři minuty prosadil zblízka Nicolas de Préville, přičemž asistenci si připsal autor vyrovnávací trefy Jimmy Briand a Bordeaux otočilo výsledek ve svůj prospěch.

Lyon si další zaváhání nemohl dovolit a ve druhém poločase potřeboval výrazněji přidat. Bordeaux drželo vedení až do 67. minuty, kdy Nabil Fekir šikovně přihrál pod sebe na malé vápno, kde Maxvel Cornet bez potíží trefil odkrytou branku. O pár minut později se dostal za obranu Dembélé, ale jeho gól nemohl kvůli ofsajdu platit. Bodový zisk se začal domácím doslova ztrácet před očima, Vukašin Jovanović obdržel od sudího za nevhodné komentáře na jeho adresu rovnou červenou kartu a oslabený tým se Lyonu nedokázal ubránit. Pět minut před koncem utkání prostřelil brankáře Costila Moussa Dembélé a zajistil Lyonu důležité tři body.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain33273395:2784
2.Lille OSC34208659:2868
3.Olympique Lyon34188858:4362
4.AS Saint-Étienne34178952:3759
5.Olympique Marseille341661253:4654
6.Montpellier HSC331312847:3751
7.OGC Nice341491126:3051
8.Stade Reims341116733:3549
9.Nîmes Olympique341371449:5346
10.Racing Strasbourg341015955:4345
11.Stade Rennes3311101245:4643
12.FC Nantes341271543:4543
13.Angers SCO349151041:4142
14.Girondins Bordeaux349111433:3938
15.Toulouse FC348121430:4836
16.Amiens SC34891728:4833
17.AS Monaco337111532:4932
18.SM Caen346111726:4729
19.Dijon FCO34772027:5128
20.EA Guingamp34592024:6324
Zbývající zápasy
30.04. 19:00Montpellier HSC - Paris Saint-Germain
01.05. 19:00Stade Rennes - AS Monaco

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (16)

Přidat komentář
Israha

Jako prohrát s týmem, co do tohoto kola dal venku až závratných devět gólů, je trapas za každé situace, a speciálně Payet jako kapitán by měl táhnout tým k opačnému výsledku, a ne být nejhorší na hřišti...ale co ten sudí? Vyžlutí dva hráče po simulacích, jasnou penaltu na Ocampose nepískne, dává karty jen na jedné straně, i když se (v první půli) hrálo na hranici oboustranně. Tohle a destruktivní Halihodžičova taktika poslala ten zápas přesně tam, kam potřebovalo Nantes, bohužel.

Jinak Kamarovi by měl někdo vysvělit, že je stoper a že si v 19 nemůže dovolit hrát tak bohorovně, a Gustavovi, že proti takto fyzicky hrajícímu soupeři nemůže v té záloze stát. Amavi ven, ten už je na levelu Evry z předminulé sezony, a rozloučil bych se i s tím Payetem. Letos má minimum těch svých geniálních momentů, i v obvyklých věcech jako standardky a kontrola míče strádá, a jako kapitán je k ničemu...tuhle funkci nemůže mít ležérní elegán s nulovou bojovností. Naopak stavět to na Čaleta-carovi (brutálně zlepšení oproti těm šíleným začátkům), Sansonovi a Ocamposovi, který stíhá centrovat, zakončovat i bránit na obou stranách po celých 90 minut a svým přínosem na hřišti je hrubě nedoceněný. No a samozřejmě na novém trenérovi, k čemuž paradoxně dnes Halihodžič cenně přispěl, protože EL je víceméně v hajzlu a to Rudi snad nemůže ustát.

Reagovat
Seydou Doumbia

Payet z nejlepšího hráče mimo bix six v PL až na úplné dno přístavu v Marseille...hodně velký sešup...hlavně že se chtěl vrátit do Francie...co mu vlastně tehdy bránilo jít do top týmu PL? Hlava?

Reagovat
smazaný uživatel

chtel se vratit

Reagovat
Israha

On není vítěz. Evidentně dává přednost pohodlí a volnějšímu přístupu, než honbě za maximálními výkony. Strašně mi v tom připomíná Özila, stejná mentalita.

Reagovat
smazaný uživatel

V kolonce věk měl 30 let, což mu bránilo jít do top klubu a ta volba se ukázala jako dobrá vzhledem k tomu jak ho israha popisuje

Reagovat
Pyroman

OM Náskok 5 bodů 4 kola před koncem, to už by byla velká škoda podělat. Los sice nic moc, ale Marseille tam má taky těžký zápasy, s jejich formou se těžko představuje, že by všechno vyhráli.

Reagovat
juninho8

Ja sa ešte bojím aby ASSE neskončili v LM V tomto prípade platí skoro: Olympique ako Olympique

Reagovat
smazaný uživatel

Jako Marseille nebo ASSE... To je jako jestli chces uriznout levou nebo pravou nohu

Reagovat
juninho8

Budú to ešte hodne zaujímavé 4 kolá. Ešte v kľude môžeme uhrať priamu LM ale ľahúčko môžeme skončiť aj v EL. O tú EL snáď už neprídeme keď máme posledné 2 kolá Caen a Nimes...

Reagovat
Pyroman

To by bylo top. Ale pochybuju, že by se ty tři, respektive čtyři body povedlo stáhnout.

Reagovat
juninho8

Teraz som trochu zahanbený že to neovládam ale podľa tohto usudzujem že v L1 rozhodujú vzájomné zápasy? To môže OL zachrániť. Už najbližšie kolo bude mega dôležité. Lille resp. Monako budú zaujímaví súperi. OM môže pokojne rupnúť aj v Strasbourgu

Reagovat
Pyroman

Vzájemné zápasy se tuším v L1 neřeší, rozhoduje +/- skóre a pak případně góly, kde má právě Lyon docela náskok.

Snad Galtier Lyon obere. OM vypadá že je momentálně schopné rupnout kdekoliv.

Reagovat
juninho8

vzhľadom na to že momentálne je rozdiel skóre vyrovnaný a za predpokladu že ASSE dotiahne tie 3 body tak to je minimálne skóre +2 pre nich Takže budú asi stačiť tie 3 body....A to bude zaujímavé.

Reagovat
smazaný uživatel

Tuchel musí skončit. To co předvádí Paříž je nedůstojné a absolutně nepřípustné

Reagovat
pantondavo

Kimbempe 2 goly ve 2 zapasech, dobry

Reagovat
REPLIKATOR

PSG

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele