34. kolo
28.04.2019 15:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Angers remizovalo s Remeší 1:1 a zajistilo si tak záchranu

Angers před vlastními fanoušky dotáhlo jednobrankový náskok nevyzpytatelné Remeše a díky nerozhodnému výsledku v poměru 1:1 si tak definitivně udrželo prvoligovou licenci pro nadcházející ročník nejvyšší francouzské soutěže. Momentálně se nachází na třináctém místě s dvaačtyřiceti body a před osmnáctou pozicí Caen si vytvořilo nedostižný třináctibodový odstup. Stade je v tuto chvíli osmé, na kontě má devětačtyřicet bodů.

Nedělní duel podle očekávání neprobíhal ve vysokém tempu a diváci se mnoha vyložených možností nedočkali. Ba naopak spíše sledovali vyrovnaný souboj, ve kterém převládala taktická stránka. Do první větší šance se dostali domácí a to krátce po dvaceti odehraných minutách. Tait si naběhl na krásnou diagonální nahrávku od Fulginiho a poté zakončoval ve skluzu, ovšem brankář Mendy byl pozorný a balón ukryl ve svých rukavicích.

Největší příležitost prvního poločasu se zrodila v poslední minutě. Pellenard rozehrál přímý volný kop chytře patou a do míče se vzápětí opřel Santamaría, jehož dělovka z nějakých pětadvaceti metrů lízla horní tyčku a následně zamířila do zámezí. Ihned na to se po rohovém kopu propracoval k nebezpečné hlavičce obránce Thomas a prostor tří tyčí minul vskutku jen o několik decimetrů.

Po změně stran se obrázek hry příliš nezměnil, nicméně Remeš se i přesto dostala z ničeho nic do vedení. V 63. minutě po rychlém brejku na levé straně odcentroval ke vzdálenější tyči Zeneli a nabíhající Mathieu Cafaro napálil míč zcela osamocen do poloprázdné branky, gólman Butelle byl naprosto bezmocný. Angers ale na sebe nenechalo s odpovědí čekat příliš dlouho, již o osm minut později totiž vyrovnal Vincent Manceau.

Devětadvacetiletý záložník se po přihrávce na pravé křídlo zbavil bránícího protihráče a pak svou technickou střelu umístil k protější konstrukci, Mendy se v tomto případě natahoval marně. Ve zbývajícím průběhu se ani jeden výběr nikam výrazněji netlačil a bylo znát, že jsou oba s remízou spokojeni. SCO se příště pokusí uspět v Bordeaux, Stade přivítá v boji o horní polovinu Ligue 1 konkurenční Nîmes.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele