34. kolo
28.04.2019 15:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Hattrick Youcefa Atala přisoudil Nice výhru nad Guingampem

Alžírský reprezentant Youcef Atal dosud nastřílel v Ligue 1 jen tři branky, tentokráte ale proti Guingampu zaznamenal hattrick, a od přestupu z belgického Kortrijku prožil v dresu Nice vůbec nejlepší zápas. Domácí tak získali důležité tři body, které jim ještě uchovávají naději na to, že se s konečnou platností vecpou na pohárové příčky. Byť šance už nejsou velké.

Hosté pomalu a jistě ztrácejí půdu pod nohama, co se týče přímé záchrany, a dá se říci, že ve zbývajících čtyřech kolech je bude čekat boj o to, aby skončili aspoň osmnáctí a posunuli se do baráže. Už potřetí za sebou inkasovali v jednom zápase hned třikrát, a především díky mizerné defenzívě si připsali na své konto již svou dvacátou porážku.

OGC byl od začátku aktivnějším týmem a ujmout vedení se mohl už v 7. minutě, to když z brankového území na zadní tyči hlavičkoval volný stoper Hérelle, jenže v koncovce trestuhodně selhal a nasměroval balón jen do zámezí. Jen o dvě minuty později již domácí gólově udeřili po chybné rozehrávce hostujícího útočníka Thurama.

Ten z levé strany riskantně přihrával do středu pole, tam balón zachytil Tameze, jenž následně adresoval dlouhý pas do vápna, tam se nacházel Atal, který těžkou volej zvládl perfektně, a jeho střela se odrazila od vzdálenější tyčky do sítě. V závěru první půle mohl náskok ještě navýšit Sarr, z přímého kopu ovšem napálil jen brankovou konstrukci.

EAG se snažil vyrovnat těsně po přestávce, z dálky vyslal hodně nepříjemný pokus Merghem, a ačkoli brankář Benítez měl se zkrocením neposedné meruny určité problémy, spolu s obráncem Dantem situaci vyřešil. Jinak však hosté působili směrem dopředu hodně neškodně. Nice každopádně přidalo další přesný zásah až v 68. minutě.

Podruhé se střelecky prosadil Atal poté, co se ze středového kruhu vydal sprintem do ofenzívy, a protože guingampská obrana působila hodně laxně a naivně, dostal se až do vápna, odkud překonal gólmana Caillarda. Svůj skvělý počin dokonal Atal v 73. minutě, to když snadno zužitkoval přihrávku z pravé strany od spoluhráče Sacka.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele