34. kolo
28.04.2019 15:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Amiens zase hrálo bez branek, remizovalo se Štrasburkem

V posledních sedmi utkáních, do nichž nastoupili fotbalisté Amiens, se urodila remíza. A nejinak tomu bylo i v nynějším případě. Se Štrasburkem znovu plichtili, přičemž už počtvrté tomu bylo od půlky března bez vstřelené branky. Domácí se tak stále musejí strachovat o holé přežití, neboť si pořád nevytvořili dostatečný náskok na sestupové pásmo.

Hosté na Stade de la Licorne nepotřebovali tak nutně bodovat na rozdíl od svého soupeře. Drží se totiž v klidném středu tabulky, přičemž díky vítězství v Coupe de la Ligue si rovněž zajistili účast v Evropských pohárech pro příští ročník. V podstatě jim jde jen o to nespadnout v tabulce do dolní poloviny tabulky. Zato domácí mají o poznání nepříjemnější starosti.

Tenhle duel s sebou přinesl taktéž jeden historický milník v rámci Ligue 1. Vůbec poprvé totiž utkání v téhle soutěži odřídila jako hlavní rozhodčí žena. Stéphanie Frappartová ho nakonec zvládla bez větších obtíží či diskutabilnějších rozhodnutí, celkem udělila čtyři žluté karty, nenařizovala pokutový kop, nemusela řešit spornější situaci.

Co se samotného dění na hřišti týče, šancí bylo na obou stranách opravdu jen poskrovnu. V 19. minutě se do jedné slibnější propracoval hostující záložník Thomasson, jenž si ve vápně krkolomně zpracoval balón, stačil pak vypálit, ovšem pouze nad bránu. Po půlhodině hry se Thomasson propracoval k zakončení znovu, zase však jeho pokus nebyl přesný.

Amiens se poprvé výrazněji osmělilo až po přestávce. Díky svému důrazu se snažil prosadit Konaté, jenž se snažil zacílit z ostrého úhlu, ovšem balón nasměroval pouze do zámezí. V 53. minutě vystřelil po zemi Mendoza, ovšem slabě jen do rukavic štrasburského brankáře Selse. Pět minut před koncem hlavou střílel taktéž Guirassy, netrefil však hostující bránu.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele