34. kolo
28.04.2019 21:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Marseille doma nestačila na Nantes

Velká komplikace nejen v boji o Ligu mistrů, ale o evropské poháry obecně. Tak by se dala charakterizovat porážka Marseille s FC Nantes. Canarini v Marseille dvakrát udeřili a zatímco na první gól ještě stihl odpovědět Balotelli, na druhý a zároveň vítězný v podání Andreie Girotta neodpověděl nikdo.

Že to Marseille nebude mít jednoduché, naznačila už druhá minuta utkání, ve které stoper Kamara vyrobil hrubku a ránu Kalify Coulibalyho nohama vyrazil brankář Mandanda. I domácí se dokázali osmělit, ale střely Balotelliho a Ocampose příliš velké nebezpečí neznamenaly. Skóre se na Stade Vélodrome poprvé měnilo ve 21. minutě a dopomohla k tomu špatná přihrávka Luize Gustava, po které znovu neúspěšně střílel Coulibaly, avšak po odrazu se opřel do balónu Samuel Moutoussamy a Nantes na jihu Francie překvapivě vedlo.

Nebylo to však na dlouho. Za pět minut poslal do vápna milimetrově přesný centr Ocampos a Mario Balotelli hlavou srovnal na 1:1. Oba týmy hodně útočily a divákům se taková podívaná musela líbit. Ve 38. minutě neudržel Sakajův centr Dupé a Balotelli mohl dorážet, avšak naneštěstí pro Marseille výborně zasáhl obránce Diego Carlos. Minutu před koncem prvního poločasu se zaskvěl i sám Dupé, když zblízka vyrazil Ocamposovu hlavičku.

První poločas nastavil laťku hodně vysoko a i po změně stran se jí zúčastněným aktérům dařilo držet. Pouhých šest minut po přestávce se Nantes znovu dostalo do vedení, když obrana Marseille neubránila rohový kop a na zadní tyči špičkou kopačky překonal Mandandu Andrei Girotto.

Na tahu byla znovu Marseille, ale Nantes se po druhé brance zatáhlo a hrálo přesně to, co potřebovalo. Až čtyři minuty před koncem málem dopomohl k vyrovnání Diego Carlos, který si po zásahu Germainova centru div nevstřelil vlastní gól. Závěrečný tlak OM se víceméně nekonal. Canarini dokázali překvapit a ze slavného Stade Vélodrome si odvážejí plný bodový zisk.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele