34. kolo
28.04.2019 17:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

St. Étienne zvládlo souboj s Toulouse, výhru zařídil Robert Berić

St. Étienne potvrdilo roli favorita, získalo další důležitou výhru v boji o čtvrtou pozici, a to díky dvěma brzkým gólům Roberta Beriče. Toulouse podruhé v řadě nedokázalo vstřelit jedinou branku, pořád přitom nemá jistou záchranu, a i když náskok na sestupové pásmo má v tuhle chvíli dostatečný, nemělo by v závěru sezóny usínat na vavřínech.

Les Verts, pro něž to byla již pátá výhra v uplynulých šesti ligových kolech, potřetí za sebou udrželi čisté konto. Hodně je samozřejmě uklidnilo rychlé vedení, na nějž TFC již nedokázalo absolutně nijak reagovat. Domácím se mimochodem na celek od řeky Garonny velmi daří, svou sérii neporazitelnosti s ním prodloužili už na sedm zápasů v kuse.

Lepší vstup do utkání si ASSE nemohlo ani přát. Už ve 2. minutě založil ve středu pole rozhodující akci Cabella, jenž ve správnou chvíli na levé straně uvolnil unikajícího Polomata, ten snadno adresoval další přihrávku na zadní tyč, a odtamtud Berić pohotově skóroval do prázdné branky. O osm minut později pak slovinský reprezentant zacílil přesně znovu.

Opět se St. Étienne vyplatilo vydat se co nejrychleji dopředu, Khazri pak nahrál doprava na úplně volného Beriče, který v šestnáctce měl dostatek času a prostoru na to, aby usměrnil balón podél brankáře Reyneta do sítě. Khazri mohl ve 13. minutě dokonce náskok navýšit, jeho technickou střelu ovšem Reynet fantasticky vytěsnil konečky prstů do zámezí.

Hosté věděli, že především v útoku musejí zabrat, a tak do hry po přestávce vyslali Sanoga, přičemž stažený byl stoper Cahuzac, aby se ofenzíva co nejvíce posílila. A právě tenhle náhradník se objevil v 55. minutě ve velmi dobré možnosti, pravačkou v krkolomné pozici tečoval balón k tyči, úspěšný zákrok si však na své konto připsal gólman Ruffier.

Ve druhém dějství se domácí do žádných podnikavých výpadů nepouštěli, soustředili se především na bránění pohodlného náskoku. Trochu úzko jim mohlo být v 78. minutě, protože sudí Stinat nařídil pokutový kop za faul Debuchyho na Gradela, jenže sám faulovaný při exekuci selhal, a Ruffier vytěsnil jeho pokus jednoruč do své tyčky.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele