34. kolo
28.04.2019 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Caen uspělo v bitvě s konkurenčním Dijonem a zvítězilo 1:0

Velmi důležitý souboj o holé přežití v nejvyšší francouzské soutěži nakonec zvládlo lépe domácí Caen a po nejtěsnějším vítězství v poměru 1:0 se posunulo na osmnáctou barážovou pozici s devětadvaceti body. Na sedmnácté Monako má prozatím manko tří bodů a před svým nedělním rivalem z Dijonu, který klesl na devatenáctou příčku, si vtvořilo jednobodový odstup. Hrdinou tohoto utkání se stal Maročan Fayçal Fajr a to trefou v polovině druhé půle.

Více jak devatenáct tisíc fanoušků na stadionu Michel d'Ornano sledovalo nesmírně vyrovnané střetnutí s nádechem nervozity na obou stranách. První větší příležitost se urodila po necelých dvaceti odehraných minutách. Po krásném dlouhém centru na levé křídlo a následné výborné práci Crivelliho si do šestnáctky protivníka seběhl Tchokounté a ze čtrnácti metrů se snažil mířit pod horní tyčku, kterou však přestřelil o necelé dva metry.

Dijon se nikam netlačil a vyčkával na svou šanci, do vedení se mohl z ničeho nic dostat necelých deset minut před přestávkou. Z pravé strany si navedl balón až před hranici pokutového území Chafik a jeho nebezpečný projektil levačkou skončil jen o decimetry vedle vzdálenější konstrukce. Ve 41. minutě předvedla heroický výkon na hranici rizika defenzíva FCO a díky obětavým zákrokům před brankovou čarou zamezila téměř jistému gólu.

Sedm minut po výměně stran se postavil k nadějnému přímému volnému kopu z nějakých dvaadvaceti metrů pozdější hrdina Fajr a pravou šibenici těsně minul. Rozhodující okamžik přeci jen nastal v 67. minutě. Třicetiletý zkušený záložník Fajr se po nahrávce od Tchokountého odhodlal ke střele z nějakých třiceti metrů a jeho nádherný oblouček zapadl přímo do zadního horního rohu, brankář Rúnarsson se nedokázal včas vrátit.

Tato trefa nejenže může znamenat setrvání SM v Ligue 1, ale také určitě bude kandidovat na nejhezčí branku letošního ročníku. Dijon se nevzdal a v 89. minutě byl blízko k vyrovnání, nicméně dvěma skvělými zákroky se blýskl gólman Samba a výsledek se proto již nezměnil. Svěřenci trenéra Antoineho Kombouarého budou chtít příště napravit toto zaváhání v Nantes, Caen sehraje další klíčový duel na půdě posledního Guingampu.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele