34. kolo
28.04.2019 15:00 CET
5 : 0
(0:0)

Reportáž

Lille proti Nîmes nezaváhalo a před třetím Lyonem si udrželo šestibodový náskok

Lille po nevýrazném prvním poločase předvedlo po výměně stran nefalšovaný ofenzivní koncert a protivníka z Nîmes nakonec rozstřílelo po výsledku 5:0. Díky tomu si na druhém místě udrželo šestibodový odstup od třetího Lyonu a právě s tímto soupeřem si v příštím kole může zajistit jistotu základní skupiny Ligy mistrů pro nadcházející ročník. Olympique naopak klesl na devátou pozici se šestačtyřiceti body.

Hosté ještě před tímto duelem živili malou šanci na evropské poháry, ale po debaklu s rozjetým OSC jim naděje definitivně zhasla. Domácí výběr se skvěle naladil na zřejmě klíčový nedělní šlágr 35. kola s Lyonem a jasně naznačil, že to s návratem do hlavní fáze nejprestižnější evropské klubové soutěže po dlouhých sedmi letech myslí smrtelně vážně. Úvodní dějství toho příliš nenabídlo, první zajímavější moment se zrodil ve 14. minutě.

Nicolas Pépé totiž na pravé straně pokutového území nasadil jesličky bránícímu Paquiezovi a vzápětí byl atakován, nicméně rozhodčí Delerue pokutový kop nenařídil. Nimes si vytvořilo svou největší příležitost nedělního střetnutí ve 26. minutě. Po stříleném pasu z pravého rohu šestnáctky si naběhl k zadní tyči Miguel a zcela zapomenut dokonce tečoval míč, jenomže ten nakonec skončil o decimetry v zámezí.

Svěřenci trenéra Christopheho Galtiera se dostali do vedení šest minut po přestávce. Po přečíslení tři na tři obdržel kolmici do běhu Loïc Rémy a poté zamířil z dvanácti metrů přesně do levého dolního rohu. Krátce po hodině hry se blýskl gólman Bernardoni proti bombě Pépého, ovšem z následné akce již inkasoval podruhé. Jonathan Bamba si naskočil na parádní centr Koného z levé strany a svou hlavičku usměrnil do pravé šibenice.

Od tohoto momentu se OSC uklidnil a začal obranu Nîmes rozebírat. V 70. minutě převzal parádní oblouček od Mendese rozběhnutý Mehmet Çelik a zblízka chytře přehodil naprosto bezmocného Bernardoniho - 3:0. Neuběhlo ani deset minut a zasloužené trefy se dočkal aktivní Pépé, jenž po zpětné nabídce Leãa téměř od brankové čáry snadno usměrnil balón do odkryté branky. Gólový účet uzavřel v nastaveném čase střídající Rui Fonte razantním volejem z hranice šestnáctky.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele