34. kolo
26.04.2019 20:45 CET
2 : 3
(2:1)

Reportáž

Lyon přestřílel Bordeaux a zůstává ve hře o druhé místo

Olympique Lyon zvládl těžké utkání v Bordeaux za tři body a nejenže si pojistil třetí místo, ale zároveň se přiblížil druhému Lille. Na Matmut Atlantique se přelévalo skóre ze strany na stranu, nejprve vedl Lyon, ale Bordeaux dokázalo otočit výsledek, načež ho vzápětí zase ztratilo. Rozhodující branku na 3:2 vstřelil Moussa Dembélé.

Co více si nezaujatí diváci mohli přát? Utkání mezi Les Girodins a Les Gones nabídlo atraktivní podívanou a dohromady pět krásných branek. Lyon potvrdil roli favorita a pojistil si třetí místo před dotírajícím Saint-Étienne, byť výhra v Bordeaux se lehce nerodila.

Lyon vstoupil do utkání velice dobře, už v prvních minutách se tlačil do vápna Girodins a ve 14. minutě se ujal vedení. Po přihrávce z pravé strany od Maxwela Corneta se na malém vápně prosadil Memphis Depay a hosté se mohli uklidnit. Bordeaux ani po tom nijak aktivitu nezvýšilo, přesto se mu povedlo po půlhodině hry z první velké šance vyrovnat. Obrana Les Gones nedokázala odvrátit balón do bezpečí, takže ten se vrátil do vápna hlavičkujícím Otáviem a Jimmy Briand špičkou kopačky zamířil přesně k tyči.

A to nebylo všechno, k radosti domácích fanoušků se za další čtyři minuty prosadil zblízka Nicolas de Préville, přičemž asistenci si připsal autor vyrovnávací trefy Jimmy Briand a Bordeaux otočilo výsledek ve svůj prospěch.

Lyon si další zaváhání nemohl dovolit a ve druhém poločase potřeboval výrazněji přidat. Bordeaux drželo vedení až do 67. minuty, kdy Nabil Fekir šikovně přihrál pod sebe na malé vápno, kde Maxvel Cornet bez potíží trefil odkrytou branku. O pár minut později se dostal za obranu Dembélé, ale jeho gól nemohl kvůli ofsajdu platit. Bodový zisk se začal domácím doslova ztrácet před očima, Vukašin Jovanović obdržel od sudího za nevhodné komentáře na jeho adresu rovnou červenou kartu a oslabený tým se Lyonu nedokázal ubránit. Pět minut před koncem utkání prostřelil brankáře Costila Moussa Dembélé a zajistil Lyonu důležité tři body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele