Ligue 1 - souhrn 16. kola: Marseille na druhém místě

01.12.2021, 20:54, aktualizováno 01.12.2021, 23:01
Komentáře a souhrny
Gerson (© AFP)
PSG pouze remizovalo s Nice, přesto se neochvějně drží na čele tabulky. Marseille se po výhře v Nantes posunula na druhou příčku před Rennes, které podlehlo Lille. RC Lens dvakrát neudržel vedení nad Clermontem a potřetí v řadě nevyhrál. Monako vyhrálo na půdě Angers SCO a přiblížilo se k pohárovým příčkám, naopak Lyon nestačil na Remeš...

Clermont Foot - RC Lens 2:2

01.12.2021 21:00

Góly: 41. Yohann Magnin, 65. Mohamed Bayo - 12. Johan Gastien (vl.), 47. Seko Fofana

Rozhodčí Delerue rozdal celkem devět žlutých a jednu červenou kartou, kterou uviděl až v závěrečné desetiminutovce Yadaly Diaby, takže na výsledek oslabení domácích už nemělo vliv. Díky tomu se po šestnácti utkáních nacházejí o bod před barážovou příčku, zatímco Racingu po stejném počtu kol patří pátá pozice.

První zaznamenáníhodný pokus si na konto připsal v závěru úvodní desetiminutovky hostující Seko Fofana, který se ovšem teprve zastřeloval. V minutě dvanácté už mohl slavit, jelikož jeho střílený centr před bránu smolně nasměroval za záda vlastního brankáře třiatřicetiletý záložník Johan Gastien - 0:1.Většinu na téměř vyprodaném Stade Gabriel Montpied tím příliš nepotěšil.

Následně předvedl dobrou práci s míčem Florian Sotoca, jenže prostor mezi třemi tyčemi mu byl malý. Na další gól se tedy muselo čekat až do 41. minuty. Centr Akima Zedadky z pravé strany Jean-Louis Leca poněkud podcenil, díky čemuž hlavou skóroval Yohann Magnin - 1:1. Jenže hned po startu druhého dějství si hosté vzali vedení zpět.

Přihrávku od Jonathana Clausse dva metry za penaltový puntík uklidil placírkou pravé nohy do sítě Seko Fofana - 1:2. S vyrovnáním se pokusil přispěchat Vital N’Simba, jenže strážce svatyně kulatý předmět za čáru nepustil. Druhá konfrontace obou borců skončila rozezvučenou brankovou konstrukcí. Velká škoda pro Les Lanciers.

Konečný stav se na ukazateli skóre zrodil v 65. minutě. Jodel Dossou přihrál Mohamedu Bayovi, který se musel pro balon malinko vracet, jenže protože mu defenziva nevěnovala pražádnou pozornost, mohl vyrovnat na 2:2, což potvrdil i videorozhodčí. Za šest minut hlavičkoval Fofana kousek nad. Yadaly Diaby v tomto mači debutoval v Ligue 1, jenže na hrací ploše strávil pouhých dvacet minut.

Pro jeho ostrý faul na Jonathana Gradita totiž neměl Amaury Delerue pražádné pochopení a poslal skvadru Pascala Gastiena do deseti. Jenže hosté ze severu Francie už si žádnou příležitost vytvořit nedokázali. A tak musí doufat, že se podaří uhrát dobrý výsledek i o víkendu proti PSG. Clermont pocestuje do Montpellieru.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - Stade Reims 1:2

01.12.2021 21:00

Góly: 66. Karl Toko Ekambi - 56. Wout Faes, 90+2. Hugo Ekitiké

Hrdinou se stal Hugo Ekitike, jehož zásluhou navázal klub z historického města na víkendové vítězství nad Clermontem. V tabulce však stále zůstává v dolní polovině, přičemž Les Gones na tom nejsou o mnoho lépe.

Ve 12. minutě se odhodlal ke střele Islam Slimani, jenže Predrag Rajković mohl zůstat absolutně v klidu. Poté přišla řada na Karla Toko Ekambiho, který si ale počínal podobně, jako jeho alžírský spoluhráč. Po půl hodině hry oba rozjeli akci, při které druhý jmenovaný přihrával, ale bránící Yunis Abdehhamid stál přesně tam, kde stát měl.

Slimani se podepsal i pod další pokus, který ovšem mezi tři tyče nesměřoval. Následně Lucas Paquetá přistrčil Houssemu Aouarovi, který svou přízemní střelou možná lehce líznul pravou tyč. Třiadvacetiletý lyonský záložník se osmělil ještě jednou, avšak muž v rukavicích byl připravený. První půle už více pozoruhodného nepřinesla.

V té druhé se hrálo pouhých deset minut, když Valon Berisha centroval od rohového praporku na malé vápno, kde se hlavou prosadil Wout Faes - 0:1. Po uplynutí hodiny hry Rajković vyrážel zakončení Aouara, přičemž žádný z jeho dvou spoluhráčů nedokázal míč dorazit na místo určení. To se podařilo až v šestašedesáté minutě Karlovi Toko Ekambimu, protože mu Jérôme Boateng poslal ideální balon na zadní tyč - 1:1.

Radost s hráči však na tribunách kvůli výtržnostem v duelu proti Marseille nikdo nemohl sdílet. V 71. minutě mohl otočit skóre Paquetá, kdyby byl o něco málo přesnější. Poté přišla opět řada na aktivního Aouara, s jehož kvalitním zakončením měl Rajković plné ruce práce. A pak přišla třetí minuta nastaveného času.

Jedovatou ránu z dálky v podání Alexise Flipse portugalský gólman jenom vyrazil. Hugo Ekitike pak zkušeně padajícího Lopese přehodil, trpělivě si počkal, až Jason Denayer dopadne na zadek, a následně už měl před sebou velice snadnou úlohu. Není divu, že po pozdním gólu na 1:2 byla lavička hostujícího výběru v naprosté euforii.

Více informací k zápasu

FC Nantes - Olympique Marseille 0:1

01.12.2021 21:00

Góly: 30. Gerson

Olympique tak posedmé v řadě nepoznal hořkost porážky. Výborná série jej posunula na druhou příčku, přestože má zápas s Lyonem k dobru. Les Canaris rozhodně nemají špatnou formu, takže tohle klání mohlo být zajímavější, kdyby nebyl hned po inkasované brance pod druhé žluté kartě vyloučen Nicolas Pallois.

Oba celky začaly aktivně, jenže svoje snahy dlouho nedokázaly přetavit v nějakou nebezpečnou šanci. Až po uplynutí úvodní dvacetiminutovky to zkusil rovnou z přímého kopu Dimitri Payet a těsně minul. Poté Amine Harit přihrával po zemi do vápna, kde z první zakončoval Gerson, jehož výborně vychytal Alban Lafont.

Následně střílel Randal Kolo Muani a činit se musel Pau López. Akce ze závěru úvodní půl hodiny přinesla rozhodnutí. Payet pobídnul znovu Gersona, který se s balonem otočil, čímž vyšachoval ze hry Dennise Appiaha, a prostřelil domácího gólmana - 0:1. Hned po rozehrávce přibyly na čele Antoinea Kombouarého další vrásky, protože Pallois přišlápnul Harita a putoval předčasně do šatny.

V nastaveném čase se k přízemní střele pravačkou dostal Payet. Lafont zvládnul míč vyrazit a díky Appiahovi se Gerson tentokrát k dorážce nedostal. V 52. minutě se po rohu dostal k hlavičce Harit, jenže těsně minul pravou tyč. Potom překopnul zařízení Boubacar Kamara a Guendouzimu výborně zmenšila úhel jednička v kanárkovém dresu, který si později za účast ve strkanici vysloužil žlutou kartu.

I poslední desetiminutovka patřila hostům, jelikož oslabené Nantes dokázalo za celých devadesát minut trefit prostor mezi třemi tyčemi pouze jedinkrát. Ani druhý souboj Mattéa Guendouziho s brankářem neskončil dalším zásahem. A tečku za utkáním udělali dva střídající borci. Milik pobídnul Papeho Gueyeho, který pálil těsně mimo, což ovšem kouče Sampaoliho nemuselo mrzet.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - OGC Nice 0:0

01.12.2021 21:00

Góly: -

Pařížský velkoklub to však příliš mrzet nemusí, neboť i tak má na čele tabulky na nejbližší pronásledovatele solidní náskok. Ani Les Aiglons patrně nebudou z této dělby bodů zklamaní.

Před zápasem se čerstvě získanými cenami pochlubili jak Lionel Messi, který posedmé získal Zlatý míč, tak Gianluigi Donnarumma, jenž byl vyhlášen nejlepším brankářem. Nejlepší fotbalista světa byl od začátku utkání hodně vidět. Nejprve musela jeho střelu zblokovat obrana. Na konci úvodní desetiminutovky ho kopnul do hlavy Morgan Schneiderlin. Sám faulovaný se ujal přímého kopu, přičemž chtěl podstřelit zeď, což se bohužel pro jeho tým nesetkalo s úspěchem.

Mezitím stihnul Donnarummu pořádně zaměstnat Kasper Dolberg. Ve 28. minutě musel na zem pro změnu Walter Benítez, jelikož jeho směrem střílel Kylian Mbappé. Na druhé straně hlavičkoval Andy Delort a muž v rukavicích vyrážel nad břevno. Další Messiho zakončení nebylo z nejrazantnějších a to, které následovala, zblokovala obrana do bezpečí.

V závěru poločasu se připomněl Achraf Hakimi, který sice stál ve vápně, ale neposedný balon nezkrotil podle představ. V 51. minutě přišla chvíle do té doby málo viditelného Ángela Di Maríi. Ocitnul se zcela sám před Benítezem, který však dokázal včas zmenšit střelecký úhel. Velice důležitý zákrok osmadvacetiletého brankáře.

Bezprostředně po něm musel do akce znovu, protože pokus Érica Dina-Ebimbeho měl gólové parametry. Po hodině hry poslal Andy Delort centr na Kaspera Dolberga, který mohl zakončovat do prázdné. Jenomže místo první branky tohoto střetnutí orazítkoval tyčku. V 65. minutě Lionel Messi skvěle prostrčil za obranu na Mbappého, jenž trestuhodně minul. Ve zbývajících minutách se "Orli" soustředili na defenzivu, což se jim nakonec vyplatilo.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - Lille OSC 1:2

01.12.2021 21:00

Góly: 85. Benjamin Bourigeaud - 31. Xeka, 45. Renato Sanches

Po třinácti kláních napříč evropskou a francouzskou scénou přišlo Rennes o svou úctyhodnou sérii bez porážky. A zároveň ztratilo průběžnou druhou pozici v tabulce, poněvadž ho o bod předskočila Marseille, která vyhrála na půdě Nantes. Nad jeho síly byl obhájce titulu z Lille, jenž vykázal perfektní efektivitu proměňování šancí a o vítězství rozhodl již v prvním dějství.

Tenhle zápas nebyl na nějaké vyložené gólové příležitosti nikterak bohatý. Spíše se jednalo o urputný boj o každý centimetr na hrací ploše, k vidění bylo též mnoho osobních střetů, emoce plály v některých okamžicích hry na nejvyšších teplotních stupních. Ani rozhodčí Frappartová neměla snadnou úlohu obě mužstva v mnoha případech zkrotit do jakéhosi optimálního stavu.

Domácí vstoupili do utkání určitě aktivněji. Bylo vidět, jako by Lille, v jehož sestavě nakonec nefiguroval ani druhý nejlepší střelec týmu Yilmaz, odcestovalo do Rennes s cílem především nevyrobit nějakou zásadní chybu v defenzívě. V 6. minutě podnikl hladový Sulemana výpad po levé straně, uvolnil pak Terriera, jeho nebezpečná přihrávka se ovšem v šestnáctce neujala.

O tři minuty později se se svou střelou neprosadil Laborde, jeho pokus zablokoval bek Tiago Djaló, ani bleskově na to Truffert, kterého snadno vychytal připravený brankář Grbič. LOSC se až do 31. minuty prakticky nepropracovalo do vážnější možnosti. Jakmile ale Weah zprava našel ve vyložené pozici Xeku, který se ocitl sám u pokutové značky, ujalo se vedení v duelu.

Bretaňský celek na inkasování nezareagoval, a jestliže měl zájem vyrovnat a vsítit soupeři gól do šatny, právě on odcházel do kabin ještě skleslejší, jelikož Renato Sanches cílil do dolního rohu brány. Po obrátce Dogy urputně bránily svůj těsný náskok, SRFC se vůči němu opravdu hodně těžko prosazovalo. A čím více se blížil konec střetnutí, tím více vznikalo kontroverzí.

Lépe řečeno oběma ekipám se mnohdy nelíbilo, jak si počíná žena s píšťalkou na hřišti. A ta se prostě ve finále vůbec nemazala s domácím koučem Brunem Génésiem, jemuž nestačilo, že v 81. minutě viděl jednu žlutou kartu, a tak rychle poté vyfasoval za své neustálé protestování též druhou a následnou červenou. Rennes jinak v 85. minutě jen snížilo trefou Bourigeauda.

Více informací k zápasu

Angers SCO - AS Monaco 1:3

01.12.2021 19:00

Góly: 55. Alexander Nübel (vl.) - 25. Myron Boadu, 45. Sofiane Diop, 73. Axel Disasi

Monaco potvrdilo, že na Angers se mu od února roku 2020 daří, skolilo ho už počtvrté za sebou, a ačkoli na tento pokus přece jednou inkasovalo, poněvadž v předchozích třech vždy udrželo čisté konto, jediná obdržená branka je vlastně tou jedinou kaňkou na jeho slušném výkonu. Hosté tak v Ligue 1 utnuli čekání na tříbodový zisk po čtyřech kolech.

Úvodních pětadvacet minut tohoto duelu moc zajímavých momentů nenabídlo. Jaksi se snažil o změnu skóre v 18. minutě Volland, který vyslal hlavičku směrem mezi tři tyče, jenže gólman Petković byl pozorný a šanci mu zneškodnil. Každopádně o sedm minut později přece jenom kapituloval. Svůj premiérový přesný zásah ve francouzské nejvyšší soutěži si zapsal Boadu.

Sidibé poslal od pravé lajny pas do středu hřiště, odtud ho Volland chytře sklepával na hranici ofsajdu pohybujícího se spoluhráče, jenž si pak ve vyložené pozici věděl v koncovce rady. Na tohle inkasování Angers nedokázalo zareagovat. Možná snad jen Cho ve 39. minutě pomýšlel na snížení stavu, avšak poté, co podnikl odvážný výpad do šestnáctky, pálil hodně nepřesně.

Těsně před přestávkou se zdařilo knížecímu celku svůj náskok pojistit. Gelson Martins uvolnil do levé strany Vollanda, ten adresoval svou přihrávku do brankového území, kde sice ještě do brány nezacílil Boadu, ovšem číhající Diop už ano. Do druhé půle nicméně Monaco vstoupilo poměrně vlažně, a nebýt zákroku brankáře Nübela, mohl svou dělovkou zdárně udeřit Cabot.

V 55. minutě přece Angers snížilo a zase mělo naději na urvání cenného výsledku. Ebosse od levé postranní čáry vybídl Ounahiho, a byť jeho střela trefila tyč, od ní se míč odrazil do zad Nübela a za brankovou čáru. ASM už pak ale vedení uhájilo, nadobro rozhodlo o své výhře v 73. minutě, kdy bránící Traoré centr Golovina nechtěně prodloužil ke skórujícímu Disasimu.

Více informací k zápasu

Stade Brestois - AS Saint-Étienne 1:0

01.12.2021 19:00

Góly: 64. Romain Faivre (pen.)

Jen jednu branku viděli diváci na stadionu Le Blé v Brestu, kam zavítalo trápící se Saint-Étienne. O výsledku utkání rozhodl moment ze 64. minuty, po kterém Romain Faivre proměnil pokutový kop. Saint-Étienne tak zůstane i po šestnácti kolech na posledním místě, zatímco Brest si pojistí postavení ve středu tabulky.

Začátek utkání byl z obou stran opatrný a až postupem času se výkony zlepšovaly. V 16. minutě se pokusil ohrozit domácí branku Ryad Boudebouz, ovšem jeho pokus skončil nad brankou. Také Brest si vypracoval gólovku a zakončení Le Douarona skončilo na brankáři Bajićovi. V ten moment si Brest vytvořil silný tlak a pohotový pokus Faivreho dokázala obrana Les Verts zablokovat.

I druhý poločas nabídl příležitosti na obou stranách. Další střela Le Douarona skončila nad a o pouhých šest minut později nařídil sudí pokutový kop pro Brest. Lucas Douath zahrál smolně ve vápně rukou a nařízenou penaltu proměnil Romain Faivre.

Hosté měli na vyrovnání zhruba půlhodinu, ale teprve před koncem se nadechli k náporu. V 89. minutě se po centru dostal k hlavičce Lhéry a domácí zachránilo břevno! V nastavení neproměnil stoprocentní šanci také Brest a pokus Del Castilla skončil těsně vedle. Brestu nakonec stačila na zisk tří bodů jediná branka a krize Les Verts se prohlubuje.

Více informací k zápasu

FC Metz - Montpellier HSC 1:3

01.12.2021 19:00

Góly: 70. Nicolas De Préville - 36. Téji Savanier, 45+1. Stephy Mavididi, 48. Elye Wahi

Domácí tak přišli o čtyřzápasovou sérii neporazitelnosti a pouze zásluhou lepšího skóre zůstávají předposlední. Naopak MHSC slaví už šestou výhru v sezoně.

Úvodních pětatřicet minut nepřineslo na Stade Municipal Saint-Symphorien atraktivní fotbal. Defenzivy obou celků se měly na pozoru. A když už mohl střílet v dobré pozici se nacházející Opa Nguette, prostor mezi třemi tyčemi netrefil. Jeho spoluhráč Boubacar Traoré byl sice krátce po svém příchodu na hřiště ve 32. minutě přesnější, jenže Jonase Omlina stejně výrazněji nevystrašil.

Zato Téji Savanier vymyslel krátce poté šikovnou kulišárnu, která byla podle všeho chtěná. Hosté dostali příležitost zahrávat přímý kop z místa zhruba pět metrů od rohu pokutového území. Za necelý měsíc třicetiletý záložník placírkou pohladil balon, který se od vzdálenější tyče odrazil přímo do sítě - 0:1. Trochu tím nechal vzpomenout na památnou Ronaldinhovu trefu ze čtvrtfinále MS 2002 proti Anglii.

S odpovědí se snažil přispěchat opět Traoré, avšak zase mířil vedle. Když už to vypadalo, že svěřenci Oliviera Dall’Oglia půjdou do šatny s těsným náskokem, došlo na rychlý protiútok, v jehož závěru se Stephymu Mavididimu podařilo zkrotit neposedný míč, který následně z otočky z hranice šestnáctky napálil přesně k tyči, přestože Alexandre Oukidja si na něj sáhnul - 0:2.

Jak mizerně Les Grenats úvodní dějství skončili, tak začali i to druhé. Po necelých 180 sekundách si totiž Elye Wahi pohlídal ofsajdovou hranu, takže mohl pelášit za dobrou Ristićovou přihrávkou. Tváří v tvář gólmanovi pak přesně věděl, co chce udělat, takže měl situaci jednoduchou - 0:3. Po hodině hry se pokusil značně nepříznivý stav upravit Pape Sarr. Omlin se proti jeho ráně vyznamenal.

Až v 70. minutě našel Nguette kspoluhráče Nicolase de Prévilleho, jehož křižná střela znamenala snížení - 1:3. Střelec gólu se pak snažil vymodlit si penaltu, jenže v době moderních technologií nebyl vyslyšen. Následně se k hlavičce dostal Ibrahima Niane, ale mířil nad břevno. Nezbývá, než věřit, že se nějaké body podaří uhrát o víkendu v Monaku. La Paillade přivítají doma Clermont.

Více informací k zápasu

Racing Strasbourg - Girondins Bordeaux 5:2

01.12.2021 19:00

Góly: 22. Adrien Thomasson, 43. Kévin Gameiro (pen.), 45+1. Ludovic Ajorque, 48. Dimitri Liénard, 65. Ludovic Ajorque - 7. Ui-jo Hwang, 57. Alberth Elis

Celkem sedm branek a vítězství domácího Racingu Štrasburk. To všechno bylo k vidění na Stade de la Meinau, kde se ve vloženém kole představil Girondins Bordeaux. Tým z pobřeží Atlantiku tak zůstává v sestupovém ohrožení, stejně jako zůstává v ohrožení i trenér Vladimir Petković. Za domácí se dvěma góly blýskl Ludovic Ajorque.

Utkání mělo papírového favorita v týmu Racingu. Štrasburk už čtyři zápasy v řadě neprohrál, ale Bordeaux bylo připraveno odčinit víkendovou porážku s Brestem a zlepšit svojí nelichotivou pozici v tabulce. To se mu ale nepovedlo a inkasovalo pět branek.

Do vedení šli přitom už v 9. minutě hosté. Adliho načechraný centr prodloužil hlavou do sítě Hwang Ui-jo. O pět minut později se domácí dožadovali pokutového kopu za hru rukou, ovšem sudí jejich prosby nevyslyšel. Štrasburk ale přitopil pod kotlem a výsledkem bylo ve 22. minutě vyrovnání. Do dlouhého centru se uvnitř šestnáctky položil Adrien Thomasson a srovnal na 1:1.

Domácí setrvávali v tlaku i po vyrovnání a po hlavičce Nyamsiho se položil do balónu Djiku, ale balón do sítě neusměrnil. Skóre se znovu měnilo až před koncem poločasu a to ve prospěch Racingu Štrasburk. Kévin Gameiro penaltu s klidem proměnil a domácí poprvé v zápase vedli. A z prvního poločasu to nebylo všechno. V nastavení skvěle přihrával Liénard a Ludovic Ajorque zvýšil náskok o dva góly.

Situace nebyla pro Bordeaux neřešitelná, nicméně hned na začátku druhého poločasu si hosté všechno zkomplikovali čtvrtou brankou. Gameiro stihl balón ještě na brankové čáře, aby jej následně poslal před branku a tam z druhé vlny Dimitri Liénard napálil balón přesně k tyči - 4:1. Les Girondins se ani za tohoto stavu nevzdávali a o deset minut později vykřesali naději. K centru od Mensaha se prodral Alberth Elis a brankář po jeho hlavičce neměl šanci zasáhnout.

Bohužel pro hosty neměl tento výsledek dlouhého trvání a jen o pár minut později se Racing vrátil k tříbrankovému náskoku, Thomasson posadil balón na hlavu Ludovica Ajorqueho a ten druhým gólem v zápase přiblížil Alsasanům tři body. Do konce utkání zbývala ještě půlhodina, ale Bordeaux už na veškeré snažení rezignovalo. Ani Štrasburk neměl potřebu útočit a tak se zápas spíše dohrával.

Více informací k zápasu

ES Troyes - FC Lorient 2:0

01.12.2021 19:00

Góly: 7. Renaud Ripart, 34. N'Guessan Kouamé

Důležitou domácí výhru si ve středu připsal ES Troyes, který porazilo výše postavený Lorient. Obě branky padly v průběhu prvního poločasu a postarali se o ně Renaud Ripart a Rominigue Kouamé.

Hlavním cílem ES Troyes je v letošní sezoně záchrana a ta je po výhře nad Lorientem o něco blíže. Domácí poprvé zahrozili již ve 3. minutě po hlavičce Riparta, ale tady ještě Lorient zachránila branková konstrukce. O čtyři minuty později už hosté tolik štěstí neměli. Vynikající Dingomého centr doputoval až k nohám Renauda Riparta a ten už se ve druhé příležitosti nemýlil!

Troyes mělo i nadále navrch, častěji drželo balón a po půlhodině hry zvýšilo. Rominigue Kouamé se kousek za hranicí šestnáctky nerozpakoval a přesně mířenou ranou překonal brankáře Nardiho. Teprve po druhém gólu Lorient přidal ale vstřelit kontaktní branku se mu nepodařilo.

Lorient měl asi největší šanci v 69. minutě, kdy postupoval na branku Moffi a leč pečlivě bráněn, dokázal vystřelit a zaměstnat brankáře Gallona. Další snažení Lorientu ale bylo zbytečné a stav 2:0 pro domácí už se nezměnil.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain16132135:1541
2.Olympique Marseille1585222:1229
3.Stade Rennes1684427:1428
4.OGC Nice1684425:1227
5.RC Lens1675429:2226
6.Racing Strasbourg1665531:2223
7.AS Monaco1665523:2023
8.Angers SCO1657423:2122
9.Montpellier HSC1664624:2322
10.Olympique Lyon1564523:2322
11.Stade Brestois1656523:2221
12.Lille OSC1656521:2321
13.FC Nantes1654720:2119
14.Stade Reims1647518:1919
15.ES Troyes1644815:2316
16.FC Lorient1636713:2515
17.Clermont Foot1635819:3114
18.Girondins Bordeaux1627724:3713
19.FC Metz1626818:3312
20.AS Saint-Étienne1626817:3212
Bodové odečty
OGC Nice-1 

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (28)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Fenomenalni vykon drzitele zlateho mice

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš třeba tu geniální přihrávku na Mbappeho mezi obránce, kdy Mpabbe nepochopitelně minul bránu?

Reagovat
Kily8

Je neuveriteľné, že sa nájde niekto, kto pre jedinú prihrávku zabudne na 90. minút zmaru. A keby nenastal ani tento moment, tak povie, veď 3 zápasy dozadu premenil penaltu a pripojí link na youtube z roku 2018. Hold zbožňovač nerozmýšľa, ale verí...

Reagovat
smazaný uživatel

Sledoval jsem ten zápas jedním okem. Těch momentů tam bylo určitě víc, ale bohužel nemůžu vyjmenovat. Ale to bych nesměl bejt na českým webu, abych všude nečetl hejt na úspěšný lidi. Není nic typicky čecháčtějšího než kritika lepších lidí než jsou oni sami.

Reagovat
Kily8

čecháčkovství je aj zbožňovanie miekoho a nemožnosť konštruktívnej kritiky. Ja paradoxne nepatrím k tým, ktorí tu píšu Messi, Neymar, Ronaldo je mrdka apod. nikdy. Ja vždy tvrdím, že Messi stále patrí individuálne medzi top hráčov, napriek tomu, má aj svoje chyby, často mi stačí napísať suchá štatistika a zbožňovači ma napadnú, čo si to dovolujem. Takže opakujem, Messi je stále top hráč, ale trebárs v PSG sú dnes lepší hráči. Napríklad Marquinos. Messi hral proti Nice a MC slabučko, nedôstojne ocenenie najlepšieho hráča? Bol najhorší? Nebol. Zle hral aj Dina a Hakimi. Keby o nich niekto napísal, že sú to najlepší hráči na svete, napísal by som, že sú aj lepší. Pritom o Hakimim si myslím, to čo o Messim, že je výborný hráč, ale sú aj lepší, aj v PSG...

Reagovat
Zlatko28

Podle mě byl v tomto zápase nejlepší. Vytvořil 4 golovky, akce zakládal od půlky, parkrat vybojoval míč. Problem byl, ze hrál moc hluboko, takže někdy chyběl ve predu. Za mě 8/10, o čemž svědci i hodnocení na sofascore.

Reagovat
smazaný uživatel

To oceneni je za nejake obdobi, ne za posledni zapas a uz vubec to neznamena, ze den po ziskani ceny by mel predvest nejlepsi vykon sezony, aby potvrdil, ze si tu cenu zaslouzi. Ja taky netvrdim, ze hral uzasne, nehral, ale ve vsech tymovych aktivitach plati, ze slaby clanky potapi ty silny a ve vcerejsim zapase bylo tech slabych clanku az prilis a ani nejlepsi hrac sveta s tim nemohl nic udelat. Vytvarel sance, ktere spoluhraci nepromenovali nebo dale nedokazali rozvijet. Co mel jako delat? Vzit si mic na vlastni pulce, proklickovat mezi souperi az k brane a dat gola sam? Az to nekdy uvidim udelat Lewandowskiho, tak uznam, ze GB byl udelen spatnymu cloveku.

Reagovat
Petr20

Smiř se stím, 7>5 Messi je nejlepší hráč historie.. Jeden zápas, kde Messi nedá gol, na tom nic nezmění, z útočné trojice byl dnes nejlepší opět

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak. Nevím, jestli nejlepší, ale rozhodně nebyl výrazně horší než kdokoli z celýho týmu PSG v dnešním zápase. Je to kolektivní hra a nikdo nemůže čekat, že jeden 33 letý hráč bude pořád tahat celé mužstvo, které hraje tužku. V Bayernu maká každej a ten talent je tam rozloženej rovnoměrněji.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Psy_cho

Ty jsi zoufalec, v nejlepších hráčích historie by se nedostal ani do desítky. Ano, ocenění populárnosti na úrovni Zlatého slavíka si může strčit . . . tou koulí napřed.

Reagovat
Lemiux66

Reagovat
smazaný uživatel

Maradona > Messi

Reagovat
Israha

Sampaoli je nový Baup

Reagovat
Gedofrey

Neeee Tohle jsem nepotřeboval vidět

Reagovat
Israha

Z posledních 6 ligových zápasů skóre 4:1 a 12 bodů...to mi nemůže Elieho nepřipomínat

Reagovat
Spasitel

Lyon

Reagovat
Kily8

Toto je presne to, o čom som písal, keď sa Neymar zranil. On je pre PSG najdôležitejší. Zoberte si tento rok víťazstvá v lige o gól. Neymar sa do poslednej chvíle snažil, nabiehal, tvoril a vždy nakoniec niečo vytvoril. Messi a Mbappé nie sú hráči do nepohody. Mbappé zahodil dnes 2 šance, ale to je bežné, s tým sa u neho automaticky ráta. Najlepší hráč sveta? Chcel som povedať, že hral ako s MC, ale niekto tu spomenul, že nahral raz Mbappému....to je pravda nahral....bravó!

Reagovat
Petr20

Reagovat
Rox

Neymar neměl v týhle sezoně ani jeden povedenej zápas, celý PSG hraje tužku, ale kdyby aspoň Mbappe po Messiho geniální přihrávce nespálil 100% tutovku, mohli mít tři body. S Pochettinem tahle tragédie bude ale pokračovat.

Reagovat
Kily8

Keďže ja som videl, všetky zápasy PSG a niekto tvrdí, že Neymar nemal ani 1 povedenej zápas, s takým človekom ja neviem diskutovať. To ke ako keď mi niekto povie, že veď s 3 tisíc ľudí v nemocnici s covidom je aj 100 neočkovaných, tak načo je očkovanie? Takže to uzavrieme štatistikou. PSG bez Messiho nestratila ani bod. Všetky body stratila, keď hral Messi.

Reagovat
Petr20

Liga mistrů asi není důležitá co? Tam by bez Messiho měli tak 2-3 body. A zápas proti Lipsku bez Messiho radši nepočítáš?

Reagovat
Kily8

Ešte keď napíšeš 30 tých debilných smajlíkov, bude jasné, že máš pravdu. Podľa fejsbukového hesla: čím viac smajlíkov, tým viac mám pravdu a nahradím tým argumenty...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Psy_cho

To má Zlatého slavíka ten správný, za jednu přihrávku v podprůměrné lize proti podprůměrnému mužstvu je opět veleben do nebes. Nekritičnost jeho zbožňovatelů dosahuje vrcholu. Nebo spíše messionanisté dosahují vrcholu jen zpracuje míč, víc předvést nepotřebuje.

Reagovat
Kily8

Sú vačší fanatici, ako Anna Záborská

Reagovat
Lemiux66

Vem čert Paříž. Jen tak for fun juknout do zdejších vod, a naleznout tam obvyklý vomastky… k nezaplacení. Mindráci, tupý. Tak jak dneska hrál? No dobře asi ne, když jste se přišlil předvádět. Když ti napíšu, to co minule s Pelém, že nad ním nemůže bejt ten, kdo mundial nemá, tak stejně hovno pochopíš a označíš mě za uctívače, jako posledně.

Reagovat
Pharrell

Lyon & PSG . Lille/Marseille good good.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele