16. kolo
01.12.2021 21:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Gerson (© AFP)

O výhře Marseille v Nantes rozhodla jedna jediná trefa

Olympique tak posedmé v řadě nepoznal hořkost porážky. Výborná série jej posunula na druhou příčku, přestože má zápas s Lyonem k dobru. Les Canaris rozhodně nemají špatnou formu, takže tohle klání mohlo být zajímavější, kdyby nebyl hned po inkasované brance pod druhé žluté kartě vyloučen Nicolas Pallois.

Oba celky začaly aktivně, jenže svoje snahy dlouho nedokázaly přetavit v nějakou nebezpečnou šanci. Až po uplynutí úvodní dvacetiminutovky to zkusil rovnou z přímého kopu Dimitri Payet a těsně minul. Poté Amine Harit přihrával po zemi do vápna, kde z první zakončoval Gerson, jehož výborně vychytal Alban Lafont.

Následně střílel Randal Kolo Muani a činit se musel Pau López. Akce ze závěru úvodní půl hodiny přinesla rozhodnutí. Payet pobídnul znovu Gersona, který se s balonem otočil, čímž vyšachoval ze hry Dennise Appiaha, a prostřelil domácího gólmana - 0:1. Hned po rozehrávce přibyly na čele Antoinea Kombouarého další vrásky, protože Pallois přišlápnul Harita a putoval předčasně do šatny.

V nastaveném čase se k přízemní střele pravačkou dostal Payet. Lafont zvládnul míč vyrazit a díky Appiahovi se Gerson tentokrát k dorážce nedostal. V 52. minutě se po rohu dostal k hlavičce Harit, jenže těsně minul pravou tyč. Potom překopnul zařízení Boubacar Kamara a Guendouzimu výborně zmenšila úhel jednička v kanárkovém dresu, který si později za účast ve strkanici vysloužil žlutou kartu.

I poslední desetiminutovka patřila hostům, jelikož oslabené Nantes dokázalo za celých devadesát minut trefit prostor mezi třemi tyčemi pouze jedinkrát. Ani druhý souboj Mattéa Guendouziho s brankářem neskončil dalším zásahem. A tečku za utkáním udělali dva střídající borci. Milik pobídnul Papeho Gueyeho, který pálil těsně mimo, což ovšem kouče Sampaoliho nemuselo mrzet.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele