16. kolo
01.12.2021 21:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Xeka (© AFP)

První porážka po třinácti zápasech, Rennes doma ve vloženém kole nestačilo na Lille

Po třinácti kláních napříč evropskou a francouzskou scénou přišlo Rennes o svou úctyhodnou sérii bez porážky. A zároveň ztratilo průběžnou druhou pozici v tabulce, poněvadž ho o bod předskočila Marseille, která vyhrála na půdě Nantes. Nad jeho síly byl obhájce titulu z Lille, jenž vykázal perfektní efektivitu proměňování šancí a o vítězství rozhodl již v prvním dějství.

Tenhle zápas nebyl na nějaké vyložené gólové příležitosti nikterak bohatý. Spíše se jednalo o urputný boj o každý centimetr na hrací ploše, k vidění bylo též mnoho osobních střetů, emoce plály v některých okamžicích hry na nejvyšších teplotních stupních. Ani rozhodčí Frappartová neměla snadnou úlohu obě mužstva v mnoha případech zkrotit do jakéhosi optimálního stavu.

Domácí vstoupili do utkání určitě aktivněji. Bylo vidět, jako by Lille, v jehož sestavě nakonec nefiguroval ani druhý nejlepší střelec týmu Yilmaz, odcestovalo do Rennes s cílem především nevyrobit nějakou zásadní chybu v defenzívě. V 6. minutě podnikl hladový Sulemana výpad po levé straně, uvolnil pak Terriera, jeho nebezpečná přihrávka se ovšem v šestnáctce neujala.

O tři minuty později se se svou střelou neprosadil Laborde, jeho pokus zablokoval bek Tiago Djaló, ani bleskově na to Truffert, kterého snadno vychytal připravený brankář Grbič. LOSC se až do 31. minuty prakticky nepropracovalo do vážnější možnosti. Jakmile ale Weah zprava našel ve vyložené pozici Xeku, který se ocitl sám u pokutové značky, ujalo se vedení v duelu.

Bretaňský celek na inkasování nezareagoval, a jestliže měl zájem vyrovnat a vsítit soupeři gól do šatny, právě on odcházel do kabin ještě skleslejší, jelikož Renato Sanches cílil do dolního rohu brány. Po obrátce Dogy urputně bránily svůj těsný náskok, SRFC se vůči němu opravdu hodně těžko prosazovalo. A čím více se blížil konec střetnutí, tím více vznikalo kontroverzí.

Lépe řečeno oběma ekipám se mnohdy nelíbilo, jak si počíná žena s píšťalkou na hřišti. A ta se prostě ve finále vůbec nemazala s domácím koučem Brunem Génésiem, jemuž nestačilo, že v 81. minutě viděl jednu žlutou kartu, a tak rychle poté vyfasoval za své neustálé protestování též druhou a následnou červenou. Rennes jinak v 85. minutě jen snížilo trefou Bourigeauda.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, lequipe.fr

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele