16. kolo
01.12.2021 19:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Axel Disasi (© AFP)

Monaco v Ligue 1 slavilo vítězství po čtyřech kolech, venku porazilo Angers

Monaco potvrdilo, že na Angers se mu od února roku 2020 daří, skolilo ho už počtvrté za sebou, a ačkoli na tento pokus přece jednou inkasovalo, poněvadž v předchozích třech vždy udrželo čisté konto, jediná obdržená branka je vlastně tou jedinou kaňkou na jeho slušném výkonu. Hosté tak v Ligue 1 utnuli čekání na tříbodový zisk po čtyřech kolech.

Úvodních pětadvacet minut tohoto duelu moc zajímavých momentů nenabídlo. Jaksi se snažil o změnu skóre v 18. minutě Volland, který vyslal hlavičku směrem mezi tři tyče, jenže gólman Petković byl pozorný a šanci mu zneškodnil. Každopádně o sedm minut později přece jenom kapituloval. Svůj premiérový přesný zásah ve francouzské nejvyšší soutěži si zapsal Boadu.

Sidibé poslal od pravé lajny pas do středu hřiště, odtud ho Volland chytře sklepával na hranici ofsajdu pohybujícího se spoluhráče, jenž si pak ve vyložené pozici věděl v koncovce rady. Na tohle inkasování Angers nedokázalo zareagovat. Možná snad jen Cho ve 39. minutě pomýšlel na snížení stavu, avšak poté, co podnikl odvážný výpad do šestnáctky, pálil hodně nepřesně.

Těsně před přestávkou se zdařilo knížecímu celku svůj náskok pojistit. Gelson Martins uvolnil do levé strany Vollanda, ten adresoval svou přihrávku do brankového území, kde sice ještě do brány nezacílil Boadu, ovšem číhající Diop už ano. Do druhé půle nicméně Monaco vstoupilo poměrně vlažně, a nebýt zákroku brankáře Nübela, mohl svou dělovkou zdárně udeřit Cabot.

V 55. minutě přece Angers snížilo a zase mělo naději na urvání cenného výsledku. Ebosse od levé postranní čáry vybídl Ounahiho, a byť jeho střela trefila tyč, od ní se míč odrazil do zad Nübela a za brankovou čáru. ASM už pak ale vedení uhájilo, nadobro rozhodlo o své výhře v 73. minutě, kdy bránící Traoré centr Golovina nechtěně prodloužil ke skórujícímu Disasimu.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, lequipe.fr

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele