16. kolo
01.12.2021 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Romain Faivre (© AFP)

Stade Brest udolal gólem Faivreho Saint-Étienne

Jen jednu branku viděli diváci na stadionu Le Blé v Brestu, kam zavítalo trápící se Saint-Étienne. O výsledku utkání rozhodl moment ze 64. minuty, po kterém Romain Faivre proměnil pokutový kop. Saint-Étienne tak zůstane i po šestnácti kolech na posledním místě, zatímco Brest si pojistí postavení ve středu tabulky.

Začátek utkání byl z obou stran opatrný a až postupem času se výkony zlepšovaly. V 16. minutě se pokusil ohrozit domácí branku Ryad Boudebouz, ovšem jeho pokus skončil nad brankou. Také Brest si vypracoval gólovku a zakončení Le Douarona skončilo na brankáři Bajićovi. V ten moment si Brest vytvořil silný tlak a pohotový pokus Faivreho dokázala obrana Les Verts zablokovat.

I druhý poločas nabídl příležitosti na obou stranách. Další střela Le Douarona skončila nad a o pouhých šest minut později nařídil sudí pokutový kop pro Brest. Lucas Douath zahrál smolně ve vápně rukou a nařízenou penaltu proměnil Romain Faivre.

Hosté měli na vyrovnání zhruba půlhodinu, ale teprve před koncem se nadechli k náporu. V 89. minutě se po centru dostal k hlavičce Lhéry a domácí zachránilo břevno! V nastavení neproměnil stoprocentní šanci také Brest a pokus Del Castilla skončil těsně vedle. Brestu nakonec stačila na zisk tří bodů jediná branka a krize Les Verts se prohlubuje.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele