16. kolo
01.12.2021 19:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Elye Wahi (© AFP)

Montpellier veze tři body ze hřiště FC Metz

Domácí tak přišli o čtyřzápasovou sérii neporazitelnosti a pouze zásluhou lepšího skóre zůstávají předposlední. Naopak MHSC slaví už šestou výhru v sezoně.

Úvodních pětatřicet minut nepřineslo na Stade Municipal Saint-Symphorien atraktivní fotbal. Defenzivy obou celků se měly na pozoru. A když už mohl střílet v dobré pozici se nacházející Opa Nguette, prostor mezi třemi tyčemi netrefil. Jeho spoluhráč Boubacar Traoré byl sice krátce po svém příchodu na hřiště ve 32. minutě přesnější, jenže Jonase Omlina stejně výrazněji nevystrašil.

Zato Téji Savanier vymyslel krátce poté šikovnou kulišárnu, která byla podle všeho chtěná. Hosté dostali příležitost zahrávat přímý kop z místa zhruba pět metrů od rohu pokutového území. Za necelý měsíc třicetiletý záložník placírkou pohladil balon, který se od vzdálenější tyče odrazil přímo do sítě - 0:1. Trochu tím nechal vzpomenout na památnou Ronaldinhovu trefu ze čtvrtfinále MS 2002 proti Anglii.

S odpovědí se snažil přispěchat opět Traoré, avšak zase mířil vedle. Když už to vypadalo, že svěřenci Oliviera Dall’Oglia půjdou do šatny s těsným náskokem, došlo na rychlý protiútok, v jehož závěru se Stephymu Mavididimu podařilo zkrotit neposedný míč, který následně z otočky z hranice šestnáctky napálil přesně k tyči, přestože Alexandre Oukidja si na něj sáhnul - 0:2.

Jak mizerně Les Grenats úvodní dějství skončili, tak začali i to druhé. Po necelých 180 sekundách si totiž Elye Wahi pohlídal ofsajdovou hranu, takže mohl pelášit za dobrou Ristićovou přihrávkou. Tváří v tvář gólmanovi pak přesně věděl, co chce udělat, takže měl situaci jednoduchou - 0:3. Po hodině hry se pokusil značně nepříznivý stav upravit Pape Sarr. Omlin se proti jeho ráně vyznamenal.

Až v 70. minutě našel Nguette kspoluhráče Nicolase de Prévilleho, jehož křižná střela znamenala snížení - 1:3. Střelec gólu se pak snažil vymodlit si penaltu, jenže v době moderních technologií nebyl vyslyšen. Následně se k hlavičce dostal Ibrahima Niane, ale mířil nad břevno. Nezbývá, než věřit, že se nějaké body podaří uhrát o víkendu v Monaku. La Paillade přivítají doma Clermont.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele