16. kolo
01.12.2021 21:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Wout Faes (© AFP)

Remeš díky pozdnímu gólu pokazila večer Lyonu

Hrdinou se stal Hugo Ekitike, jehož zásluhou navázal klub z historického města na víkendové vítězství nad Clermontem. V tabulce však stále zůstává v dolní polovině, přičemž Les Gones na tom nejsou o mnoho lépe.

Ve 12. minutě se odhodlal ke střele Islam Slimani, jenže Predrag Rajković mohl zůstat absolutně v klidu. Poté přišla řada na Karla Toko Ekambiho, který si ale počínal podobně, jako jeho alžírský spoluhráč. Po půl hodině hry oba rozjeli akci, při které druhý jmenovaný přihrával, ale bránící Yunis Abdehhamid stál přesně tam, kde stát měl.

Slimani se podepsal i pod další pokus, který ovšem mezi tři tyče nesměřoval. Následně Lucas Paquetá přistrčil Houssemu Aouarovi, který svou přízemní střelou možná lehce líznul pravou tyč. Třiadvacetiletý lyonský záložník se osmělil ještě jednou, avšak muž v rukavicích byl připravený. První půle už více pozoruhodného nepřinesla.

V té druhé se hrálo pouhých deset minut, když Valon Berisha centroval od rohového praporku na malé vápno, kde se hlavou prosadil Wout Faes - 0:1. Po uplynutí hodiny hry Rajković vyrážel zakončení Aouara, přičemž žádný z jeho dvou spoluhráčů nedokázal míč dorazit na místo určení. To se podařilo až v šestašedesáté minutě Karlovi Toko Ekambimu, protože mu Jérôme Boateng poslal ideální balon na zadní tyč - 1:1.

Radost s hráči však na tribunách kvůli výtržnostem v duelu proti Marseille nikdo nemohl sdílet. V 71. minutě mohl otočit skóre Paquetá, kdyby byl o něco málo přesnější. Poté přišla opět řada na aktivního Aouara, s jehož kvalitním zakončením měl Rajković plné ruce práce. A pak přišla třetí minuta nastaveného času.

Jedovatou ránu z dálky v podání Alexise Flipse portugalský gólman jenom vyrazil. Hugo Ekitike pak zkušeně padajícího Lopese přehodil, trpělivě si počkal, až Jason Denayer dopadne na zadek, a následně už měl před sebou velice snadnou úlohu. Není divu, že po pozdním gólu na 1:2 byla lavička hostujícího výběru v naprosté euforii.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele