16. kolo
01.12.2021 19:00 CET
5 : 2
(3:1)

Reportáž

Dimitri Liénard (© AFP)

Racing Štrasburk zvládl přestřelku s Bordeaux

Celkem sedm branek a vítězství domácího Racingu Štrasburk. To všechno bylo k vidění na Stade de la Meinau, kde se ve vloženém kole představil Girondins Bordeaux. Tým z pobřeží Atlantiku tak zůstává v sestupovém ohrožení, stejně jako zůstává v ohrožení i trenér Vladimir Petković. Za domácí se dvěma góly blýskl Ludovic Ajorque.

Utkání mělo papírového favorita v týmu Racingu. Štrasburk už čtyři zápasy v řadě neprohrál, ale Bordeaux bylo připraveno odčinit víkendovou porážku s Brestem a zlepšit svojí nelichotivou pozici v tabulce. To se mu ale nepovedlo a inkasovalo pět branek.

Do vedení šli přitom už v 9. minutě hosté. Adliho načechraný centr prodloužil hlavou do sítě Hwang Ui-jo. O pět minut později se domácí dožadovali pokutového kopu za hru rukou, ovšem sudí jejich prosby nevyslyšel. Štrasburk ale přitopil pod kotlem a výsledkem bylo ve 22. minutě vyrovnání. Do dlouhého centru se uvnitř šestnáctky položil Adrien Thomasson a srovnal na 1:1.

Domácí setrvávali v tlaku i po vyrovnání a po hlavičce Nyamsiho se položil do balónu Djiku, ale balón do sítě neusměrnil. Skóre se znovu měnilo až před koncem poločasu a to ve prospěch Racingu Štrasburk. Kévin Gameiro penaltu s klidem proměnil a domácí poprvé v zápase vedli. A z prvního poločasu to nebylo všechno. V nastavení skvěle přihrával Liénard a Ludovic Ajorque zvýšil náskok o dva góly.

Situace nebyla pro Bordeaux neřešitelná, nicméně hned na začátku druhého poločasu si hosté všechno zkomplikovali čtvrtou brankou. Gameiro stihl balón ještě na brankové čáře, aby jej následně poslal před branku a tam z druhé vlny Dimitri Liénard napálil balón přesně k tyči - 4:1. Les Girondins se ani za tohoto stavu nevzdávali a o deset minut později vykřesali naději. K centru od Mensaha se prodral Alberth Elis a brankář po jeho hlavičce neměl šanci zasáhnout.

Bohužel pro hosty neměl tento výsledek dlouhého trvání a jen o pár minut později se Racing vrátil k tříbrankovému náskoku, Thomasson posadil balón na hlavu Ludovica Ajorqueho a ten druhým gólem v zápase přiblížil Alsasanům tři body. Do konce utkání zbývala ještě půlhodina, ale Bordeaux už na veškeré snažení rezignovalo. Ani Štrasburk neměl potřebu útočit a tak se zápas spíše dohrával.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele