LaLiga - souhrn 35. kola

29.04.2019, 22:56
Aktuality
Barcelona získala další titul, jistotu jí dal triumf nad Levante. Atlético Madrid udolalo Valladolid a pojistilo si druhé místo, třetí Real podlehl Rayu. Ztráty zaznamenaly všechny týmy bojující o Ligu mistrů - prohrály Getafe, Sevilla i Valencia, jen bod uhrál Athletic...

Real Betis - Espanyol Barcelona 1:1

29.04.2019 21:00

Góly: 90+4. Zouhair Feddal - 37. Sergi Darder

Oba dva pondělní protivníci si v podstatě mohou užít zbytek španělské nejvyšší soutěže, do pohárové Evropy mají daleko a tři kola před koncem si prakticky zajistili udržení v nejvyšší soutěži. Nyní v dohrávce 35. kola sahal po třech bodech Espanyol, ovšem Real Betis udeřil v hodině dvanácté a díky trefě ve čtvrté nastavené minutě získal bod za nerozhodný výsledek 1:1. Domácí se nacházejí na jedenáctém místě, hosté jsou se stejným počtem bodů desátí.

Sevillský klub začal mnohem aktivněji a už po dvou odehraných minutách pondělního střetnutí mohl otevřít skóre. Po obrovském závaru v pokutovém území se dostali ke slibným střelám Canales s Joaquínem, ani jeden však nedokázal popálit obětavou bránící zeď protivníka. Výběr z Barcelony se poprvé ozval po necelých dvaceti minutách hry, kdy zahrával rohový kop z levé strany.

Po následném hlavičkovém souboji se míč odrazil přímo na kopačku zcela osamoceného Lluíse Lópeze, proti jehož ráně z mírného úhlu naprosto famózně zasáhl brankář Robles. Poté tempo hry přeci jen lehce opadlo, Espanyol šel z ničeho nic do vedení ve 37. minutě. Obrovskou hrubku při rozehrávce vyrobil Canales, jenž svým zpětným centrem našel jen prsa rozběhnutého Iglesiase. Ten obešel Roblese a pak vypálil mezi tři tyče.

Jeho tvrdou bombu sice brilantně odvrátil na brankové čáře vracející se Mandi, nicméně Iglesias se dostal k míči znovu a poslal ho pod sebe, kde skluzující Sergi Darder bez potíží rozvlnil síť z osmi metrů. Hosté dokonce mohli pojistit svůj náskok zhruba pět minut po přestávce, ale po přesně načasované kolmici od Dardera mířil zhruba o metr vedle vzdálenější tyče nabíhající Roca. Betis byl blízko k srovnání stavu v 54. minutě.

Po výborném centru Jesého si naběhl za obranu soupeře Canales a pak hlavičkoval nikým nehlídán, jenomže zakončení mu nesedlo a míč poslal až na tribuny. V závěrečných minutách Real výrazně přitlačil. Nejprve v 89. minutě nedokázali Morón s Lo Celsem propasírovat balón pod tělem gólmana Diega Lópeze, v poslední možnou chvíli vymyslel parádní pas před branku Lo Celso a Zouhair Feddal nekompromisní ranou z voleje pod břevno zařídil konečnou remízu.

Více informací k zápasu

Rayo Vallecano - Real Madrid 1:0

28.04.2019 20:45

Góly: 23. Adrián Embarba (pen.)

Veliké překvapení si schovala na závěr hracího dne španělská LaLiga. O záchranu bojující Rayo si vyšláplo na slovutný Real Madrid a v menším městském derby ho porazilo nejtěsnějším rozdílem, když jediný gól zápasu obstaral z pokutového kopu Adrián Embarba. Bohužel pro domácí přichází velké vítězství pozdě, tři kola před koncem stále ztrácejí na nesestupové pozice šest bodů.

Zatímco Real Madrid už sezonu víceméně jen dohrává, Rayo se stále nevzdává naděje, že si i v příští sezoně zahraje španělskou nejvyšší soutěž. Pozice Vallecana byla před tímto zápasem složitá, domácí museli porazit Real Madrid, jinak by byl jejich osud zpečetěn.

Kouč Zinedine Zidane nechal jen na lavičce náhradníků opory Navase, Asensia, Isca nebo Casemira a v sestavě se vinou zranění vůbec neobjevil nejlepší střelec Karim Benzema. I tak byl Bílý balet velkým favoritem a utkání na hřišti předposledního Vallecana měl zvládnout.

Bezprostřední začátek utkání byl v jeho režii, ale dalekonosnou střelu Marcela brankář García zvládl vyrazit. Na druhé straně musel zasahovat i Courtois, když na přední tyči zpacifikoval skrytou Pozovu ránu. Rayo si dovolovalo čím dál více a belgický brankář nezůstal jen u jednoho zákroku. V 17. minutě dokázal nohou vytěsnit mimo tyče další Pozovu tutovku a jen díky němu Real ještě neprohrával. Hosté si ale koledovali a nakonec domácí přeci jenom udeřili. Stoper Vallejo se na malém vápně provinil faulem a sudí ve prospěch Raya odpískal pokutový kop, který následně bezpečně proměnil Adrián Embarba. Předposlední tým LaLigy se svého slavnějšího rivala vůbec nezalekl a po prvním poločase vedl zcela zaslouženě.

Když se hra Realu ani na začátku druhého dějství nelepšila, sáhl Zinedine Zidane po hodině hry ke střídání a do hry poslal Brahima Díaze. V 69. minutě protáhl brankáře Garcíu z volného přímého kopu Gareth Bale, ale to byla vlastně jediná větší příležitost Realu. Vallecano dotáhlo senzační výsledek do zdárného konce a stále je ve hře o záchranu, byť šance jsou i tak malé.

Více informací k zápasu

Villarreal CF - SD Huesca 1:1

28.04.2019 18:30

Góly: 30. Pablo Fornals - 78. Ezequiel Ávila

Tři kola před koncem soutěže má Villarreal na nesestupové pozici pětibodový náskok, ale kdyby v domácím utkání Huescu porazil, pomalu už by mohl slavit záchranu. Remíza 1:1 je pro Žlutou ponorku mírnější zklamání, domácí po trefě Fornalse dlouho vedli, ale čtvrthodinu před koncem o výsledek přišli. Huesca zůstává nadále poslední, na záchranu už existuje jen malá šance.

Villarreal chtěl poslední tým LaLigy porazit z několika důvodů, jednak hrál doma a o záchranu a také proto, že v příštím kole cestuje na půdu Realu Madrid, kde cesta k bodům rozhodně nebude jednoduchá. Situace poslední Huescy je už hodně složitá a výhra ze stadionu Cerámica byla takřka nutnou povinností.

Huesca měla v úvodní čtvrthodině lehce navrch, ale příležitosti, které si vytvořila nedokázala zužitkovat. Juanpiho střela byla zablokovaná, načež k dorážce se ještě dostal Enrico, ale také nebyl úspěšný. Pak už začal úřadovat Villarreal a po půlhodině hry se ujal vedení. Chukweze pronikl s balónem až do šestnáctky, kde napříč vápnem přihrál Pablu Fornalsovi, který sice musel udělat krok nazpět, ale svojí ránou překonal Santamaríu. Huesca se snažila ještě do poločasu o vyrovnání, ale obrana Villarrealu jí do ničeho nepustila.

I druhý poločas nabídl zajímavou podívanou s příležitostmi na obou stranách. Juanpi po dobré pobídce hlavičkoval vedle a na druhé straně zbrzdil špatnou přihrávkou slibně se rozvíjející akci Ekambi. Hosté posléze začali více tlačit na pilu a dokonce převážili držení balónu na svojí stranu. V 78. minutě pak zaslouženě vyrovnali na 1:1, když se do Moisésovo centru z první položil Luis Ezequiel Ávila a střelou od země k tyči nedal Fernándezovi šanci. O chvíli později přilétl do šestnáctky Villarrealu další centr, ale Chucho trefil jen dobře postaveného Fernándeze. S trochou štěstí mohla Huesca výsledek otočit, ale nestalo se.

Utkání směřovalo do nerozhodného konce a nic na tom nezměnil ani samotný závěr, během kterého Pulido podrazil unikajícího Fornalse a tady nemohlo následovat nic jiného, než červená karta. Kraťoučké oslabení Huesca zvládla a ze hřiště Žluté ponorky si odváží bod.

Více informací k zápasu

Real Sociedad - Getafe CF 2:1

28.04.2019 16:15

Góly: 21. Willian José (pen.), 53. Mikel Oyarzabal - 89. Samu Sáiz

Hráči Getafe prováhali ideální možnost vrátit se na čtvrté místo před Sevillu a ještě si k tomu vytvořit náskok. Madridský celek prohrál v Baskicku na půdě Realu Sociedad 1:2 a zůstal na průběžném pátém místě. Domácí tým poslal do vedení Willian José a po něm zvýšil Mikel Oyarzabal, načež Getafe stihlo minutu před koncem jenom snížit, prosadil se Samu Saiz.

Getafe čekala na Anoetě těžká zkouška, domácím se sice vůbec nedaří, ale o to více byli odhodlání před vlastními fanoušky uspět. San Sebastian také začal lépe a první gólovku si vypracoval po sedmnácti minutách hry. Pardo vyslal kolmicí Oyarzabala, ale jeho střelu z úhlu vyrazil Soría na rohový kop. Z něho pro Getafe také hrozilo nebezpečí, domácí ho zahráli nacvičeným signálem, během kterého byl faulován Merino a arbitr zápasu Prieto Iglesias nařídil pokutový kop! Willian José si počínal suverénně, balón poslal na opačnou stranu, než kam skákal Soria a Baskové vedli 1:0.

Hosté potřebovali na nepříznivý vývoj reagovat, ale srážely je chyby a nepřesnosti. V prvním poločase už se nic zásadního neudálo, s výjimkou střídání. Minutu před poločasový hvizdem musel pro zranění odstoupit hostující Ignasi Miguel, kterého nahradil Jorge Molina. Trenér Getafe se ještě o přestávce rozhodl udělat další změnu a do druhého poločasu místo Huga Dura nastoupil Ángel Rodríguez.

Madridu se ale nedařilo a v 52. minutě San Sebastian odskočil na rozdíl dvou branek. José poslal z pravé strany do šestnáctky střílený centr a Mikel Oyarzabal v náběhu a z první prostřelil Soriu - 2:0. Po hodině hry vyplácalo Getafe již všechny možnosti střídání, ale ani poté se obraz hry dramaticky nezměnil.

Dvacet minut před koncem mohl snížit Mata, ale Rulli jeho záměr přečetl. O chvíli později se stejný hráč zkoušel vymodlit pokutový kop, ale sudí střet s Rullim jako penaltový nevyhodnotil. Getafe se kontaktní branky nakonec dočkalo, ale až příliš pozdě. Minutu před koncem vypálil nechytatelně do pravého horního rohu Samuel Saiz. Závěrečný tlak se ale nekonal, naopak ve třetí minutě nastavení mohl pojistit výhru San Sebastianu Juanmi, ale Soría se výborně natáhl a šanci zlikvidoval.

Více informací k zápasu

Girona FC - Sevilla FC 1:0

28.04.2019 14:00

Góly: 62. Cristian Portu

Černá šestizápasová série porážek Girony skončila díky nejtěsnějšímu vítězství nad Sevillou a navíc katalánskému celku přiblížila vytouženou záchranu. Girona si tři kola před koncem soutěže drží dvoubodový odstup od sedmnáctého Valladolidu. Zápas na stadionu Municipal de Montilivi byl i pro Sevillu mimořádné důležitý, ale nakonec i navzdory porážce patří hostům nadále průběžné čtvrté místo.

Zápas o všechno, tak by se dalo stručně charakterizovat utkání mezi Gironou a Sevillou. Domácí bojují o přežití v nejvyšší soutěži, zatímco Sevilla o čtvrté místo a místenku do prestižní Ligy mistrů.

Začátek zápasu nabídl zajímavou podívanou, domácí se už po deseti minutách dožadovali pokutového kopu po pádu Portuguése, ovšem marně. Na druhé straně si zase Sevilla vypracovala dvě slibné příležitosti, kdy nejprve Munir zblízka nepřehodil vyběhnutého Bunúa a z dorážky netrefil branku El Haddadí. Girona postupně začínala mít převahu a Vaclík musel poprvé zasahovat po nedůrazné hlavičce Stuaniho, ve 33. minutě ho dokonce po hlavičce Espinosy zachránilo břevno. V prvním poločase ještě vyzkoušel střelecké štěstí Sarabia, ale Bunú jeho projektil bez problémů zkrotil.

Rozhodující moment utkání přišel až po změně stran, přesněji v jeho 62. minutě, kdy ofenzíva Girony dokonala demontovala sevillskou defenzívu a z pohledu nešťastného Vaclíka celou akci zakončil do prázdné branky Cristian Portugués. Z vedení se domácí nemuseli radovat dlouho, protože hned vzápětí vychytal Ben Yedderovu dělovku Bunú.

Sevilla v další fázi utkání převážila držení balónu na svojí stranu, ale ke kýženému vyrovnání to nevedlo. Borja García měl dokonce na kopačce druhý gól, nebýt včasného zásahu Vaclíka. V nastavení si Los Rojiblancos vytvořili velký tlak, ale ani Banegova nebezpečná rána vyrovnáním neskončila. V 5. minutě nastavení předvedl nesportovní gesto Éver Banega, když po svém pádu na trávník nohou kopl do hrudníku Ponse a sudí González ho okamžitě vyloučil. Sevilla přišla nejen o Banegu, ale především o důležité tři body.

Více informací k zápasu

Valencia CF - SD Eibar 0:1

28.04.2019 12:00

Góly: 90+3. Charles

Nečekanou a velice citelnou ztrátu utrpěla na domácím hřišti Valencia. Svěřenci trenéra Marcelina nestačili na Eibar, kterému na Mestalle podlehli nejtěsnějším výsledkem. Pro domácí může mít porážka fatální následky a v konečném důsledku může stát Valencii Ligu mistrů. Zápas rozhodl jediným gólem až ve třetí minutě nastavení Charles.

Valencia v týdnu prohrála na půdě Atlétika Madrid a doma s Eibarem potřebovala nutně získat tři body. Utkání se však Los Che nepovedlo, Eibar vzdoroval celých devadesát minut, aby nakonec sám udeřil. Připomeňme také, že Valencia se stále může dostat do Ligy mistrů i z Evropské ligy, kde ji už ve čtvrtek čeká Arsenal.

Utkání s Eibarem nebylo jednoduché, hosté od úvodní minuty vyrukovali s tuhou defenzívou a Valencii prakticky do ničeho nepouštěli. Po čtvrthodině hry sice měli domácí k dispozici volný přímý kop, ale ránu Daniho Pareja dobře vyrazil Dmitrović. Po zbytek poločasu už opora Eibaru nemusela dále zasahovat. Těsně před koncem prvního poločasu mohl Eibar nečekaně udeřit. Prodloužený rohový kop propadl na zadní tyč, kde Orellana nedokázal před Netem pořádně zakončit a ten tak celou situaci ustál.

I ve druhém poločase měli převahu spíše domácí, ovšem bez kýženého efektu. Jednu z mála dobrých příležitostí měl Gameiro, který ve sprintu vypálil a Dmitrović znovu pohotově zasáhl. Čas začal pro Valencii rychle ubíhat a stav zápasu byl stále 0:0, což domácím nemohlo stačit. Defenzíva Eibaru nadále fungovala skvěle a všechny nájezdy Netopýrů odrážela. V 90. minutě mohl fanouškům na Mestalle spadnout kámen ze srdce, ovšem na přihrávku na malé vápno Santi Mina nedosáhl a nemohl ho tak poslat do prázdné branky.

Ve třetí minutě nastavení pak přišel dokonalý šok. Valencia v rychlém sledu prohrála několik osobních soubojů, načež se následně objevil za obranou Charles a střelou k tyči rozhodl o senzačním vítězství Eibaru 1:0.

Více informací k zápasu

FC Barcelona - Levante UD 1:0

27.04.2019 20:45

Góly: 62. Lionel Messi

Staronovým králem Španělska se stává FC Barcelona. Definitivně o tom rozhodlo vítězství Katalánců nad Levante, o které se jediným zásahem postaral Lionel Messi. Argentinec přitom přišel na hřiště až ve druhém poločase a rozhodující gól dal po pouhých sedmnácti minutách. Levante mělo na Camp Nou své šance, ale Barcu podržel její brankář ter Stegen.

Barcelona už znala výsledek druhého Atlética a pokud dnes chtěla mít definitivně zajištěný titul, musela zápas s Levante vyhrát. Hosté zavítali na Camp Nou s nadějí nejen favorita potrápit, ale obrat ho i o body, které potřebují v boji o záchranu jako sůl.

Svěřenci Ernesta Valverdeho (v základní sestavě opět chyběl Lionel Messi) nehodlali na nic čekat a do svého soupeře se pustili od prvních minut. Levante se ocitlo pod obrovským tlakem, ale všechny šance Blaugranas jako zázrakem přežilo. Po Dembélého přihrávce pálil z úhlu Suárez a Aitor Fernández musel poprvé zasahovat. Za další tři minuty tasil další zákrok, tentokrát po střele zpoza šestnáctky v podání Coutinha. Barcelona pokračovala ve velkém zahazování šancí počínající 21. minutou, samostatný postup Suáreze zlikvidoval výtečný Aitor, který si pak poradil i s další přízemní střelou Coutinha. Levante se vlastně jenom bránilo a mělo pořádný kus štěstí, když ve 41. minutě z třetí velké šance orazítkoval Coutinho břevno.

Barca měla výrazně navrch, ale bezbrankový stav Valverdeho zneklidňoval, takže do druhého poločasu se rozhodl nasadit zbraň nejúčinnější - Lionela Messi. V 57. minutě to ale byl Ivan Rakitić, který po krásné střele těsně minul tyčku.

A pak už to přišlo, po hodině hry dostal uvnitř vápna prostor k zakončení Lionel Messi a to znamenalo vedoucí gól. Barcelona po vstřelení gólu nepochopitelně přestala hrát a Levante si během několika minut vytvořilo velké příležitosti na vyrovnání. Proti Borju Mayoralovi musel výborně zasáhnout ter Stegen a německý brankář si počíhal i na samostatný postup Josého Moralese. Levante musely tyto zahozené šance hodně mrzet.

Čas na Camp Nou ubíhal a diváci už netrpělivě vyčkávali závěrečný hvizd, který stvrdí 26. ligový titul pro Barcelonu. V 89. minutě přečkali příznivci Barcy poslední z velkých možností Levante, když Enis Bardhi orazítkoval i s pomocí teče brankovou konstrukci a po uplynutí nastaveného času se mohlo Katalánsko ponořit do bujarých oslav. FC Barcelona si tři kola před koncem LaLigy zajistila titul.

Více informací k zápasu

CD Leganés - Celta Vigo 0:0

27.04.2019 18:30

Góly: -

Celta Vigo uhrála na hřišti Leganésu bezbrankovou remízu a i bod do bojů o záchranu se jí teď hodí. Tři kola před koncem soutěže ale zůstává i nadále v sestupovém ohrožení.

Už statistika posledních vzájemných zápasů napověděla, že v utkání příliš branek padat nebude. Koneckonců samotný zápas ve Vigu také skončil 0:0.

Utkání na Municipal de Butarque v prvním poločase žádnou velkou šanci nepřineslo, přesto se nedá říci, že by byl zápas vyloženě nudný. Hrálo se sice mezi šestnáctkami, ovšem v relativně vysokém tempu. Po čtvrthodině hry se sudí u videa ujišťoval, zdali ve vápně hostí nedošlo k přestupku a nakonec opravdu nic závadného vůči hře nenašel.

Diváci alespoň doufali, že ve druhém poločase uvidí góly, ale nedočkali se. Pokus Huga Mallo z úhlu skončil v rukavicích Cuéllara a když už to skutečně vypadalo na první gól v podání Iago Aspase, zasáhl obránce Kenneth Omeruo, který odkopl z brankové čáry takřka jistý gól. Zápas následně dospěl do remízového konce, který je na obou stranách spravedlivý. Celta Vigo sice nadále zůstává v sestupovém nebezpečí, nicméně bod ze hřiště soupeře má v tuto chvíli svojí cenu.

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - Real Valladolid 1:0

27.04.2019 16:15

Góly: 66. Joaquín Fernández (vl.)

Atlético Madrid nepolevuje a po další těsné výhře se drží na druhém místě tabulky. Jedinou branku na Wanda Metropolitano si vstřelili hosté sami, po hodině hry zamířil do vlastní sítě Joaquín Fernández. Porážka Valladolidu komplikuje situaci a nabízí nesestupové pozice Gironě.

Los Colchoneros ještě chtěli oddálit barcelonské oslavy titulu a k tomu potřebovali v tomto zápase vyhrát. Svojí misi splnili nejlépe jak mohli, v náročném utkání udolali Valladolid 1:0 a dočasně snížili ztrátu na čelo na šest bodů.

Domácí měli gólovku již ve 14. minutě, kdy byl ve vápně zcela nehlídaný Griezmann, jenže francouzský útočník trestuhodně minul branku. Po hříchu to byla jediná solidní možnost prvního poločasu, Atlético jinak aktivitou nepřekypovalo a totéž platilo i o Valladolidu, pro něhož by i konečná remíza měla svojí cenu. Nutno podotknout, že hosté bránili velice dobře a podobné průběhy prvních poločasů nejsou na Wanda Metropolitano ničím ojedinělým.

Každopádně na nemasný a neslaný první poločas Diego Simeone zareagoval střídáním a na hřiště poslal nejprve Rodriho a o deset minut později i Ángela Correu. Přestože se žádný zvýšený tlak ze strany domácích nekonal, přišla v 66. minutě úvodní branka zápasu. Saúlův jemný centr si srazil do vlastní sítě Joaquín Fernández. Na první pohled se přitom zdálo, že si Fernández spletl branky, protože hlavičkoval neomylně k tyči. Valladolid potřeboval na inkasovanou branku reagovat a konečně se také dostal do šance, parádní střelecký pokus Plana dokázal Oblak vyrazit nad břevno.

Fanoušci Valladolidu cítil obrovskou šanci na vyrovnání pět minut před koncem, protože sudí Melero uviděl ve vápně domácích hru rukou a nařídil pokutový kop. Bohužel pro hosty ho však záhy (po shlédnutí videa) odvolal. Valladolidu se v závěru nedala upřít snaha, jenomže na vyrovnání to nestačilo.

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - Deportivo Alavés 1:1

27.04.2019 13:00

Góly: 41. Beñat Etxebarria - 45. Borja Bastón

Deportivo Alavés se stále nemůže vymanit z výsledkové krize a i když remíza ze San Mamés není špatným počinem, série bez výhry se protáhla už na sedm utkání v řadě. Baskické derby nabídlo branky jen v prvním poločase, těsně do šaten jej stihli domácí Beňat a hostující Borja Bastón.

Baskické derby mělo vynikající atmosféru a zaplněný stadion San Mamés sledoval, jak v 8. minutě neproměňuje první obrovskou příležitost Jony. Bastón mu prostrčil balón za obranu a do běhu, načež Jony orazítkoval tyč. Deportivo mělo i v dalších minutách navrch, přestože hra se celkem často přerušovala.

Athletic se dostal ke slovu až ve 33. minutě, kdy zkoušel akrobatické zakončení Raúl García. Pěkný fotbalový moment ale první branku zápas zatím nepřinesl. Raúl García byl při bránění standardních situacích pro Alavés nepříjemným problémem, o pět minut později se veterán v barvách Athletic Clubu dostal k hlavičce, ale znovu mu scházela přesnost. Ve 41. minutě už ale domácí vedli. Beňat dostal příležitost k rozehrání volného přímého kopu z poměrně velké vzdálenosti, ovšem s tím si vůbec nelámal hlavu a balón poslal parádní ranou do sítě. Athletic už se nejspíše viděl s poločasovým vedením v kapse, jenomže Depor si nachystal odpověď. Herrerín sice dokázal standardní situaci soupeře vyboxovat mimo pokutové území, ale balón se rychle vrátil a po sérii odrazů jej dopravil do sítě Borja Bastón. Sudí se ještě radili, zdali se nejednalo o ofsajd a nakonec dali za pravdu hostujícímu celku.

Athletic měl ve druhém poločase trvalejší územní převahu, ale tolik příležitostí jako v prvním poločase už k vidění nebylo. Ani jedna strana prakticky nedokázala vystřelit na branku.

Čtvrthodinu před koncem nedosáhl na vysoký balón před brankou Iňaki Williams a na druhé straně si neporadil s obrovskou příležitostí San José, který se na malém vápně ocitl úplně sám, jenomže naneštěstí pro Depor trefil jen obránce. Baskické derby nakonec žádného vítěze nepoznalo.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona35258286:3283
2.Atlético Madrid35228552:2374
3.Real Madrid352051059:3965
4.Sevilla FC351671259:4355
5.Getafe CF351413844:3155
6.Valencia CF351216740:3252
7.Athletic Bilbao351214938:4150
8.Deportivo Alavés3512111236:4547
9.Real Sociedad3511111341:4344
10.Espanyol Barcelona3511111341:5044
11.Real Betis351281540:5044
12.SD Eibar3510131243:4743
13.CD Leganés3510121333:3942
14.Villarreal CF359131344:4740
15.Celta Vigo359101648:5737
16.Levante UD359101651:6237
17.Girona FC359101635:4737
18.Real Valladolid358111629:4835
19.Rayo Vallecano35872037:6231
20.SD Huesca356121738:5630

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (161)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Už je to s najväčšou pravdepodobnosťou v háji, ale aj tak https://www.youtube.com/watch?v=jYHi8PudfTE

Reagovat
Elliasson

Ty kráso, děkuji!

Reagovat
smazaný uživatel

Rado sa stalo. :)

Reagovat
CHONG

Reagovat
Rudnevs

Zaujímavý klub. Také španielske St. Pauli...

Reagovat
smazaný uživatel

Tá podobnosť nie je náhodná. Solidarita, proti všetkým formám netolerancie, prepojenosť s lokálnou komunitou... Aj keď v St. Pauli je uvedomelejšie ako celok aj vedenie.

Reagovat
Elliasson

To je fakt. Chybí jim akorát Ti fanoušci.

Reagovat
boryland

Leeeeeeeeéeeeeeeeooooooooooooooooooó

Reagovat
smazaný uživatel

Faktor Messi opět úřaduje..

Reagovat
Kixi Syhimour

Tak gratulace Barceloně, to by jim mohlo stačit tahle trofej

Reagovat
smazaný uživatel

My si jdeme pro treble!

Reagovat
Kixi Syhimour

Superpohár, liga, Copy del Rey

Reagovat
smazaný uživatel

To není treble. Treble je liga, pohár a LM.

Reagovat
smazaný uživatel

To není treble, ale jen 3 trofeje. Treble není o počtu jakýchkoliv trofejí, ale konkrétních.

Reagovat
Kixi Syhimour

Ne, je to treble akorát pohárovej, máte takovej?

Reagovat
smazaný uživatel

Není to treble. Barcelona hraje jen 1 domácí pohár, tak to ani matematicky nejde.

Reagovat
Kixi Syhimour

Je to pohárovej treble

Takže nemáte

Reagovat
smazaný uživatel

Pohárovej treble neexistuje. Je jen jeden treble obsahující ligu, pohár a LM.

Reagovat
Kixi Syhimour

Existuje, jak se ukazuje

Reagovat
dextroza_m

Vy z nás nemáte moc nahnáno, co? Já teda z Vás krapet ano...

Reagovat
Kixi Syhimour

Já jo , nevím jak ostatní, jen se to snažím brát s humorem

Reagovat
dextroza_m

Jsem rád, že i v táboře soupeře je nepatrně nahnáno

Reagovat
Kixi Syhimour

No, jo, tak už jen Messi stačí, do toho skvělá obrana s jedním z nejlepších brankářů a halda zkušeností, uvidíme

Reagovat
dextroza_m

Faktor Messi jede, ale pořád je to jeden hráč, zkušenosti..? no hráli jste poslední finále.. NEboj my nepojedem na sundání Salaha

Reagovat
Kixi Syhimour

, jako poslední finále jo, ale pořád to nejsou ti zkušenosti jako Bus, Piqué, Messi, Alba, Luis

U nás to má snad jen Milner a Henderson, popř Daniel, ale ten snad hrát nebude

Reagovat
dextroza_m

Nvm, vy jste drave mladi se zkusenostma. Uvidime, hlavne bez simulaci, at se hraje krasny fotbal.

Reagovat
smazaný uživatel

My máme motivovanýho Messiho, takže jsem v klidu. Doma vyhrajeme a bude záležet na venkovním zápase. Tam bych poslal našeho drtiče v základu.

Reagovat
Kixi Syhimour

Jako, argument, že máte motivovaného Messiho se mi nezdá, však tu trofej, chce vyhrát vždy, i loni, předloni atd.

Reagovat
technecium

Reagovat
smazaný uživatel

Koukni se na sezonu 2015 po nezdařeným MS a pochopíš. Už konečně máme i kvalitní náhradníky a dostatek oddychu před zápasem. K tomu máme kromě levýho křídla a levýho stopera na každým postu lepšího hráče.

Reagovat
Kixi Syhimour

Hrála se i Copa a to bylo stejné výsledky jako na MS. Prosimtě nahoď mi sestavu, moc nevím to složení.

Reagovat
ADM

Po posledných dvoch nepodarených MS (2010,2014) vyhral dalšiu sezonu LM, tak snáď ...

Reagovat
Kixi Syhimour

ji tentokrát nevyhraje.

Jako, chápu kam Zenthuras mířil, ale Messi je problém vždycky. Nemá moc smysl řešit jak na tom je, stejnak tě pak sestřelí , když ne (2007), tak si to musíš vyžrat jindy

Reagovat
uff

Reagovat
smazaný uživatel

Pro tenhle týden jo.

Reagovat
Dr. Admess

CAMPEONES, CAMPEONES, CAMPEOOONES, OLEEE, OLEEE, OLEEEEE!!

Visca el Barça y Visca Catalunya!

Reagovat
PP

Zábavný druhý poločas. Barca se hezky nechala vybláznit, ale Levante skvělá vabank hra.. Nicméně Pool by toto škaredě trestal.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ADM

CAMPEOOONES

Tak a môžem ísť spať, ráno do roboty

Reagovat
smazaný uživatel

V neděli se nepracuje

Reagovat
dextroza_m

Nejde si to odpustit, pardon, ale: "Madrid cabron saluda al campeon!!!"

Reagovat
CHONG

Buď to naper napřímo bez omluvy nebo to nepiš vůbec, tohle je hrozně přizdisráčské

Reagovat
dextroza_m

Madrid, cabron saluda al campeon!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
PP

Římané jdoucí domov??

Reagovat
Y.N.W.A

Reagovat
smazaný uživatel

Tenhle pokřik mám spojený s Etoovým vystoupením na Camp Nou. Má to nějakou delší historii?

Reagovat
LAM

Campeones

Kdo jinej než Král Messi.Pro něj je to dnes 10 ligovej titul

Jinak dneska ale hromada nepřsností a obrana naprosto tragická.Jestli tohle viděli v Liverpoolu tak se smějou.

Reagovat
ADM

Obrana tragická? Len Piqué mal väčšinu hlavičiek

Záloha neexistovala, nechápem prečo Vidal dohral keď tam bolo treba dostať loptu a podržat. Aleňa mal naskočiť.

Reagovat
technecium

Reagovat
smazaný uživatel

Jeden hráč by obraz hry nezměnil. Dolehla na nás nervozita, určitě to bylo plánováno klidnější

Reagovat
smazaný uživatel

To byl účel, aby zmátli skauting Liverpoolu.

Reagovat
Salfovic

4x za 5 let, slušná dominance.

Reagovat
Kixi Syhimour

Real byl fakt nezastavitelnej

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Messiho 10. to je dominance.

Reagovat
alcantara

Progresión de la liga en España:

Junio 1990: Madrid 25 ligas - Barcelona 10.

Junio 2003: Madrid 29 ligas Barça 16. Junio 2019 Madrid 33- Barça 26.

Krasne obdobie Visca el Barça y Visca Catalunya❤

Reagovat
smazaný uživatel

Junio 2027 Madrid 33 - Barça 34

Reagovat
technecium

Messi končí konečně kariéru

Reagovat
smazaný uživatel

Mohl by hrát do 40. Jeho hra není založena na fyzičce.

Reagovat
smazaný uživatel

CAMPEÓNEEEEEEEES!!!!!!!!!!

Reagovat
Hristo Stoichkov

Těch titulů máme poslední roky sice spoustu, ale konečně to vyhrát doma je něco mimořádnýho, to už se nám myslím dlouho nepovedlo. Nádhera

Reagovat
smazaný uživatel

campeones

Reagovat
Generalní Gladiator

Kapitán nás k němu dotáhnul, dvě pivka a do peřin

Reagovat
Gazdo

Ale je zaujimave ze ak nahodou nejaky hrac na ktorom valverde nestavia (malcom, alena) zahra vyborne tak nedostane v najblizsej prilezitosti ani cuchnut

Reagovat
smazaný uživatel

On nechce ani jen náznakem slyšet o tom, že by někdo mohl posadit Raketu nebo Suareze.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíte, že Valverde se lekne a bude hrát proti LFC 4-4-2?

Reagovat
Generalní Gladiator

kdybychom začínali venku,tak určitě,ale vidal je ve větší formě,než dvě naše křídla..začne couts

Reagovat
smazaný uživatel

Já se jenom hrozně bojím Roberta v záloze, to nás může podrazit

Reagovat
Generalní Gladiator

njn, on je typologicky vhodnej do čtyřčlenný zálohy

Reagovat
Salfovic

Vidal bude v základu ?

Reagovat
smazaný uživatel

Nejspíš ne. I když bych se nebál ho dát na křídlo vůbec. Ale je fakt, že Couts poslední měsíc hraje dobře a proti LFC se bude chtít předvést.

Reagovat
Generalní Gladiator

pokud to bude na čtyři,ale spíš si ho nechá za arthura na lávce

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně ať se z Poolu neposere.

Reagovat
Hristo Stoichkov
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
Salfovic

Reagovat
Generalní Gladiator

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
uff

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
smazaný uživatel

Lionel Messi has either scored or assisted in every LaLiga appearance at Camp Nou this season. • 17 games • 19 goals • 7 assists

Reagovat
Anacron

Valencia

Reagovat
REPLIKATOR

Valencia

Reagovat
smazaný uživatel

Netopýři se střelil přímo do kolena.

Reagovat
technecium

Reagovat
Jordi Alba

Konečně výhra a důležitý 3 body!

Sevilla hodně slabá, Banega dobrý nezvladajko celej 2 poločas, kašpar jeden.

Reagovat
smazaný uživatel

Hovorite Malcom out, Samo in ?!

https://youtu.be/qlgvmuMwJ14

Reagovat
Mercury

Reagovat
smazaný uživatel

Dívá se na něho dobře, ale byl by zbytečný, když máme Dembelého, který je stylem hry hodně podobný a navíc mnohem produktivnější

Reagovat
Y.N.W.A

dembele, že je produktivní? ....je rychlej, neuvěřitelně dynamickej, má dobrej výběr místa, ale většinou s balonem zaběhne do autu, nebo nahraje rohovýmu praporku.... má možná tak asistence, když jeho nepovedenou střelu Leoš dokopne, nebo má gól, když se svou rychlostí namotá do Leošovy střely... jako potenciál má, ale produktivní bych s jeho jménem nespojoval - zatím

Reagovat
ADM

Má u nás 18g 18a za 3700 minút čo odohral dokopy za dve sezóny...

Reagovat
ADM

A predtým sezóna v Dortmunde 10+21

Reagovat
Y.N.W.A

ale jo, není to špatný... čísla dobrý, přesto stále neefektivní na to, jak to v zápase vypadá, ale říkám, potenciál tam furt je, ještě mu ten styl musí někdo trochu učesat

Reagovat
Elliasson

Eibar i Girona . Hlavně u Girony mě mrzí, že musí bojovat o udržení.

Reagovat
Elliasson

Jej! Teď si přestávám myslet, že Getafe dá Ligu Mistrů.

Reagovat
LAM

Jinak k tý závislosti na Messim:

Nejlíp hraje Barcelona bez něj když není ani na lavici,kdy si vybavuju dvě delší období,kdy jsme bez ěho hráli a ostatní vždy dokázali vymáčknout víc.

Pokuď ale na lávce je,tak to mají ostatní asi v hlavě a nějak se čeká kdy skočí do hry.

Takže věřim že až jednou skončí nebude to takovej pád jakej by někdo čekal(i když samozřejmě už nebude mít tolik titulů jako v týhle době)Zvlášť když tu bude Abidal,kterej zatim předvádí parádní práci s podpisem mladejch hráčů.

Reagovat
smazaný uživatel

socky rozdil 2 branek

zaragoza chybi, sympatckej tradicni klub

Reagovat
smazaný uživatel

Ale zas nechýba ich rasistická časť z tribún.

Reagovat
smazaný uživatel

hm

Reagovat
Rudnevs

A taktiež chýba Depor. Plus by som rád videl hore trebárs i Tenerife.

Reagovat
smazaný uživatel

A Oviedo :)

Reagovat
smazaný uživatel

pěkné

Mně v lize chybí Málaga, Osasuna, klidně bych bral zpět Tenerife.

Reagovat
valloire

Tenerife jo? I ty liško podšitá.

Reagovat
smazaný uživatel

Tenerife

Reagovat
Xavi

Reagovat
X-bano-X

Granada, Mallorka a kľudne aj to Elche.

Reagovat
Xavi

Zaragoza patří do ligy.

Reagovat
smazaný uživatel

taky

Reagovat
ADM

Jasper naozaj povedal, že si ide hladať nový klub, lebo chce hrať?

Reagovat
Hristo Stoichkov

Bohužel, ale zaslouží si to.

Reagovat
ADM

len nech ide a nech sa mu darí, skvelá dvojka.

Reagovat
smazaný uživatel

Vieš, na začiatku je to terno. Wow /ako híkajú mladé Američanky/, prestupujem do Barcelony, wow!!!

Ale po čase, u niekoho kratšom, u iného trochu dlhšom, ti začne vadiť, že nehrávaš. Iste, nejaké tituly získavaš, ale vybojujú to spoluhráči. Veľmi ťa to ani nebaví oslavovať...no a tak dáš milej Barcelone vale.

Reagovat
Filipow

Més qué un club. ♥

Teď jen doufám, že do konce sezóny Valverde nasadí celou 11 mladíků a hráčů z širšího kádru, aby si náš základ odpočal na hlavní 4 sezóny!

Pojďme si pro treble!

Reagovat
smazaný uživatel

staci na m dve vyhry, jedna copa a jedna finale LM, obe semifinale proremizujem doma 0:0 a venku 1:1

Reagovat
DrQQ

Aj štyri remízy, v dvoch prípadoch zakončené úspešným penaltovým rozstrelom. :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Na celta vigo určitě bude komplet celé béčko, le nevidím důvod, proč nemůžou hrát ve zbylých dvou zápasech ligy.

Reagovat
Filipow

Protože bych byl rád, kdyby si mladíci užili víc zápasů v lize, takže proč ne teď, když už klidně můžeme prohrát všechny zápasy do konce ligy?

Reagovat
smazaný uživatel

Celou sezónu se na ne sere. Dva zápasy je už nevytrhnou.

Reagovat
X-bano-X

Tebárz Messi je krôčik od zlatej kopačky, nechať to Mbappemu by bolo dosť smutné.

Reagovat
Reggie

Tak ten zakernej simulant si mozna do konce sezony nezahraje, ne?

Reagovat
X-bano-X

Neviem či už sa vie výška trestu.

Reagovat
Reggie

Zatim asi ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Chcem upozorniť na jeden aspekt.

Ak Barcelona postaví vo Vigu "komplet celé béčko", tak vlastne uľahčuje Celte boj o záchranu.

Levante s Rayom béčko určite nepostaví, ani Athletic vo Valladolide.

Len ma to tak napadlo...trošku nefér .

Reagovat
smazaný uživatel

V čom je to nefér ? Barcelona má na súpiske ako každý iný team 25 hráčov ktoré môže použiť. Urobil by to každý iný team na svete od Hornej Marikovej až po Barcelonu. Ligu majú v kapse a preto by sa nemohli šetriť ? Kde je napísané že to b-čko nebude viac motivované ako základná 11 ?

Reagovat
Rudnevs

To štvrté miesto chce niekto vôbec?

Reagovat
Hristo Stoichkov

Asi ne, už to začínají ukecávat v Anglii

https://pbs.twimg.com/media/D5Pr1phW4AETppX?format=jpg&name=medium

Reagovat
Kixi Syhimour

Člověk už neví v jaké je sekci. SA, LL, PL to samé...

Reagovat
Y.N.W.A

pravda

Reagovat
smazaný uživatel

Pro Real je LM moc velký sousto, tak se ze všech sil snaží vybojovat EL, kde by patřili mezi černý koně.

Reagovat
Kokesh

Na feťáka slušný počty.

Reagovat
smazaný uživatel

Sevilla a Getafe to posrali. Teď už nejdou aplikovat ani cettovy výpočty.

Reagovat
Kokesh

To už nešly ani v 22:03.

Reagovat
smazaný uživatel

Já na tabulku nekoukal. Mým jediným cílem bylo rýpnout si do Realu.

Reagovat
REPLIKATOR

Real

Reagovat
Ed_Hazard

Trapný výkon. Netuším ani v akom rozostavení hráme. Tí hráči sa pohybujú naprosto chaoticky, v jedenom momente sú všetci nakope, potom zase nie je komu prihrať.Slušná ostuda.

Rayu tie 3 body možno pomôžu. Gratulačka, zaslúžili si ich.

Reagovat
Elliasson

Nepomůžou. Mají horší bilanci s Gironou.

Reagovat
smazaný uživatel

A ešte zázračne vyplieskať vo zvyšných zápasoch priamych konkurentov a nemusí to byť v tom háji.

Reagovat
ADM

Ustojí to Zidane vôbec do konca sezony?

Reagovat
misinho7

o tom nepochybujem...s tymto sa neda nic robit, oni to maju uz na salame totalne .. ja sa cudujem ale ZZ ze prisiel uz pocas sezony..to mal radsej cakat do konca toto nema zmysel..prestupy a ine veci uz mohol riesit s Florom aj tak

Reagovat
ADM

Nemyslel som to vážne...

Podľa mňa ich už teraz dáva minimálne fyzicky dokopy na tréningoch, ak to bolo zanedbané.. ale zatial nič nenasvedčuje tomu, že by sme sa Realu mali báť no. Uvidíme, čo spravia prestupy a motivácia.

Reagovat
misinho7

myslim ze netreba ZZ nato aby ich dal niekto fyzicky dokopy, ak tam je problem tak to sa malo riesit..proste zacinam mat pocit ze tento jeho navrat na koniec sezony je celkom zbytocny...a v lete to mozu asi zachranit len tie prestupy, verim v Hazarda ako v svetielko nadeje inac je to cele v prdeli

Reagovat
valloire

Realu se musíš bát vždycky. Jestli ne, moc moudré to není.

Reagovat
smazaný uživatel

Do konce sezóny v pohodě. Poletí až na Vánoce.

Reagovat
smazaný uživatel

No tak že má Real jenom o tři prohry méně než Villlareal, který je většinu sezony v naprostých sračkách a byl dlouho na sestup, to je hodně husté

Reagovat
misinho7

Zidane: "We did nothing. Nothing at any level. Sometimes you can fail to score, but we didn't do anything. I'm angry because it's a bad look, and I'm responsible."

"It was all bad. The attitude and the game. We gave nothing. Not in the duels, with running, with anything. Rayo played, but we did nothing. I always defend my players, but not today. We can't play like that, but I am also responsible."

Daj im !

Reagovat
smazaný uživatel

Slušná prcačka.

Reagovat
Anacron

Všem by měl dát hlavičku prasatům línejm

Reagovat
smazaný uživatel

18 bodů je nejvíc za poslední 2 dekády. To už je slušný nářez na to, že ani my jsme letos neměli kdovíjakou formu a sezonu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak už minulou sezónu to bylo 15b a to měli Zidana i s Ronaldem.

Reagovat
smazaný uživatel

minulý rok to bylo o 17 dokonce. Ale celkově ten jejich výkon byl loni o poznání lepší. Třeba vstřelených gólů budou mít míň zhruba o 30. To je šílený sešup.

Reagovat
CHONG

Hrůzné vystoupení, ale vlastně mě ani moc nemrzí, Rayu to přeju (zasloužili si bodovat už v tom prvním vzájemném zápase), akorát škoda, že k záchraně jim to už asi nepomůže A co se týká nás, tak každý takový zápas je snad pro vedení důkazem toho, že řešením není točení trenérů nebo příchod jedné nebo dvou hvězdiček, ale revoluce, jak v hračském kádru (kdy musí přijít především bojovníci, kteří budou makat a ne se po hřišti ploužit jak mátohy), tak v herním stylu, po létě snad nezůstane kámen na kameni.

Reagovat
Rssa

Skončila vám generace. Jediná možnost dle mě je vybudování kádru v delším časovém měřítku. Nákup superhvězd a modlení se, že si to sedne, je velký risk. Myslíš, že je Pérez schopen takové koncepce?

Reagovat
Hector17

To je strašně vtipné ten Zidane

Reagovat
valloire

Myslíš troubo? Nezapomeň se smát až zase vyhraje LM.

Reagovat
Free_player

Barca i Real opět a znovu potvrzují momentální fazónu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele