35. kolo
27.04.2019 16:15 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Atlético udolalo Valladolid, výstavního vlastence si vstřelil Fernández

Atlético Madrid nepolevuje a po další těsné výhře se drží na druhém místě tabulky. Jedinou branku na Wanda Metropolitano si vstřelili hosté sami, po hodině hry zamířil do vlastní sítě Joaquín Fernández. Porážka Valladolidu komplikuje situaci a nabízí nesestupové pozice Gironě.

Los Colchoneros ještě chtěli oddálit barcelonské oslavy titulu a k tomu potřebovali v tomto zápase vyhrát. Svojí misi splnili nejlépe jak mohli, v náročném utkání udolali Valladolid 1:0 a dočasně snížili ztrátu na čelo na šest bodů.

Domácí měli gólovku již ve 14. minutě, kdy byl ve vápně zcela nehlídaný Griezmann, jenže francouzský útočník trestuhodně minul branku. Po hříchu to byla jediná solidní možnost prvního poločasu, Atlético jinak aktivitou nepřekypovalo a totéž platilo i o Valladolidu, pro něhož by i konečná remíza měla svojí cenu. Nutno podotknout, že hosté bránili velice dobře a podobné průběhy prvních poločasů nejsou na Wanda Metropolitano ničím ojedinělým.

Každopádně na nemasný a neslaný první poločas Diego Simeone zareagoval střídáním a na hřiště poslal nejprve Rodriho a o deset minut později i Ángela Correu. Přestože se žádný zvýšený tlak ze strany domácích nekonal, přišla v 66. minutě úvodní branka zápasu. Saúlův jemný centr si srazil do vlastní sítě Joaquín Fernández. Na první pohled se přitom zdálo, že si Fernández spletl branky, protože hlavičkoval neomylně k tyči. Valladolid potřeboval na inkasovanou branku reagovat a konečně se také dostal do šance, parádní střelecký pokus Plana dokázal Oblak vyrazit nad břevno.

Fanoušci Valladolidu cítil obrovskou šanci na vyrovnání pět minut před koncem, protože sudí Melero uviděl ve vápně domácích hru rukou a nařídil pokutový kop. Bohužel pro hosty ho však záhy (po shlédnutí videa) odvolal. Valladolidu se v závěru nedala upřít snaha, jenomže na vyrovnání to nestačilo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele