35. kolo
27.04.2019 13:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Baskické derby mezi Athleticem a Deportivem skončilo nerozhodně

Deportivo Alavés se stále nemůže vymanit z výsledkové krize a i když remíza ze San Mamés není špatným počinem, série bez výhry se protáhla už na sedm utkání v řadě. Baskické derby nabídlo branky jen v prvním poločase, těsně do šaten jej stihli domácí Beňat a hostující Borja Bastón.

Baskické derby mělo vynikající atmosféru a zaplněný stadion San Mamés sledoval, jak v 8. minutě neproměňuje první obrovskou příležitost Jony. Bastón mu prostrčil balón za obranu a do běhu, načež Jony orazítkoval tyč. Deportivo mělo i v dalších minutách navrch, přestože hra se celkem často přerušovala.

Athletic se dostal ke slovu až ve 33. minutě, kdy zkoušel akrobatické zakončení Raúl García. Pěkný fotbalový moment ale první branku zápas zatím nepřinesl. Raúl García byl při bránění standardních situacích pro Alavés nepříjemným problémem, o pět minut později se veterán v barvách Athletic Clubu dostal k hlavičce, ale znovu mu scházela přesnost. Ve 41. minutě už ale domácí vedli. Beňat dostal příležitost k rozehrání volného přímého kopu z poměrně velké vzdálenosti, ovšem s tím si vůbec nelámal hlavu a balón poslal parádní ranou do sítě. Athletic už se nejspíše viděl s poločasovým vedením v kapse, jenomže Depor si nachystal odpověď. Herrerín sice dokázal standardní situaci soupeře vyboxovat mimo pokutové území, ale balón se rychle vrátil a po sérii odrazů jej dopravil do sítě Borja Bastón. Sudí se ještě radili, zdali se nejednalo o ofsajd a nakonec dali za pravdu hostujícímu celku.

Athletic měl ve druhém poločase trvalejší územní převahu, ale tolik příležitostí jako v prvním poločase už k vidění nebylo. Ani jedna strana prakticky nedokázala vystřelit na branku.

Čtvrthodinu před koncem nedosáhl na vysoký balón před brankou Iňaki Williams a na druhé straně si neporadil s obrovskou příležitostí San José, který se na malém vápně ocitl úplně sám, jenomže naneštěstí pro Depor trefil jen obránce. Baskické derby nakonec žádného vítěze nepoznalo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele