35. kolo
28.04.2019 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Real v malém derby s Rayem senzačně prohrál

Veliké překvapení si schovala na závěr hracího dne španělská LaLiga. O záchranu bojující Rayo si vyšláplo na slovutný Real Madrid a v menším městském derby ho porazilo nejtěsnějším rozdílem, když jediný gól zápasu obstaral z pokutového kopu Adrián Embarba. Bohužel pro domácí přichází velké vítězství pozdě, tři kola před koncem stále ztrácejí na nesestupové pozice šest bodů.

Zatímco Real Madrid už sezonu víceméně jen dohrává, Rayo se stále nevzdává naděje, že si i v příští sezoně zahraje španělskou nejvyšší soutěž. Pozice Vallecana byla před tímto zápasem složitá, domácí museli porazit Real Madrid, jinak by byl jejich osud zpečetěn.

Kouč Zinedine Zidane nechal jen na lavičce náhradníků opory Navase, Asensia, Isca nebo Casemira a v sestavě se vinou zranění vůbec neobjevil nejlepší střelec Karim Benzema. I tak byl Bílý balet velkým favoritem a utkání na hřišti předposledního Vallecana měl zvládnout.

Bezprostřední začátek utkání byl v jeho režii, ale dalekonosnou střelu Marcela brankář García zvládl vyrazit. Na druhé straně musel zasahovat i Courtois, když na přední tyči zpacifikoval skrytou Pozovu ránu. Rayo si dovolovalo čím dál více a belgický brankář nezůstal jen u jednoho zákroku. V 17. minutě dokázal nohou vytěsnit mimo tyče další Pozovu tutovku a jen díky němu Real ještě neprohrával. Hosté si ale koledovali a nakonec domácí přeci jenom udeřili. Stoper Vallejo se na malém vápně provinil faulem a sudí ve prospěch Raya odpískal pokutový kop, který následně bezpečně proměnil Adrián Embarba. Předposlední tým LaLigy se svého slavnějšího rivala vůbec nezalekl a po prvním poločase vedl zcela zaslouženě.

Když se hra Realu ani na začátku druhého dějství nelepšila, sáhl Zinedine Zidane po hodině hry ke střídání a do hry poslal Brahima Díaze. V 69. minutě protáhl brankáře Garcíu z volného přímého kopu Gareth Bale, ale to byla vlastně jediná větší příležitost Realu. Vallecano dotáhlo senzační výsledek do zdárného konce a stále je ve hře o záchranu, byť šance jsou i tak malé.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (4)

Přidat komentář
boryland

1:1.....................

Reagovat
Pharrell

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Židan pude

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele