35. kolo
28.04.2019 12:00 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Šok na Mestalle, Valencia doma prohrála s Eibarem 0:1

Nečekanou a velice citelnou ztrátu utrpěla na domácím hřišti Valencia. Svěřenci trenéra Marcelina nestačili na Eibar, kterému na Mestalle podlehli nejtěsnějším výsledkem. Pro domácí může mít porážka fatální následky a v konečném důsledku může stát Valencii Ligu mistrů. Zápas rozhodl jediným gólem až ve třetí minutě nastavení Charles.

Valencia v týdnu prohrála na půdě Atlétika Madrid a doma s Eibarem potřebovala nutně získat tři body. Utkání se však Los Che nepovedlo, Eibar vzdoroval celých devadesát minut, aby nakonec sám udeřil. Připomeňme také, že Valencia se stále může dostat do Ligy mistrů i z Evropské ligy, kde ji už ve čtvrtek čeká Arsenal.

Utkání s Eibarem nebylo jednoduché, hosté od úvodní minuty vyrukovali s tuhou defenzívou a Valencii prakticky do ničeho nepouštěli. Po čtvrthodině hry sice měli domácí k dispozici volný přímý kop, ale ránu Daniho Pareja dobře vyrazil Dmitrović. Po zbytek poločasu už opora Eibaru nemusela dále zasahovat. Těsně před koncem prvního poločasu mohl Eibar nečekaně udeřit. Prodloužený rohový kop propadl na zadní tyč, kde Orellana nedokázal před Netem pořádně zakončit a ten tak celou situaci ustál.

I ve druhém poločase měli převahu spíše domácí, ovšem bez kýženého efektu. Jednu z mála dobrých příležitostí měl Gameiro, který ve sprintu vypálil a Dmitrović znovu pohotově zasáhl. Čas začal pro Valencii rychle ubíhat a stav zápasu byl stále 0:0, což domácím nemohlo stačit. Defenzíva Eibaru nadále fungovala skvěle a všechny nájezdy Netopýrů odrážela. V 90. minutě mohl fanouškům na Mestalle spadnout kámen ze srdce, ovšem na přihrávku na malé vápno Santi Mina nedosáhl a nemohl ho tak poslat do prázdné branky.

Ve třetí minutě nastavení pak přišel dokonalý šok. Valencia v rychlém sledu prohrála několik osobních soubojů, načež se následně objevil za obranou Charles a střelou k tyči rozhodl o senzačním vítězství Eibaru 1:0.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele