35. kolo
28.04.2019 16:15 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Getafe nevyužilo zaváhání konkurentů a Baskicku prohrálo

Hráči Getafe prováhali ideální možnost vrátit se na čtvrté místo před Sevillu a ještě si k tomu vytvořit náskok. Madridský celek prohrál v Baskicku na půdě Realu Sociedad 1:2 a zůstal na průběžném pátém místě. Domácí tým poslal do vedení Willian José a po něm zvýšil Mikel Oyarzabal, načež Getafe stihlo minutu před koncem jenom snížit, prosadil se Samu Saiz.

Getafe čekala na Anoetě těžká zkouška, domácím se sice vůbec nedaří, ale o to více byli odhodlání před vlastními fanoušky uspět. San Sebastian také začal lépe a první gólovku si vypracoval po sedmnácti minutách hry. Pardo vyslal kolmicí Oyarzabala, ale jeho střelu z úhlu vyrazil Soría na rohový kop. Z něho pro Getafe také hrozilo nebezpečí, domácí ho zahráli nacvičeným signálem, během kterého byl faulován Merino a arbitr zápasu Prieto Iglesias nařídil pokutový kop! Willian José si počínal suverénně, balón poslal na opačnou stranu, než kam skákal Soria a Baskové vedli 1:0.

Hosté potřebovali na nepříznivý vývoj reagovat, ale srážely je chyby a nepřesnosti. V prvním poločase už se nic zásadního neudálo, s výjimkou střídání. Minutu před poločasový hvizdem musel pro zranění odstoupit hostující Ignasi Miguel, kterého nahradil Jorge Molina. Trenér Getafe se ještě o přestávce rozhodl udělat další změnu a do druhého poločasu místo Huga Dura nastoupil Ángel Rodríguez.

Madridu se ale nedařilo a v 52. minutě San Sebastian odskočil na rozdíl dvou branek. José poslal z pravé strany do šestnáctky střílený centr a Mikel Oyarzabal v náběhu a z první prostřelil Soriu - 2:0. Po hodině hry vyplácalo Getafe již všechny možnosti střídání, ale ani poté se obraz hry dramaticky nezměnil.

Dvacet minut před koncem mohl snížit Mata, ale Rulli jeho záměr přečetl. O chvíli později se stejný hráč zkoušel vymodlit pokutový kop, ale sudí střet s Rullim jako penaltový nevyhodnotil. Getafe se kontaktní branky nakonec dočkalo, ale až příliš pozdě. Minutu před koncem vypálil nechytatelně do pravého horního rohu Samuel Saiz. Závěrečný tlak se ale nekonal, naopak ve třetí minutě nastavení mohl pojistit výhru San Sebastianu Juanmi, ale Soría se výborně natáhl a šanci zlikvidoval.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele