35. kolo
28.04.2019 14:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Girona zvládla důležité utkání se Sevillou a zastavila sérii porážek

Černá šestizápasová série porážek Girony skončila díky nejtěsnějšímu vítězství nad Sevillou a navíc katalánskému celku přiblížila vytouženou záchranu. Girona si tři kola před koncem soutěže drží dvoubodový odstup od sedmnáctého Valladolidu. Zápas na stadionu Municipal de Montilivi byl i pro Sevillu mimořádné důležitý, ale nakonec i navzdory porážce patří hostům nadále průběžné čtvrté místo.

Zápas o všechno, tak by se dalo stručně charakterizovat utkání mezi Gironou a Sevillou. Domácí bojují o přežití v nejvyšší soutěži, zatímco Sevilla o čtvrté místo a místenku do prestižní Ligy mistrů.

Začátek zápasu nabídl zajímavou podívanou, domácí se už po deseti minutách dožadovali pokutového kopu po pádu Portuguése, ovšem marně. Na druhé straně si zase Sevilla vypracovala dvě slibné příležitosti, kdy nejprve Munir zblízka nepřehodil vyběhnutého Bunúa a z dorážky netrefil branku El Haddadí. Girona postupně začínala mít převahu a Vaclík musel poprvé zasahovat po nedůrazné hlavičce Stuaniho, ve 33. minutě ho dokonce po hlavičce Espinosy zachránilo břevno. V prvním poločase ještě vyzkoušel střelecké štěstí Sarabia, ale Bunú jeho projektil bez problémů zkrotil.

Rozhodující moment utkání přišel až po změně stran, přesněji v jeho 62. minutě, kdy ofenzíva Girony dokonala demontovala sevillskou defenzívu a z pohledu nešťastného Vaclíka celou akci zakončil do prázdné branky Cristian Portugués. Z vedení se domácí nemuseli radovat dlouho, protože hned vzápětí vychytal Ben Yedderovu dělovku Bunú.

Sevilla v další fázi utkání převážila držení balónu na svojí stranu, ale ke kýženému vyrovnání to nevedlo. Borja García měl dokonce na kopačce druhý gól, nebýt včasného zásahu Vaclíka. V nastavení si Los Rojiblancos vytvořili velký tlak, ale ani Banegova nebezpečná rána vyrovnáním neskončila. V 5. minutě nastavení předvedl nesportovní gesto Éver Banega, když po svém pádu na trávník nohou kopl do hrudníku Ponse a sudí González ho okamžitě vyloučil. Sevilla přišla nejen o Banegu, ale především o důležité tři body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Sevilla občas umí vymyslet nečekanou porážku a ztratí body s týmy, od kterých by to nikdo nečekal, ale celkově se jí pod vedením trenéra Joaquína Caparróse povedlo najít správný rytmus. Jó, jó takže jinak by se tomu v hospodě řeklo, že hráči Sevilly si občas zastávkujou, pakliže je trenér nachytá ve stávkové kanceláři, hoši si mohou stavit enem na sebe.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele