35. kolo
27.04.2019 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Výhra nad Levante stvrdila Barceloně její 26. ligový titul

Staronovým králem Španělska se stává FC Barcelona. Definitivně o tom rozhodlo vítězství Katalánců nad Levante, o které se jediným zásahem postaral Lionel Messi. Argentinec přitom přišel na hřiště až ve druhém poločase a rozhodující gól dal po pouhých sedmnácti minutách. Levante mělo na Camp Nou své šance, ale Barcu podržel její brankář ter Stegen.

Barcelona už znala výsledek druhého Atlética a pokud dnes chtěla mít definitivně zajištěný titul, musela zápas s Levante vyhrát. Hosté zavítali na Camp Nou s nadějí nejen favorita potrápit, ale obrat ho i o body, které potřebují v boji o záchranu jako sůl.

Svěřenci Ernesta Valverdeho (v základní sestavě opět chyběl Lionel Messi) nehodlali na nic čekat a do svého soupeře se pustili od prvních minut. Levante se ocitlo pod obrovským tlakem, ale všechny šance Blaugranas jako zázrakem přežilo. Po Dembélého přihrávce pálil z úhlu Suárez a Aitor Fernández musel poprvé zasahovat. Za další tři minuty tasil další zákrok, tentokrát po střele zpoza šestnáctky v podání Coutinha. Barcelona pokračovala ve velkém zahazování šancí počínající 21. minutou, samostatný postup Suáreze zlikvidoval výtečný Aitor, který si pak poradil i s další přízemní střelou Coutinha. Levante se vlastně jenom bránilo a mělo pořádný kus štěstí, když ve 41. minutě z třetí velké šance orazítkoval Coutinho břevno.

Barca měla výrazně navrch, ale bezbrankový stav Valverdeho zneklidňoval, takže do druhého poločasu se rozhodl nasadit zbraň nejúčinnější - Lionela Messi. V 57. minutě to ale byl Ivan Rakitić, který po krásné střele těsně minul tyčku.

A pak už to přišlo, po hodině hry dostal uvnitř vápna prostor k zakončení Lionel Messi a to znamenalo vedoucí gól. Barcelona po vstřelení gólu nepochopitelně přestala hrát a Levante si během několika minut vytvořilo velké příležitosti na vyrovnání. Proti Borju Mayoralovi musel výborně zasáhnout ter Stegen a německý brankář si počíhal i na samostatný postup Josého Moralese. Levante musely tyto zahozené šance hodně mrzet.

Čas na Camp Nou ubíhal a diváci už netrpělivě vyčkávali závěrečný hvizd, který stvrdí 26. ligový titul pro Barcelonu. V 89. minutě přečkali příznivci Barcy poslední z velkých možností Levante, když Enis Bardhi orazítkoval i s pomocí teče brankovou konstrukci a po uplynutí nastaveného času se mohlo Katalánsko ponořit do bujarých oslav. FC Barcelona si tři kola před koncem LaLigy zajistila titul.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3-1

Reagovat
boryland

2:0..............Couts,Leo.............

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele