LaLiga - preview 35. kola

27.04.2019, 09:08, aktualizováno 29.04.2019, 08:45
Previews
Pondělním zápasem budou dohrávat kolo Betis a Espanyol. Oba kluby mají stejný počet bodů a vítězstvím by ještě oživily teoretické naděje na poháry. Remíza naopak pohřbí oba dva sny. Fanoušci se tedy zřejmě mají na co těšit.
Real Betis - Espanyol Barcelona  (pondělí 21:00)
Pondělní dohrávku 35. kola LaLigy obstará duel mezi Betisem a Espanyolem. Domácím hrubě nevychází závěr sezony a po sérii mizerných výsledků padají tabulkou stále hlouběji. Oproti nim má Espanyol solidní formu a svého pondělního soupeře již bodově dotáhl.

Betisu dochází v závěru letošní sezony dech. Alespoň by se tak dalo soudit, pokud pohlédneme na jeho výsledky z posledních zápasů. Sevillský celek dokázal zvítězit pouze v jediném z posledních sedmi ligových kol. Za domácí vítězství nad Villarrealem a remízou s Rayem si ve zmíněných sedmi kolech připsal pouhé čtyři body. Takové výsledky jsou pro fanoušky klubu značným zklamáním, jelikož jsou namlsáni nejen letošním účinkováním v EL, nýbrž i povedenými výkony, jakými se jejich svěřenci prezentovali po většinu sezony.

Trenér domácích Quique Setien se snaží nabádat své svěřence k co nejzodpovědnějšímu přístupu ke zbytku sezony. Betisu zbývají ještě čtyři ligová kola a ačkoliv by se mohlo jevit, že se nemá čeho obávat, musí stále s obezřetností sledovat týmy za svými zády.

Espanyol se pomalu, ale jistě škrábe tabulkou vzhůru. Menší z barcelonských celků nepoznal hořkost porážky již pět utkání po sobě a nyní se nachází v samém středu LaLigy. Ačkoliv je Espanyol již ze hry o evropské poháry, dělá všem svým skalním příznivcům zajisté radost. Hosté padli naposledy v městském derby s konkurenční Barcelonou a od té doby dokázali porazit Gironu s Alavésem a remizovat s Getafe, Levantem i Celtou.

Hosté se v pondělí budou muset obejít bez potrestaného Estebana Granera. Dále v nominaci chybí zranění Pablo Piatti, David Lopéz, Roberto Rosales nebo Hernán Pérez.
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Lopez - Mandi, Sindei, Bartra, Firpo - Canales, Guardado, Celso - Joaquin, Jesé, Tello
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Lopez - Lopez, Hermoso, Naldo, Pedrosa - Sanchez, Roca, Darder - Melendo - Lei, Iglesias
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.20 - 3.58 - 3.45
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Valencia CF - SD Eibar  (neděle 12:00)
Eibar už ve čtyřech kolech po sobě nedokázal vyhrát a logicky se jeho úpadek projevil na tabulce. Eibar by sice moc rád zlepšil své výkony, ale nevybral si pro to zrovna dobrého soupeře. V neděli po obědě se totiž podívá do Valencie, konkrétně na populární stadion Mestalla.

Je to poměrně překvapující, ale Valencii se proti Eibaru moc nedaří. Domácí Netopýři, kteří pravidelně bojují o poháry a často si na nich favorité vylámou zuby na jedné straně. Na druhé straně Eibar, který zažívá hodně nevyrovnané výkony a patří mu spíš druhá polovina tabulky. Je asi jasné, kdo by měl být v duelu těchto dvou týmů favoritem, kdo má větší renomé a kvalitnější kádr. Přesto Valencia porazila svého soka naposledy před více než třemi lety!

Od dubna 2016 se ale urodily tři remízy a třikrát vyhrál Eibar, což se Valencia teď pokusí napravit. Má k dispozici domácí prostředí stadionu Mestalla, na kterém se jí poměrně daří. V sedmnácti zápasech na Mestalle prohrála jen jednou a získala už 28 bodů. Naopak Eibaru se na půdě soupeře daří jen málokdy, což ukazuje jeho současná 8. příčka v této pomyslné tabulce.

Eibar dokonce v této sezoně zvládl odjíždět domů jako vítěz jen jednou, takže má rozhodně co napravovat. Eibar jel do Valencie naposledy v minulé sezoně ve 35. kole, tedy navlas stejně jako nyní. Tehdy se diváci i přes mnoho šancí ale gólu nedočkali. Valencia se bude doma chtít revanšovat svým fanouškům za minulé kolo, které mohla zvládnout lépe. Proti Atléticu Madrid sice rozhodně nebyla favoritem, ale porážka 3:2 ji i přesto musela mrzet.

Pravdou ale je, že když srovnáme současnou situaci Valencie, třeba to, že v posledních deseti soutěžních duelech prohrála jen dvakrát, se začátkem sezony, v němž se nacházela až v pásmu sestupu, tak je ten rozdíl obrovský. A uvědomují si to i hráči samotní.

Mladý záložník Ferrán Torres prozradil: "Opravdu tvrdě na sobě pracujeme a snažíme se neustále zlepšovat své postavení v tabulce. Občas se nám to nepovede, jako třeba teď naposledy s Atléticem, ale i v tomto případě si myslím, že se nemáme zač stydět. Je ale naší povinností pokoušet se o tři body i proti lepším týmům. Doufám, že dokážeme po delší odmlce zvítězit nad Eibarem."

Eibaru se minulé kolo vyvedlo ještě hůř, protože prohrál s předposlední Huescou. Obranu ligového outsidera nepřekonal ani jednou a sám od něj dostal dvě branky, čímž navázal na předchozí porážku od Atlética. I proto patří Eibaru až třináctá příčka se čtyřiceti body na kontě. Teď mu navíc budou scházet Arbilla, Bigas, Diop nebo Ramis, zatímco Netopýři postrádají Čeryševa s Kondogbiou.
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Neto - Roncaglia, Paulista, Garay, Gayá - Soler, Parejo, Coquelin, Guedes - Rodrigo, Gameiro
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Dmitrović - Cote, Paulo, Alvarez, De Blasis - Cucurella, Jordan, Escalante, Orellana - Enrich, Cardona
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.50 - 4.51 - 7.15
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Girona FC - Sevilla FC  (neděle 14:00)
V neděli ve dvě hodiny se na Estadio Municipal de Montilivi proti sobě postaví domácí Girona a Sevilla. A karty v tomto duelu jsou jasně rozdány. Zatímco domácí Girona se trápí herně i výsledkově, Sevilla v posledních týdnech opět šlape podle plánu a naplno.

Sevilla občas umí vymyslet nečekanou porážku a ztratí body s týmy, od kterých by to nikdo nečekal, ale celkově se jí pod vedením trenéra Joaquína Caparróse povedlo najít správný rytmus. V minulých pěti duelech sice prohrála s Getafe, což čekal málokdo, ale kromě toho ve čtyřech ostatních zápasech dovedla vyhrát.

Minulé kolo pak muselo být pro fanoušky Sevilly přímo dechberoucí podívanou. Sevilla doma uvítala teď už poslední Rayo Vallecano a neměla s ním slitování. Do jeho sítě se trefila hned pětkrát, zatímco její obrana zůstala nedotčena! Po galapředstavení si Sevilla jen pojistila průběžnou čtvrtou příčku, která ji spojuje s příštím ročníkem milionářské Ligy mistrů.

Nesmí se ale moc oddávat pocitu, že je nepřekonatelná, protože na záda se jí tlačí několik soupeřů. Páté Getafe má dokonce stejný počet bodů, jen horší skóre. A hned za ním čekají týmy jako Valencia nebo Bilbao, které ještě rozhodně neřekly poslední slovo. Pro Sevillu hovoří i minulé duely s Gironou, protože za všechny tři zápasy nejenže neprohrála, ale dokonce od soupeře nedostala ani gól!

Trenér Joaquín Caparrós má plnou hlavu osobních starostí vzhledem k vážné nemoci, která ho zřejmě bude postupně stále více limitovat, ale jinak má téměř kompletní kádr zdravý. Chybět budou pouze Wöber s Nolitem, přičemž úplně zdravotně v pořádku není ani útočník André Silva.

Girona je na tom obdobně, neboť jí schází trojice zkušených hráčů Planas, Mojica a Benítez. Tím však dobré zprávy z tábora Girony v podstatě končí. Pohled na tabulku ukazuje, že se záchranou bude mít Girona ještě hodně velké potíže. Aktuálně totiž obsadila až 18. příčku a pořád se z ní nemůže dostat výš.

Dostala sice jen 47 branek, což je na její místo dost nezvykle málo, ale ani to jí nepomáhá. Obrovské potíže má totiž právě na domácí půdě. Doposud zde dokázala získat jen pouhých 12 bodů a vyhrála jen dvakrát, což je z celé LaLigy vůbec nejhorší domácí bilance. V minulém kole se jí rovněž nedařilo.

Girona sice dlouho sahala v utkání s Realem Valladolid po bodu, který by jí v tomto záchranářském souboji mohl hodně pomoci, ale nakonec přeci jen inkasovala. Další ztrátou protáhla smutnou sérii porážek už na číslo 6 v řadě, přičemž ani jednou v těchto šesti kláních se jí nepovedlo dát víc jak jednu branku. Povede se jí to proti favorizované Seville?
Girona FC - pravděpodobná sestava:
Bounou - Muniesa, Bernardo, Juanpe, Porro - Luiz, Pons, Granell - Borja Garcia, Portu, Stuani
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Vaclík - Escudero, Carrico, Mercado, Navas - Vazquez, Mesa, Banega, Sarabia - Ben Yedder, Munir
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.80 - 3.68 - 2.04
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Real Sociedad - Getafe CF  (neděle 16:15)
Real Sociedad čeká už čtyři roky na chvíli, kdy znovu porazí Getafe. A teď se úplně nezdá, že by nastal ten správný čas. Zatímco Getafe udivuje pátou příčkou a ambicemi na poháry, Real Sociedad se po dobrém úvodu do sezony opět výkonnostně propadá do druhé poloviny tabulky.

V minulých deseti kolech LaLigy se fanoušci La Realu dočkali jen jedné jediné výhry! Kromě těsné výhry nad Realem Betis si tým ze San Sebastiánu připsal v deseti posledních duelech také čtyři remízy a pětkrát už prohrál. Minulé kolo nebylo výjimkou a Real opět navázal na porážku od Barcelony. Ani prostředí stadionu Anoeta mu totiž nezajistilo body v utkání s Villarrealem, který se radoval z vítězství po brance Gerarda Morena.

Výsledkem promarněné šance na zvrat je současná jedenáctá příčka, která ambicióznímu týmu nedělá zrovna radost. A mohlo by samozřejmě být ještě mnohem hůř, protože takový Villarreal na 14. místě je vzdálen jen pouhé dva body. Pro trenéra Imanola Alguacila Barrenetxeu zkrátka nic příjemného.

Radost mu sice dělá návrat již uzdraveného obránce Thea Hernándeze, jenže pořád má hodně hráčů zraněných. Týká se to například Januzaje, Illarramendiho, Zurutuzy, Navase nebo Llorenteho. V kádru Getafe se naopak do hry může znovu zapojit Djené, který si už odpykal svůj trest.

Několik absencí ale Getafe pořád trápí. Mimo hru jsou Antunes, Bergara nebo Ndiaye. Tým trenéra Bordaláse teď prožívá přesný opak formy La Realu. V deseti předchozích duelech zaváhal jen jednou natolik, že si tři body nechal soupeř. Naopak Getafe stále častěji dokáže navazovat na dobré výkony a potvrzovat je i proti silnějším týmům.

Poslední z nich byl vidět v minulém kole, když se Getafe nezaleklo ani tak silného protivníka, jakým byl Real Madrid. Od Bílého baletu dokonce Getafe nedostalo ani gól a na vlastní půdě slavilo hodně cennou remízu. Stále totiž nevzdává boj o poháry. Před nedělním programem mu stále patří skvělá pátá příčka s tím, že od čtvrté Sevilly ho dělí jen horší skóre. Tři body by mu tedy hodně pomohly v cestě za jeho snem.
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Rulli - Zaldua, Aritz, Le Normand, Munoz - Merino, Sangalli, Pardo - Oyarzabal, William José, Juanmi
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Olivera, Cabrera, Djene, Suarez - Hugo, Arambarri, Maksimović, Portillo - Mata, Ángel Rodríguez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.00 - 2.91 - 2.89
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Villarreal CF - SD Huesca  (neděle 18:30)
Villareal může udělat další zásadní krok za záchranou v LaLize. Na jeho půdu přijede Huesca, která je sama ohrožena sestupem a na první nesestupovou pozici ztrácí již 6 bodů.

Žlutá ponorka nasadila k závěrečnému sprintu na konci letošní LaLigy. Aktuálně 14. celek dokázal vyhrát 3 poslední ligová utkání v řadě a na sestupové příčky má již náskok 5-ti bodů. Villareal bojoval srdnatě v EL, kde vypadnul až ve čtvrtfinále soutěže. Nyní jej čekají poslední 4 kola, během nichž by se rád nejen zachránil, ale také se pokusil posunout tabulkou co nejvýše.

Domácí mají po celou sezonu problémy s četnými zraněními svých hráčů. V neděli jim proti Huesce bude chybět vykartovaný Vicente Iborra a zranění Bruno Soriano, Miguelón, Daniel Bonera nebo Carlos Bacca.

Huesca se snaží ještě zamíchat sestupovými kartami. Hostům se podařilo neprohrát již 4 utkání v řadě, během nichž získali 7 bodů. I přes tyto solidní výsledky se zdá být záchrana v soutěži spíše zbožným přáním. Do konce ligy zbývají 4 kola a hosté na záchranu ztrácejí aktuálně šest bodů.

Obrana Huescy udržela čisté konto již 3 utkání v řadě a vylámala si na ní zuby například i Barcelona. Pokud budou hosté stavět na těchto zodpovědných výkonech směrem dozadu a podaří se jim v brejku vstřelit nějaký gól, mohou zajisté Villareal zaskočit. V neděli jim s určitostí budou chybět zranění Pablo Insua, Javi Galán, Carlos Akapo nebo Luisinho.
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Asenjo - Gaspar, Gonzales, Mori, Quintilla - Fornals, Caseres - Chukwueze, Cazorla, Ekambi - Moreno
SD Huesca - pravděpodobná sestava:
Santamaria - Miramon, Pulido, Etxeita, Galan - Melero, Herrera, Gomez - Avila, Gallego, Ferreiro
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.71 - 4.04 - 5.13
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Rayo Vallecano - Real Madrid  (neděle 20:45)
Rayo Vallecano přivítá v neděli na svém stadionu slavný Bílý balet. Domácí jsou beznadějně posledním týmem v tabulce LaLigy a jejich záchrana je již spíše v teoretické rovině.

Vallecano je na samém dně tabulky a na první nesestupovou příčku ztrácí aktuálně 7 bodů. Do konce soutěže zbývají pouhá 4 kola a i když bude závěr sezony ještě dramatický, mnozí již počítají s Vallecanem jako jedním ze sestupujících týmů. Domácí dokázali za posledních 13 utkání pouze v jediném případě a celkově v nich získali pouhých 5 bodů.

Nepředpokládá se, že by domácí měli nikterak potrápit Bílý balet, se kterým mají navíc mizernou vzájemnou bilanci. V LaLize nedokázal Valladolid s Realem uhrát ani jediný bod. V neděli jim bude navíc chybět nejlepší střelec Raul de Tomás, který u nich hostuje právě z Bílého baletu a nebude tak moci nastoupit.

Zdálo by se, že všichni v Realu již odpočítávají dny do konce letošní nepovedené sezony. Celek z hlavního města stále nepředvádí výkony, na které jsou jeho nároční fanoušci zvyklí a důkazem může být poslední ligová remíza 0:0 proti Getafe. Bílý balet by měl zakončit letošní ročník na 3. příčce a ztráta na vedoucí Barcelonu nabrala již propastných 15 bodů.

Bílý balet očekává zemětřesení ve svém hráčském kádru. Již nyní prosakují na povrch informace a odchodu několika hráčů, kteří do nedávna byli součástí základní jedenáctky. Tato rošáda by se dozajista měla týkat také gólmanské pozice, kam Zidane navrátil Keylora Navase a Courtois by měl zůstat pouze na lavičce náhradníků. Proti Vallecanu bude opět chybět zraněný kapitán Sergio Ramos a rovněž Alvaro Odriozola.
Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Garcia - Tito, Amat, Ba, Moreno - Pozo, Suarez, Medrán - Bebe, Santo, Embarba
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Navas - Carvajal, Varane, Nacho, Marcelo - Modric, Casemiro, Kroos - Vazquez, Benzema, Asensio
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.13 - 4.86 - 1.52
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Athletic Bilbao - Deportivo Alavés  (sobota 13:00)
Španělská liga pokračuje nabitým programem ve zběsilém tempu. Už v sobotu odpoledne čeká fanoušky nejlepšího španělského fotbalu jedinečná událost - baskické derby. Hostem jsou Lvi z Bilbaa, které přijede vyzkoušet Deportivo Alavés.

A bude to derby hodně pikantní. Na jedné straně stojí Bilbao, které prožívá skvělou část sezony a v porovnání se začátkem ročníku může nepokrytě mluvit o zázraku. Na straně druhé je tým, který zažil zrcadlově odlišný start do sezony a hrál o Ligu mistrů. Poslední dobou se mu ale přestalo dařit a ztrácí body v zápase za zápasem. A kromě toho, že jsou oba týmy regionálními soupeři, je od sebe v tabulce dělí jen 3 body.

Z Bilbaa do Alavésu je to autem asi 300 kilometrů, obě města se nacházejí v baskickém regionu. V mnohem lepší situaci je aktuálně Bilbao. V deseti posledních zápasech první španělské ligy prohrálo jen třikrát a jeho forma je diametrálně odlišná od začátku roku, kdy se Lvi potáceli na posledních třech místech. Nyní jim patří solidní 7. příčka s tím, že na Evropskou ligu a šestou příčku s ní spojenou ztrácí jen 3 body.

Děkovat za to mimo jiné mohou Youseffu En-Nesyrimu. Ten si totiž v posledním duelu dal vlastní branku, čímž daroval tři body právě Bilbau na úkor Leganésu. Další pozitivní zprávou pro Bilbao je fakt, že na půdě stadionu San Mamés vyhrál Alavés za posledních devatenáct let jen v jednom případě.

Větší potíže už by Bilbao mohlo mít s absencemi, mezi něž počítá zraněné Ibaie Gómeze, Daniho Garcíu, Yeraye Álvareze nebo Andera Capu. Hosté to v tomto ohledu mají jednodušší, protože nemohou počítat jen s Burguiem a Pachecem, zatímco Jonathan Calleri se vrací po odpykání trestu.

Mnohem horší mají ale současnou formu. Už kvůli ní opustili příčky Evropské ligy a jsou až na osmém místě. V posledních deseti kolech vyhrálo Deportivo jen dvakrát a mimo svůj stánek vyhrálo naposledy v polovině března. Minulé kolo pro Depor také nedopadlo nejlépe, protože mu dvě branky dala Barcelona, která mu naopak nedovolila skórovat ani jednou.
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Herrerín - Balenziaga, Nunez, Inigo Martínez, Berchiche - San José, De Marcos - Williams, R. García, Muniaín - Aduriz
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Vigaray, Navarro, Laguardia, Ely, Duarte - Rolan, Wakaso, Pina, Jony - Baston
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.52 - 4.22 - 7.61
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Atlético Madrid - Real Valladolid  (sobota 16:15)
Real Valladolid se z posledních sil zoufale drží těsně nad sestupovou propastí, od níž by byl nejraději mnohem dál. Jenže ve 35. kole ho čeká enormně těžký test. Jede totiž do Madridu, kde se na Wanda Metropolitano představí proti domácímu Atléticu.

A jako by toho nebylo málo, jako by předzápasové prognózy už jasně nestanovovaly, kdo bude outsiderem a kdo vyhraje, takže proti Valladolidu hrají také statistiky. Na půdě colchoneros se Realu Valladolid totiž rozhodně nedaří. Za posledních dvacet let se outsiderovi tohoto souboje podařilo přivézt si domů tři body jen v jednom případě! Od února 2009 už ale uplynulo hodně vody.

Zatímco Atlético od té doby pokračuje v budování reputace i respektu a patří mezi nejlepší týmy Evropy, Real Valladolid rozhodně tak oslnivou historii nenabízí. V současné době mu patří až 17. příčka a ještě za ni musí být hodně rád. Pomohlo mu k ní totiž až minulé kolo. V něm se Real Valladolid utkal s Gironou a byl to souboj na život a na smrt. Protože Valladolid svou úlohu zvládl o něco lépe a gólem Herrera vyhrál, mohl svého soka právem předskočit.

Valladolid tím ukončil sérii pěti zápasů v řadě bez výhry a doufá, že mu tento výsledek pomůže i proti Atléticu. To se mu ale dlouhodobě nedaří, protože Atlético vyhrálo už 7 posledních vzájemných duelů a to bez větších potíží. Valladolid navíc ve venkovních duelech vyhrál jen čtyřikrát a za 17 zápasů mimo svůj stánek získal jen 18 bodů.

Zkušený útočník Óscar Plano přesto uvádí: "Máme před sebou hodně náročné utkání a budeme muset být hodně opatrní, abychom nedělali zbytečné chyby. Pokud je nějaký tým, který je dokáže velmi efektivně a bez lítosti potrestat, tak mě napadá jen první trojice v tabulce. Víme, že s Atléticem zápasy hodně bolí a jsou zejména fyzicky náročné, takže se musíme dobře připravit," dodává Plano.

Právě Atlético je navíc týmem, kterému se na domácí půdě Wanda Metropolitano daří nejvíc. Atlético má doma nejlepší statistiky, protože prohrálo jen jednou a dostalo dokonce jen devět branek. Obrana celkově zdobí tým trenéra Diega Simeoneho, neboť za celou sezonu dostala jen 23 branek.

Atlético vyhrálo už ve třech minulých duelech v řadě a teď by si rádo připsalo čtvrtou výhru. Naposledy se mu v minulém kole musela poklonit Valencia, s níž Atlético svedlo pětigólovou bitvu a zůstává díky tomu na druhém místě ligy.

Teď musí řešit jen nějaké menší absence, mezi něž počítáme Costu, Giméneze nebo Hernándeze. To hosté mají mnohem větší potíže. Hráči jako Luismi, Hervías, Plaza, Keko, Cop, Mohamed nebo Verde s Olivasem totiž všichni nemohou z různých důvodů nastoupit.
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Arias, Savić, Godin, Filipe Luis - Koke, Rodrigo, Saúl, Vitolo - Griezmann, Morata
Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Masip - Moyano, Kiko, Calero, Nacho - Plano, Michel, Alcaraz, Rubio - Guardiola, Ünal
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.38 - 4.70 - 11.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
CD Leganés - Celta Vigo  (sobota 18:30)
Celta Vigo hraje o záchranu a v poslední době se zdá, že to pro ni není jen sen. Posílená návratem populárního hrdiny Iaga Aspase se Celta ve 35. kole LaLigy ukáže na Estadio Municipal de Butarque, kde své domácí zápasy hrává Leganés.

A tomu se příliš nedaří. Leganés je sice v tabulce nad Celtou, patří mu současná 12. příčka a na to, že byl pasován do role jednoho z vážných uchazečů a nechtěný sestup, to není špatná vizitka. V poslední době ale Leganés přestal sbírat body a porážky se na jeho kontě kupí. Už ve čtyřech minulých utkáních nebral tři body a v posledních dvou se mu nepovedlo ani remizovat.

Minule k tomu proti Bilbau měl poměrně blízko a dokonce hrál chvílemi mnohem lépe než jeho konkurent. Jenže nakonec rozhodla utkání jediná trefa, kterou sice dal Leganés, jenže En-Nesyri zamířil do vlastní brány. Další ztráta znamenala jen udržení dvanácté příčky. Pokud bychom brali v úvahu ryze jen statistiku zápasů na domácí půdě, tak v ní je Leganés trochu lepším příkladem. Dosáhl zde už na 28 bodů a prohrál jen třikrát, takže mu v této pomyslné tabulce patří solidní desátá příčka.

To Celtě naopak zápasy mimo její domovský stadion Balaídos naprosto nevyhovují. Jen pouhé tři týmy v celé lize mají horší statistiky na půdě soupeřů než Celta, která doposud nasbírala v sedmnácti duelech jen 11 bodů a vyhrát se jí povedlo jen ve dvou případech. Velkou výhodou, kterou má Leganés k dispozici, je kompletní kádr, neboť mírné zdravotní obtíže trápí jen Mikela Vesgu.

Celta je na tom o poznání hůř a kompletní kádr už dlouho nezažila. Mimo hru jsou stále vykartovaný Yokuslu nebo zranění Mor, Juncá a Méndez. Dobrou zprávou posledních týdnů je alespoň návrat Iaga Aspase, jehož přítomnost na hřišti Celtě viditelně pomohla. Týmu z Viga sice stále patří až 16. příčka, ale body se na jejím kontě utěšeně množí. Naposledy přidala jeden další, který zařídila vydřená remíza proti domácímu Espanyolu Barcelona.
CD Leganés - pravděpodobná sestava:
Cuellar - Omerou, Siovas, Bustinza - Nyom, R. Perez, Vesga, Silva - Oscar Rodriguez - Braithwaite, En-Nesyri
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Blanco - Mallo, Araujo, Cabral, Olaza - Boudebouz, Lobotka, Beltran, Boufal - Aspas, Maxi Gomez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.51 - 3.16 - 3.23
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Barcelona - Levante UD  (sobota 20:45)
Barcelona může v sobotu udělat rozhodující krok za ziskem mistrovského titulu. Ke konečnému prvenství potřebují Blaugranas porazit Levante, které však nebude chtít dát svou kůži lacino. Hosté jsou i přes poslední ligovou výhru ve stálém ohrožení sestupu a každý získaný bod má v tuto chvíli cenu zlata.

Blaugranas mají na čele tabulky devítibodový náskok před Atléticem Madrid. V případě vítězství budou mít tři kola před koncem v kapse zisk mistrovského titulu díky lepším vzájemným utkáním s Madridským celkem. Domácí mají před sebou ještě sérii důležitých utkání, během nichž mohou stále pomýšlet na zisk tzv. treble. Barcelona má před sebou semifinále LM s anglickým Liverpoolem o postup do finále této nejprestižnější evropské soutěže. Zároveň je v očekávání finálového utkání Copa del Rey, kde jí na konci května očekává Valencia.

Očekává se, že domácí budou chtít před pohárovým týdnem prostřídat některé hráče základní jedenáctky a tak by pouze na lavičce mohli zůstat Suárez, Coutinho nebo Piqué. Jejich místo v zahajovací sestavě pravděpodobně zaujmou Boateng, Malcom a stoper Lenglet. Na marodce by trenérovi Valverdemu měl zůstat pouze dlouhodobě zraněný Rafinha, jinak by měl mít k dispozici kompletní kádr.

Levante v minulém kole přerušilo sérii špatných výsledků, když doma deklasovalo Betis 4:0. Vykřesalo tak jiskru naděje, která by je zachránila od případného sestupu. Hosté mají aktuálně náskok na sestupové příčky pouhé 3 body a do bojů o sestup zůstává namočeno stále několik mužstev. Levante se bude zajisté pokoušet překazit mistrovské oslavy Blaugranas. Do konce sezony budou zbývat pouhá tři kola, během nichž se Levante utká ještě s Gironou, Valladolidem a na závěr sezony jej čeká Atlético.

Hosté se v sobotu budou muset obejít bez několika zraněných hráčů. S určitostí tak nenastoupí Cheick Doukouré, Sergio Postigo, Chema Rodríguez nebo Erick Cabaco.
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Stegen - Roberto, Umtiti, Lenglet, Alba - Arthur, Rakitic, Vidal - Messi, Boateng, Malcom
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Fernandez - Coke, Pier, Vezo, Tono - Rochina, Vukcevic, Campana - Jason, Marti, Morales
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.18 - 8.16 - 16.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona34248285:3280
2.Atlético Madrid34218551:2371
3.Real Madrid34205959:3865
4.Sevilla FC341671159:4255
5.Getafe CF341413743:2955
6.Valencia CF341216640:3152
7.Athletic Bilbao341213937:4049
8.Deportivo Alavés3412101235:4446
9.Espanyol Barcelona3411101340:4943
10.Real Betis341271539:4943
11.Real Sociedad3410111339:4241
12.CD Leganés3410111333:3941
13.SD Eibar349131242:4740
14.Villarreal CF349121343:4639
15.Levante UD349101551:6137
16.Celta Vigo34991648:5736
17.Real Valladolid348111529:4735
18.Girona FC348101634:4734
19.SD Huesca346111737:5529
20.Rayo Vallecano34772036:6228

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (365)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele