Komentáře a souhrny

Liverpool se udržel ve hře o postup

Liverpool si připsal na první pohled jasné vítězství 4:1 nad FC Portem, ale realita byla jiná. Portugalské mužstvo bylo nebezpečným protivníkem a málem si odvezlo kýžený postupový bod, nicméně branka Liverpoolu na 2:1 v 78. minutě, o níž se postaral hrdinova Fernando Torreso, definitivně zlomila jeho odpor. Porto poté kapitulovalo ještě dvakrát.

Chelsea si v Norsku zajistila postup

Celé Norsko věřilo ve fotbalový zázrak. Cítilo, že Rosenborg může na vlastním hřišti hrát s londýnskou Chelsea vyrovnanou partii. Anglický klub je ovšem vyvedl z omylu hned v úvodu utkání a nakonec přesvědčivě zvítězil.

Barcelona si remízou v Lyonu zajistila postup

Barcelona získala kýžený bod na hřišti Lyonu a po remíze 2:2 si zajistila vítězství ve skupině. Domácí dvakrát prohrávali, ale pokaždé za ně dokázal ze standardní situace srovnat Juninho Pernabucano. V dresu Blaugranas se prosadil nejdříve Iniesta a následně z penalty Lionel Messi.

Manchester United stále stoprocentní, zdolal i Sporting

Sporting přijel do Anglie bojovat o naději a dlouho to vypadalo, že by mohl uspět. Nakonec ale odešel z Divadla snů, jak se stánku United přezdívá, poražen. Brankou v poslední minutě se o to postaral bývalý hráč portuglaského celku Cristiano Ronaldo.

Inter si poradil s Fenerbahce a vyhrál skupinu

Inter díky brankám Cruze, Ibrahimoviče a Jimenéze s přehledem porazil turecké Fenerbahce a pojistil si tak postup do osmifinále, jako už jistý vítěz skupiny G.

Stuttgart poprvé bodoval, přestřílel Rangers

VfB Stuttgart zvítězil nad Glasgow Rangers 3:2 a připsal si první body do tabulky skupiny E. O vítězství rozhodl pět minut před koncem Ciprian Marica. Tato výhra ovšem už nic nezmění na faktu, že Stuttgart skončí na posledním místě skupiny. Skotové mohou dál snít o postupu mezi posledních 16 týmu Ligy mistrů, ale nesmí prohrát v posledním utkání skupiny doma s Lyonem.

Řím přejel Dynamo a postupuje

AS Řím zvládlo utkání v Kyjevě a výhrou 4:1 si zajistilo postup do další fáze Ligy mistrů. Naopak domácí Dynamo je bez bodu na dně tabulky a ztratilo poslední naději na Pohár UEFA. O vítězství hostů rozhodly tři góly v prvním poločase, v tom druhém skórovaly oba týmy po jedné brance a AS Řím si tak zaslouženě odváží tři body.

Liga mistrů: Souhrn úterních zápasů 5. kola

Liga mistrů zná již šestici osmifinalistů, dnes si postup zajistily Barcelona remízou v Lyonu, Inter Milán vítězstvím nad Fenerbahce, AS Řím jasnou výhrou v Kyjevě a také Sevilla, která porazila Arsenal, i když by postupovala i v případě porážky. Slavia v Bukurešti vybojovala Pohár UEFA, první body uhrál Stuttgart, když přestřílel Rangers.

Eindhoven vyhrál v Moskvě a drží si naději

Na Lokomotiv stadium v Moskvě svedli důležitou bitvu domácí CSKA a nizozemský PSV Eindhoven. Naději domácích na Pohár UEFA pohřbil svou premiérovou trefou v letošním ročníku milionářské soutěže peruánský útočník PSV Jefferson Farfán.

Sevilla letos jako první zdolala Arsenal

V předposledním hracím dnu základních skupin Ligy mistrů si po Arsenalu zajistila postup ve skupině H i Sevilla. Španělský tým dal zapomenout na víkendovou prohru s Mallorcou v domácí soutěži a ukončil neporazitelnost Wengerova týmu vítězstvím 3:1.

Slávisté postupují do Poháru UEFA

Do utkání vlétla jako kulový blesk domácí Steaua, která se dostala do vedení už v úvodu. Zápas samotný nebyl nikterak pohledný, přesto pro slávisty radostný. Ti nakonec díky zlepšenému výkonu ve druhém dějství vyrovnali a uhráli v Bukurešti potřebný výsledek, který jim zajistil nejen veselou cestu domů, ale také Pohár UEFA.

Corgoň liga súhrn - 17. kolo

Po piatočnom domácom víťazstve Senca nad Dubnicou zvíťazila doma aj Banská Bystrica, keď zdolala Zlaté Moravce a Trnava, ktorá deklasovala Trenčín. Bilanciu domácich kazili Košice s Ružomberkom keď podľahli Artmedii a Slovanu. V pondelok večer podľahla Nitra Žiline.

Gambrinus liga souhrn - 14. kolo

Slavia neodstartovala poslední část podzimu po reprezentační pauze nejlépe, doma remizovala s Olomoucí 0:0, ale o svůj čtyřbodový náskok nepřišla. Teplice totiž také remizovaly v Boleslavi, Sparta dokonce prohrála v Brně a Ostrava snadno podlehla Kladnu. Dobrou formu potvrdily Zlín a Plzeň, vyhrál i Most a odpoutal se ode dna, kam klesli Bohemians. Pod trenérem Škorpilem naopak poprvé padl Liberec.

La Liga souhrn - 13. kolo

Real Madrid pouze remizoval v Murcii, ale udržel se v čele, Villarreal totiž také jen remizoval s Almeríí. Barcelona si poradila s Huelvou a stáhla náskok, vyhrály také Atlético a Espanyol. Nedařilo se Seville, která přenechala všechny tři body Mallorce, ani Valencii, ta prohrála v Santanderu.

Ligue 1 souhrn - 15. kolo

Olympique Lyon díky povedenému úvodu zvítězil v Rennes a zůstává na vedoucí příčce. Na dostřel se stále drží Nancy, naopak odpadlo Bordeaux, které si z Caen veze pětigólový debakl. Z krize se zřejmě dostává Marseille, naopak po lepších výsledcích se opět příliš nepředvedl Racing Lens. V neděli Auxerre přehrálo Le Mans a Nice si poradilo s PSG, což hosty srazilo na sestupové pozice.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele